NGV logo

NEDERLANDSE GENEALOGISCHE VERENIGING

NGV Nieuwsbrief 2016 nummer 82

vrijdag 1 april 2016

Grotere letters?  Lees online in uw webbrowser en gebruik de zoom-optie.

Geachte **1**,
in deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen:

Nieuws van de redactie
Nieuws
Evenementen binnenkort
Cursussen binnenkort
Recente prikbordberichten
Recente publicaties van leden


Nieuws van de redactie

NGV VERENIGINGSNIEUWS


Gens Nostra: nummer 4 verschijnt de eerste week van april 2016


Deze uitgave begint met een artikel van Mia van Rijn-Kerkhoff over een portret van Jean Abraham Bodisco, die kinderloos overleed in 1806 te Dordrecht. Hij was daar de laatste muntmeester en wij lezen van alles over zijn beroep. Het portret vormt het startpunt van een familiegeschiedenis van de geportretteerde, waarin wij kennismaken met de voorouders van deze Jean Bodisco. Voorts lezen we hoe het portret daarna via vele generaties in bezit kwam van de auteur.

In de volgende bijdrage, getiteld 'Een merkwaardige zestiende-eeuwse familierelatie, Jacob Boucquet te Antwerpen: zowel zwager als schoonzoon van Adriaan Spillemans', neemt Mirjam Neuteboom-Dieleman ons ook mee naar Dordrecht alwaar leden van de familie Boucquet muntmeester waren, de eerste al in 1496. We weten inmiddels uit het vorige artikel wat een muntmeester is. Daarna verplaatst het verhaal zich naar Antwerpen, omdat Jacob Boucquet gehuwd was met Marie Spillemans, afkomstig uit Antwerpen. Ook de derde vrouw van de vader van Marie Spillemans was een Boucquet, Katharina (Katline) Boucquet. De vraag rijst dan: hoe zien de familierelaties tussen deze twee personen er nu precies uit? Voordat de auteur daar antwoord op geeft, duikt zij eerst in de achtergronden en betekenis van de familie Spillemans in Antwerpen. Twee broers blijken een grote rol gespeeld te hebben bij de bouw van huizen en belangrijke gebouwen in de stad Antwerpen in de zestiende eeuw.


Portret Jean Abraham Bodisco, laatste Muntmeester Dordrecht 1787-1806

Karel Tamboer tracht ons in een korte bijdrage, getiteld 'Het mysterie Geesje, Eesjen en Elsje Peters', uit te leggen of het hier om drie verschillende personen gaat of dat het eenvoudig een of twee verschillende vrouwen betreft, levende in de negentiende eeuw. De akten van de burgerlijke stand zouden, normaal gesproken, daarover uitsluitsel moeten geven, maar dat blijkt in dit geval niet zo eenvoudig te zijn als het lijkt, door vermoedelijk diverse oorzaken. Ook nu ontstaan bij het oplossen van een deel van de vragen meteen weer nieuwe. Zo gaat dat in het genealogisch onderzoek vaker.

Hans Nagtegaal presenteert deze keer De kwartieren van mr. Jacob Gerardsz van Vredenburch, 1744-1814. Jacob werd geboren Delft op 10 februari 1744, gedoopt aldaar op 12 februari 1744 en later ingeschreven als student te Leiden op 16 augustus 1760, alwaar hij promoveerde op 12 juli 1762. In Delft wonen nu waarschijnlijk geen nakomelingen van deze zeventiende- en achttiende-eeuwse regenten meer.

De redactie verwacht dat het Themanummer over "Immigratie en onze voorouders" in de zomer zal verschijnen en wenst de lezers alvast veel leesplezier met de komende uitgave.

Frits van Oostvoorn
Hoofdredacteur Gens NostraDe NGV digitaliseert


Deze maand: Marieken Scholten-SijsesDigitaliseren in Twente

Ik ben Marieken Scholten-Sijses, 67 jaar oud en woon in Borne. In de vroege jaren '90 (van de vorige eeuw) ben ik begonnen met genealogie. De aanleiding was een stukje in het regionale dagblad waarin onze familienaam besproken werd. Samen met mijn moeder en broer heb ik alle voorouders uitgezocht. Daarna waren de voorouders van mijn man aan de beurt. Zo'n twintig jaar geleden ben ik lid geworden van de NGV en zes jaar geleden werd ik secretaris van de afdeling Twente.

De afdeling Twente beschikt over een behoorlijk aantal bidprentjes. Deze wilde het bestuur gaan digitaliseren. De mogelijkheden daartoe werden onderzocht en we kwamen o.a. bij de IT-werkgroep van de NGV terecht. Die zag op dat moment geen mogelijkheid, maar vergat onze aanvraag niet. Op een vroege zaterdagavond werd ik door Jan Netelbeek gebeld of wij nog altijd belangstelling voor digitalisering van onze bidprentjes hadden. Op mijn bevestiging werd gevraagd of we wilden meewerken aan een pilot. Dat hebben we gedaan.

Na het nodige overleg en aanpassen van de invoermogelijkheden op de website hebben we een proefsessie gedraaid. Daarbij was het van belang dat we al over een index beschikten. Na het uploaden van een batch van circa 100 scans en de bijpassende index kon ik via koppelen de namen automatisch indexeren. Dat kostte voor 100 bidprentjes nog maar een kwartiertje. Nu kan zelfs dat geheel automatisch! Uiteraard moet dan nog wel gecontroleerd worden of het prentje bij de goede naam is aangekomen.

Voor het scannen had een tiental leden zich aangemeld. Het scannen ging met behulp van de eigen flatbed-scanner en het programma "GensDataPro ScanTool" (GDP-Scan). Het was een hele organisatie om de prentjes naar deze leden te versturen, retour te ontvangen en weer op te bergen. Het is tenslotte gelukt om in slechts anderhalf jaar alle 26.500 prentjes te digitaliseren en op de website van de NGV te plaatsen!

Ondertussen zijn alweer ruim 6.000 bidprentjes geÔndexeerd. Komende winter zullen we ook deze gaan digitaliseren.

Marieken Scholten-Sijses

HERALDIEK

HERALDISCHE DAG - DEN HAAG - ZATERDAG 16 APRIL 2016

De sectie Heraldiek van de Nederlandse Genealogische Vereniging organiseert de jaarlijkse Heraldische dag op zaterdag 16 april van 10.30 tot ca. 16.00 uur. Deze dag wordt gehouden in het Atrium van het stadhuis in Den Haag en omvat een heraldische markt, toegankelijk voor het algemene publiek. Daarnaast zijn er lezingen en andere activiteiten voor de NGV-leden, belangstellenden en abonnees van het Heraldisch Tijdschrift; deze vinden plaats in de Foyer op de eerste etage.

Programma:
10.00_uuropening heraldische markt
10.30 uurofficiŽle opening door de burgemeester van Den Haag, de heer J. J. van Aartsen
10.45 uurHeraldiek voor de Overheid - inleiding door jhr. mr. J. Pieter de Savornin Lohman, de nieuwe voorzitter van de Hoge Raad van Adel - discussie, vragen
12.30buffetlunch op de eerste etage van het Stadhuis
13.30 - 14.00 uurDe geschiedenis van het vaandel van Scheveningen - inleiding door de heer Thijs van Leeuwen, oud-projectleider Haagse Residentie en tevens voormalig voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Vlaggenkunde
14.30 - 15.30 uurDe Gulden Vlies-wapenborden in de Grote of Sint Jacobskerk te Den Haag, inleiding voor mw. drs. Marjolijn Kruip, kunsthistorica Radboud universiteit te Nijmegen - discussie, vragen
16.00 uurvertrek van de deelnemers naar bovengenoemde kerk voor een deskundige toelichting ter plekke, door de inleidster.

In het programma zijn voldoende pauzes voorzien voor een bezoek aan de heraldische markt in het Atrium. Aldaar komt een keur van exposanten samen uit de wereld van de heraldiek, er zijn boeken over heraldiek o.a. van antiquaars, heraldische schilders en tekenaars, andere beeldend kunstenaars, glaskunstenaars, houtsnijders, borduurkunstenaars en heraldische organisaties. Maar ook zijn uitgenodigd o.a. wapengraveurs en kunstenaars uit Den Haag zelf die op dit terrein iets te bieden hebben. Het kernteam-Heraldiek van de Nederlandse Genealogische Vereniging is nog bezig met het verder invullen hiervan.

Lezer dezes wordt van harte uitgenodigd zich aan te melden voor deelname aan deze Heraldische Dag, en wel per e-mail:
heraldische-dag@heraldiek.ngv.nl

Betaling van de deelnemerskosten vindt plaats bij aankomst aan de receptiebalie in het Atrium.
De kosten zijn, inclusief de goedverzorgde buffetlunch ? 27,50.

Het verdient de voorkeur per trein te komen.
De looproute naar het Stadhuis is goed aangegeven.
Er is een ondergrondse parkeergarage, inrijden via Schedeldoekshaven en vervolgens doorrijden tot 'Stadhuis'.

[Exposanten kunnen zich aanmelden via hetzelfde e-mailadres]Gratis Boeken

Boeken gratis af te halen in het verenigingscentrum in Weesp Tot 1 mei 2016
  pijl omhoog

Nieuws

Column nr. 68

(31 mrt)

Een lezing door Martha Kist over bloggen, en hoe je een website daarover kunt bijhouden terwijl je vakantie hebt, inspireerde me (weer eens) tot het zoeken naar blogs. De hoofdpersoon van Martha's blog is Bavius van Hylkema die in 1815 met zijn compagnie Infanterie Vrijwillige Jagers naar Frankrijk vertrok om voor Napoleon te vechten. Het verhaal vertelt in de ik-vorm van dag tot dag zijn belevenissen. Het blog is te vinden op dagverhaal1815.blogspot.nl. Martha vertelde dat men een site ook tijdens de vakantie van informatie kan voorzien door de posts en tweets van tevoren klaar te zetten via hootsuite.com. Binnen het content management systeem van de blog kunt u zelf instellen op welk tijdstip en welke dag het verschijnt. Lees verder..
 

Robert Philippo biedt opnieuw hulp aan bij het zoeken naar Franse voorouders

(30 mrt) Hij is op 3 april 2016 weer in Noord-Frankrijk Lees verder..
 

Algemene Vergadering 23 april 2016 in Driebergen

(23 mrt) Geachte leden,

Op 23 april vindt de Algemene Vergadering plaats in Driebergen. Lees verder..
 

50 jaar Nederlandse Vereniging voor Vlaggenkunde (NVvV)

(21 mrt) De oudste vlaggenkundige vereniging ter wereld vierde zaterdag 19 maart 2016 het 50-jarig bestaan. Lees verder..
 

De NGV-afdeling Delfland nu ook op Facebook !

(20 mrt) Het begin is er, de afdeling Delfland is ook gestart met een Facebook-pagina
U vindt Ďm op : >> link Lees verder..
 

Vrouwenlijnen in de genealogie op woensdag 6 april 2016

(18 mrt) Veel mensen beginnen met het opsporen van voorouders in de mannelijke lijn. Waar komen mijn stamouders vandaan, waar komt de familienaam vandaan?
Vrouwenlijnen zijn echter zeker zo interessant.
In het najaar besteedt de NGV bij het 70-jarig bestaan van onze vereniging aandacht aan de vrouw in de genealogie.
De afdeling 's Hertogenbosch-Tilburg organiseert op 6 april a.s. een bijeenkomst met een lezing over dit onderwerp, hetgeen mooi op dit thema.
Voor verdere informatie zie de evenementenkalender (linkLees verder..
 

Doorzoek de 1940 V.S. Volkstelling op Geneanet of rechtstreeks op familysearch

(18 mrt) Vanaf vandaag kan Geneanet haar leden, in samenwerking met RootsPoint, aanbieden te zoeken in een database van meer dan 132 miljoen mensen in de 1940 V.S. Volkstelling.

Ook zonder lid te zijn kunt u zoeken in de database, alleen u kunt via geneanet niet verder dan de naam. Via een nieuw venster kiest u dan voor Rootspoint om meer informatie over die persoon te zien. De scan is alleen beschikbaar voor leden.

De gegevens zijn volledig geÔndexeerd zodat u kunt zoeken op naam, voornaam, plaats, ouders, partnerÖ Dit is een heel belangrijke genealogische database omdat veel van de vermelde personen nog in leven zijn, zodat u kunt zoeken naar verwanten.

Zie ook de reactie hieronder met de link naar de census via familysearch. Lees verder..
 

Digitalisering van de notariŽle archieven uit verschillende Gelderse
gemeenten

(18 mrt)
Deze archieven zijn daardoor tijdelijk niet raadpleegbaar.

De notariŽle archieven, afkomstig uit de gemeenten Beuningen, Druten,Heumen, Lingewaard, Nijkerk, Overbetuwe, Ubbergen, West Maas en Waal en Wijchen over de periode 1811 - 1861 worden de komende maanden gedigitaliseerd.

Dit gebeurt met het oog op toekomstige integrale publicatie van deze archieven op internet. De notariŽle archieven uit deze gemeenten, met een omvang van circa 50 m, zijn daarom van 1 april tot 1 augustus 2016 niet ter inzage in de studiezaal. Lees verder..
 

Foto-impressie van de 11e Genealogiedag Limburg zaterdag 12 maart 2016

(14 mrt)
Deze 11e Genealogiedag Limburg is bezocht door ongeveer 500 belangstellenden.
Men kon 20 stands bezoeken en een vijftal lezingen/presentaties bijwonen en men kon een rondleiding krijgen in het archiefgebouw. Ook werd voor de eerste keer de Edmond Delhougne Penning uitgereikt aan de genealoog Funs Patelski.
Zie de foto's gemaakt door Fred Baltus via de : link Lees verder..
 

Verslag Genealogiedag Limburg in Maastricht

(14 mrt) Op zaterdag 12 maart 2016 was onze afdeling Kempen- en Peelland aanwezig op de genealogiedag Limburg in het Rijksarchief Maastricht.

Tekst: HenriŽtte Hardeman-Emans
Fotografie: Astrid Magielse-Dix Lees verder..
 

Eerste "Edmond Delhougne Penning" uitgereikt aan de heer Funs Patelski te Maastricht

(13 mrt) Funs Patelski (links) en de gedeputeerde van de provincie Limburg, Ger Koopmans
foto: Arno J. Coopmans


Tijdens de Elfde Genealogiedag Limburg, welke is gehouden op zaterdag 12 maart 2016 te Maastricht, heeft de genealoog Funs Patelski uit Klimmen uit handen van de heer Ger Koopmans (gedeputeerde financiŽn, sport en cultuur van de provincie Limburg) de eerste "Edmond Delhougne Penning" met de bijbehorende oorkonde ontvangen. Deze onderscheiding kan gezien worden als voortzetting van de in 1998 ingestelde ďLimburgse Genealogische PrijsĒ.

Alle genealogen wensen de heer Funs Patelski proficiat ! Lees verder..
 

Heemkundekring zoekt een deskundige over oud schrift.

(13 mrt) Onderstaand bericht trof ik aan op de website van Brabants Heem, de overkoepelende organisatie van Brabantse Heemkundekringen. Lees verder..
 

Hoofd biografische documentatiedienst beŽindigt functie.

(11 mrt) Jan Lohmeijer heeft zijn functie als hoofd van de biografische documentatiedienst beŽindigd. De functie wordt nu waargenomen door Wil van der Horst. Lees verder..
 

Zonen van Adam in Leiden en Leuven

(10 mrt) Toestemming en inschrijving: 2 verschillende dingen. Veel 'Zonen van Adam' gaven Leiden toestemming hun sample aan Leuven door te geven. Veel minder personen schreven zich in bij Familiekunde Vlaanderen. Lees verder..
 

Dagboeknotities over de Februaristaking

(07 mrt) Keimpe Sikkema uit Zwaagwesteinde was 75 jaar geleden getuige van het uitbreken van de Februaristaking (25 en 26 februari 1941). De destijds 22-jarige Fries werkte voor het socialistische dagblad Het Volk. Vrijwel de hele oorlogsperiode hield hij een dagboek bij, waarin hij uitgebreid schreef over wat hij zag en hoorde.

Dit jaar was er voorafgaand aan de herdenking van de Februaristaking een oproep voor fotoís van die gebeurtenis, want die zijn er niet. De foto uit het dagboek van Sikkema (in bezit van Tresoar) werd ingestuurd en kreeg vervolgens veel media-aandacht; tot aan het NOS-journaal toe.

 Lees verder..
 

E-mail aan de Indexeerders NGV 22 februari 2016

(06 mrt) Even bijpraten over de voortgang van het project en er is een vernieuwde handleiding. Lees verder..
 

Boek: "Twee zalmen die regtop en afgewend staan"

(06 mrt) In het maart/aprilnummer van Gens Nostra staat een recensie van het boek "Twee zalmen die regtop en afgewend staan".

Het boek is niet te koop, maar kan wel gratis gedownload worden.
Google R.J.P. van der Zalm en ga vervolgens naar Twee zalmen, enz.


Renť van der Zalm Lees verder..
 

51.000 records toegevoegd op de site

(04 mrt) Op de site www.roosjeroos.nl zijn de gegevens uit de Indische Burgerlijke Stand aangevuld met 51.000 records!

De gegevens uit de Regerings Almanakken van Nederlandsch-IndiŽ (RA) stonden wat betreft de overlijdens al allemaal op de site, maar nu zijn ook alle RA jaren van de huwelijken compleet (RA jaren 1815 t/m 1923). Tevens is nu een eerste begin gemaakt met de RA geboorten (RA 1815-1830). Lees verder..
 
Meer nieuws vindt u in het Nieuwsarchief. pijl omhoog

Evenementen binnenkort

za 02 apr Thorn Jaarvergadering afdeling Zuid-Limburg
za 02 apr Teteringen Regio-overleg Zuid-West (voor bestuursleden van betr. afdelingen)
za 02 apr Almere Voorouderspreekuur Almere Stad
zo 03 apr Kimswerd In het spoor van Grutte Pier
di 05 apr Haarlem Voorouder-spreekuur
di 05 apr Rijswijk Fotobiografie: Uw leven in beeld
di 05 apr Groningen Afdelingsledenvergadering afdeling Groningen
wo 06 apr Utrecht Voorouderspreekuur
wo 06 apr Geldrop Bestuursvergadering KPL
wo 06 apr Rosmalen Ledenvergadering NGV Afdeling 's-Hertogenbosch - Tilburg
wo 06 apr Breda Ledenvergadering
wo 06 apr Groningen Lezingen over Middag-Humsterland en Westerwolde
wo 06 apr Rosmalen Lezing: Haar familie?
do 07 apr Den Hoorn Isa Hoes geeft een lezing over 'Toen ik je zag'.
vr 08 apr Tiel Genealogisch Cafť
za 09 apr Weesp "GensDataPro Serviceteam" aanwezig in het Verenigingscentrum
za 09 apr Zoetermeer PRO-GEN-gebruikersbijeenkomst
za 09 apr Vlaardingen Algemene Afdelings-ledenvergadering + Lezing zoekakten.nl
za 09 apr Borne Varend langs de Regge
za 09 apr Borne Afdelingsledenvergadering 2016/1
di 12 apr Eindhoven Afdelingsvergadering & Sporen
di 12 apr Ugchelen (Apeldoorn) Afdelingsledenvergadering en presentatie van nieuwe mogelijkheden van de NGV-website
di 12 apr Amersfoort Afdelingsledenvergadering en lezing Genealogie vůůr 1600
di 12 apr Pijnacker De Geschiedenis van de Olympische Spelen
wo 13 apr Emmeloord Voorouderspreekuur Emmeloord
wo 13 apr Delft Genealogisch spreekuur in Delft
wo 13 apr Oudorp(Alkmaar) Afdelingsbijeenkomst
wo 13 apr Schinveld Bijeenkomst GensDataPro
wo 13 apr Naarden Afd. Leden Verg. gevolgd door 10-Min Praatje en Lezing over schrijven van familiegeschiedenis
wo 13 apr Utrecht Clubavond NGV-afd. Utrecht met een korte ledenvergadering en daarna een lezing over Godfried Bomans
wo 13 apr Koog aan de Zaan Jaarvergadering en lezing De watersnood in 1916 in Waterland en Zaanstreek
wo 13 apr 's-Gravenzande Joods Leven in het Westland
do 14 apr Delfgauw 'Hoe heette Christiaan?' lezing na de Afdelingsledenvergadering
za 16 apr Leiden Contactochtend, op zoek naar voorouders
za 16 apr Den Haag Heraldische dag op 16 april 2016
za 16 apr Hoogeveen Afdelingsledenvergadering
za 16 apr Leeuwarden Militaire voorouders. Genealogische bronnen bij het NIMH
za 16 apr Kapelle Voorjaars ALV + lezing door Jaap van Zweeden en David van Oorschot
za 16 apr Hoogeveen Workschops en meer....
za 16 apr Tiel Algemene Leden Vergadering
di 19 apr Amsterdam-Buitenveldert Algemene ledenvergadering afdeling Amsterdam eo
di 19 apr Leiderdorp Meier: van beroepsnaam tot familienaam
di 19 apr Tiel Militaire voorouders. Genealogische bronnen bij het NIMH
di 19 apr Amsterdam-Buitenveldert Afdelingsbijeenkomst met lezing: "Sulken horriblen vuijligheijd":
wo 20 apr Groningen Lezing over molens en het landschap
do 21 apr Lelystad Koninklijke akten, de burgerlijke stand en het naamrecht vanaf ca. 1800
do 21 apr Mill Afdelingsjaarvergadering en lezing
za 23 apr Haarlem Voorouder-spreekuur
za 23 apr Driebergen Algemene Vergadering NGV
di 26 apr Den Haag Stamboomcafť CBG; 'Oorlogskinderen van de Rivierenbuurt'
do 28 apr Hoorn (NH) Jaarvergadering van de afdeling en 10 minuten praatjes
do 28 apr Haarlem Kennemerland Ledenvergadering + lezing: Familiearchief WERK's 'meelimperium'
vr 29 apr Lelystad Voorouderspreekuur FlevoMeer Bibliotheek Lelystad

 
Voor meer evenementen, raadpleeg  Agenda alle evenementen. pijl omhoog

Cursussen binnenkort

vr 01 apr Doetinchem Basiscursus genealogie
wo 06 apr Hoogeveen Cursus GensDataPro
wo 06 apr Alkmaar Introductiemiddag Archief
di 12 apr Breda Studiedag: 'De Hanze' in al zijn aspecten.
di 12 apr Middelburg Het restauratieatelier - Kijkje achter de schermen (voor ZVU- donateurs)
ma 18 apr Alkmaar Workshop Onderzoek naar Huizen, Winkels en Bedrijven
wo 04 mei Alkmaar Introductiemiddag Archief
ma 09 mei Beek Stamboom op de PC - Aldfaer
ma 23 mei Alkmaar Workshop Kadastrale Informatie
ma 30 mei Alkmaar Workshop NotariŽle en Oud-Rechterlijke Archieven

 
Voor meer cursussen, raadpleeg  Alle cursussen. pijl omhoog

Recente prikbordberichten

31 mrt Mevensen, Mevissen, Mevis te Limburg
31 mrt Families Ooms uit Noord-Holland
30 mrt De Vrije Stamboom - Nieuwe facebookgroep
28 mrt jacob cornelis schouten
27 mrt Onderzoek militair
24 mrt oud nederlands
20 mrt Familie Van Zutphen
18 mrt Tjitske Hofman
14 mrt Staverenus, Staverinus Petrus
14 mrt Johannes (Jean) Henssen
13 mrt Waar vind ik de kadasterkaarten van Blerick, gemeente Maasbree?
10 mrt TafeiŽff, Valentijn
07 mrt Onbekende scheepstimmermansgereedschappen
07 mrt Huwelijk Cornelis Jonker en Dora Lerrick
04 mrt Up-date Provinciaal Bestuurlijk Archief
04 mrt Johannes Wijnants en Margrietje Schalkwijk
04 mrt Leden helpen Leden: Tiel en Wamel zoeken in Stadsarchief Amsterdam
03 mrt Hendrikje Pieters
03 mrt Stramrood
02 mrt Cornelis (de) Clerck

 
Voor een overzicht van alle prikbordmeldingen, zie het  Prikbord. pijl omhoog

Recente publicaties van leden

01 mrt Het fort Sint Anna in de polder van Namen

 
Voor een overzicht van alle publicaties, zie Publicaties. pijl omhoog

U krijgt deze NGV nieuwsbrief toegezonden omdat u in uw NGV profiel heeft aangegeven dat u de nieuwsbrief wilt ontvangen.
U kunt zich aan- of afmelden voor deze nieuwsbrief door op de NGV website www.ngv.nl via de rechterkolom eerst in te loggen, dan te klikken op ďmijn profielĒ en in het tweede blok via ďgegevens aanpassenĒ het vinkje weg te halen bij ďwilt u de ngv-nieuwsbrief ontvangen?Ē.

©2016 NGV
De Nederlandse Genealogische Vereniging (NGV) is een niet-gesubsidieerde vereniging waarin al het bestuurlijk en organisatorisch werk wordt uitgevoerd door vrijwilligers. Ingeschreven in het register van de Kamer van Koophandel te Amsterdam onder no. 40531257