Nederlandse Genealogische Vereniging
Wie op zoek gaat naar voorouders kan best wat hulp gebruiken...
Van de NGV bijvoorbeeld!

Afdeling Utrecht

Links naar andere sites

 

Op deze pagina willen wij u een aantal links (verwijzingen) naar andere sites met genealogische en/of streekgeschiedenis georiŽnteerde informatie geven. Via sommige Digitale Steden (of Regio's) vindt men via Kunst en Cultuur vaak heel interessante informatie over de geschiedenis van een plaats. Hopelijk kunt u er nuttige gegevens vinden ter aankleding van uw eigen genealogische publicaties. Algemene (landelijke) links kunt u vinden u via de pagina's van de NGV en van het CBG , en de īstartpaginaī over genealogie. Ook kunt u baat hebben bij de Utrechtse pagina's in het archievenoverzicht dat Piet Molema op het net bijhoudt (adressen, openingstijden etc. van de archieven), en van het door Herman de Wit bijgehouden overzicht van Digitale Bronbewerkingen.

Veel nuttige informatie is te vinden op de site met Veel gestelde vragen (faq = frequently asked questions). Als u deze link volgt, is onderin het linker frame een verwijzing opgenomen waar u sinds kort een cursus paleografie (= oud schrift) kunt downloaden !

Ook erg handig zijn de paginaīs met indexen (of vollediger gegevens) van familieadvertenties uit diverse landelijke en huis-aan-huis-bladen. Er kan ook op naam gezocht worden. Zie de links onder aan deze pagina

Ook zijn de Utrechtse gemeentekaarten uit de gemeenteatlas van J. Kuyper on-line beschikbaar gekomen (situatie van ca. 1865) 

Tips voor nuttige links kunt u geven aan Karel Honings (ook graag bericht wanneer een link niet meer werkt)

 

Archieven

 

 

Links over (streek-)geschiedenis en heemkunde:

 

  • Utrechtse Familienamen (familienamen waarover info op het internet te vinden is, gerangschikt per gemeente)
    (deze site is helaas al geruime tijd niet meer bijgewerkt. Maar wel nuttig ter oriŽntatie of iemand met die naam bezig is of geweest is)

 

Varia

 

 

free counter

| © Nederlandse Genealogische Vereniging | Privacy Policy | Disclaimer | Website overzicht |