NGV logo

NEDERLANDSE GENEALOGISCHE VERENIGING

NGV Nieuwsbrief 2017 nummer 98

dinsdag 1 augustus 2017

Grotere letters?  Lees online in uw webbrowser en gebruik de zoom-optie.

Geachte **1**,
in deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen:

Nieuws van de redactie
Nieuws
Evenementen binnenkort
Cursussen binnenkort
Recente prikbordberichten
Recente genealogische artikelen


Nieuws van de redactie

NGV VERENIGINGSNIEUWS


Oproep voor bijdragen voor Gens Nostra over "Sterke vrouwen".


Voor het onderwerp "Sterke Vrouwen"vragen wij uw bijzondere aandacht. Dit onderwerp heeft de laatste jaren bijzondere aandacht gekregen door publicaties van Suzanna Jansen (Het pauperparadijs) en Els Kloek (1001 Vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis) en in het Jubileumnummer van de NGV in 2016.


Joan d'Arc. Miniatuur, geschilderd in olie op perkament, tussen 1450 en 1500
In bezit van Het Nationale Archief van Frankrijk in Parijs.


Naar aanleiding van een eerdere oproep hebben we inmiddels een viertal bijdragen ontvangen om een themanummer over "Sterke Vrouwen" als voorouders samen te stellen. Het zijn nog te weinig bijdragen om een volledige uitgave aan dit onderwerp te kunnen wijden. Daarom ontvangen wij graag in de komende maanden daarover meer artikelen. De redactie vraagt met name lezers, die op dit moment al aan een dergelijke publicatie zijn begonnen om voor 1 oktober hun stukje in te sturen. Maar ook later ingestuurde bijdragen over dit onderwerp zijn van harte welkom en zullen geplaatst worden.

Raadpleegt u vóór het schrijven en insturen van uw bijdrage eerst goed de "Richtlijnen voor publicatie in Gens Nostra", die u kunt vinden op de webstek van Gens Nostra: publicatierichtlijnen.
Stuur uw bijdragen naar de redactie van Gens Nostra, emailadres: GNredactie@ngv.nl.
Na ontvangst van uw bijdrage ontvangt u een bevestiging van ontvangst.

Frits van Oostvoorn,
Hoofdredacteur Gens Nostra
datum: 30 juli 2017

De NGV digitaliseert

Deze maand: Peter Beijerinck

Mijn vrouw en ik houden van reizen en in het bijzonder houden we van cruisen. We maken graag verre reizen en aan boord van een cruiseschip is dat heel comfortabel. Op deze foto sta ik rechts, de man zonder uniform dus. Maar tot mijn pensionering had ik wel zo'n uniform!

Tot mijn pensionering was ik stuurman op de grote vaart bij Nedlloyd en voer op pakjesboten, bulkcarriers, containerschepen en op tankers met chemicaliën. Ik volgde de opleiding op de 'Kweekschool voor de Zeevaart' aan de Prins Hendrikkade in Amsterdam, bekend bij de naoorlogse generatie maar sinds 2000 gesloten. De wereld van de grote vaart is in hoog tempo veranderd naar grote hightech-schepen en met steeds maar fuserende rederijen. Nu is Maersk één van de grootste rederijen ter wereld en ook het voormalige Nedlloyd is hierin opgenomen.

Precies 100 jaar geleden heeft mijn grootvader de familiestamboom gemaakt en in een boek gepubliceerd. De gegevens zijn later bijgewerkt door mijn oom en zijn zoon. Ik heb het gedigitaliseerd en houd het nu up-to-date. Zo'n 15 jaar geleden ben ik als NGV-vrijwilliger in Weesp gaan helpen met het bijwerken van de knipselverzameling en nu werk ik mee aan het digitaliseren van dezelfde verzameling. Boeiend werk dat ik gedeeltelijk in het verenigingscentrum doe maar meestal werk ik er thuis aan, via internet. Leuk werk hoor en we kunnen nog meer collega's gebruiken.

Ik woon in Eemnes en fiets gewoonlijk naar Weesp, dat is zo'n 20 kilometer, ontspannend en goed voor de beweging. Straks naar Bunnik moet er nog een schepje bovenop want dat is 25 kilometer. Als vrijwilliger maak ik wekelijks een fietstocht op een duo fiets met de bewoonster van een gehandicapten-instelling bij mij in de buurt. Dat is ook steeds weer een apart avontuur! Genealogisch onderzoek doe ik naar de familie van mijn moeder, C(K)astelein, afkomstig uit Breukelen. De oudst bekende voorouder was daar in 1650 schepen. Volgens de familieoverlevering stamt de familie af van Hugenoten maar daarvan heb ik nog geen enkel bewijs gevonden.

Ben je aan nauwkeurige werker en wil je ook wekelijks een uurtje helpen met het digitaliseren? Stuur dan een email naar vcescanbeheer@ngv.nl.

  pijl omhoog

Nieuws

Column nr 84

(31 jul)

Om een voor mij onduidelijke en ongewenste reden krijg ik bij het openen van bijna alle websites ineens het woord Veilig voor het adres. Een tijdje geleden kon ik een nieuwe website openen door over het adres heen te typen, nu werkt dit niet meer. Gelukkig ontdekte ik hiervoor een sneltoets. Hiermee kan ik toch snel een andere site openen en/of mijn geschiedenis bekijken (die ook ineens weg was). Bij Chrome zijn dat resp. ctrl. n en ctrl. h. Ook voor andere programma's zijn sneltoetsen (soms) handig. Voor meer toetsen zie website illustratie hieronder.Zoals u in de laatste Nieuwsbrief van de NGV kon lezen hebben we nu - naast Alle Drenten, Alle Friezen, Alle Groningerse en Alle Limburgers - ook allekolonisten.nl. U kunt hier zoeken in bewoners van de koloniën van de Maatschappij van Weldadigheid en de Rijkswerkinstellingen Veenhuizen en Ommeschans in de periode 1818 - 1963. Lees verder..
 

HCC persbericht
Stamboomonderzoekers gelukkig met uitstel nieuwe GBA

(25 jul) Een vertraging van 33 maanden en een budgetoverschrijding van 50 miljoen euro zijn er de reden voor dat de overheid de werkzaamheden rond de ontwikkeling van de Basisregistratie Personen (BRP) als opvolger van de huidige GBA Gemeentelijke Basis Administratie, zeg maar de burgerlijke stand, voorlopig stop zet. Dit te meer omdat men verwacht voor het afbouwen van het systeem nog eens 50 miljoen euro nodig denkt te hebben. Onlangs zei demissionair-minister Plasterk dat er wordt gedacht om maar helemaal te stoppen, een beslissing die -na een bezinningsperiode- begin volgend jaar wordt genomen. Lees verder..
 

Gens Nostra 2017 nummer 4

(25 jul) Pracht nummer weer van hoog gehalte, het zijn geen eenvoudige artikelen. Ik had enkele dagen nodig om dit blad uit te krijgen. Veel leesplezier dus. Lees verder..
 

Ruimte voor vergaderingen en cursussen in het nieuwe Verenigingscentrum

(25 jul) Op de tweede verdieping in het gebouw in Bunnik is een ruime vergaderruimte, die flexibel kan worden ingedeeld voor cursussen en vergaderingen tot 30 deelnemers - en zelfs nog een paar meer deelnemers als dat nodig is. Lees verder..
 

Krantenartikel over DNA onderzoek

(24 jul) Ik ontving heden morgen dit bericht waarvoor ik de schrijver dank:

In de weekendbijlage van het AD stond een artikel over de ervaringen
van DNA onderzoek van Karlijn van Houwelingen.

link


Deze e-mail is verzonden via uw profiel op de NGV website.
Afzender: kleijwegt.ac@ziggo.nl Lees verder..
 

Gesloten 18e- eeuwse testamenten openen

(24 jul) foto : Gelders Archief

Waarom treffen archivarissen nog wel eens ongeopende testamenten aan in archieven van notarissen of oud-rechterlijke archieven? Enkele maanden geleden openden collega's tientallen dichtgelakte of gezegelde 18e-eeuwse testamenten, die waren aangetroffen in het inventarisnummer 2644 van het Oud-Rechterlijk Archief Zevenaar en De Liemers. Aanleiding was de vraag van een bezoeker om een van deze testamenten in te zien. Lees verder..
 

Jos Kaldenbach spreekt in Dresden op de Deutscher Genealogentag

(23 jul) Zoals Nederland het 'Famillement' kent, zo heeft Duitsland ieder jaar de ‘Deutscher Genealogentag’. Dit genealogisch evenement wordt al sinds 1925 georganiseerd, telkens in een andere plaats en met een ander thema. Voor 2017 is de stad Dresden gastheer, het thema is ‘Europa in unseren Wurzeln – Sachsen und seine Nachbarn‘. De dag is eigenlijk een vierdaags evenement, dit jaar vindt het plaats van 22 tot 25 september. Lees verder..
 

De knipselruimte in het VC in Bunnik ingericht.

(23 jul) Over de verhuizing heeft u op de site al veel kunnen lezen. Op de foto kunt u zien hoe een van de nieuwe ruimtes is ingericht. Lees verder..
 

INFORMATIE OVER KPL-CURSUSSEN NAJAAR 2017

(21 jul) De cursussen Aldfaer I en II en de cursus Paleografie II gaan zeker door. De aangemelde cursisten hebben hierover bericht gehad. Er is nog ruimte voor een enkeling.

Bij de cursus Genealogie voor Beginners (4 sep) zijn nog twee deelnemers nodig om deze door te laten gaan!

Meer informatie via de knop Cursussen in het menu links boven of bij de cursuscoördinator Dik Jager via cursussen@kpl.ngv.nl. Lees verder..
 

Radboud Universiteit heeft genealogisch project gestart: Surinaamse Slaven

(19 jul) Radboud University Nijmegen heeft een groot genealogisch project opgevat met hulp van vrijwilligers. De universiteit begint steeds meer de waarde van genealogische data te waarderen en bij het onderzoek te betrekken.
Ruim 700 vrijwilligers startten vorige week met het invoeren van Surinaamse slavenregisters. Het is een nieuw hoofdstuk in het project ‘Maak de Surinaamse slavenregisters openbaar’ dat meer inzicht wil geven in het slavernij-verleden. Lees verder..
 

De genealogische methode in 1958

(19 jul)

In de Nederlandsche Leeuw no. 75 (1958) publiceerde Mr. Dr. J.C. Maris van Sandelingenambacht een uitgebreid artikel ( 6 pagina’s) over de genealogische methode, met o.a. de grondbeginselen; bloedverwantschap en afstamming; de naam; diverse schema’s; het huwelijk; het bewijs; projectie der genealogische methode; besluit van dit opstel. Lees verder..
 

Is er een vergaderzaal bij de NGV in Bunnik?

(19 jul) Jazeker, er is vanaf 1 augustus een vergaderzaal beschikbaar. De stoelen in de vergaderzaal hebben we eerder in Weesp gebruikt, maar de tafels zijn nieuw en werden vandaag bezorgd. Reservering van de vergaderzaal gaat via een mail naar info@ngv.nl Lees verder..
 

Delftland 2017/ 2

(18 jul) Inhoudsopgave Jaargang 26, nr. 2, juni/juli 2017 Lees verder..
 

De Britse afstammingslijn van De Franse President Macron

(17 jul) De Franse president Emmanuel Macron is de directe afstammeling van een Britse Eerste Wereldoorlog, veteraan, de in Bristol-geboren winkelier George William Robertson
De Britse tak van de familie was vrijwel onbekend maar nu in diverse bladen gepubliceerd. Voor de oriëntatie de het voorgeslacht van president Macron zie ook zijn grafische kwartierstaat bij de Prikbord mededelingen hieronder Lees verder..
 

Zes nieuwe afleveringen van Verborgen Verleden dit najaar.

(16 jul) 'Verborgen Verleden' komt dit najaar terug met zes splinternieuwe afleveringen. Deze keer zijn het Paul Haenen, Claudia de Breij, Jörgen Raymann, Eric Corton, Job Cohen en Wende Snijders die op zoek gaan naar hun familiegeschiedenis. Lees verder..
 

Archief Westland tot september gesloten

(16 jul) Archief gaat verhuizen.

Om de voorbereidingen van de verhuizing verantwoord en ongestoord te kunnen uitvoeren, is besloten om het archief en de leeszaal voor een periode van zeker drie maanden, te rekenen vanaf 1 juni a.s., voor het publiek te sluiten. En ook de maandelijkse avondopenstelling zal drie maanden worden opgeschort. Lees verder..
 

Archief Delft verhuist. Hervat service 12 september

(16 jul) Misschien heeft u het al gemerkt. Om de collecties op de verhuizing te kunnen voorbereiden is de studiezaal verplaatst naar de voorzaal van het gebouw, bij de receptie. Dit was een noodzakelijke ingreep omdat we de studiezaal tot de verhuizing zo lang mogelijk open wilden houden. In de nieuwe huisvesting zijn er voor u als onderzoeker betere faciliteiten beschikbaar: ruimte, licht en een plek om een boterham te eten en een kopje koffie te drinken. Bovendien zijn dan weer alle Delftse archieven bij elkaar. Op donderdag 6 juli gaat de noodstudiezaal aan de Oude Delft voor het laatst open en daarna begint de verhuizing echt. Als alle archieven en andere collectiestukken zijn overgebracht begint voor de medewerkers de taak om de stukken weer vindbaar te maken in onze collectiesystemen. Op 12 september is dit klaar en vanaf die datum bent u dus welkom aan Gantel 21, Den Hoorn, van dinsdag t/m donderdag tussen 9.00 en 17.00 uur.
Voor verdere info zie: link Lees verder..
 

Koggenland 2017 nr 2

(15 jul) Weer aardig nummer Lees verder..
 

Vliegende start VH-project Westfriezen Geregistreerd

(14 jul) Vrijdag 9 juni was het zover: de start van Westfriezen Geregistreerd. We zijn nu een maand verder en zijn blij verrast met het enthousiasme van alle deelnemers. Elke dag worden honderden scans uit de bevolkingsregisters ingevoerd en gecontroleerd, waarvoor dank!

Het project kende een goede start. In een maand tijd zijn meer dan 12.000 scans ingevoerd en 8.000 gecontroleerd. Het eerste boek van Hoogwoud was al binnen enkele dagen afgerond. Al snel werd die gevolgd door boeken uit Grosthuizen, Obdam, Schellinkhout en Wijdenes. Inmiddels zijn de eerste indexen beschikbaar op onze website. We zijn trots op alle deelnemers van ons project. Lees verder..
 

Gegevens voormalige gemeenten Blokker en Zwaag on line.

(14 jul) Vanaf nu kunt u digitaal bladeren in de bevolkingsregisters van de voormalige gemeenten Blokker en Zwaag. Maar liefst 220.000 scans uit de bevolkingsregisters van Westfriese gemeenten kunnen binnenkort digitaal doorgebladerd worden via de website van het Westfries Archief. De scans van een groot deel van voormalige gemeenten in Drechterland, Enkhuizen, Koggenland, Medemblik, Opmeer en Stede Broec waren al beschikbaar. Lees verder..
 

DTB-boeken in Duitsland en Oostenrijk

(13 jul) op deze site kunt u scans van orginele DTB-boeken aantreffen in Duitsland en Oostenrijk.
link
(bron: Stamboom Forum) Lees verder..
 

Threant 2017 nr 3

(12 jul) Een speciaal Noord-west Overijssel nummer (kop van Overijssel) Lees verder..
 

Wat biedt genealogists.com ?

(11 jul) Wat biedt Genealogists.com ?


Genealogists.com is in 2012 gestart door James Heddell. Het heeft wereldwijd het grootste netwerk van professionele genealogen gecreëerd, waaronder honderden DNA-deskundigen, forensische genealogen / wetenschappers, privé-onderzoekers, historici, religieuze geleerden, geestelijken en universitaire professoren. Met onderzoekers die ter plaatse goed bekend zijn, biedt Genealogists.com haar klanten lokale ervaring en ongeëvenaarde toegang tot records. Lees verder..
 

Wij van Zeeland 19e jaargang nummer 3

(10 jul) Wederom pracht ig uitgegeven nuemmer, met eerste klas verhalen, altijd de moeite waard
INHOUDSOPGAVE
Kijk ook op de website van de afdeling: link Lees verder..
 

Archief Tilburg: Speuren naar sporen in oorlogsarchieven.

(09 jul) Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden honderdduizenden Nederlandse mannen te werk gesteld in Duitsland of door Duitsland bezette landen. Lees verder..
 

Leuke reactie van Anny Kayser op een eerder bericht (1 Juni), hulp bij lezen oud schrift

(09 jul) Beste Jan Willem,

Ik wist eerst niet over welk bericht het ging.
maar het zal dit zijn:
link

Britse Tool voor het lezen van oude handschriften
Je hebt later ook dit bericht geschreven over oud-schrift link

Wat staat daar: oefentool oud-schrift beschikbaar in Tilburg
Ik heb gekeken van welke afdeling de heer Van Dongen lid is, en dat is Rijnland.
Een afdeling met aardige en deskundige bestuursleden. Lees verder..
 

Welkom bij de NGV in Bunnik!

(07 jul) De bezoekersruimte in ons nieuwe centrum is weer open voor de leden.

De bibliotheek en de afdeling heraldiek zijn donderdag 6 juli beschikbaar gekomen.

Op zaterdag 8 juli, de tweede zaterdag van de maand, zijn we ook open.

We delen het gebouw met andere huurders en in de fraaie gemeenschappelijke koffieruimte op deze foto evalueerden we de eerste dag. Lees verder..
 

Tentoonstelling “Middelburg en de Mediene: Joods leven in Zeeland door de eeuwen heen

(05 jul) Van 17 juni t/m 2 september 2017 is de tentoonstelling “Middelburg en de Mediene: Joods leven in Zeeland door de eeuwen heen” te zien. Een tentoonstelling over de geschiedenis van de Joden in Middelburg en de Mediene (de rest van Zeeland). Lees verder..
 

Nieuwe collecties in WieWasWie

(05 jul) "WieWasWie heeft twee nieuwe deelnemende instellingen mogen verwelkomen.
Deze partners brengen interessante collecties met zich mee, waardoor je nog meer informatie voor je stamboomonderzoek op WieWasWie kunt vinden."
Gisteren heeft u al kunnen lezen over de collecties van het Koninklijk Huis.

Nu heeft "het Gemeentearchief Zoetermeer zich ook aangesloten op WieWasWie.
Het archief start met de beschikbaarstelling van de geboorteakten van de burgerlijke stand 1811 t/m 1940 van Zoetermeer en de voormalige gemeente Zegwaart (tot 1935).
In de komende dagen volgen de huwelijks- en overlijdensakten. In de nabije toekomst zal het aanbod bovendien verder worden uitgebreid met gedigitaliseerde notariële akten. Lees verder..
 

Lijsten met gedecoreerden

(05 jul) Heden ontdekte ik dat op een website van de NRC https://www.nrc.nl/nieuws/2017/04/26/lintjesregen-a1555912
de mogelijkheid bestaat te zoeken op namen van personen die sedert 2004 een koninklijke onderscheiding hebben gekregen.

Een andere belangrijke lijst van decorandi (personen die een officiële onderscheiding of erkenning hebben gehad, niet een koninklijke onderscheiding) uit de oorlogsjaren, van militairen, buitenlandse onderscheidingen, officiele verenigingen (rode kruis) etc is te vinden bij link Lees verder..
 

Een vindplaats voor de namen van de mensen die sedert 2004 zijn gedecoreerd

(05 jul) Op de website van https://www.nrc.nl/nieuws/2017/04/26/lintjesregen-a1555912, zag ik dat sedert kort een zoekmogelijkheid bestaat betreffende personen die sedert 2004 zijn gedecoreerd Lees verder..
 

Heeft uw voorouder bij het Koninklijk Huis gewerkt?

(04 jul) De website WieWasWie helpt u vanaf vandaag het antwoord op deze vraag te vinden.
De Koninklijke Verzamelingen hebben zo’n vijftig stamboeken gedigitaliseerd en online toegankelijk gemaakt via VeleHanden. Op WieWasWie.nl kan iedereen eenvoudig deze collectie doorzoeken. Wie weet was één van uw voorouders wel lakei, kamermeisje, koetsier of stalknecht.

Sinds 1814 ondersteunt de hoforganisatie de koninklijke familie bij de uitvoering van haar taken. De hofhouding, onder anderen bestaande uit de hofmaarschalk, de ceremoniemeester en de intendant, staat hen hierin bij. Zij staan ieder aan het hoofd van een hofdepartement en worden ondersteund door hun eigen personeel. Van lakeien tot kamermeisjes, van tuinmannen tot adjudanten en van stalknechten tot koetsiers. Lees verder..
 

vraag Jan-Willem over ontwikkeling de nieuwe website

(04 jul) naar aanleiding van de nieuwe website Lees verder..
 

Hollands maandblad jaargang 31, 2017 nummer 2.

(03 jul) Inhoud aflevering Hollands maandblad jaargang 31, 2017 nummer 2.

Groot deel gaat over de familie Lens Lees verder..
 

Hoe gaat het met de ontwikkeling van de NGV-website?

(02 jul) Veel zaken voor de nieuwe website zijn helder gedefinieerd:
-de functies, -de structuur,
-de plug-ins, -de administratie, -het ontwikkeltool.
Maar er is meer nodig in dit voor de vereniging grote project.
Vandaag (30 juni) maakten we stappen in - de opmaak, - de kleuren, en - de ‘look-and-feel’. Lees verder..
 

Rijnland 2017 nr 2

(02 jul) Inhoudsopgave

Dit nummer van ons Rijnland is in een nieuw vestje gestoken. Het ziet er aantrekkelijk uit en leest lekker. Compliment Lees verder..
 

bericht van Fred Boer, vraag DNA-onderzoek

(02 jul) Ik kreeg het volgende bericht toegezonden van Fred Boer toegezonden Lees verder..
 

Van wie bende gij der eentje?

(02 jul) Onder deze titel organiseert de Heemkundekring De Drie Heerlijkheden in Zundert een genealogische dag op 23 juli aanstaande.
Van wie bende gij'r jeen(e)? Als men vroeger wilde weten van wie je was, vroegen ze niet naar je naam, maar wie je vader, moeder of grootvader of grootmoeder was. Op basis van die gegevens kon men achterhalen wie je was. Lees verder..
 

Gens Nostra: alleen DIGITAAL lezen??? Niet meer in gedrukte vorm???

(02 jul) Geacht lid,

In Gens Nostra heeft u kunnen lezen dat in de Algemene Vergadering van 22 april 2017 is besloten dat u met ingang van 2018 kan kiezen om:
1) Gens Nostra in gedrukte vorm te ontvangen (dit is de huidige situatie voor € 46,- per jaar).
2) Gens Nostra niet in gedrukte vorm te ontvangen maar alleen, na inlog, via lezen op een beeldscherm (€ 36,- per jaar).
In geval dat u kiest voor lezen op een beeldscherm dient u de contributie via automatische incasso te laten laat innen. Lees verder..
 

Limburgs Tijdschrift voor Genealogie 2017 nr 2

(01 jul) Weer een geweldig nummer, met twee professionele artikelen. Lees verder..
 

In Memoriam Jo Hoen

(01 jul) Vandaag las ik het In Memoriam van Jo Hoen in het Limburgs Tijdschrift voor Genealogie van de hand van zijn neef Regis de la Haye. Dit was voor mij een schokkend bericht omdat ik hem nog niet lang geleden gesproken had in zijn flat te Sittard. Vele malen heb ik met Jo contact gehad. Bij mijn vragen was hij altijd vriendelijk hulpvaardig en innemend. Ik herinner hem als een prototypische Limburgse gentleman, veelzijdig en erudiet. Hij was een gedreven man, met een fikse mening hoe in Limburg genealogie behoorde te worden bedreven. Lees verder..
 
Meer nieuws vindt u in het Nieuwsarchief. pijl omhoog

Evenementen binnenkort

do 10 aug Arnhem Zomerrondleiding en diapresentatie over het landgoed Bronbeek; 200 jaar geschiedenis
za 12 aug Bunnik "GensDataPro Serviceteam" aanwezig in het Verenigingscentrum in BUNNIK
za 19 aug Emmen Inloopspreekuur voor Stamboomonderzoek
ma 04 sep Eindhoven START CURSUS GENEALOGIE VOOR BEGINNERS
wo 06 sep Naarden Praatje "Teruggave Nazi's geroofde boek" gevolgd door Lezing over "Migratie"
za 09 sep Heel Nederland Open Monumentendag 2017: thema: 'Boeren, burgers en buitenlui'
za 09 sep Hoogeveen Genealogisch Inloopspreekuur NGV afd. Drenthe en Noordwest-Overijssel.
za 09 sep Borne De heer Laan van landgoed Singraven
di 12 sep Ugchelen (Apeldoorn) VERVALLEN lezing
di 12 sep Oudorp(Alkmaar) Afdelingsbijeenkomst
di 12 sep EINDHOVEN LEZING: JOODSE GENEALOGIE
do 14 sep Delfgauw Vóór 1700 drogen de bronnen voor genealogisch onderzoek niet op.
za 16 sep Nog onbekend NGV PR-DAG 2017
za 16 sep Den Hoorn Delfts archief houdt 'Open Dag' op nieuwe locatie
za 16 sep Leiden Voorouderspreekuur
za 16 sep Leeuwarden Johannes Veldhuis, de pake die ontbrak
za 16 sep Vlaardingen Genealogisch Café + nieuwe leden
za 16 sep Emmen Inloopspreekuur voor Stamboomonderzoek
za 16 sep AMERSFOORT Computergenealogie en Genealogisch café
di 19 sep Leiderdorp INLOOPUUR (voor aanvang lezing)
di 19 sep Amsterdam-Buitenveldert Afdelingsbijeenkomst met lezing: Genealogie vóór 1600
di 19 sep Leiderdorp Lezing over Zouaven, een vreemde strijd
vr 22 sep Dresden 69e Deutscher Genealogentag - o.a. Jos Kaldenbach spreker
za 23 sep Delft EXCURSIE naar de bibliotheek van 'Ons Voorgeslacht'.
za 23 sep Breda Jubileumbijeenkomst 60 jaar NGV West Noord-Brabant
za 23 sep Lelystad Hoe heette Christiaan?
zo 24 sep Obdam Najaarsfamiliedag Westfriese Families
wo 27 sep Haarlem Ledenvergadering + lezing;
za 30 sep Driebergen-Zeist Seminar: 'De NGV leert'.
za 30 sep Ouwerkerk Genealogische Vereniging Klapwijk - Familiedag

 
Voor meer evenementen, raadpleeg  Agenda alle evenementen. pijl omhoog

Cursussen binnenkort

do 17 aug Den Haag Proeflessen oud schrift lezen
za 02 sep Den Haag Proeflessen oud schrift lezen
ma 04 sep Eindhoven Genealogie voor Beginners
di 05 sep Gemert Cursus genealogie (september-november 2017)
ma 11 sep Den Haag Wapenschild maken (voor kinderen vanaf 7 jaar)
di 19 sep Amsterdam Workshop Familieonderzoek
do 21 sep Eindhoven ALDFAER I
za 23 sep Amsterdam Paleografie voor gevorderden
za 23 sep Amsterdam Paleografie
wo 27 sep Rotterdam Paleografie (oud schrift) voor beginners
do 28 sep Nijmegen Oud Schrift
vr 29 sep Doetinchem basiscursus Paleografie
za 30 sep Delft Oud Schrift voor Gevorderden

 
Voor meer cursussen, raadpleeg  Alle cursussen. pijl omhoog

Recente prikbordberichten

30 jul Huwelijk, overlijden Pieternella Haverhoek (Kloetinge, 1798)
30 jul Klaas Cornelisz Molenaar
29 jul Lucas Sanders (Meijboom) trouwt 28 september 1683 met Albertje Coerts
29 jul Kinderen van Jacob Pietersz Molenaar en Antje Cornelisd van Meurs
29 jul Geb./doopdatum van Antje Cornelisd van Meurs en Jacob Pietersz Molenaar
28 jul Printer HP DeskJet 670C
23 jul Waar is Marinus Zweedijk gebleven?
17 jul Kwartierstaat Franse president E Macron
13 jul Wie herkent deze mensen?
12 jul Salomon Koole
11 jul Christianus van Thiel
10 jul David Lievendag
08 jul ervaring met opvragen van afschriften uit geboorteregister van Bandoen
08 jul gevraagd aanvullingen op de Genealogische gegevens van Tobé
06 jul Frans Klaasz Korver
02 jul Licht en Luchtig

 
Voor een overzicht van alle prikbordmeldingen, zie het  Prikbord. pijl omhoog

Recente genealogische artikelen

11 jul WAt BIEDEN DE VIER GROTE INTERNATIONALE GENEALOGISCHE ONDERNEMINGEN. DEEL II
11 jul WAT BIEDEN DE VIER GROTE INTERNATIONALE GENEALOGISCHE ONDERNEMINGEN DEEL I

 
Voor een uitgebreider artikelenoverzicht: zie Artikelen. pijl omhoog

U krijgt deze NGV nieuwsbrief toegezonden omdat u in uw NGV profiel heeft aangegeven dat u de nieuwsbrief wilt ontvangen.
U kunt zich aan- of afmelden voor deze nieuwsbrief door op de NGV website www.ngv.nl via de rechterkolom eerst in te loggen, dan te klikken op “mijn profiel” en in het tweede blok via “gegevens aanpassen” het vinkje weg te halen bij “wilt u de ngv-nieuwsbrief ontvangen?”.

©2017 NGV
De Nederlandse Genealogische Vereniging (NGV) is een niet-gesubsidieerde vereniging waarin al het bestuurlijk en organisatorisch werk wordt uitgevoerd door vrijwilligers. Ingeschreven in het register van de Kamer van Koophandel te Amsterdam onder no. 40531257