NGV logo

NEDERLANDSE GENEALOGISCHE VERENIGING

NGV Nieuwsbrief 2017 nummer 96

donderdag 1 juni 2017

Grotere letters?  Lees online in uw webbrowser en gebruik de zoom-optie.

Geachte **1**,
in deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen:

Nieuws van de redactie
Nieuws
Evenementen binnenkort
Cursussen binnenkort
Recente prikbordberichten
Recente verslagen van evenementen


Nieuws van de redactie

NGV VERENIGINGSNIEUWS


De NGV digitaliseert

Deze maand: Hans Huizing en Jan Pol

Mijn naam is Hans Huizing, 72 jaar, en ik ben geboren in Marienburg (Malbork) ten zuiden van Gdansk in Polen. Mijn vader, Willem Huizing en Nederlander, was daar via de Arbeitseinsatz in 1943 naar toe gestuurd en leerde zo mijn moeder kennen. Mijn beroep, elektrotechnicus en later software ontwikkelaar, heeft mij naar veel plekken op de wereld gebracht. Wij woonden en werkten o.a. 4 jaar in Saoedie-Arabië. Mijn drukke baan liet niet veel tijd over voor tijdrovende hobby 's. Wel was ik al heel lang bezig met het kweken van cactussen, vetplanten, en Zuidafrikaanse bolletjes. Trouwens nog steeds een grote passie van mij. De lezingen die ik over deze planten geef, brengen mij door praktisch heel Nederland. Mijn vroegpensioen in 2005 betekende ook meer tijd voor hobby 's. Toen ben ik actief gestart met het zoeken naar informatie over mijn voorouders. Van vaders zijde niet zo heel moeilijk. In Nederland is inmiddels heel veel informatie gemakkelijk toegankelijk. En dat heeft geleid tot publicatie op een eigen website. Maar de zoektocht in Polen naar de voorouders van moeders zijde is een heel ander verhaal! Ik wist alleen de namen van mijn grootouders. En daarmee begin je in Polen niet zo veel! Na het overlijden van mijn vader belde zijn partner met de mededeling; Hans je doet aan stamboomonderzoek. Ik heb nog een mapje van je vader gevonden met allemaal papieren in het Duits.. En dat mapje bleek documenten te bevatten met de correcte namen en woonplaatsen van mijn grootouders en overgrootouders. Hoe gelukkig kan je zijn! Dat was het startpunt van mijn onderzoek in Polen.
Gelukkig hebben de Mormonen ook daar heel veel werk verzet! En van de bewaard gebleven kerkboeken en Standesamt registers is heel veel in te zien. Dus regelmatig huur ik films en kan ik op die manier de historie stapje voor stapje ontrafelen. Ook via internet wordt in Polen steeds meer ontsloten en van achter de computer in te zien. Onlangs heb ik bij FTDNA mijn Y-DNA en mtDNA laten testen en de eerste resultaten van het Y-DNA zijn binnen. Haplogroep I-S2078 / Z63. Van vervolg onderzoek en het mtDNA onderzoek zijn nog geen resultaten binnen.

Mijn naam is Jan Pol, ben al vanaf de jaren '80 samen met mijn vrouw bezig met genealogie. Diverse jaren ben ik ook bestuurslid geweest van de afdeling NGV Drenthe, later NGV Drenthe en Noordwest-Overijssel. In de afgelopen 25 jaar van haar bestaan zijn door veel vrijwilligers advertenties uit diverse kranten geknipt en verzameld. Het totaal aan advertenties die in de loop der jaren is verzameld bedraagt inmiddels meer dan 500.000. Veel meer dan we ooit hadden kunnen denken! De verzameling was opgeslagen in ongeveer 150 kratten en keurig op alfabet geïndexeerd. Helaas onoverzichtelijk en moeilijk te hanteren. Het toenmalige bestuur heeft daarom besloten om al die advertenties te gaan digitaliseren. Hans Huizing en ik hebben toen onderzoek gedaan naar de wijze van aanpak en wie dat beste kon en wilde doen. Wij kwamen uiteindelijk in Hoogeveen en Meppel uit bij Promens Care een instantie voor mensen met een beperking (dagbesteding).

Han Pol geeft uitleg aan Rosalinde Heet

Na te zijn gestart met één persoon, werken er nu na 10 jaar inmiddels 15 personen bij Promens Care in Hoogeveen aan het digitaliseren en invoeren van de advertenties. In totaal staan er in Hoogeveen 13 computers en 6 scanners en in Meppel 1 computer en 1 scanner. Zelf ben ik coördinator en opleider in Hoogeveen en Hans Huizing in Meppel. Als de advertenties gescand zijn en de naam is ingevuld worden deze advertenties door ons gecontroleerd en zo nodig gecorrigeerd voordat ze via een upload procedure op de landelijke server van de NGV worden geplaatst. Tot slot denken we dat de mensen bij Promens Care nog wel 10 jaar dagelijks bezig zijn om voor de vereniging dit zo nuttige werk te blijven doen. Zij beleven hier veel plezier aan en ze leren hier ook van. Hans Huizing en Jan Pol.

Genealogische gegevens van "Peel en Maas"

Op de site Peelenmaasnet.nl vindt u nu de digitale genealogische gegevens uit de Burgerlijke Stand van de gemeenten Helden, Maasbree en Meijel. Tevens kunt u hier terecht voor de gegevens uit het bevolkingsregister van Kessel en Helden.

Wanneer u op de openingspagina op 'personen' klikt komt u rechtstreeks in het zoekscherm naar personen.
Via 'bron' verfijnt u op Burgerlijke Stand of Bevolkingsregister; via 'gemeente' kiest u uit 6 gemeenten en via 'periode past u deze met een schuifbalk aan tussen 1300 en 1975.
Klikken op 'kranten' brengt u bij de digitale 'periodieken in de voormalige gemeenten Helden, Meijel, Kessel en Maasbree.

"Peel en Maas Net" is een samenwerkingsverband tussen verschillende archieven, heemkundeverenigingen en culturele organisaties. Daarom vindt u hier ook cultuur-historistische foto's en documenten, belangrijk voor het aankleden van uw familiegeschiedenis.

Heraldiek in het werk van Jac Maris

Van zaterdag 16 september tot en met zondag 3 december is er in het Ateliermuseum Jac Maris te Heumen een tentoonstelling te zien over Heraldiek in het werk van Jac Maris.
De kunstenaar heeft in 1941 grote heraldische leeuwen in steen gehouwen voor de stad Nijmegen, in 1957 voor Cuijk en hij heeft in de jaren vijftig meer dan een dozijn gemeentewapens gemaakt in geglazuurd terracotta voor Gelderse gemeenten (Varik, Ophemert, Poederoijen, Zuilichem, Brakel, West Maas en Waal).
Het museum heeft een tentoonstelling gewijd aan dit onverwachte aspect van de carrière van de kunstenaar en de tentoonstelling wordt begeleid met een catalogus ( 66 p. 15 euro, bestellen via website www.marishuis.nl

  pijl omhoog

Nieuws

Column nr. 82

(01 jun)

Mijn zoekmachine Chrome weigerde te starten. Het wieltje draaide, stopte en daarna gebeurde er niets. Het uit- en aanzetten van de computer, wat nog wel eens wil helpen, had ook geen resultaat. Er zat niets anders op dan Chrome eraf te gooien en opnieuw te installeren. Een kleinigheid over het hoofd gezien: de vastgezette favorieten. Die waren nu dus verdwenen. Het was bij mij trouwens toch iets uit de hand gelopen, opruimen kon dus geen kwaad. Een collega zei eens, toen ik vroeg of hij wel een backup van websites had: wat je niet hebt mis je ook niet. De laatste tijd schreef ik sites trouwens vaak (via afdrukken) weg naar een pdf.

De belangrijkste sites heb ik dus nog wel. Bovendien heb ik ongetwijfeld nog wel ergens op een usb-stick een exportfile. En in mijn papieren archief een wat oudere uitdraai van de lijst favorieten.
Wilt u niet zo drastisch te werk gaan, dan noem ik hier nog even de werkwijze voor de mensen die de favorieten willen exporteren.
De Lees verder..
 

Britse Tool voor het lezen van oude handschriften

(01 jun) een blog uit de Bijzondere Collecties van de Universiteit van St. Andrews.
Nieuw hulpmiddel voor het lezen van oude handschriften.
Zie: st-andrews.ac.uk/media/teaching-and-learning/documents/Read%20Me!%20Report.pdf

Oefening baart kunst: dit geld in het bijzonder bij pogingen om oude handschriften te lezen. Slechts door veelvuldig oefenen verwerft men de pas de vaardigheid om middeleeuwse teksten te kunnen ontcijferen Om de kunst om oude handschriften sneller te kunnen lezen is een project "Read me" opgestart. Lees verder..
 

Verrassend Verenigings Centrum Bunnik

(31 mei) Panorama van de bezoekersruimte van de NGV in Bunnik. Lees verder..
 

Kempen en Peelland 2017/2

(31 mei) Van de redactie
Brabantdag familiegeschiedenis op 4 november
Bijzondere bron
Geplande bijeenkomsten
Bestuursvergaderingen KPL ‐ cursussen
Terugblik op ledenactiviteiten
Excursie naar vestingstad Heusden
Godsdienstvrijheid en paaps onderwijs
Het bidprentje van... Francina Geertruida Fransen
Zoektocht naar Arnoldus Evert Hubertus Leenders of Linssen of van Rooijen
Oud schrift
Literatuur en genealogie
Bibliotheek aanwinsten boeken
Transcriptie oud schrift
Genealogie in beeld: Het raadsel van Nijmegen (1576)

Lees verder..
 

Anonieme Zaaddonor nu ook bij Nederlandse vrouw (voor het eerst) opgespoord.

(30 mei) De lezer van dit bericht zal bekend zijn met het gegeven dat in de VS uitvoerige DNA databanken bestaan en dat deze databanken, wangslijmvlies op DNA-profielen kunnen onderzoeken. Deze DNA-databanken, vooral in de VS en Israel zijn zeer omvangrijk en bevatten vele miljoenen DNA-profielen vaak met de genealogische achtergrond daaraan gekoppeld. . Bekende instellingen die ddit doen zijn MyHeritage, 23andMe, FTDNA en recent is er ook een mogelijkheid in Engeland.

Anonieme zaaddonoren kunnen daardoor makkelijker worden opgespoord dan ooit. Een stichting helpt bovendien donorkinderen bij het zoeken in vooral buitenlandse databanken. Lees verder..
 

Het hoofdbestuur heeft voor het eerst in Bunnik vergaderd.

(29 mei) Het Hoofdbestuur vergadert elke maand. Op 17 mei werd voor het eerst de HB-vergadering in het nieuwe gebouw in Bunnik gehouden.
Vice-voorzitter John Boeren zette een enthousiaste reactie op zijn facebookpagina met foto’s erbij. Lees verder..
 

Goed nieuws na briefactie Kwartier van Nijmegen

(29 mei) Goed bericht kwartier van Nijmegen. Het bestuur van het KvN dankt de leden die de moeite hebben genomen te reageren op de oproep voor vrijwilligers. Een aantal mensen gaf aan (nog) niet in de gelegenheid te zijn om een bijdrage te leveren, maar gaf ook aan het een gemis te vinden mocht het KvN ophouden te bestaan. Lees verder..
 

De verhuizing naar Bunnik zit er bijna op !

(29 mei) Foto's van de verhuisactiviteiten van de afgelopen dagen. Lees verder..
 

Duurzame links naar archiefstukken steeds belangrijker

(28 mei) Terugvindbaarheid archiefstukken cruciaal vooral als naar deze stukken gerefereerd wordt. Het Middelburgs archief geeft een uiteenzetting van de problemen en mogelijkheden dat hier ten dele is gepresenteerd
Terugvindbaarheid is een voorwaarde voor het beschikbaar kunnen stellen van een archiefstuk aan u als archiefbezoeker, maar is bijvoorbeeld ook belangrijk wanneer in een publicatie een bronverwijzing naar een archiefstuk uit onze archieven is opgenomen. Deze verwijzing moet idealiter duurzaam zijn, dat wil zeggen door de tijd heen actief blijven en de juiste beschrijving en vindplaats bevatten. Ook als de daadwerkelijke (opslag)locatie van het archiefstuk één of meerdere keren veranderd. Misschien is het aanbieden van een duurzame link in deze tijd wel belangrijker geworden. De continue ontwikkeling van (nieuwe) websites en daarmee wisseling van opslag- en/of raadpleeglocaties zorgt ervoor dat wanneer wij als archiefdienst niets regelen, de verwijzing naar een archiefstuk als digitaal Lees verder..
 

Nieuw stadspark en nieuw museum Venray komt op plaats oude kerkhof (film)

(28 mei) De Stichting Stadspark Venray is opgericht in 1990 naar aanleiding van de gemeenteplannen om dwars door het historische hart van Venray een weg aan te leggen.
Door de aanleg van deze verkeersweg dreigde het historisch groene hart van Venray verloren te gaan.
De voornemens van de gemeente stuitten op groot maatschappelijk verzet en de initiatiefnemers van Stadspark presenteerden plannen om in plaats van een weg, een stadspark aan te leggen.
Uiteindelijk zag de gemeente van de plannen af, waarmee de stichting haar bestaansrecht bewezen achtte. Lees verder..
 

'Historisch Archief Westland' drie maanden dicht, m.i.v. 1 juni 2017

(25 mei) Het Historisch Archief Westland verhuist medio augustus dit jaar naar de Gemeentelijke Archiefbewaarplaats in het nieuwe Publiekscentrum aan de Verdilaan in Naaldwijk. Lees verder..
 

Het bestuur van de afd. Drenthe en Noordwest-Overijssel zoekt bestuurslid.

(25 mei) Na het vertrek van Aaldert Otten uit het bestuur van de afdeling Drenthe en Noordwest-Overijssel zijn wij op zoek naar een nieuw bestuurslid. Lees verder..
 

De verhuizing van Weesp naar Bunnik verloopt vlot.

(25 mei) De foto's van Jaap van Zweeden laten zien wat er allemaal komt kijken voor de verhuizing. Lees verder..
 

Forensisch genealogisch onderzoek in de zaak Nicky Verstappen.

(23 mei) In de lijn der verwachtingen wordt momenteel grootschalig forensisch genealogisch DNA-onderzoek verricht in de zaak Nicky Verstappen. De ontwikkelingen op dit gebied gaan nu snel. Binnen een paar jaar is genealogisch DNA-onnderzzoek een krachtig hulpmiddel bij de opsporing van misdaden geworden.In de VS worden op diverse universiteiten al opleidingen gegeven in de forensische genealogie. Lees verder..
 

Nieuwe dienstverlening van MyHeritage

(19 mei) MyHeritage kondigt een nieuwe service aan een belangrijke uitbreiding van hun reeds grote services pakket Lees verder..
 

Wat doe je als je slachtoffer wordt van ransomware? (Tijs Hofmans)

(17 mei) Ransomware is één van de grootste gevaren van het moment, juist omdat de gijzelsoftware zo effectief is. Gelukkig zijn er dingen die je kunt proberen als je slachtoffer wordt, waardoor je heel misschien zelfs je bestanden weer terugkrijgt. Lees verder..
 

GEM 2017 Nr 2

(17 mei) Dit genealogisch magazine bevat een breed palet aan gvoed geschreven verhalen. Lees verder..
 

Korte genealogie President E. Macron

(14 mei) President Emmanuel MACRON
(Emmanuel Jean-Michel Frédéric MACRON)

Geboren 21 December 1977 - Amiens, 80000, Somme, Picardie, France
leeftijd: 39 jaar
carrière : jesuitencollege, ENA (Léopold-Sédar-Senghor, 2002-2004), Bankier, Minister van économie (2014),

Ouders
Jean-Michel MACRON 1950 (hoogleraar Neurologie)
Françoise NOGUÈS ca 1950 (Sociaal geneeskundige)

Huwelijk
Huwde le 20 octobre 2007, Hôtel Westminster, - Le Touquet-Paris-Plage, 62520, Pas-de-Calais, Nord-Pas-de-Calais, France, met Brigitte TROGNEUX 1953 (docent Franse letteren)

Broers en Zusters
Laurent MACRON 1979 (radioloog)
Estelle MACRON 1984 (nephroloog)

Halfbroer
Van Jean-Michel MACRON met
Hélène JOLY (psychiater) Gabriel MACRON

Gezin: Brigitte Trogneux trouwt 22 juin 1974, André Louis Auzière11,12, (Bamkiet) van wie ze drie kinderen kreeg. nl, Sébastien (1975), Laurence (1977) et Tiphaine (1984)11, respectievelijk ingenieur-statisticus, cardioloog en advocaat. Er zijn 9 kleinkinderen. Lees verder..
 

Succesvol Middeleeuwensymposium in Vlaardingen.

(14 mei) De afdeling Rotterdam kan met plezier terugkijken op het door haar georganiseerde Middeleeuwensymposium.
Een terugblik in foto’s Lees verder..
 

De verhuizing naar Bunnik is nog steeds in volle gang.

(13 mei) De foto's tonen de nieuwe ontwikkelingen. Lees verder..
 

150 jaar Limburg

(11 mei)
Het is u misschien ontgaan, maar Limburg heeft een feestje te vieren. De provincie bestaat op donderdag 11 mei namelijk precies 150 jaar.
Op 11 mei 1867 werd Limburg een honderd procent Nederlandse provincie. Maar hoe zit dat eigenlijk?

Historicus dr. Jacques van Rensch: "Je kon in 1780 onder de Pruisen worden geboren, je trouwde onder de Fransen, je werd soldaat onder de Hollanders, je ging dood onder de Belgen zonder dat je je woonplaats ooit verlaten had." Lees verder..
 

Goed nieuws van Delpher

(10 mei) Vanaf vandaag (10 mei 2017) zijn 75 nieuwe tijdschrifttitels online beschikbaar in Delpher. De onderwerpen lopen uiteen van vrouwenkiesrecht, statistiek, film en dieren tot Brabantse geschiedenis. Lees verder..
 

De Verhuizing van Weesp naar Bunnik, nieuwe foto’s.

(09 mei) Er is de afgelopen dagen hard gewerkt aan de verhuizing. We laten u graag meekijken. Lees verder..
 

Korte impressie van de Algemene Vergadering op 22 april 2017

(09 mei) Toon van Gestel opent voor de laatste maal als voorzitter op onnavolgbare wijze de vergadering met een korte voordracht. Lees verder..
 

West-Brabants archief heeft nieuwe bronnen toegevoegd

(07 mei) Nieuwe bronnen online

Via Bladeren in bronnen zijn weer scans van nieuwe bronnen toegevoegd. Deze scans zijn terug te vinden bij het registratietype 'overige archiefbronnen'. Het gaat om de volgende archieven en bronnen: Lees verder..
 

Voorbereiding van te scannen documenten, voor de laatste keer in het VC in Weesp.

(04 mei) Met rolcontainers op de achtergrond werken de collega's vandaag (4 mei) voor de laatste keer in Weesp, aan de voorbereiding van te scannen documenten.
Over enkele weken gaan ze weer verder met dit werk, maar dan in de nieuwe verenigingslokatie in Bunnik.

 Lees verder..
 

Tilburgs archief publiceert lijst gesneuvelden militairen in Indonesië.

(04 mei) Met de documentatie en archief over de Tilburgse oud-Indiëgangers is er een extra monument bijgekomen, dit keer bij het Regionaal Archief Tilburg. Het zorgt ervoor dat de geschiedenis van deze Tilburgers niet vergeten gaat worden.
Het meest bijzondere onderdeel vormt de documentatie van de slachtoffers met bidprentjes en foto's.
De zoon van Gé de Vet, inmiddels zelf voorzitter, schonk mede namens zijn vader, het archief Lees verder..
 

De Verhuizing van het Verenigingscentrum van Weesp naar Bunnik is begonnen !!!

(04 mei) Op 1 mei is gestart met de verhuizing. Lees verder..
 

RHC-Eindhoven:Het echtpaar Van Malsen

(04 mei) Josephus Hendrikus van Malsen komt als zesjarig jongetje vanuit Ammerzoden naar Helmond met zijn opa, ouders, broertjes en zusjes. Het gezin Van Malsen-van Harssel gaat wonen in het Hemelrijk. Kort na 1900 verhuist het gezin naar de Waardstraat. Vader Van Malsen overlijdt in 1908. Hij is dan nog maar 46 jaar. Daarna verhuist het gezin nog een keer en wel naar de Heistraat. Opa Josephus van Harssel overlijdt in 1915. Kleinzoon Joost van Malsen heeft inmiddels een leeftijd bereikt dat hij gaat werken. Het bevolkingsregister vermeldt dat hij begint als fabrieksarbeider, later valt te lezen dat hij machinepoetser is. Lees verder..
 

Bericht van RHC EindhovenL Gemeentearchief Aarle-Rixtel periode 1968-1996 openbaar

(04 mei) Het archief van de voormalige gemeente Aarle-Rixtel uit de periode 1968-1996 is vorige week van het gemeentehuis te Beek en Donk overgebracht naar de depots van het Regionaal Historisch Centrum Eindhoven. Vanaf nu is het daar in de studiezaal in te zien. De inventaris is online te raadplegen op rhc-eindhoven.nl Lees verder..
 

De Maastrichtse familie Foijer

(03 mei) In het blad Benjamin van de Joodse gemeenschap staan vaak verhalen die voor de genealoog belangrijk zijn. Het betreft hier de beschrijving van de Maastrichtse familie Foijer, die bekend werd in het Maastrichtse zaken milieu.

Op 2 november 1808 meldt Levy Lazarus zich,
samen met zijn vrouw Hendele Levy, op het
stadhuis van Maastricht. Voor inschrijving in de Burgerlijke stand. Hij krijgt dan de naam Foijer.

Zin nakomelingen blijven de gehele 19de eeuw in Zuid-Limburg
wonen, de meesten in Maastricht. Alleen Lazare, de oudste
zoon van Levy, verhuist naar Heerlen. Lees verder..
 
Meer nieuws vindt u in het Nieuwsarchief. pijl omhoog

Evenementen binnenkort

za 03 jun Kampen Voorouderspreekuur Kampen
za 03 jun Almere Voorouderspreekuur Almere Stad
za 03 jun Lelystad Voorouderspreekuur FlevoMeer Bibliotheek Lelystad
di 06 jun Haarlem Voorouder-spreekuur
di 06 jun Delft 'De VOC in de 17de en 18de eeuw (met name de nautische kant).'
wo 14 jun Delft Voorouderspreekuur
za 17 jun Haarlem Voorouder-spreekuur
za 01 jul Kampen Voorouderspreekuur Kampen
za 01 jul Almere Voorouderspreekuur Almere Stad
za 01 jul Lelystad Voorouderspreekuur FlevoMeer Bibliotheek Lelystad
za 15 jul Tilburg Symposium: "GEEN CENSUUR OP DE MUUR"

 
Voor meer evenementen, raadpleeg  Agenda alle evenementen. pijl omhoog

Cursussen binnenkort

za 10 jun Den Haag Benieuwd of u VOC-voorouders heeft?
di 13 jun Den Haag Proefles Paleografie
vr 16 jun Den Haag Hulp bij stamboomonderzoek (Haags Gemeentearchief)

 
Voor meer cursussen, raadpleeg  Alle cursussen. pijl omhoog

Recente prikbordberichten

28 mei Geboortejaar Jo(h)annes Lambertus Franck uit Moresnet
28 mei Helena [Lena] Straver
24 mei Familie Landmeter en/of de Landmeter
24 mei Lavrijsen(Lavreijsen) Johannes (Joannes ) Nicolaas.
21 mei beroep: bolkhouder
18 mei Huwelijk Johanna Visscher met Albertus Croneman
15 mei Catharina, dochter van Joannes van Kan en Maria Hubertine Dirix
14 mei Cornelia Meijering Hoogeboom
14 mei Martinus Cornelisse(n) en Cornelia de Ruijter.
11 mei geboorte en ouders van Aaltie Reyers 'van de Weere'.
11 mei Overlijden van Cornelisje Wiggers getrouwd met Paulus Gerbrandsz Semeyns
11 mei Gens Nostra 2017/3
11 mei Huwelijk Frederik (Freek) Gerbrandsz Semeyns met Trijn Cornelis
11 mei Begraven Gerbrand Paulusz Semeyns en Annatien Lourens
10 mei Wie heeft genealogisch onderzoek gedaan naar de familie Warten ?
10 mei Gezocht, wie werkt (in Noord-Limburg) met het programma REUNION ?
09 mei Anna Munnich (?-1883), echtgenote van J.W.D. Alix (1844-1883), Ned.-Indië
08 mei Jacob Wolff, bij het achtste Hollandsche Infanterie Regiment, vierde compagnie
05 mei kwartier van Nijmegen 2017/2
04 mei onbekend familielid Zeeuws -Vlaanderen?
03 mei Moeilijk (niet) vindbaar huwelijk (plm. 1877) van Michiel van Tulden
01 mei Wijbe Frederik de Jong, schipper 1869-1924
30 apr op zee gebleven?
30 apr Steenbakkerij van H.W.J. van Tuyll van Serooskerken bij Utrecht begin 19e eeuw
30 apr geboortegegevens van gezagvoerder S. Schaafsma Tzn
24 apr mevr. Bettsteller geboren in Marburg, Slovenië - Geboortebewijs en namen zussen
23 apr Injas Keller en Josephina Dieber
19 apr archief Apeldoorn

 
Voor een overzicht van alle prikbordmeldingen, zie het  Prikbord. pijl omhoog

Recente verslagen van evenementen

za 20 mei Tilburg Themabijeenkomst Jubileum HTB: Open Data, wat kunnen we ermee?
za 13 mei Vlaardingen Symposium Middeleeuwen

 
Voor meer verslagen, raadpleeg het  Archief alle evenementen. pijl omhoog

U krijgt deze NGV nieuwsbrief toegezonden omdat u in uw NGV profiel heeft aangegeven dat u de nieuwsbrief wilt ontvangen.
U kunt zich aan- of afmelden voor deze nieuwsbrief door op de NGV website www.ngv.nl via de rechterkolom eerst in te loggen, dan te klikken op “mijn profiel” en in het tweede blok via “gegevens aanpassen” het vinkje weg te halen bij “wilt u de ngv-nieuwsbrief ontvangen?”.

©2017 NGV
De Nederlandse Genealogische Vereniging (NGV) is een niet-gesubsidieerde vereniging waarin al het bestuurlijk en organisatorisch werk wordt uitgevoerd door vrijwilligers. Ingeschreven in het register van de Kamer van Koophandel te Amsterdam onder no. 40531257