NGV logo

NEDERLANDSE GENEALOGISCHE VERENIGING

NGV Nieuwsbrief 2016 nummer 90

donderdag 1 december 2016

Grotere letters?  Lees online in uw webbrowser en gebruik de zoom-optie.

Geachte **1**,
in deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen:

Nieuws van de redactie
Nieuws
Evenementen binnenkort
Cursussen binnenkort
Recente prikbordberichten
Recente verslagen van evenementen
Recente publicaties van leden


Nieuws van de redactie

NGV VERENIGINGSNIEUWS


Gens Nostra: nummer 12 verschijnt de eerste week van december 2016

We beginnen deze uitgave met een artikel van Ron van Arkel waarin hij de genealogie beschrijft van de familie Van der Sluis/Van Arkel afkomstig uit het Land van Arkel. Dit artikel is gebaseerd op langdurig onderzoek, dat nog niet voltooid is. Gelukkig heeft de auteur niet gewacht tot hij alles uitgezocht had maar ons de resultaten van zijn arbeid nu al gestuurd, onder de titel 'Een ontmoeting met voorouders'. Aanpak, interpretatie en het bronnenmateriaal zijn hopelijk een inspiratiebron voor anderen om hun arbeid op schrift te stellen en ons toe te sturen.


Een molen aan een poldervaart, bekend als 'In de maand juli', in 1888 geschilderd door Paul Gabriel. Rijksmuseum.

De oma van de auteur Emmy Reijngoud-Posthuma heette Antje de Leur en woonde in Enkhuizen. De naam de Leur kwam voor in Boek III van de vijf die zijn uitgebracht door de Koninklijke Bibliotheek in de reeks Sailing Letters Journaal of Brieven als Buit. Daar zijn brieven bij van de Enkhuizerse Meymerigje Kleynhens, die twaalf brieven schreef aan haar man Coenraad Buyk, onderstuurman aan boord van het VOC-schip Hoogkarspel. Uit deze brieven komen we meer te weten over het dagelijkse leven en de reizen van deze personen als ook over de Vierde Engelse oorlog, waarin de VOC betrokken was.

Hans Nagtegaal neemt ons weer mee naar de wereld van Heraldische kwartierstaten van Delftse magistraten. Dit keer gaat zijn bijdrage over 'De kwartieren van mr. Arent Jacobsz van der Graeff'. De achtergrond, vorm en kleur van de familiewapens worden verklaard en ook de vele familierelaties met andere magistratenfamilies in Delft worden aangestipt. We wijzen nadrukkelijk op onze oproep om artikelen in te sturen. De inhoud van ons blad wordt door uw bijdragen bepaald! Tot slot wensen we de lezers veel leesplezier met deze uitgave en fijne feestdagen.

Frits van Oostvoorn,
Hoofdredacteur Gens Nostra

De NGV digitaliseert

Deze maand: Lies Bogaards

Ook ik heb de vraag gekregen mij even voor te stellen.

Ik ben Lies Bogaards uit Loenen en ben nu al heel wat jaren actief in de genealogie. Dit is begonnen in de 70er jaren door mijn vader. Hij is begonnen met onze stamboom. Ik vond dat heel interessant en ben meteen mee gaan kijken hoe dat ging. Niets internet, maar gewoon archieven aflopen en schrijven. Pen en papier en dan maar hopen dat de desbetreffende gemeente reageerde waardoor je weer wat aanknopingspunten had.

Ook toen ben ik al een keer bij de NGV geweest, in Naarden ergens, als ik het mij goed herinner. Daar hebben we allerlei krantenknipsels met rouwadvertenties gekopieerd en meegenomen naar huis.

Halverwege de jaren '80 had ik even geen tijd meer voor deze hobby, maar in de jaren '90 heb ik het weer opgepakt. En nu ben ik nog steeds actief met de genealogie, naast mijn werk.

Ik ben begonnen met het indexeren om het anderen makkelijker te maken iets te vinden van zijn of haar familie. En nu na lange tijd doe ik het nog steeds in meer of mindere mate, al naar gelang ik tijd en zin heb. Zelf hoop ik ook dat door het helpen met indexeren, in welke vorm dan ook, het mij ook wat oplevert.

Bijgaande foto is van een van mijn voorvaders; Pieter Klazen Poepjes, geboren in 1817 te Kalenberg en in 1910 overleden. Deze voorouder is voor die tijd erg oud geworden en heeft een groot nageslacht achtergelaten. Het een en ander is te vinden op het net, bijeen vergaard door de website Spanvis.

En ik ga net als vele anderen door met indexeren.Heraldisch Tijdschrift, laatste nummer van 2016 verschenenEind november verscheen nummer 2016-nr. 4 van het Heraldisch Tijdschrift, de kwartaaluitgave van NGV voor wapen- zegel- en vlaggenkunde. Het zwaartepunt van dit nummer vormt de publicatie van tien door het Nederlands College Heraldiek - eveneens een NGV-orgaan - geregistreerde nieuwe familiewapens. In 2017 nr. 1 volgt nog een aantal. Intussen heeft de Hollandse Vereniging voor Genealogie 'Ons Voorgeslacht' haar wapenregistratie ondergebracht bij dit college. Beide verenigingen nodigen ook anderen uit zich hierbij aan te sluiten. Een extra reden zou nog kunnen zijn dat het Centraal Bureau Genealogie (CBG) enige jaren geleden is gestopt met het registreren van familiewapens.

Dit nummer bevat onder meer een artikel over de Duitse heraldisch tekenaar Dieter Krieger van de hand van onze vaste auteur Bernard Grothues. Een nieuwe auteur verwelkomen wij: Ralf Hartemink. Hij levert meteen twee artikelen, nl. over het wapen van Rhoon en de lotgevallen daarvan en hij zal voortaan de vaste rubriek Overheidsheraldiek op zich nemen, te beginnen in dit nummer met het wapen voor de nieuwe gemeente Berg en Dal, in Gelderland en de wordingsgeschiedenis daarvan.

Ook weer de bespreking van een zegelstempel (Van Boelens - Van Idsinga) en hoe dit door vererving belandt bij een laatste telg van een geslacht en vervolgens terechtkomt in de collectie van auteur Norbert Biezen.

Een abonnement op deze kwartaaluitgave kost voor NGV-leden slechts ? 20.- p.j. en ? 30.- p.j. bij een buitenlands adres.
Niet NGV-leden betalen ? 30,- p.j. en ? 40,- p.j. bij een buitenlands adres.

Abonnementen: W.M.T. van Zon, Prof. Sjollemalaan 20, 3571 CH Utrecht (info@heraldiek.ngv.nl).

Abonnementen lopen gelijk met het kalenderjaar. Nieuwe abonnees krijgen de in het jaar reeds verschenen nummers toegezonden.

Boeken gratis af te halen in het verenigingscentrum in Weesp
Tot 21 december 2016


Stuurt u vooraf even een bericht aan info@ngv.nl
dan leggen wij ze voor u klaar.Nieuwe gegevens bij Geneanet

De website www.geneanet.org heeft in oktober en november een groot aantal gegevens toegevoegd aan haar bestanden.

Zo zijn toegevoegd:
meer dan 26 miljoen Spaanse gegevens
- Spanje, Dopen, 1502-1940 : 25 047 278 gegevens
- Spanje, Huwelijken, 1565-1950 : 8 439 696 gegevens
- Spanje, Overlijdens, 1600-1920 : 341 830 gegevens

meer dan 9 miljoen Italiaanse gegevens
- Italië, geboorten en dopen, 1806-1900 : 5 602 429 gegevens
- Italië, huwelijken, 1809-1900 : 2 147 866 gegevens
- Italië, overlijdens en begrafenissen, 1809-1900 : 1 392 284 gegevens

100000 Oostenrijkse gegevens
- Oostenrijk, geboorten en dopen, 1651-1940 : 250 020 gegevens
- Oostenrijk, huwelijken, 1722-1898 : 99 595 gegevens
- Oostenrijk, begrafenissen, 1768-1918 : 47 105 gegevens

meer dan 8 miljoen Nederlandse gegevens
- Nederland, geboorten en dopen, 1564-1910 : 6 266 825 gegevens
- Nederland, huwelijken, 1565-1892 : 1 422 314 gegevens
- Nederland, overlijdens en begrafenissen, 1668-1945 : 577 643 gegevens

1,8 miljoen Portugese gegevens
- Portugal, Dopen, 1570-1910: 1 219 484 gegevens
- Portugal, Huwelijken, 1670-1910: 336 375 gegevens
- Portugal, Overlijdens, 1640-1910: 252 878 gegevens

En meer dan 30 miljoen Zweedse gegevens
- Zweden, Dopen, 1611-1920: 26 270 634 gegevens
- Zweden, Huwelijken, 1630-1920: 2 367 004 gegevens
- Zweden, Begrafenissen, 1649-1920: 1 905 617 gegevens

Bron: geneanet - blog

  pijl omhoog

Nieuws

<

Column nr. 76

(30 nov)

"10,9 miljoen persoonsvermeldingen binnen een muisklik te vinden", stond in een krantenstukje dat ik onlangs van iemand kreeg. (Oeps vergeten naam gever te noteren). Het artikeltje verwijst naar de nieuwe website van het Centraal Bureau voor Genealogie. De bedoelde website (cbg.nl, Het Centrum voor familiegeschiedenis) is sinds 1 september 2016 voorzien van een andere layout. Onder Doorzoek alles: kunt u een familienaam intikken, waarna er blokken verschijnen met daarboven: Verzamelingen, Bibliotheek, Stambomen, Familiewapens, Familienamen en WieWasWie. Verder staan in de vlakken het aantal resultaten en in hoeveel verzamelingen de treffers voorkomen. In het blauwe ovaaltje staat Uitleg, aanklikken draait het blok en vertelt wat er in zit. Zo bevat Verzamelingen onder andere Familieadvertenties, Algemeen Politieblad, Bidprentjes en Biografische beschrijvingen.

 Lees verder..
 

Rick Nieman in "Verborgen Verleden"

(28 nov)
Rick Nieman (1965) studeerde journalistiek en internationale betrekkingen in de Verenigde Staten. Hij is o.a. bekend als presentator van het RTL-nieuws en het interview met Koning Willem Alexander en koningin Maxima (voordat zij ingehuldigd werden).

Zoals de meeste mensen “weet Rick Nieman heel weinig van zijn familiegeschiedenis. Maar zoals het een goed journalist betaamt, is hij er wel heel nieuwsgierig naar. Die nieuwsgierigheid drijft hem naar streken en voorouders die hem totaal onbekend waren maar die nu toch heel vertrouwd en dichtbij blijken te zijn” (bron: NTR).

U ziet Rick Nieman op zoek naar zijn voorouders in de uitzending van 3 december a.s. om 20.30 op NPO 2. Het belooft weer een verrassende en interessante uitzending te worden. Lees verder..
 

Laten wij onze nationale software koesteren

(26 nov) Denkt U over het upgraden naar een nieuwe computer, eventueel met inbegrip van een upgrade naar een nieuw besturingssysteem? U hebt dan een groot probleem, omdat alle tekenen er op wijzen dat de gebruikelijk genealogische software op het punt staat te verdwijnen. In de loop der jaren zijn een aantal populaire genealogische programma reeds verdwenen. Herinnert u zich Personal Ancestral File, The Master genealogist, CommSoft's Roots 5, Carl York's The Family Edge, Family Roots Quinsept's familytree Ultimate of SierraHome's Generations 8.0? Deze en een aantal andere, minder bekende genealogische programma zijn alle over de jaren geleidelijk de natuurlijke dood gestorven. Mogen zij allemaal in vergetelheid in vrede rusten. Lees verder..
 

Betty van der Harst-Trompetter (1917-2003)

(26 nov) Betty was dochter van Joodse ouders. Dat waren David Joel Trompetter en Roselina van Wijnbergen, geboren te Hoogeveen. Lees verder..
 

Martha Tausk-Frisch 1881-1957)

(25 nov) Martha is een Oostenrijkse en een bekend internationaal voorvechtster voor vrouwenrechten in Oostenrijk en Zwitserland. Lees verder..
 

Archief Locatie Grave van BHIC sluit deuren per 1 januari 2017

(24 nov)
Het archief en de lees- en studiezaal te Grave van het Brabants Historisch Informatie Centrum sluit per 1 januari 2017 Lees verder..
 

De meest bezochte websites

(21 nov) Top 100 GenealogieWebsites of 2016 van GenealogyInTime Magazine
www.genealogyintime.com


Rang Website Categorie land Type Adres
1 Ancestry.com genealogische-data USA betaald link

2 Find A Grave begraafplaats. USA gratis link

3 FamilySearch genealogische-data USA gratis https://www.familysearch.org/

4 MyHeritage.com stamboom USA betaald link

5 Ancestry.co.uk genealogische-data UK betaald link

6 Geni.com stamboom USA betaald link

7 GeneaNet stamboom Frankrijk betaald link

8 Kranten.com kranten USA betaald link

9 Ancestry.com.au genealogische-data Australia betaald link

10 FindMyPast UK gen-data UK betaald link

11 Stamboom DNA DNA tests USA betaald link

12 Ancestry.ca genealogische-data Canada betaald link

13 Archives.com genealogische-data USA betaald link

14 MooseRoots zoekmach. Lees verder..
 

Nieuw bestuurslid afd. Drenthe en Noordwest-Overijssel.

(20 nov) De Algemene Ledenvergadering koos op zaterdag 19 november een zesde bestuurslid. Lees verder..
 

Gravenarchief Algemene begraafplaats Meppel

(19 nov) Op de site oudmeppel.nl kunt u in de linkerkolom klikken op "gravenarchief".
U komt dan op de pagina waarin u kunt zoeken naar foto's en gegevens van de graven van de algemene begraafplaats te Meppel. Dit archief is samengesteld door Ebel Zandstra en nu door de Stichting Oud Meppel raadpleegbaar gemaakt. Lees verder..
 

Tentoonstelling 'Studiegroep Genealogie Westland 40 jaar': Van wie ben jij er één?

(19 nov) Vanwege het 40-jarig jubileum organiseert de 'Studiegroep Genealogie Westland' een expositie waarin veel aandacht is voor oude Westlandse families en hun achtergronden. Waar woonden ze en wat voor werk deden ze? En wat waren hun bezittingen? In vitrines zijn bijzondere persoonlijke eigendommen te zien.

Van 29 oktober 2016 t/m 26 februari 2017 te bekijken tijdens de openingstijden van het Westlandsmuseum, Middel Broekweg 154, 2675 KL Honselersdijk Lees verder..
 

Hoe schrijf je een boek over je familie ?

(15 nov) Een mooi voorbeeld hiervan is het pas verschenen boek “Heerlijk Leven”. Het boek is gepresenteerd op 12 november 2016 in het Centre Céramique te Maastricht. De ontvangst was om 14:00 uur, met daarna korte lezingen en de uitreiking van de eerste exemplaren Lees verder..
 

Nederland, Indexen van de Archieven, Allerhande Archiefstukken

(15 nov) Family search bericht: Een groot aantal archieven in Nederland hebben in de voorbije jaren indexen gecreëerd van diverse bestanden zoals: burgerlijke stand, DTB-boeken, emigratie-lijsten, militie-registers, land- en belastingboeken. Onlangs zijn 937 nieuwe records aan het bestand toegevoegd. Lees verder..
 

HCC!Genealogie bestaat 30 jaar

(15 nov) Dit jaar bestaat de HCC Genealogie Gebruikersgroep HCC!Genealogie 30 jaar. Lees verder..
 

Uw NGV prikbordmelding van 31 mrt 2014 (betreft familie Lenz, lens, Lentz)

(11 nov) In Amstelland 94 (2014) heeft al eens een artikel gestaan van een nazaat van Ludwig Carl. Hij zegt heel expliciet dat zijn naam niet Lenz is maar Lentz (zie ook de illustratie).

Het artikel luidt: Een Duitse prediker in de Handboogsteeg

Dick Lens Lees verder..
 

Threant 2016 nr. 4

(11 nov) INHOUDSOPGAVE Lees verder..
 

Tijdelijke sluiting studiezaal Westbrabants Archief

(10 nov) Wegens een verhuizing zal de studiezaal van het Westbrabants Archief in december tijdelijk gesloten zijn. Lees verder..
 

Kwartierstaat Donald Trump 4de generatie

(09 nov) vervolg Lees verder..
 

Kwartierstaat Donald Trump (1-3 generatie)

(09 nov) vervolg Lees verder..
 

Kwartierstaat 4 generaties Donald Trump. toekomstig president van de US

(09 nov) Met de Duitse afkomst van zijn vader en een Schotse afkomst van zijn moeder, belichaamt miljonair vastgoedontwikkelaar Donald Trump de Amerikaanse immigranten ervaring. Hij is de zoon van Frederick en Mary MacLeod Trump in Queens, New York op 14 juni 1946, Donald John Trump leerde het real-estate bedrijf uit de eerste hand van zijn vader kennen, die zelf begon in de familie bouwsector op de leeftijd van 13 toen zijn eigen vader (Donald's grootvader) stierf gedurende de influenza-epidemie van 1918.

Frederick Christian Trump, de grootvader van Donald Trump, was ook een echte Amerikaanse ondernemer. Hij emigreerde naar Amerika in 1885, begon hij zijn fortuin met zijn Arctic Restaurant en Hotel in Bennett, British Columbia, tijdens de Klondike Gold Rush. Christine, die later zijn vrouw zou worden, was slechts 15 toen hij Duitsland verliet, maar ze hadden briefcontact en zijn uiteindelijk getrouwd. De originele naam van zijn voorouders was Drumpf. Drumpf, deze voorouderlijke naam van Lees verder..
 

2,5 miljoen familienamen

(09 nov) Digitalisering van de collecties Lees verder..
 

Genealogische inloop bij DRIJEHORNICK in Nuenen van zaterdag 12 november gaat helaas niet door.

(09 nov) Mededeling namens Heemkundekring Drijehornick; in dat deel van Nuenen vinden werkzaamheden aan het elektriciteitsnet plaats. Lees verder..
 

Nieuwe DNA-diensten van MyHeritage

(08 nov) MyHeritage kondigde vandaag de lancering aan van een meer uitgebreide DNA-dienst die de geschiedenis en etniciteit van het DNA-materiaal kan helpen vast stellen. De test kost $ 79 (plus verzendkosten). Men krijgt dan een gedetailleerd etniciteit rapport dat de etnische en geografische afkomst van de voorzaat en, indien beschikbaar, worden ook potentieel DNA matches voor het vinden van familieleden zo men dit wenst. Na het sturen van wangmateriaal krijgt men n 4 weken het resultaat. Lees verder..
 

*** 1946-2016 NGV-Jubileum-uitgave ‘De Vrouw in de Genealogie’ is verschenen!***

(05 nov) Precies voor het weekend hebben de leden de Glossy t.g.v. het 70-jarig bestaan van de NGV ontvangen. Het tijdschrift is als cadeau meegezonden met Gens Nostra.
Het is een feestelijke uitgave “Voor en Door leden”, die rijk geïllustreerd is met vele foto’s en afbeeldingen. Leuk om in te bladeren en interessant om te lezen.Er blijkt uit wat onderzoekers nou zo leuk vinden aan familieonderzoek. En dat is heel gevarieerd.
En het geeft aan dat er veel kennis bij de leden aanwezig is.
Zonder de leden, was een mooie uitgave als deze niet mogelijk geweest.

Veel complimenten aan de éénmalig hoofdredacteur: Leo van der Linden !!!
Hij heeft in korte tijd, op deskundige wijze, heel veel werk verzet om deze uitgave te realiseren - en het resultaat mag er zijn ! Lees verder..
 

Waar gingen Amsterdammers aan dood?

(02 nov)
Dat willen onderzoekers van de Radboud Universiteit in Nijmegen graag weten. En voor een periode van bijna 100 jaar (1854-1940) is het antwoord op die vraag te vinden in het Archief van het Bureau voor Statistiek. Lees verder..
 

18 miljoen scans gratis te downloaden (in hoge resolutie)

(01 nov) Het stadsarchief Amsterdam meldt op haar website:
"Vanaf 1 januari komen alle scans in de Archiefbank en de Beeldbank kosteloos voor u beschikbaar. Dit betekent dat u voor de Archiefbank geen scantegoed meer nodig hebt en dat u alle 18 miljoen scans thuis of waar u maar wilt kunt openen en in hoge resolutie downloaden.

Uiteraard blijven de bestaande regels voor de openbaarheid van archiefstukken en van auteursrechtelijk beschermde werken van kracht. Ook de scans in de beeldbank komen kosteloos voor u ter beschikking. Het Stadsarchief Amsterdam sluit zich met dit besluit aan bij het uitgangspunt om mogelijke drempels voor het hergebruik van overheidsinformatie zoals ook bedoeld in de Wet Hergebruik Overheidsinformatie zoveel mogelijk weg te nemen. Lees verder..
 

Het Haags Gemeentearchief presenteert vol trots miljoenste scan van Digitaliseren op Verzoek.

(01 nov) 'Digitaliseren op Verzoek' (DOV) is de gratis publieksservice van het 'Haags Gemeentearchief' die de geschiedenis van Den Haag letterlijk bij de mensen thuis bezorgt.

In 2013 is het 'Haags Gemeentearchief' begonnen om klanten op verzoek een scan (digitale kopie) van historische archiefstukken toe te sturen in plaats van een papieren kopie. Dat is een belangrijke stap vooruit voor alle klanten van het archief, want de digitale kopie wordt vervolgens online toegankelijk gemaakt voor iedereen. Lees verder..
 

Gedigitaliseerde notariële archieven van Oisterwijk uit de periode 1594-1935 beschikbaar.

(01 nov) Sinds deze week zijn de scans van de gedigitaliseerde notariële archieven van Oisterwijk uit de periode 1594-1935 beschikbaar gekomen.

Dat maakt het onderzoeken van de Oisterwijkse geschiedenis een stuk makkelijker. De akten kun je downloaden in een hoge resolutie mocht dat nodig zijn voor je onderzoek of voor een publicatie. Lees verder..
 

QDelft nieuwe technisch partner WieWasWie

(01 nov) Het CBG|Centrum voor familiegeschiedenis en QDelft sluiten een overeenkomst voor het beheer, behoud en de ontwikkeling van de website van WieWasWie, hét online platform voor familiegeschiedenis in Nederland.

Het contract voor beheer, onderhoud en ontwikkeling van WieWasWie.nl werd in 2016 opnieuw Europees aanbesteed. Dit heeft geleid tot een samenwerking met QDelft. Hiervoor was dit contract belegd bij Mindbus, een internetbureau waar het CBG jarenlang intensief mee heeft samengewerkt tijdens de beginfase van WieWasWie.
WieWasWie is de afgelopen jaren flink gegroeid, zowel qua collectie als qua bezoekers. Bij het zoeken van een partner stond dan ook voorop dat deze snel kan schakelen en opschalen indien gewenst. Naast deze flexibiliteit was aansluiting bij haar cultuur voor het CBG essentieel; er is bewust gezocht naar een samenwerkingspartner in plaats van een opdrachtnemer. Lees verder..
 

Martriarchale stamlijst 10 generaties: mevrouw Wil van der Most

(01 nov) Vooruitlopende op het 70 jarige feest heeft mevrouw Wil van der Most een matriarchale stamlijst gemaakt (10 generaties). Lees verder..
 
Meer nieuws vindt u in het Nieuwsarchief. pijl omhoog

Evenementen binnenkort

do 01 dec Amersfoort Lezing: Het skelet van onze voorouders
za 03 dec Almere Voorouderspreekuur Almere Stad
di 06 dec Haarlem Voorouder-spreekuur
wo 07 dec Utrecht Voorouderspreekuur
wo 07 dec Schinveld Bijeenkomst GensDataPro
wo 07 dec Groningen Culinaire geschiedenis van Groningen
za 10 dec Weesp "GensDataPro Serviceteam" aanwezig in het Verenigingscentrum
za 10 dec Ugchelen (Apeldoorn) Genealogisch café
za 10 dec EINDHOVEN LEDEN ONTMOETEN LEDEN
za 10 dec Leeuwarden VIJF EEUWEN HET BILDT
za 10 dec Hoogeveen Genealogisch Inloopspreekuur NGV Drenthe en Noordwest-Overijssel
za 10 dec Groningen Met internet uw verleden vinden
za 10 dec Borne Genealogische websites en Aldfaer
za 10 dec Kapelle(Zld) Presentatie "Boek maken in Word" door Mira Benes
di 13 dec 's-Hertogenbosch Onderzoek in het kadaster
wo 14 dec Emmeloord Voorouderspreekuur Emmeloord
wo 14 dec Breda Stamboomcafé
wo 14 dec Delft ! Genealogisch spreekuur in Delft
wo 14 dec Utrecht Clubavond NGV-afd. Utrecht. Lezing door de heer Maarten van Rossem
do 15 dec Mill Familiegeschiedenis nieuwe stijl
za 17 dec Haarlem Voorouder-spreekuur
za 17 dec Amersfoort Viering 45-jaar afd. Amersfoort voor leden van de afdeling met lezing: Schrijven Familiegeschiedenis
wo 21 dec Schinveld Bijeenkomst GensDataPro
vr 30 dec Lelystad Voorouderspreekuur FlevoMeer Bibliotheek Lelystad

 
Voor meer evenementen, raadpleeg  Agenda alle evenementen. pijl omhoog

Cursussen binnenkort

vr 09 dec Middelburg Thuis in techniek - Techniek in archieven
do 05 jan Tilburg Onderzoek je Woonomgeving
ma 09 jan Eindhoven Paleografie I (BEGINNERS) op 6 middagen
ma 16 jan Leeuwarden Stamboomonderzoek voor beginners
wo 18 jan Tilburg Oud Schrift voor beginners
wo 18 jan Doetinchem Google voor genealogen
vr 20 jan Middelburg Slim zoeken naar voorouders - Zeeuwen Gezocht en andere websites
ma 23 jan Middelburg Paleografie voor Gevorderden
ma 23 jan EINDHOVEN Familiegeschiedenis (Genealogie voor Gevorderden)
do 26 jan Rotterdam Genealogie - Hoe maak ik mijn eigen stamboom ? (met 2 rondleidingen)

 
Voor meer cursussen, raadpleeg  Alle cursussen. pijl omhoog

Recente prikbordberichten

29 nov Inhoudsopgaven en indexen afdelingsblad Groningen
29 nov Heraldisch tijdschrift 2016 nr 4
26 nov Beste Mede-Genealogen nieuwe Up-Date op mijn site
26 nov kwartierstaat Betty van der Harst-Trompetter (1917-2003)
23 nov Willebrordus Jacobus Verbruggen (1824 - )
21 nov Kroezen,Klaas ,Hendrik
21 nov Eckhar(d)(t) johan,George
21 nov Cornelis Haringhuizenlaan in Midwoud
20 nov Genealogie & naamswijziging...
18 nov Kwartierstaat gezusters Bosch uit Nijmegen
18 nov kwartier van Nijmegen honderdste editie Nov 2016
17 nov Everdina van den Bijtel (1887 -......)
17 nov Inhoudsopgave Stichtse Heraut nov. 2016
16 nov Beukers- De Wit, Beukers-Van Os, Quanjer, Bolkestein, Corts, Schrieke, Roosdorp
15 nov Amstelland 2016 (oktober)
12 nov Gezocht:medeonderzoeker stamboom van den Brink (Utrecht)
12 nov Inhoudsopgave monografie :Jubileum NVG 1946-2016: "De vrouw in de genealog
11 nov G. Keijzer
11 nov Tips gevraagd voor actualiseren stamboom
08 nov Anna Christina Gramberg
06 nov Gens Nostra 2016 nr 11 (nov)
06 nov Johannes den Bedeker
05 nov Threant 2016 nr 4
01 nov Ouders Jannetje Schipper

 
Voor een overzicht van alle prikbordmeldingen, zie het  Prikbord. pijl omhoog

Recente verslagen van evenementen

do 24 nov Hoorn Die poot kan ik echt niet lezen.
za 19 nov Hoogeveen Lezing over Werkkampen
za 12 nov Vlaardingen ALV + Lezing: Rust genealogie op historisch drijfzand?
di 08 nov Ugchelen (Apeldoorn) Afdelingsledenvergadering (ALV) en themabijeenkomst: Verdwenen ambachten en oude beroepen

 
Voor meer verslagen, raadpleeg het  Archief alle evenementen. pijl omhoog

Recente publicaties van leden

04 nov In de achterhoede van Napoleon. Gezondheidsofficier J.S. Zembsch en het 125e regiment in 1812

 
Voor een overzicht van alle publicaties, zie Publicaties. pijl omhoog

U krijgt deze NGV nieuwsbrief toegezonden omdat u in uw NGV profiel heeft aangegeven dat u de nieuwsbrief wilt ontvangen.
U kunt zich aan- of afmelden voor deze nieuwsbrief door op de NGV website www.ngv.nl via de rechterkolom eerst in te loggen, dan te klikken op “mijn profiel” en in het tweede blok via “gegevens aanpassen” het vinkje weg te halen bij “wilt u de ngv-nieuwsbrief ontvangen?”.

©2016 NGV
De Nederlandse Genealogische Vereniging (NGV) is een niet-gesubsidieerde vereniging waarin al het bestuurlijk en organisatorisch werk wordt uitgevoerd door vrijwilligers. Ingeschreven in het register van de Kamer van Koophandel te Amsterdam onder no. 40531257