NGV logo

NEDERLANDSE GENEALOGISCHE VERENIGING

NGV Nieuwsbrief 2016 nummer 88

zondag 2 oktober 2016

Grotere letters?  Lees online in uw webbrowser en gebruik de zoom-optie.

Geachte **1**,
in deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen:

Nieuws van de redactie
Nieuws
Evenementen binnenkort
Cursussen binnenkort
Recente prikbordberichten
Recente verslagen van evenementen


Nieuws van de redactie

NGV VERENIGINGSNIEUWS


Gens Nostra: nummer 10 verschijnt de eerste week van oktober 2016

Naar aanleiding van ons in september verschenen themanummer 'Immigranten als voorouders' kregen we veel positieve reacties van lezers. De redactie wil graag benadrukken dat dit themanummer alleen kon worden gemaakt doordat een aantal leden de moeite namen hun familiegeschiedenissen aan ons toe te sturen. Zonder de inspanning van die leden zou de redactie er niet in zijn geslaagd dit themanummer te maken. Dat geldt natuurlijk voor elke uitgave van Gens Nostra. De schrijvers onder onze leden bepalen elke keer weer de inhoud van ons verenigingsblad.


Heinrich Bürkel schildert Bettleranfall an Ital Poststation

We beginnen deze uitgave met een artikel van Jenny Hoolt die de wortels van haar familie zocht. Deze blijken vijf kilometer over de grens, ter hoogte van Oldenzaal, te liggen. Daar werd in 1777 de betovergrootvader van de auteur geboren. Dan ontvouwt zich een familiegeschiedenis, eerst in het graafschap Bentheim en later in Twente, met veel details over het boerenleven en hun tradities.

Een advertentie naar aanleiding van een mislukt huwelijk van Eppe Jager, rond 1900 geplaatst in een Groningse krant, was aanleiding voor Petronella Elema om op onderzoek uit te gaan. Daarna volgt deel twee van de Kremerfamilie, honderd jaar wevers in Meppel. Mieke Naber gaat hier nader in op de geschiedenis van de kinderen van de gebroeders Berent en Evert, die uit Almelo naar Meppel trokken, zoals we in deel één hebben gelezen.

Na een portret van Jacoba Catharina van Weel en Wilhelmus Adrianus Nicolaas van der Pol presenteert Hans Nagtegaal weer een uitgewerkte kwartierstaat, deze keer van de Delftse magistraat mr. Maerten Francosz van Bleyswijck. Ben Wijdeveld laat, ten slotte, zien hoe de zoektocht naar zijn voorouders leidde tot een ware puzzel.

De tijdschriftenrubriek bevat deze keer uitsluitend buitenlandse tijdschriften

Frits van Oostvoorn,
Hoofdredacteur Gens Nostra

De NGV digitaliseert

Deze maand: AJ van Kempen

Inmiddels een flink aantal jaren geleden heb ik mij aangemeld als lid van de NGV. Mijn echtgenote was al gestart met het in beeld brengen van de familiestambomen van haar ouders.

Ik was inmiddels gepensioneerd en was ook geïnteresseerd in de stamboom van mijn vaders kant. Die van mijn moeder was al volledig in kaart gebracht. Zij stamt af van een Zwitserse familie, die vanwege godsdienst hun vaderland hebben verlaten en zich vestigden in het plaatsje Kalkwijk (nu onderdeel van Hoogezand-Sappenmeer) in Groningen. Deze familie heeft een eigen vereniging.

Van mijn vader's kant was nagenoeg niets bekend. Wel heb ik een miniatuurtje in mijn bezit waarop de geboortedatum van mijn voorvader staat vermeld. Mijn database in GensDataPro omvat inmiddels een bestand van 11.500 personen. Mede dankzij de adviezen en hulp van Computerteam van de NGV is dit strak geordend en zijn zeer veel bronvermeldingen toegevoegd. Via de advertenties die via het CBG zijn in te zien en te downloaden zijn kwam ik tot een aantal ontdekkingen. Zo dacht ik dat mijn grootmoeder uit een gezin van drie kinderen kwam. Niet dus, want in 1878 heeft er drie maanden nog een broertje geleefd.

Het vinden en toevoegen van geboorte-, huwelijks- en overlijdensdocumenten geeft naar mijn bescheiden mening een enorme toegevoegde waarde aan het genealogische overzicht van het familiebestand. Dit is dan ook een reden voor mij geweest om mij aan te melden als vrijwilliger voor het digitaliseren van de documenten uit het archief van de NGV. Hierdoor zijn leden in de gelegenheid te zoeken naar de gegevens van hun familieleden.

Inmiddels ben ik ruim een jaar lid van het team. Doe het werk met veel plezier. Deze zomer alleen een dipje, omdat ik als sportfanaat veelal via de tv de diverse evenementen aan het volgen was. De "verloren" tijd wordt wel weer ingehaald.

  pijl omhoog

Nieuws

Van Algemene Vergadering naar Algemene Vergadering

(30 sep) Het Hoofdbestuur is volop bezig: met de dingen van alledag, met de korte termijn, de middellange termijn en de lange termijn. Lees verder..
 

Twile geïntegreerd met Familysearch

(29 sep) Onlangs schreef ik over dit programma Twile. Onlangs is bekend geworden dat Twile gaat samenwerken met familysearch. Zo kan men de nieuwigheden van Twile gaan toepassen bij gebruik van de software en data verkregen van Familysearch Lees verder..
 

Column nr. 74

(29 sep)

Onlangs heb ik mijn oude exemplaren van Gens Data doorgenomen. Het blad is in 2009 opgeheven, vier bladzijden kreeg het in Gens Nostra onder de oude naam. Eerder (2008) ging ook de Genealogische Computer Vereniging ter ziele. Voor beide bladen schreef ik een digitale rubriek met tips en websites (resp. Gens digit@@l en gene@@l), correctie deed Bert Kranenburg.
Veel nieuws van tien jaar geleden is intussen oud nieuws. De in 2004 veelbelovende Toegang op Personen (top.archiefplein.nl, zoeken in tien databases tegelijk) geeft sinds 2009 op de WayBackmachine aan dat die Not Found is. Een andere successite, de in 2004 gelanceerde Thematis Erfgoed Portaal (met op dat moment bijna 20 aangesloten archieven), lijkt er ook niet meer te zijn. Daar krijg ik Server Application Unavailable.

Maar mijn lievelingssite, waarvan ik dacht dat die ook uit de lucht was, vond ik weer. De site heeft nu het adres bing.com/mapspreview#.
Ik Lees verder..
 

Stadsarchief Breda organiseert Workshop Genealogie

(29 sep) Ook dit najaar organiseert het Stadsarchief Breda een tweetal workshops rondom genealogie. Lees verder..
 

Familie Backer (Tholen); familie Clercq en Havenbeek (Walcheren); Familie van Hole (Vlissingen) - W

(29 sep) Drie artikelen :Familie Backer (Tholen); familie Clercq en Havenbeek (Walcheren); Familie van Hole (Vlissingen) - Wij van Zeeland 16/3 Lees verder..
 

AANMELDING PALEOGRAFIE VOOR BEGINNERS 2017 GESTART

(29 sep) Cursuskosten gehandhaafd op prijspeil 2016! Lees verder..
 

AANMELDEN CURSUS FAMILIEGESCHIEDENIS 2017 GESTART

(29 sep) Cursusprijzen gehandhaafd op prijspeil 2015! Lees verder..
 

Genealogische dag in Etten Leur

(28 sep) Heemkundekring Etten Leur en het heemkundig museum te Etten Leur organiseren op 8 oktober een genealogische dag. Lees verder..
 

Cursus Oud Schrift bij het Stadsarchief Breda

(28 sep) Ook dit jaar wordt door het Stadsarchief weer een cursus paleografie (oud schrift) georganiseerd. Lees verder..
 

Tijdschriften af te halen in het verenigingscentrum.

(28 sep) Gratis. Lees verder..
 

Nieuwe aflevering van ‘Periodiek Besproken’

(28 sep) Via een van de onderstaande linken kunt u de nieuwste versie lezen van 'Periodiek Besproken'.
Mevrouw M. Vulsma-Kappers heeft stapels periodieken gelezen om dit mooie overzicht voor u samen te stellen.

link
of
link Lees verder..
 

Militaire voorouders (uit Gens Propria 2016 nr 3)

(26 sep) Een nog niet zo bekende bron voor genealogen is te vinden in het Nederlands Instituut Militaire Historie, gevestigd Frederikskazerne Alkemadelaan 786, 2597 PC Den Haag Postbus 90701 2509 LS Den Haag NIMH@mindef.nl 970-3162847
Voor bezoek maar afspraak, U hebt identiteitsbewijs bij bezoek nodig.
Wil U een militaire voorzaat bestuderen dan moet U zijn staat van dienst weten, daarvoor moet men beschikken over de geboortedatum en krijgsmacht onderdeel. Indien geboren voor 1850 dan moet men bij het CBG zijn, en tussen 1850-1909 bij het NIMH Lees verder..
 

Het meel-imperiuum van Werk (Gens propria 2016 nr 3)

(26 sep) Dit is het verhaal van een familie zoetbakkers die op kermissen hun pofferjes oliebollen etc te koop aanboden.
De stamvader van dit bakkers en kermisgeslacht was Hendrik Werk. Hij trouwde in 1850 met Clara Tuntelaar die van huis uit een dergelijke oliebollenkraam had. Een genealogie over drie generaties wordt gepresenteerd. Interessant voor "kermis-genealogie Lees verder..
 

Inhoud van Gepermeteerd Jaargang 18, nummer 71, juni 2016

(25 sep) In dit nummer: Lees verder..
 

Partieel parenteel Steenes/Smitmans te Waalwijk (uit Gepermeteerd 2016 nr 3)

(25 sep) In een artikel Gepermeteerd 2016 no 3: Samengestelde voornamen in Waalwijk, Veghel en Emmikhoven in de 19de eeuw, van Theo van Herwijnen wordt een partiële parenteel gepresenteerd van Dirk Steenes overleden Waalwijk 1846 die huwde met Maria Antonia Smitmams (4 generaties) Lees verder..
 

Benieuwd naar de inhoud van het nieuwe genealogisch magazine ‘Dordts Geboren’?
Het blad bekijken is

(24 sep) mogelijk via deze link:> link

Met onze dank aan Jan Willem Boezeman, de projectleider van het Augustijnenhof. Lees verder..
 

Fragment genealogie van Garret Nijenhuis (Brinkheurne) en Julius Lieber (Dinxperlo)

(24 sep) Bulletin Achterhoek en Liemers 2016 nr 3 twee fragmentgenealogieën Lees verder..
 

Nieuws van het genealogie Linux-programma Gramps

(22 sep) Gramps (een afkorting voor "Genealogie Research and Analysis Management Programming System") werd oorspronkelijk ontwikkeld als een Linux genealogie-programma. Later werd overgezet naar Macintosh, Windows, UNIX BSD en Solaris, zodat het nu een vrij universeel programma is geworden. Het aantrekkelijke van Gramps is dat het volledig kosteloos is. Het is in de loop der jaren bovendien een geavanceerd programma geworden. Lees verder..
 

Uit de krant: Nu ook registratie doodgeborenen

(21 sep) Uit de krant
Ouders krijgen de mogelijkheid om een doodgeboren kindje te registreren in de gemeentelijke basisregistratie (BRP). Dat hebben de ministers Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) en Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie maandag toegezegd. Lees verder..
 

Een nieuw Dordts tijdschrift! 1e nummer van het genealogisch magazine ‘Dordts Geboren’

(21 sep) Ter gelegenheid van het eenjarig bestaan van het Augustijnenhof is het eerste nummer van het genealogisch magazine ‘Dordts Geboren’ verschenen. Het tijdschrift bevat een breed scala aan genealogische gegevens van families die generaties lang in Dordrecht of op het eiland van Dordrecht hebben gewoond. En ... Lees verder..
 

Nieuw type Genealogische software uit Doncaster Engeland:

(11 sep) Dit is een bijzonder genealogisch programma van Engelse bodem dat medio vorig jaar is verschenen en dat nu al zeer hoge ogen gooit. Een van de oprichters van dit programma is Paul Brooks. Lees verder..
 

Twee bekende families van Ooyen die niet verwant zijn uit Tiel

(11 sep) Aqua Vitae 2016 nr 3 bericht over twee Tielse families van Ooyen die niet met elkaar verwant zijn Lees verder..
 

Bemelmans ( Heerlerheide) – 2x Joannes Vossen en Maria Muijtjens (Bunde) – Kw-st R. v.d. Broek

(09 sep) In Genever 2016 – 3 vond ik deze 3 genealogisch interessante familiegeschiedenissen Lees verder..
 

(achtergrond-)Kennis over Friesland

(08 sep) Friesland presenteert nieuwe generatie encyclopedie

Leeuwarden, 2 september 2016 - Op donderdag 15 september wordt de Nieuwe Encyclopedie van Fryslân na zeven jaar intensieve voorbereiding officieel gepresenteerd in Stadsschouwburg de Harmonie in Leeuwarden. Een actueel vierdelig naslagwerk van ruim 8 kilo, 3.152 pagina’s en 10.590 trefwoorden. Dit is een compleet nieuwe beleving van de encyclopedie, een echte pageturner,’ stellen opdrachtgever Tresoar, hoofdredacteur Meindert Schroor en uitgeverij Bornmeer. De encyclopedie is in al zijn facetten heel anders dan je van een naslagwerk zou verwachten. Het is een echte leesencyclopedie, rijk geïllustreerd en modern vormgegeven.

De feestelijke presentatie is ’s middags om 15:00, gedeputeerde Sietske Poepjes zal namens de provincie Fryslân het eerste exemplaar in ontvangst nemen. Maar eerst wordt er een catwalk show opgevoerd. Hierin wordt de diversiteit van de encyclopedie creatief uitgebeeld door bekende én minder bekende Friezen, onder Lees verder..
 

MyHeritage heeft nu een DNA Matching mogelijkheid beschikbaar

(08 sep) DNA-matching wordt steeds meer actueler. Al eerder had My Heritage een beperkte beta test. Deze test is nu voor iedereen beschikbaar gekomen Lees verder..
 

Gens Nostra 2016 nr 9

(07 sep) Dit is een prachtig nummer dat als ondertitel Immigranten als voorouders meekreeg
Zie ook bij Joodse genealogie Lees verder..
 

Nieuwe archieftoegang Tilburg: de zuiveringscommissie

(06 sep) Op 21 november 1944 werd de Commissie van Advies inzake toepassing van het Zuiveringsbesluit ten aanzien van gemeentepersoneel (C.A.Z.G.) door burgemeester mr. Jan van de Mortel geïnstalleerd. De commissie diende de burgemeester te adviseren over de eventuele maatregelen voor het gemeentepersoneel, die hiervoor in aanmerking zou komen. Lees verder..
 

Joodse Genealogie : De familie Tausk-van Hellmer en de grootmoeder Rosaly Solovay

(06 sep) De laatste Gens Nostra (2016 nr 9) bevat twee belangrijke geschriften, die kenmerkend zijn voor de Joodse genealogie. Het zijn beide briljante stukken waarvan de bijdrage van Rob Tausk een bekroning verdient. Beide voorgeslachten waren “All Over Europe" verspreid, het moet een geweldige toer zijn geweest deze stambomen samen te stellen. Rob Tausk: speurtocht naar de Voorouders van Marius Tausk en Norah Gladys von Hellmer
Eduard Adelaer: Oma Rosalie van Letland naar Londen en Den Haagop te sporen. Daarnaast is er ook de Joodse misère te vinden. Lees verder..
 

NGV Dienst ComputerGenealogie verstuurt GensDataPro nieuwsbrief 2016-2

(06 sep) De NGV Dienst ComputerGenealogie heeft maandag 5 september de GensDataPro nieuwsbrief 2016-2 verzonden aan de gebruikers van GensDataPro. Lees verder..
 

Vóór 1811 geen burgerlijke stand

(05 sep) Ik kreeg onderstaande bericht van Frank Lether toegestuurd; het kan voor sommige mensen zinvol zijn dit bericht hier te presenteren. Met dank aan Frank. Lees verder..
 
Meer nieuws vindt u in het Nieuwsarchief. pijl omhoog

Evenementen binnenkort

zo 02 okt Ypenburg Lezing over Historisch Ypenburg + rondleiding
ma 03 okt Vinkeveen Lezing door dhr. Toon van Gestel 'Populatiegenealogie' toegesneden op de Ronde Venen.
di 04 okt Haarlem Voorouder-spreekuur
di 04 okt EINDHOVEN Lezing: OIRSCHOT, VAN HOOFDPLAATS VAN KEMPENLAND TOT MONUMENT IN HET GROEN
do 06 okt AMERSFOORT Lezing Tieland en Traarbach: tegenpolen
do 06 okt Delft Het geheim van het hofje, lezing aansluitend op wandeling
za 08 okt Wateringen Historische Informatiemarkt Westland 2016
za 08 okt Weesp "GensDataPro Serviceteam" aanwezig in het Verenigingscentrum
za 08 okt Amsterdam HCC!genealogiedag 2016 in Amsterdam -THEMA: Migratie
za 08 okt Groningen Thema 30e Dag van de Groninger Geschiedenis 2016: Grenzen
za 08 okt Vlaardingen Lezing "Hoe heette Christiaan"
za 08 okt Hoogeveen Genealogisch Inloopspreekuur afdeling Drenthe en Noordwest-Overijssel
za 08 okt Borne Hanze in Twente
zo 09 okt Lelystad Workshops en voorouderspreekuur in Erfgoedcentrum Nieuw Land Lelystad
di 11 okt Ugchelen (Apeldoorn) Genealogisch onderzoek in de archieven van het Nederlands Instituut voor Militaire Historie (NIMH)
wo 12 okt OIRSCHOT EXCURSIE: HET RIJKE VERLEDEN VAN OIRSCHOT (VOLGEBOEKT !!)
wo 12 okt Emmeloord Voorouderspreekuur Emmeloord
wo 12 okt Delft ! Genealogisch spreekuur in Delft
wo 12 okt Oudorp(Alkmaar) Afdelingsbijeenkomst
wo 12 okt Breda Geneanet
wo 12 okt Koog aan de Zaan Militaire voorouders
wo 12 okt Utrecht Clubavond NGV-afd. Utrecht. Lezing over Huizenonderzoek in het centrum van Wijk bij Duurstede
wo 12 okt Maasland De bloeiperiode van de Commanderij van Maasland in de 16e eeuw
do 13 okt Purmerend Voorouderspreekuur in het Waterlands archief
do 13 okt Nijmegen Inloopavond Familiegeschiedenis en Stamboomonderzoek
do 13 okt Delfgauw Weeskamerarchieven, een belangrijke bron voor genealogisch onderzoek
do 13 okt Rijswijk 'Het verdwenen paleis van Honselersdijk'
za 15 okt Haarlem Voorouder-spreekuur
za 15 okt Leiden Contactochtend, op zoek naar voorouders
za 15 okt Leeuwarden 'Jim mutte komme: ut waait!'
za 15 okt Zevenaar lezing: 'Fotodatering en foto-identificatie, achter elke foto schuilt een verhaal'
di 18 okt Leiderdorp Inloopuur (voor aanvang lezing)
di 18 okt Leiderdorp Lezing 'De verborgen rijkdom van het weeskamerarchief'
wo 19 okt VELDHOVEN BESTUURSVERGADERING KPL
wo 19 okt Rosmalen Met foto’s begint een stamboom te leven
wo 19 okt Purmerend Avond van de Geschiedenis
wo 19 okt Groningen Rottumverhalenavond
wo 19 okt Pijnacker De Koningssloep, geschiedenis van een vorstelijk vaartuig
vr 21 okt EINDHOVEN De geschiedenis van Woensel en de Sint Petrusparochie
vr 21 okt Benthuizen Een rebelse ambachtsheer van Benthuizen (de Beeldenstorm (1566) en Alva’s Raad van Beroerten
za 22 okt Hoogeveen Bijeenkomst NGV. afd. Drenthe en Noordwest-Overijssel
ma 24 okt Sittard Lezing: 'Bokkerijders, de schande van Limburg' door Francois van Gehuchten
di 25 okt Den Haag Stamboomcafé CBG;
wo 26 okt Haarlem Ledenavond + lezing;
do 27 okt Lelystad Datering van oude foto's
do 27 okt Hoorn Hoe heette Christiaan?
vr 28 okt Lelystad Voorouderspreekuur FlevoMeer Bibliotheek Lelystad
za 29 okt Baarn Najaarsbijeenkomst + lezing over een geallieerde aanval in 1945 op een kamp in het Emsland
za 29 okt Teteringen Regio-overleg Zuid-West (voor bestuursleden van betr. afdelingen)
za 29 okt Amsterdam-Buitenveldert Afdelingsbijeenkomst op Zaterdag 29 oktober 2016 met lezing over Zouavenregiment
di 01 nov Haarlem Voorouder-spreekuur

 
Voor meer evenementen, raadpleeg  Agenda alle evenementen. pijl omhoog

Cursussen binnenkort

ma 03 okt Eindhoven Genealogie voor Beginners (VERVALLEN)
wo 05 okt Tilburg Oud Schrift voor gevorderden
do 06 okt Zutphen Genealogie - beginnerscursus
vr 07 okt Hoorn Stamboomonderzoek voor beginners
vr 07 okt Purmerend Oud Schrift (Paleografie)
vr 14 okt Middelburg Mijn digitale leven - Persoonlijke digitale gegevens op orde
vr 21 okt Breda Cursus Paleografie (Oud schrift)
za 22 okt Den Haag Paleografie voor beginners
za 22 okt Den Haag Paleografie voor GEVORDERDEN
ma 24 okt Eindhoven GensDataPro (VOLGEBOEKT)
wo 26 okt Hengelo Cursus Oud Schrift
wo 26 okt Heerenveen Website maken met Wordpress
ma 31 okt Heerenveen Stamboomonderzoek voor beginners
ma 31 okt Middelburg Paleografie voor beginners
vr 04 nov Doetinchem Genealogie voor gevorderden
ma 07 nov Eindhoven ALDFAER II - DEZE CURSUS IS VOLGEBOEKT
di 08 nov Vleuten Genealogie, voor beginnende genealogen en diegenen die hun kennis willen opfrissen
do 10 nov Leeuwarden Franeker Universiteit
za 12 nov Amsterdam Huizenonderzoek
do 17 nov Tilburg Stamboomonderzoek
vr 18 nov Middelburg Slim zoeken met gedigitaliseerde kaarten

 
Voor meer cursussen, raadpleeg  Alle cursussen. pijl omhoog

Recente prikbordberichten

25 sep Gezocht afstammelingen in paternele lijn Davids / Davidsze cq Ameldonk
25 sep betekenis kolom persoonskaart
22 sep Cornelis hackert en klazien Johanna Merkus
21 sep Frerick janse (olie?) en Aagje Roelofs
16 sep Verbreking huwelijksbeloften Jan Lambertus Frank en Anna van der Linde
11 sep Nieuwe website maakt stamboomonderzoek eenvoudiger Bericht uit de krant
11 sep Kwartierstaat van de industrieel Daalderop uit Tiel
04 sep Gijsbertus Joor geboren op 10 november 1828 in Zaandam
02 sep Hoe vind ik informatie over Walen die voor Louis de Geer naar Zweden emigreerden
02 sep Delftse schilder Palamedes vader in Drunen 1655?
02 sep cirkeldiagram Maarseveen Stichtse Heraut 2016 nr 3
01 sep arm en rijk, prijzen uit ongeveer 1700
01 sep Onderzoek Franstalig België en Frankrijk voor NGV leden
01 sep Kwartierstaat Hugo Wüsterfeld Deventer-Nijmegen in Kwartier Nijmegen 2016 nr
01 sep Kwartierstaat Henri W J van Haerst Kwartier Nijmegen 2016 nr 3

 
Voor een overzicht van alle prikbordmeldingen, zie het  Prikbord. pijl omhoog

Recente verslagen van evenementen

do 22 sep Tilburg Delpher: De krant als bron voor stamboomonderzoek
do 22 sep Hoorn De Nederlandse Schutterij door de eeuwen heen.
wo 21 sep Naarden Afdelingsbijeenkomst met 10-Min Praatje en Lezing over datering van oude foto's
za 17 sep Vlaardingen Genealogisch Café en nieuwe leden
wo 14 sep Utrecht Clubavond NGV-afd. Utrecht met een lezing over "Genealogie en Internet"

 
Voor meer verslagen, raadpleeg het  Archief alle evenementen. pijl omhoog

U krijgt deze NGV nieuwsbrief toegezonden omdat u in uw NGV profiel heeft aangegeven dat u de nieuwsbrief wilt ontvangen.
U kunt zich aan- of afmelden voor deze nieuwsbrief door op de NGV website www.ngv.nl via de rechterkolom eerst in te loggen, dan te klikken op “mijn profiel” en in het tweede blok via “gegevens aanpassen” het vinkje weg te halen bij “wilt u de ngv-nieuwsbrief ontvangen?”.

©2016 NGV
De Nederlandse Genealogische Vereniging (NGV) is een niet-gesubsidieerde vereniging waarin al het bestuurlijk en organisatorisch werk wordt uitgevoerd door vrijwilligers. Ingeschreven in het register van de Kamer van Koophandel te Amsterdam onder no. 40531257