NGV Diensten

De NGV biedt een scala van diensten aan

Als Kennis- en Informatiecentrum biedt de NGV verschillende diensten aan leden en niet-leden. Dit varieert van studie ondersteuning, verzorging van lezingen, research voor familieonderzoek, ontwerp en registratie van familie wapens, en nog veel meer.

Hier onder vindt u de diensten en de doorverwijzing naar de actuele webpagina's van deze dienst. Mist u een dienst ? Neem dan contact op met ons informatiecentrum op info@ngv.nl

Overzicht NGV Diensten

NGV Helpcentrum

NGV Helpcentrum

Een groep NGV vrijwilligers zetten zich in om leden te helpen bij verschillende onderwerpen waar leden een probleem mee hebben. Het Helpcentrum is er niet alleen voor hulp bij verenigingszaken, maar ook ter ondersteuning van NGV programma’s en andere onderwerpen binnen de vereniging. In de nieuwe web-omgeving wijzen ze u ook de weg naar de verschillende gebruikersgroepen.

NGV Stamboomcontainers

Genealogen registreren hun gevonden informatie vaak in een programma waar de data op de eigen computer staat. Op enig moment maakt u een keuze om uw gegevens te delen met andere genealogen.

Dit kan door uw gegevens via het GEDCOM-protocol aan te bieden bij de NGV en het te plaatsen in een stamboomcontainer. Hoe meer mensen dit doen, hoe meer faciliteert u elkaar in het zoeken naar brongegevens

NGV Stamboom containers
NGV Webshop

NGV Webshop

De Webshop biedt leden en niet-leden de mogelijkheid om boeken, themanummers, losse tijdschriften, opbergbanden, CD’s, cadeaus en GensDataPro te bestellen.

Hiervoor is een separaat account nodig die los staat van een ledenprofiel. Producten plaatst u in uw winkelwagen en tot slot kunt u afrekenen via een keuzemogelijkheid in relatie tot uw eigen bank.

NGV Nieuwskrant
De NGV is een vereniging waarvan bijna 7000 leden actief zijn op het gebied van genealogie, heemkunde, heraldiek en familiegeschiedenis. In deze kant met nieuwsberichten bieden we u informatie die u kan helpen bij uw onderzoek. Het maakt onderdeel uit van onze 2.0 webomgeving.
De krant is ingedeeld in de categorieën: Algemeen, Archieven, Genealogie, Genetica, Heemkunde, Heraldiek en Informatica. Berichten kunnen voorkomen in meerdere categorieën. Verder zijn berichten te selecteren op “meer van deze auteur”. De homepagina — benaderbaar via het NGV-logo — bevat vijf belangrijke berichten en verder per categorie de laatste zes berichten.

NGV Nieuwskrant
NGV Kennisbank

NGV Kennisbank
De kennisbank biedt gegroepeerd naar een aantal onderwerpen informatie die u verder helpt. Het omvat informatie van en over het hoofdbestuur, informatie over de verschillende vormen van lidmaatschappen. U vindt er informatie over ons Informatiecentrum en er zijn diverse grondregels te lezen over privacy, auteurs- en portretrecht.

NGV Ledenservice
In ledenservice bieden we onder andere informatie over hoe je aanmelding als lid kan oppakken of hoe wijzigingen in lidmaatschappen zijn door te geven diverse zaken

NGV Ledenservice
NGV Zoeken OUD

Huidige NGV Collecties.

De NGV bezit een exclusieve collectie aan boeken, tijdschriften, familieberichten, bidprentjes, foto’s, handmerken, zegels, etc.
Via de zoekmachine zijn er diverse zoekargumenten en filters in te stellen waardoor deze enorme collectie snel en effectief benaderbaar is.

Een deel van deze collecties worden voorbereid om geplaatst te worden in RENATUS, onze nieuwe zoek omgeving.

NGV Digitale Bladen
In de nieuwe web-omgeving zijn Gens Nostra en het Heraldisch Tijdschrift hier te lezen.

gn-cover-2021-2
HT-2020-01.0001
Scroll naar top