Nederlandse Genealogische Vereniging
Wie op zoek gaat naar voorouders kan best wat hulp gebruiken...
Van de NGV bijvoorbeeld!

Afdeling Zaanstreek-Waterland

U kunt zonder inloggen gebruik maken van deze site, ingelogde gebruikers hebben toegang tot eventuele extra functionaliteiten.


NGV afd. Zaanstreek-Waterland

Zaanstreek-Waterland is een regionale afdeling van de Nederlandse Genealogische Vereniging en omvat het gebied in Noord-Holland met de plaatsen met de volgende postcodes: 1120 t/m 1159 en 1440 t/m 1599.
De volgende plaatsen vallen dus binnen onze afdeling: Assendelft, Beets, Broek in Waterland, De Rijp, De Woude, Den Ilp, Edam, Graft, Hobrede, Ilpendam, Jisp, Katwoude, Koog aan de Zaan, Krommenie, Kwadijk, Landsmeer, Marken, Markenbinnen, Middelie, Middenbeemster, Monnickendam, Noordbeemster, Noordeinde, Oost-Graftdijk, Oosthuizen, Oost-Knollendam, Oostzaan, Purmer, Purmerend, Purmerland, Schardam, Spijkerboor, Uitdam, Volendam, Warder, Watergang, Westbeemster, West-Graftdijk, West-Knollendam, Westzaan, Wijdewormer, Wormer, Wormerveer, Zaandam, Zaandijk, Zuiderwoude, Zuidoostbeemster
De in Nederland woonachtige leden zijn lid van een regionale afdeling. Deze indeling gebeurt in het algemeen automatisch, men wordt ingedeeld bij de afdeling, in de regio waarin men woont.
Op verzoek kunt u worden ingedeeld bij een afdeling naar uw keuze.
De NGV heeft ook nog drie functionele afdelingen die landelijk opereren nl.; de afdeling Computergenealogie, de afdeling Heraldiek en de afdeling Familieorganisaties. NGV-leden ontvangen gratis 10x per jaar het blad Gens Nostra en hebben toegang tot het NGV-Verenigingscentrum in Bunnik.
Bent u al lid van de NGV, dan kunt u bijkomend lid van de afdeling Zaanstreek-Waterland worden om voortaan het afdelingsblad te ontvangen.
Hoe u lid kunt worden staat aangegeven in de sectie 'Lid worden'

U bent van harte welkom!
Het bestuur van de afdeling Zaanstreek-Waterland

Genealogisch onderzoek is een activiteit die men meestal individueel uitvoert.
Toch is het een goede zaak contact te hebben met andere genealogen.
· Om dit contact te bevorderen organiseert de afdeling diverse afdelingsavonden, waar lezingen over diverse voor genealogen relevante onderwerpen worden gegeven.
Ook niet-leden zijn er welkom. U kunt andere genealogen ontmoeten, ze om advies vragen en ervaringen met hen uitwisselen.
· De afdeling geeft 4x per jaar een mededelingenblad uit. Hierin staan naast artikelen van leden op genealogisch gebied, ook de afdelingsavonden aangekondigd.
Bijgewerkt: 22 augustus 2017
| © Nederlandse Genealogische Vereniging | Privacy Policy | Disclaimer | Website overzicht |