Lezing ‘DNA en Genealogie’ op 22 maart 2024 te Wehl door Gerrit Woertman

Lezing ‘DNA en Genealogie’ op 22 maart 2024 te Wehl door Gerrit Woertman

๐Ž๐ฏ๐ž๐ซ๐ฐ๐ž๐ž๐ ๐ญ ๐ฎ ๐ƒ๐๐€ ๐จ๐ง๐๐ž๐ซ๐ณ๐จ๐ž๐ค ๐ญ๐ž ๐๐จ๐ž๐ง?
๐–๐ข๐ฅ๐ญ ๐ฎ ๐ฐ๐ž๐ญ๐ž๐ง ๐ฐ๐š๐ญ ๐ฎ ๐ž๐ซ๐ฆ๐ž๐ž ๐ค๐š๐ง ๐ข๐ง ๐ฎ๐ฐ ๐ฌ๐ญ๐š๐ฆ๐›๐จ๐จ๐ฆ๐จ๐ง๐๐ž๐ซ๐ณ๐จ๐ž๐ค?

U kent ongetwijfeld tv-programma’s als DNA Onbekend en Spoorloos, waarin mensen op zoek gaan naar onbekende vaders, broers en zussen. Met DNA kunt u op zoek gaan naar onbekende familie, dichtbij maar soms ook ver weg en ver terug. Immers altijd knaagt op enig moment de vraag: waar kom ik vandaan?

Genealogen zoeken dan in archieven of op internet. Maar wat als het archiefmateriaal er niet meer is of geen duidelijkheid geeft, of als de vraag is zijn die twee families nu wel/niet verwant? Een DNA-test is niet moeilijk; borstelen, buisjes opsturen en een aantal weken later komt de uitslag.

In deze lezing krijgt u inzicht van de mogelijkheden en enkele (opmerkelijke) resultaten.

Bedoeld voor mensen die overwegen een DNA-onderzoek te doen en vragen hebben over wat je ermee kunt bereiken en wat wel en niet nuttig is.

Spreker: Gerrit Woertman (Soest) is een van de mensen achter de NGV DNA-website en tevens iniatiefnemer en beheerder van de website DNAgezocht.

Organisatie: NGV Academie
Lokale organisator: NGV-afdeling Achterhoek en Liemers
Waar: Ons Huis, Grotestraat 25, 7031 AG Wehl
Datum: 22 maart 2024 – 14.00-16.00
Kosten: geen
Aanmelden: niet nodig