NGV logo

NGV Afdeling Zeeland

Afdelingsnieuwsbrief 2016 nummer 01

woensdag 13 januari 2016

Grotere letters?  Lees online in uw webbrowser en gebruik de zoom-optie.

Geachte **1**,

in deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen:

Nieuws van de redactie
Evenementen binnenkort
Cursussen binnenkort


 Nieuws van de redactie

Het bestuur van de afd.Zeeland wenst alle leden een mooi, voorspoedig en bovenal een gezond 2016 toe.

-Onze eerste bijeenkomst in 2016 is op 23 januari in de Vroone te Kapelle. Spreker is Toon van Gestel, onderwerp: Populatie-genealogie. Wat dat inhoud kunt U lezen bij de Evenementen binnenkort. Na afloop van de lezing is er gelegenheid om samen het glas te heffen op 2016 tijdens een gezellige Nieuwjaarsbijeenkomst.

-Goed nieuws van het Zeeuws Archief: De Wet Hergebruik van Overheidsinformatie heeft er toe geleid dat scans van archiefstukken en beeldmateriaal van het Zeeuws Archief vanaf 5 oktober 2015 gratis zijn in te zien en te downloaden. Klanten die op 5 oktober nog credits hebben, hebben op het emailadres waarmee ze zich hebben geregistreerd op Archieven.nl, de website van het Zeeuws Archief, Het Utrechts Archief of het Noord-Hollands Archief een bericht ontvangen waarin wordt aangegeven hoe het uitstaande creditssaldo kan worden teruggevraagd. U kunt uw creditssaldo terugvragen door rechtstreeks naar Archieven.nl te gaan, daar in te loggen in 'mijn studiezaal' en de benodigde stappen te doorlopen. Scans van beeldmateriaal werden afgerekend via Ideal of creditcard en zijn dus vanaf 5 oktober 2015 gratis te downloaden. Als een afbeelding auteursrechtelijk beschermd is, ziet u geen scan bij de vermelding. U kunt een scan van de afbeelding wel inzien in onze studiezaal. Indien u vragen heeft over bovenstaand, neemt u dan contact met ons op: info@zeeuwsarchief.nl

-Minder goed nieuws komt er van de site Zoekakten.nl de opvolger van GenVer. Op de site is aangekondigd dat deze binnen afzienbare tijd wordt afgebouwd. Uiteraard kan er nog gewoon op Familysearch rechtstreeks gezocht worden, maar Zoekakten is een geweldige site om supersnel de juiste akten te vinden. We hopen dat de site wordt overgenomen of op een andere manier wordt voortgezet.

Bram Maljaars
  pijl omhoog

Cursussen binnenkort
Slimmer zoeken en vinden in digitale bestanden
(vr 29 jan - Middelburg - Zeeuws Archief en Zeeuwse Volksuniversiteit.)
Zowel historici als genealogen maken gebruik van archiefbronnen om gegevens over een onderwerp of hun voorouders te achterhalen. Bij een historisch onderzoek wordt uitgegaan van een vraagstelling; bij een genealogisch onderzoek Lees verder..
 
Wonen in een monumentenpand
(vr 05 feb - Middelburg - Zeeuws Archief en Zeeuwse Volksuniversiteit en De Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland .)
Woont u in een monumentenpand? Of bent u geïnteresseerd in de (bouw)geschiedenis van monumenten in het algemeen? Doe dan mee met de cursus ‘Wonen in een monumentenpand in Middelburg’. Na een inleiding over de geschiedenis Lees verder..
 
Voor meer cursussen, raadpleeg deafdelings- of landelijke cursuslijst.pijl omhoog

Evenementen binnenkort

Lezing over "Populatie-Genealogie" ofwel:hoe iedereen in een dorp of streek familie van elkaar is.

(za 23 jan - Kapelle - NGV afd.Zeeland)
Allemaal familie oftewel Populatie-genealogie; Hoe iedereen in een dorp of streek familie van elkaar is. Door de macht van het getal 2 verdubbelt elke generatie het aantal voorouders, of –vanuit het verleden gezien- het Lees verder..
 
Voor meer evenementen, raadpleeg de afdelings- oflandelijke agenda.pijl omhoog

U krijgt deze NGV nieuwsbrief toegezonden omdat u in uw NGV profiel heeft aangegeven dat u de nieuwsbrief wilt ontvangen. U kunt zich aan- of afmelden voor deze nieuwsbrief door uw profiel te wijzigen op de NGV website www.ngv.nl

©'2016 NGV
De Nederlandse Genealogische Vereniging (NGV) is een niet-gesubsidieerde vereniging waarin al het bestuurlijk en organisatorisch werk wordt uitgevoerd door vrijwilligers. Ingeschreven in het register van de Kamer van Koophandel te Amsterdam onder no. 40531257