NGV logo

NEDERLANDSE GENEALOGISCHE VERENIGING

NGV Nieuwsbrief 2017 nummer 95

zondag 30 april 2017

Grotere letters?  Lees online in uw webbrowser en gebruik de zoom-optie.

Geachte **1**,
in deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen:

Nieuws van de redactie
Nieuws
Evenementen binnenkort
Cursussen binnenkort
Recente prikbordberichten
Recente verslagen van evenementen


Nieuws van de redactie

NGV VERENIGINGSNIEUWS


Gens Nostra: nummer 3 verschijnt de eerste week van mei 2017


We beginnen met een bijdrage van Ludo Lathouwers. De auteur beschrijft na een lang en zorgvuldig onderzoek van ruim tien jaar de nazaten van Petrus Adriaanszoon Van Wechelen, alias De Lathouwer (1641-1704). Hierbij komen verschillende invalshoeken aan de orde. Zo komen de parentelen van de verschillende takken van zijn nageslacht aan bod. Verder analyseert hij de migratie van zijn voorouders en de spreiding over verschillende landen en continenten. Het lukte hem om nagenoeg alle levende naamdragers die afstammen van zijn verre voorvader Petrus De Lathouwer op te sporen. Van de 156 personen die hij gevonden heeft bleken er 84 de Belgische, 38 de Nederlandse en 34 de Amerikaanse nationaliteit te bezitten. Het artikel gaat zowel in op het verloop als op de resultaten van het onderzoek.

Hans Nagtegaal gaat verder met de genealogie Storm, maar nu over het hieruit stammende geslacht Van 's Gravesande. Het hier beschreven geslacht Storm, begint wederom met de hypothese van de oudste drie generaties waaruit een geslacht Wena ontstond en vervolgens het geslacht Van 's Gravesande is ontstaan. Ook veronderstelt de auteur dat het geslacht via matriarchale overgangen is blijven voortbestaan. Als geheugensteun met betrekking tot het eerste artikel wordt het genealogisch schema herhaald.


Palamedus Palamedusz

Frans Teunissen laat ons kennismaken met de bakkersfamilie Bernards, waarvan een voorouder Thomas vanuit Flemalle-Grande nabij Luik, alwaar hij was gedoopt, naar Blerick kwam. Hij was bakker in Blerick en ook in Mook zette hij dat beroep voort. Dit is het begin van een 'bakkersdynastie' die doorloopt tot ver in de tweede helft van vorige eeuw.

In maart verscheen een biografie van de Partij van de Arbeid politicus Jan Schaeffer, een autodidact die het nieuwe woningbouwbeleid in Amsterdam in de jaren zestig op de schop nam. Dit bracht de auteur Harmen Snel ertoe zijn kwartierstaat naar ons toe te sturen.

Antonia Veldhuis heeft veel reacties gekregen van lezers op haar bijdrage in onze september uitgave van het vorige jaar over de kinderen die na de WOI uit Oostenrijk naar Nederland kwamen om aan te sterken. Diverse lezers schreven haar spontaan over hun eigen voorouders die onder vergelijkbare omstandigheden naar Nederland waren gekomen. Zij vulde deze korte verhalen aan met vele waardevolle tips waar anderen ook deze informatie zouden kunnen vinden. Om deze reden is het artikel dan ook in de rubriek bronnen geplaatst. Lezers die willen reageren op een van deze reacties en de daarin verstrekte informatie kunnen dit doen via Antonia Veldhuis, haar mailadres staat in het colofon.

De rubrieken Tijdschriften, Boekenrecensies en Van de tafel van het hoofdbestuur bevatten nog meer informatie voor de lezer.
We wensen de lezer veel plezier met deze uitgave.

Frits van Oostvoorn,
Hoofdredacteur Gens Nostra

De NGV digitaliseert

Vorige maand: Jan KrooshofVorige maand hebt u het verhaal van Jan Krooshof kunnen lezen.
U hebt gelezen over de veelheid aan vrijwilligerswerkzaamheden die hij uitoefent en zijn werk als indexeerder van rouwkaarten en geboortekaarten.
Jammer genoeg ontvingen we zijn foto net te laat.

Daarom hier Jan met zijn en ons lijfblad.Deze maand: Karel Aaldijk

Wie ben ik? Ik ben Karel Aaldijk, geboren in maart 1943 in Sliedrecht en daar ook opgegroeid. Mijn vader was geboren in Sliedrecht en mijn moeder in Hardinxveld. Ook de meeste van mijn voorvaderen kwamen uit de Alblasserwaard De oudste van de familie Aaldijk die ik teruggevonden heb komen uit Streefkerk en Bleskensgraaf.

Omstreeks 1978 ben ik begonnen met mijn stamboomonderzoek. In eerste instantie bij het gemeentearchief van Sliedrecht. Later ook bij de gemeentearchieven van enkele omliggende dorpen. Omdat ik in 1963 van Sliedrecht naar Alkmaar was verhuisd, was het i.v.m. mijn werk lastig om naar de diverse gemeentearchieven te gaan, dus moest het verder schriftelijk. In die tijd kon ik nog schriftelijk kopieën aanvragen bij de diverse gemeentenarchieven. Ook ben ik in die periode een aantal jaren lid geweest van de NGV afd. Alkmaar. De bijeenkomsten waren toen ergens in Alkmaar-Noord, als ik mij dat goed herinner. Omdat het schriftelijk opvragen van kopieën niet meer ging ben ik toen gestopt. Om verder zaken uit te zoeken moest ik naar de diverse archieven en dat was niet te combineren met mijn werk.

Na mijn pensioen, in 2005, heb ik de draad weer opgepakt met het uitzoeken van mijn stamboom en ben ik in maart 2006 weer lid geworden van de NGV afdeling HNK te Alkmaar. Vanaf die tijd heb ik veel archieven bezocht, vooral Het Nationaal Archief in Den Haag en Het Regionaal Archief te Dordrecht. Al mijn gegevens heb ik sinds die tijd bijgehouden in het computer programma Haza-21 (voorheen HAZA-DATA). De vroegste gegevens die ik gevonden heb van mijn voorvaderen was de doop in Streefkerk in 1614 van Laurens Jacobsz. Mijn achternaam Aaldijk(Aeldijck) heb ik voor het eerst gevonden in oktober 1683 te Bleskensgraaf.

Tot nog toe heb ik nog steeds niet kunnen achterhalen waarom mijn voorouders: Jan Laurensz Aaldijk, geb. 26 jan. 1755 te Bleskensgraaf en zijn vrouw Fijgje Loopik, geb. 1 april 1759 te Brandwijk en Gijbeland, beide zijn overleden op dezelfde dag, nl op 9 september 1808 te Bleskensgraaf. Dit lijkt mij geen toeval, dus er moet iets bijzonders gebeurd zijn. Hun zoon Louw Janszn Aaldijk was toen 12 jaar oud.

Bijgaande foto is de oudste familiefoto die ik heb. Deze is van mijn overgrootvader Cornelis Aaldijk, geboren in 1858 te Sliedrecht.

Voor vrienden en familie heb ik een stamboom uitgezocht met o.a. de familienaam Rake, met de familienaam Van Andel en één met de familienaam Lafargue. Hiervoor heb ik veel archieven bezocht in Noord-Holland, zoals de archieven in Alkmaar, Amsterdam, Haarlem, Hoorn, en Purmerend. Het bezoeken van de verschillende archieven vond ik wel interessant, omdat het overal weer anders toeging.

In begin van 2010 ben ik begonnen met het indexeren van akten van de burgerlijke stand en bevolkingsregister voor het Regionaal Archief Alkmaar. Dit ben ik gaan doen als een soort erkentelijkheid voor al het werk wat andere vrijwilligers hebben gedaan en waar ik weer van geprofiteerd heb. Op dit moment ben ik bezig met het indexeren van notariële akten uit 1684. Met mijn cursus oud schrift en wat puzzelwerk kan ik hier redelijk goed mee uit de voeten.

Sinds juli 2016 ben ik actief met het digitaliseren van geboortekaarten, huwelijkskaarten en rouwkaarten voor de NGV. Het leuke van dit digitaliseren is dat het werk bestaat uit kleine bundels en dat je zelf kan kiezen wat voor type bundel je gaat behandelen en hoeveel tijd je er aan besteed. Ieder type bundel vraagt weer andere aandacht. Vooral bij rouwadvertenties moet je opletten, omdat er meerdere advertenties in één scan kunnen staan. Het is soms wel wat puzzelwerk, want het is niet altijd duidelijk of iemand een zoon, broer of ander familielid is. Het komt wel voor dat op een geboortekaartje geen geboortedatum en/of geen geboorteplaats staat. Het is ook leerzaam want ik kom veel plaatsnamen tegen waar ik nog nooit van gehoord heb.

  pijl omhoog

Nieuws

Column nr. 81

(30 apr)

Mijn vader had vroeger een setje waarmee hij foto's inkleurde. Helemaal 'echt' waren ze natuurlijk niet, maar hij vond ze dan toch wat duidelijker en mooier dan de zwart wit exemplaren die we vroeger hadden. Ik was onlangs bij een lezing waar de spreker vertelde dat ze bij de fotograaf een oud portretje had laten inkleuren. De persoon ging toen veel meer voor haar leven. U kunt dat inkleuren zelf ook eens proberen op de website demos.algorithmia.com/colorize-photos. Nadat u Upload photo heeft gedaan (foto uit uw bestand invoeren) gaat de site aan de gang en krijgt u een afbeelding met links het portret ingekleurd en recht het origineel. Door het schuifje naar rechts te zetten wordt de foto volledig gekleurd. De kleuren kunnen per keer een beetje verschillen. Ik testte dit met de linkerfoto.
Deze (demo)site is Engelstalig, er staan voorbeeldfoto's op de site waarmee u aan de slag kunt. Een app voor verdere verwerking Lees verder..
 

Functieruil bij de Nederlandse Genealogische Vereniging

(29 apr)
Op de Algemene Vergadering van de Nederlandse Genealogische Vereniging d.d. zaterdag 22 april 2017 is de functieruil tussen de heren A.W.J.M. (Toon) van Gestel (rechts), tot dan voorzitter van het hoofdbestuur van de NGV, en P. (Peter) de Bruin (links), tot dan voorzitter van de NGV afdeling ‘s-Hertogenbosch - Tilburg, een feit geworden. Lees verder..
 

Over ITS: het Internationaal Tracing Service (de Nazi-archieven)

(29 apr) Naar aanleiding van een groot artikel in de NRC van 29 april 2017, ben ik in de achtergronden van dit instituut gedoken. Daarin zijn de gegevens van de ontheemden uit de Nazi-archieven samengebracht. Nog steeds vragen duizenden mensen naar de herkomst van deze slachtoffers. De komst van 4 Mei maakt deze zaak weer actueel. Lees verder..
 

Seminar NGV ‘Leren’ van 13 mei is verplaatst naar het Najaar !!!

(29 apr) Voor de 13e mei stond het seminar 'Leren' op de agenda. Dit gaat op deze datum NIET door. Er komt een nieuwe datum in het najaar. Lees verder..
 

Lezing ‘Achter de Gevel: Friesestraat 9’ door Gerrit Kleis

(27 apr) Op zondag 21 mei wordt er om 14.00 in het Stedelijk Museum Coevorden een lezing gegeven door historicus Gerrit Kleis als onderdeel van de tentoonstelling ‘De Gevels van Coevorden: 10 bouwwerken door de eeuwen heen', Lees verder..
 

HCC bericht over update van Windows

(26 apr) Windows gaat in de toekomst twee keer per jaar featurereleases uitbrengen van Windows 10, telkens in maart en september.Het bedrijf hoopt dat dit door de grote voorspelbaarheid het makkelijker maakt om over te stappen. De komende Redstone 3-update komt daarmee in september. Lees verder..
 

Goed nieuws voor onderzoek naar Surinaamse voorouders

(26 apr) De slavenregisters worden gedigitaliseerd.
In: 'Op zoek naar mijn roots op de plantage'. Lees verder..
 

25 April DNA-dag

(26 apr) Vandaag is het DNA Day, om de enorme prestatie van de wetenschappers James Watson en Francis Crick te herdenken die de structuur van DNA ontdekten waarvoor ze later een Nobelprijs kregen. DNA, of deoxyribonucleïnezuur, is een zeer lange keten van een viertal nucleotiden die de gecodeerde instructies van het leven bevat. De Britse onderoekers Watson en Crick uit Camb ridge waren de eersten die de dubbele helix-structuur van DNA ontdekten. Lees verder..
 

Op bezoek in het gebouw van het nieuwe VC in Bunnik

(26 apr) Na de Algemene Ledenvergadering in Driebergen nodigde het hoofdbestuur ons uit een kijkje te nemen in het gebouw in Bunnik, waar het NGV Verenigingscentrum gevestigd wordt. Lees verder..
 

Aankondiging van de Release of Legacy Family Tree Versie 9

(25 apr) Legacy Family Tree is al lang een van de populairste genealogische programma's voor Windows. Het bedrijf heeft een belangrijke nieuwe upgrade aangekondigd. Lees verder..
 

Foto-impressie van de Algemene Vergadering in Driebergen

(24 apr) Zaterdag 22 april werd in plezierige sfeer de voorjaars Algemene Vergadering gehouden in Antropia Cultuur en Congrescentrum. Lees verder..
 

Alle afdelingsbladen en publicaties van de NGV afd. Drenthe en Noordwest-Overijssel staan nu online.

(24 apr) De NGV Drenthe en Noordwest-Overijssel is compleet gedigitaliseerd. Lees verder..
 

Nieuwe inventarissen in april 2017 in het Archief Zaandam

(23 apr) Per 1 april 2017 zijn de onderstaande inventarissen beschikbaar gekomen, hier te raadplegen: Lees verder..
 

Nieuwe archieftoegangen Archief Deventer

(21 apr) Het archief Deventer bericht dat de volgende nieuwe toegangen beschikbaar zijn Lees verder..
 

Het Deventer dagblad on line beschikbaar

(21 apr) Historisch Centrum Overijssel vestiging Deventer bericht dat Het Deventer Dagblad (1869-1945) in zijn geheel online beschikbaar is op deze website.
link Lees verder..
 

Puzzel mee en maak kans op historische ‘Atlas De Wit’

(20 apr) Met maar liefst 158 kleurrijke stadsplattegronden, stadsgezichten en prenten uit de Noordelijke en Zuidelijke Nederlanden is de historische “Atlas De Wit” van cartograaf Frederick de Wit een échte musthave. En iedereen kan daar nu kans op maken.
‘Wat staat daer?’, de online oefentool voor het spelenderwijs leren lezen van oude handschriften, heeft namelijk een nieuwe deelnemer toegevoegd aan zijn team: Het Utrechts Archief.
Om dit heuglijke feit te vieren, is hun eerste paleopuzzel op ‘Wat staat daer?’ tevens een prijsvraag waar iedereen aan mee kan doen én deze prijs kan winnen! Lees verder..
 

Updates bij Family Tree maker

(20 apr) Zoals ik al eerder berichtte heeft Software MacKiev, de rechten op het populaire Family Tree Maker-softwareprogramma van Ancestry.com verworven. Lees verder..
 

Streekarchief Hilversum breidt website uit

(19 apr) Het Streekarchief Hilversum heeft recentelijk hun website, Gooi en Vecht Historisch, uitgebreid met on-line genealogische gegevens. link Lees verder..
 

Zijn de joden tijdens WO_II meervoudig gepakt

(18 apr) Wie Joodse genealogie bedrijft ontkomt er niet aan om steeds weer geconfronteerd te worden met de verschrikkingen van de Nazi-misdadigers. Maar lag de schuld uitsluitend bij de Nazies. Zijn de joden niet van verschillende kanten gepakt. Zoals algemeen bekend verscheen in Londen een witboek in oktober 1939 met een verslag van wat gebeurde in de Naziconcentratiekampen. Ook in Nederland kreeg dit verslag in de nationale pers aandacht. Ondanks de kennis van deze gruwelijkheden, deden de geallieerden weinig om deze holocaust te voorkomen. Ik citeer hier een verslag uit het Keesinks Archief. Lees verder..
 

Plattegronden en historische tekeningen in collectie van Stadsarchief Enschede online beschikbaar

(18 apr) De belangrijkste en meest gebruikte historische plattegronden en tekeningen in de collectie van Stadsarchief Enschede zijn toegankelijk als de Historisch-Topografische Atlas van Enschede. Deze Atlas bestaat uit een index en een verzameling papieren tekeningen die bewaard worden in de depots van het stadsarchief. Lees verder..
 

Het open joodse huizen project Gouda

(17 apr) Open Joodse Huizen zijn kleinschalige, besloten herdenkingen waar verteld wordt over het leven van Joodse Gouwenaren in en om de Tweede Wereldoorlog. Op 3 mei worden er op acht locaties een tiental verhalen verteld door bewoners, onderzoekers en nazaten. Het project Open Joodse Huizen is ontstaan in 2012 in Amsterdam.
Gouda is één van de 14 steden die dit jaar Open Joodse Huizen organiseert. Lees verder..
 

Verhuizing van het Archief te Delft is in volle gang: Gewijzigde studiezaaldienst tot aan verhuizing

(16 apr)
Archief Delft is de organisatie die, onder leiding van de gemeentearchivaris, de archiefwettelijke taken uitvoert voor de gemeenten Delft, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp en Rijswijk.


Misschien heeft u het al gemerkt. Om de collecties op de verhuizing te kunnen voorbereiden is de studiezaal van het Delftse Archief verplaatst naar de voorzaal van het gebouw, bij de receptie. Dit was een noodzakelijke ingreep omdat het archief de studiezaal tot de verhuizing zo lang mogelijk open wilde houden.

Lees voor meer informatie verder via de : link Lees verder..
 

Stadsspeurtocht Tilburg op Koningsdag

(15 apr) Zoals bekend komt de koninklijke familie dit jaar op Koningsdag naar Tilburg.
Daarbij worden allerlei activiteiten ontplooid. Zoals een stadsspeurtocht met een boek vol met stickers van de koninklijke familie. Inclusief een stamboom. Lees verder..
 

Vierde editie van de onderzoeksgids Groninger Archieven is verschenen

(15 apr) De vierde onderzoeksgids van de Groninger Archieven is beschikbaar. en wat betreft opzet en indeling gelijk aan de vorige, maar natuurlijk wel inhoudelijk geactualiseerd. Lees verder..
 

West-brabantsarchief: Nieuwe bronnen online

(14 apr) Via Bladeren in bronnen zijn weer scans van nieuwe bronnen toegevoegd. Deze scans zijn terug te vinden bij het registratietype 'overige archiefbronnen'. Het gaat om de volgende archieven en bronnen: Lees verder..
 

Ontsluiting archief Rivierenland gaat gestaag door

(13 apr) Het afgelopen jaar was er extra aandacht voor archieven betreffende de gemeente Culemborg. Lees verder..
 

De NGV verhuist!

(12 apr) Op 12 april 2017 is het verenigingscentrum in Weesp verkocht en is de huurovereenkomst voor het nieuwe verenigingscentrum in Bunnik getekend. De NGV verhuist vóór 1 juni 2017 naar Bunnik. Lees verder..
 

Erfgoed Leiden verbetert de zoekfunctie naar historische persoonsgegevens

(12 apr) De zoekfunctie op de website erfgoedleiden.nl is verbeterd. Wie vanaf 11 april op de
website van Erfgoed Leiden zoekt naar historische persoonsgegevens, zal merken dat de zoekpagina gebruikersvriendelijker is. De lay-out aangepast en de viewer is verbeterd. Ook zijn nieuwe historische bronnen digitaal beschikbaar.

12.000 bezoekers per maand
Jaarlijks bezoeken zo’n anderhalf miljoen mensen de website van Erfgoed Leiden en Omstreken. Een belangrijk deel van de bezoekers, 12.000 per maand, maakt gebruik van de zoekmachine voor genealogisch onderzoek. Dit was de reden om de zoekmachine te verbeteren en deze gebruikersvriendelijker te maken met de nieuwste technieken. Lees verder..
 

Weeshuis-archieven Nijmegen geinventariseerd

(12 apr) Vijfenzestig meter en vijfhonderd jaar Nijmeegse geschiedenis. Zoveel omvatten de archieven van de Beide Weeshuizen die het Regionaal Archief Nijmegen de afgelopen jaren heeft geïnventariseerd. Vanaf donderdag 13 april 2017 staan deze archieven klaar voor iedereen die zich wil verdiepen in de geschiedenis van Nijmegen en omgeving en in de zorg voor weeskinderen. Lees verder..
 

Tips voor goede leesbaarheid van gedrukte tekst

(12 apr) Hoe zorgt u ervoor dat gedrukte tekst zo leesbaar mogelijk is, ook voor mensen die minder goed zien? Op deze pagina vindt u praktische tips voor lettertype, kleurgebruik en meer. Lees verder..
 

In Cultuur Historisch Centrum Land van Vollenhove: Expositie 'Welkom Schokkers

(10 apr) Het Cultuur Historisch Centrum Land van Vollenhove aan de Bisschopstraat 36 in Vollenhove opent zaterdag 8 april weer haar deuren.
Tijdens de winterperiode is het kabinet bevolking opnieuw ingericht en ook de wisseltentoonstelling "Welkom Schokkers".
Deze wisselexpositie is te zien van 8 april 2017 tot er met 5 november 2017 en gaat over bewoners van Schokland die hun eiland moesten verlaten er naar Vollenhove zijn getrokken.
De naam van de expositie "Welkom Schokkers", verwijst naar de maanden mei en juni van het jaar 1859, toen ruim zeshonderd Schokkers het eiland Schokland moesten verlaten, omdat het te duur werd om het eiland tegen de zee te beschermen.
Zo'n honderddertig kwamen er in Vollenhove terecht. Lees verder..
 

Service-upgrade GensDataPro 2.9.9.4.

(09 apr) De NGV heeft 9 april 2017 een nieuwe versie van GensDataPro uitgebracht: service-upgrade versie 2.9.9.4. Lees verder..
 

“Innovatie in de genealogie: Open Data” 20 mei 2017 in Tilburg.

(06 apr) Op zaterdag 20 mei 2017 organiseert de NGV afd. ’s-Hertogenbosch-Tilburg ter gelegenheid van haar 60-jarig jubileum samen met het Regionaal Archief Tilburg een themamiddag over Innovatie in de genealogie: Open Data. Lees verder..
 

TheGenealogist, een interessante Britse website

(06 apr) TheGenealogist is een familiegeschiedenis website die abonnementen aanbiedt voor onderzoekers van genealogische records in het Verenigd Koninkrijk. Het is een aardige site ook voor Nederlandse genealogen om eens op te zoeken. Lees verder..
 

Android in VS nu populairder dan Windows.

(05 apr) Het gebruik van desktops neemt bij de gewone gebruikers af ten koste van de tablets en de smartphones. Dat heeft consequenties voor de keuze van het besturingssysteem. Het bleek recent dat Microsoft Windows in de VS zijn topplaats heeft verloren en Android het meest populaire besturingssysteem is geworden. StatCounter meldt dat Android nu op 37,93 procent van alle computers draait, terwijl Windows wordt gebruikt op 37,91 procent. Dit verschil lijkt klein. Maar bedenk, dat 5 jaar geleden Android bij slechts 2,4 procent van het wereldwijde internetgebruik werd toegepast. Lees verder..
 

Nieuw zoeksysteem archief Rotterdam

(01 apr) Het Stadsarchief Rotterdam introduceerde onlangs een nieuw zoeksysteem voor gegevens uit de burgerlijke stand, de bevolkingsregisters en de doop-, trouw- en begraafboeken. Het nieuwe zoeksysteem voor personen bevat gegevens uit historische akten van de burgerlijke stand, bevolkingsregisters en doop-, trouw- en begraafboeken in de regio Rotterdam. Vooral voor mensen die geïnteresseerd zijn in familiegeschiedenis is het een nuttige online bron. Lees verder..
 
Meer nieuws vindt u in het Nieuwsarchief. pijl omhoog

Evenementen binnenkort

di 02 mei Haarlem Voorouder-spreekuur
wo 03 mei Utrecht Voorouderspreekuur
wo 03 mei Schinveld Bijeenkomst GensDataPro
za 06 mei Almere Voorouderspreekuur Almere Stad
za 06 mei Egmond-Binnen Excursie Abdij van Egmond
za 06 mei Hindeloopen Excursie naar Hindeloopen
ma 08 mei Arnhem excursie Kadastermuseum Arnhem
wo 10 mei Delft Voorouderspreekuur
vr 12 mei Tiel Stamboom Café
vr 12 mei Hoorn Voorouderspreekuur
za 13 mei DRIEBERGEN Seminar NGV ‘Leren’ VERPLAATST NAAR HET NAJAAR !!!
za 13 mei Vlaardingen Symposium Middeleeuwen
za 13 mei Hoogeveen Genealogisch Inloopspreekuur NGV Drenthe en Noordwest-Overijssel
za 13 mei Emmen Inloopspreekuur Stamboomonderzoek.
za 13 mei Borne Het maken van een boek in Word
zo 14 mei Den Haag Lezing Michel Ketelaars: Vrouwen en de VOC
di 16 mei EINDHOVEN LEZING / WORKSHOP; GOUDEN REGELS VOOR GENEALOGEN
wo 17 mei Maastricht Excursie Maastricht - Regionaal Historisch Centrum Limburg
wo 17 mei Schinveld Bijeenkomst GensDataPro
wo 17 mei Breda Presentatie over foto’s in GensDataPro
do 18 mei Amersfoort Lezing: Onderzoek in Belgische archieven
za 20 mei Haarlem Voorouder-spreekuur
za 20 mei Leiden Contactochtend, op zoek naar voorouders
za 20 mei Tilburg Themabijeenkomst Jubileum HTB: Open Data, wat kunnen we ermee?
za 20 mei Zevenaar "Mijn opa was een Duitser", een Hollands-Duits familiegeheim
wo 24 mei Haarlem Ledenavond + lezing
wo 31 mei Schinveld Bijeenkomst GensDataPro
di 06 jun Haarlem Voorouder-spreekuur
wo 14 jun Delft Voorouderspreekuur
za 17 jun Haarlem Voorouder-spreekuur

 
Voor meer evenementen, raadpleeg  Agenda alle evenementen. pijl omhoog

Cursussen binnenkort

za 06 mei Gouda Middeleeuws verluchten
do 11 mei Alkmaar Workshop HUIZENONDERZOEK
za 10 jun Den Haag Benieuwd of u VOC-voorouders heeft?

 
Voor meer cursussen, raadpleeg  Alle cursussen. pijl omhoog

Recente prikbordberichten

30 apr geboortegegevens van gezagvoerder S. Schaafsma Tzn
29 apr Overlijdensdatum en -plaats Marijn Broos, geb. 5 aug. 1872 Halsteren
24 apr mevr. Bettsteller geboren in Marburg, Slovenië - Geboortebewijs en namen zussen
23 apr Injas Keller en Josephina Dieber
19 apr archief Apeldoorn
17 apr Onderzoek grootvader Duitsland
16 apr Pieter Pietersz Kuiper x IJtje Gerbrands Semeijn/Semein en Aafje Semeijn
15 apr Trijntje Eenighenburg en Laurens Semeijns
14 apr Geboorte/doop/overlijden van Ariaantje Wagenmaker
14 apr Uitleg over tekst in Duitse akten
12 apr Gens propria 2017/2
09 apr Eemlandse klappers
09 apr Fredrik Simonsz Semeijns en Dieuw Langius
08 apr Apeldoorn 2017/2
07 apr waarheen vanuit Haarlem?
07 apr Amstelland 2017/2
06 apr wij van zeeland 2017/2
06 apr wij van zeeland 207/2
06 apr Gertruda Josephina Henrietta Parren
06 apr Delfland 2017/ 1
05 apr Circeldiagram Marijke van den Bremer uit Stichtse Heraut 2017.2
05 apr Stichtse Heraut 2017
04 apr 11 en 30 /2
03 apr 1340/2
02 apr Limburgs Tijdschrift voor genealogie 2017/1

 
Voor een overzicht van alle prikbordmeldingen, zie het  Prikbord. pijl omhoog

Recente verslagen van evenementen

di 18 apr Ugchelen (Apeldoorn) Afdelingsledenvergadering
wo 12 apr Naarden Afdelingsledenvergadering en lezing over VOC door Ton van Velzen
di 11 apr Rosmalen Afdelingsledenvergadering
za 08 apr Hoogeveen LEZING: 'MET INTERNET UW VERLEDEN VINDEN'.
za 08 apr Vlaardingen LV + Lezing + Genealogisch Café
za 08 apr Hoogeveen Algemene Ledenvergadering

 
Voor meer verslagen, raadpleeg het  Archief alle evenementen. pijl omhoog

U krijgt deze NGV nieuwsbrief toegezonden omdat u in uw NGV profiel heeft aangegeven dat u de nieuwsbrief wilt ontvangen.
U kunt zich aan- of afmelden voor deze nieuwsbrief door op de NGV website www.ngv.nl via de rechterkolom eerst in te loggen, dan te klikken op “mijn profiel” en in het tweede blok via “gegevens aanpassen” het vinkje weg te halen bij “wilt u de ngv-nieuwsbrief ontvangen?”.

©2017 NGV
De Nederlandse Genealogische Vereniging (NGV) is een niet-gesubsidieerde vereniging waarin al het bestuurlijk en organisatorisch werk wordt uitgevoerd door vrijwilligers. Ingeschreven in het register van de Kamer van Koophandel te Amsterdam onder no. 40531257