NGV logo

NEDERLANDSE GENEALOGISCHE VERENIGING
 
NGV Nieuwsbrief 2012 nummer 30

woensdag 29 februari 2012

Grotere letters?  Lees online in uw webbrowser en gebruik de zoom-optie.

Geachte **1**,
in deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen:

Nieuws van de redactie
Landelijk nieuws
Evenementen binnenkort
Cursussen binnenkort
Recente NGV prikbordberichten


Nieuws van de redactie

Doorverwijzingen

Dhr. Boers laat ons weten dat de website van de Familiekunde Vlaanderen vzw www.familiekunde-vlaanderen.be, sinds 2011, een aantal doorverwijzingen geeft voor onderzoek in diverse Europese landen, zoals:
Denemarken, Engeland, Estland-Letland en Zweden, Koloniale migratie (dit heeft betrekking op de voormalige Belgische koloniën Congo, Rwanda en Burundi), Polen, Turkije, Spanje.
Zelf heeft hij veel gemak gehad van de informatie over Denemarken en Zweden.
De informatie over Turkije en Spanje is nog erg mager en ook de voormalige koloniën komen nog niet goed uit de verf.

Graden van verwantschap

Vaak komt de vraag terug: "welke graad van verschapschap is er nu tussen persoon x en persoon y". Ook de vraag: "hoe heet zo'n graad nu eigenlijk, wat komt er na betovergrootvader? En daarna? En de generatie daarna?
Op internet zijn hierover een aantal interessante sites te raadplegen:
- www.voorouders.net/help/verwantschappen/: hier vindt u een korte, maar duidelijke uitleg over verwantschappen.
- www.voorouders.net/help/de-namen-van-de-voorouders/: deze pagina bevat een overzichtsschema met de namen van verwantschap tot en met de 65e generatie en een uitleg over de benaming voor volgende generaties tot en met generatie 513.
- www.wazamar.org/genealogie-a-z/a-z/verwantschap-1.htm geeft een schematisch overzicht van de graden van bloedverwantschap
- www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/aangifte-geboorte-erkenning-en-gezag/vraag-en-antwoord/wat-is-bloedverwantschap-en-wat-is-aanverwantschap.html: dit is een officiële uitleg van de rijksoverheid over diverse soorten van verwantschap
- www.rorate.com/kerkrecht/kr_show.php?id=176 geeft een berekening van de graden van verwantschap, gezien vanuit het kerkelijk recht.
- mailgroep.seniorweb.nl/gen/bloedverwant.htm: hier wordt uitgelegd hoe de verwantschap berekend wordt volgens het Burgerlijk recht en volgens het Kerkelijk recht. Er is enig verschil.

Weet U:

dat een setmeyer een zetboer is; een pachter die geen contract heeft.

dat een schuiermaker iemand is die borstels en bezems (ook wel schuiers genoemd) maakt. Schuieren is een ander woord voor borstelen, vegen, schoonmaken.

De webredactie

  terug naar top

Landelijk nieuws

Column nr. 19
(29 feb)

‘Koninklijke bibliotheek digitaliseert, de lezer profiteert’ is de kop boven een artikel in het oktobernummer (2011) van pcplus, een computerblad voor plussers. Het schrijft over een in 2009 begonnen project Digitalisering Tijdschrijften, dat men eind 2012 hoopt af te ronden. Intussen kunt u alvast kijken in de Webexpositie Tijdschriften, een overzicht van 360 Nederlandse publiekstijdschriften. Uit genealogisch oogpunt interessant omdat sommige bladen een indruk geven van de tijd van onze (groot)ouders. Blader alvast op kb.nl/galerie/tijdschriften.
En misschien wilt u zelfs de genealogie even in de steek laten voor het bekijken van de eerste Donald Duck van 60 jaar geleden. Hij is te lezen op kb.nl/dossiers/tijdschriften-kranten.html via Donald Duck, Bekijk de eerste Donald Duck uit 1952 en dan U kunt het hier link Lees verder..
 
Tilburg Wiki
(29 feb) Wist u dat Tilburg ook over een Wiki beschikt? Deze is vanaf 2011 online en wordt - zoals het een Wiki betaamt- steeds bijgewerkt.
De initiatiefnemers zijn het Regionaal Archief Tilburg en het Stadsmuseum Tilburg.
Op deze Wiki vindt u informatie over bekende en minder bekende Tilburgers, oorlogsslachtoffers, beschrijvingen van de straten van Tilburg en Tilburgs Lexicon. Lees verder..
 
Historische papieren tochtstrip uit 1739 ontvouwt zich tot moordzaak
(29 feb)

Eén van de opgerolde 'tochtstrips' gaat over een moordzaak in 1739! De Telegraaf heeft hier vanochtend (3 febr. 2012) een artikel over gepubliceerd. De brief is samen met de andere 'tochtstrips' te zien in de studiezaal van Archief Eemland te Amersfoort van maandag t/m donderdag. Lees verder..
 
Bibliotheek Streekarchief Boimmelerwaard bijgewerkt
(28 feb) Onlangs zijn alle aanwinsten, zowel boeken, brochures als periodieken, van 2011 in de catalogus verwerkt. Daaronder enkele bijzondere kleinere oude drukwerken van politieke pamfletten uit de 17e eeuw, 19e eeuwse dissertaties en preken afkomstig uit de nalatenschap van P.C. van Wijk te Zaltbommel. Lees verder..
 
Hoofdpersonen en gewijzigde uitzenddata VERBORGEN VERLEDEN 2012
(28 feb)

Vanaf 10 maart 2012 wordt de derde serie Verborgen Verleden uitgezonden. Onderstaand een overzicht van de gewijzigde uitzenddata met de hoofdpersonen. Het programma zal steeds worden uitgezonden op zaterdag om 20.15 uur op Nederland 2.
• Afl. 1 - 10 maart 2012 - Joost Prinsen
• Afl. 2 - 17 maart 2012 - Peter van der Vorst
• Afl. 3 - 24 maart 2012 - Jetty Mathurin
• Afl. 4 - 31 maart 2012 - Cees Geel
• Afl. 5 - 07 maart 2012 - Sophie Hilbrand
• Afl. 6 - 14 april 2012 - Bennie Jolink
• Afl. 7 - 21 april 2012 - Lenny Kuhr
• Afl. 8 - 28 april 2012 - Marc-Marie Huijbregts
Onder voorbehoud van wijzigingen door Nederland 2. Lees verder..
 
Digitale studiezaal Nijmegen: 60.000 namen toegevoegd van voor 1811
(24 feb) Aan de digitale studiezaal van het Regionaal Archief Nijmegen zijn weer 60.000 namen toegevoegd door de vrijwilliger Paul Eijckhout. Het betreft DTB gergevens van de R.-K.-staties(Parochies) van Hees, Hatert en Neerbosch; voorts gegevens van de Nederlands gereformeerde gemeente van het schependom en het register van de hervormde gemeenste van de Stevenskerk vanaf 1502.
Zie via de : link Lees verder..
 
Van de bestuurstafel (hoofdbestuur)
(24 feb) Bij de totstandkoming van onze beleidsplan hebben we de wens uitgesproken meer transparant te willen besturen. Daarom hebben we besloten u met regelmaat te informeren over waar we als hoofdbestuur mee bezig zijn en in de hoofdbestuursvergadering is behandeld.

 Lees verder..
 
Vacaturebank voor de NGV is nu operationeel
(24 feb)
Bij verschillende onderdelen van de NGV is dringend behoefte aan versterking. Daarom is de vacaturebank opgezet die een gemakkelijk overzicht biedt van alle vacatures.
Hopelijk zal het via deze opzet gemakkelijk worden voor potentiële medewerkers een geschikte functie te vinden.
Vanaf 24 februari is de vacaturebank bij de NGV operationeel.
Vacaturemeldingen kunnen worden geplaatst door gebruikers met auteurs-rechten (in het profiel aangegeven gebruikerstype 3 en hoger, bijvoorbeeld afdelingssecretarissen, afdelingspenningmeesters en afdelingswebmasters).
Na een succesvolle login zult u zien dat in het context-menu boven in deze pagina (groen omkaderd) de functie "Toevoegen nieuwe vacaturemelding" verschijnt.
Het plaatsen (en verwijderen) van de oproep gaat op dezelfde manier als een prikbordmelding.
Reacties op de oproep gaan naar degene die de oproep geplaatst heeft.

De vacaturebank is bereikbaar via het plaatje 'Vacatures' op Lees verder..
 
Een goedkope $900 usb-powered DNA sequencer komt dit jaar op de markt
(22 feb) Binnenkort komt een op nanotechniek gebaseerde goedkope DNA-USB-stick op de markt die aangesloten kan worden op een computer waarbij men de DNA-volgorde van iemand kan ontrafelen. In essentie heeft men met nanotechnologie een klein buisje gemaakt. Met een speciale techniek wordt door dit buisje (porie) een DNA keten gevoerd. Lees verder..
 
LDS-kerk voegt Nederlandse onderofficieren bestand (1807-1929) toe aan database
(22 feb)

Familysearch, de grootste niet commerciële genealogische organisatie (zie FamilySearch.org) in de wereld, beheerd door de LDS-kerk in Amerika (mormonen) heeft nieuwe Nederlandse gegevens aan hun bestanden toegevoegd. Het betreft bestanden van Nederlandse onderofficieren tussen 1807-1929. Het betreft afbeeldingen zonder indexatie Lees verder..
 
Workshop genealogisch onderzoek KNIL-militairen
(22 feb) Archivaris Geert de Kinkelder houdt op 21 april 2012 van 13.30 tot 15.30 uur in Museum Bronbeek een workshop rond genealogisch onderzoek naar militairen die dienden in het Koninklijk Nederlands-Indisch Leger (KNIL).

Museum Bronbeek te Arnhem Lees verder..
 
Verrassende verwantschappen werden ontdekt, bijvoorbeeld die tussen Geert Wilders en Gerd Leers
(19 feb) Belangwekkend boekwerk over Limburgse Verwantschappen.

Lees verder via de : link Lees verder..
 
Ongeveer 150 prominente Nederlanders met Limburgse voorouders in nieuw genealogisch boekwerk
(18 feb) De titel van het nieuwe boek is ` Limburgse verwantschappen`.Een index op familienamen voorkomende in het boek "Limburgse Verwantschappen" kunt u ook lezen via de link, onderaan dit artikel.

De resultaten van dit onderzoek zijn verbazingwekkend. Er blijkt sprake te zijn van een grote onderlinge verwantschap tussen prominenten met Limburgse voorouders. Bovendien kwam naar voren dat ook niet-Limburgse prominenten over Limburgse voorouders blijken te beschikken, zoals b.v. de componistenfamilie Andriessen en Paul Witteman, Leontine Borsato-Ruiters, Elsemieke Havenga, Hans Wiegel, de Franse componist César Franck, Gerard Cox, Mart Smeets en anderen. Lees verder..
 
Namenlijst omgekomen inwoners van Eindhoven tijdens WO II
(17 feb) Na 1945 zijn in Eindhoven her en der verspreid enkele monumenten en plaquettes verschenen voor kleine aantallen gevallenen en slachtoffers van de tweede wereldoorlog.
Echter geen enkel van deze herinneringen gedenkt alle omgekomen inwoners van Eindhoven. Vele honderden Eindhovenaren, onschuldig omgekomen, zijn nooit vermeld en zijn gedoemd om voorgoed te worden vergeten.
Eenenzestig jaar na de bevrijding, op één oktober 2005, heeft de Stichting Open Huis St. Cathrien, na jaren onderzoek, de namen van deze talloze onschuldigen bijeengebracht.

Nu, weer zes jaar later, staat er een project op stapel om deze ruim ELFHONDERD (1100) namen eens en voor altijd tastbaar en duurzaam te vereeuwigen.
Het Bevrijdingsmonument op het Stadhuisplein zal uitgebreid worden met alle namen van de in onze stad of elders omgekomen inwoners van Eindhoven.

Wij vragen uw hulp en steun om dit initiatief te kunnen waarmaken. (link)

Uw hulp bij het samenstellen van de namenlijst.

De Lees verder..
 
NIEUW! Delftse Biografieën met familiewapens, op de site van het Archief van Delft
(17 feb) Op de betreffende pagina vindt u biografieën van Delftenaren, die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de stad, de maatschappij, de wetenschap, de cultuur of de mensheid.
Er is geprobeerd bij de biografieën een afbeelding èn een familiewapen te plaatsen waardoor de opzet uniek is.


Wapen van Mr. Christiaan van Beresteyn , geb. ’s-Hertogenbosch 19 april 1744

Voor Antoni van Leeuwenhoek, klik op : linkInmiddels zijn circa 500 biografieën geplaatst. Zie : link
Zoeken gaat alsvolgt: Lees verder..
 
Een echte schatkamer voor genealogen voor Noord- en Midden-Limburg
(17 feb) De genealogische gegevens van heel Noord- en Midden-Limburg in een gigantische databank op internet zetten. Dat is het streven van Toine Hendriks uit Geldrop.

De heer Toine Hendriks

 Lees verder..
 
Alle primaire genealogische bronnen gedigitaliseerd en geindexeerd
(17 feb) Als eerste dienst in Nederland heeft het Streekarchief Bommelerwaard (link) alle primaire genealogische bronnen gedigitaliseerd en geindexeerd: kerkelijke en burgerlijke registerstraties voor 1811, Burgerlijke Stand, bevolkingsregisters en persoons- en archiefkaarten (situatie 1994). Het heeft voor een kleine streek zaols de Bommelerwaard (nu ca. 50.000 inwoners) een database opgeleverd met ruim 1,1 miljoen records. De digitale bestanden zijn gratis te raadplegen en te printen voor eigen gebruik.(linkLees verder..
 
60.000 namen toegevoegd in Nijmeegs Archief
(17 feb) Genealogen die op zoek zijn naar Nijmeegse gegevens uit hun stamboom van voor 1811 zullen ongetwijfeld hun weg al hebben gevonden naar de indexen op de Digitale Studiezaal (link) van het Regionaal Archief Nijmegen. Voor hen is er nu goed nieuws: onlangs zijn hieraan maarliefst 60.000 nieuwe namen toegevoegd, die een prachtige aanvulling vormen op de al beschikbare indexen. Lees verder..
 
Geschiedenis Online Prijs 2011 gaat naar Vele Handen.nl en Deurne krijgt publieksprijs
(16 feb) De website Vele Handen.nl van het Stadsarchief Amsterdam is dinsdag 14 februari door de jury van de Geschiedenis Online Prijs 2011 uitgeroepen tot beste historische site van Nederland. De publieksprijs werd gewonnen door de heemkundige website Deurnewiki.nl.
De zesde uitreiking van de jaarlijkse Geschiedenis Online Prijs vond plaats in het Nationaal Archief in Den Haag.


Het winnende team van Velehanden.nl Lees verder..
 
Verhuizing MOSAIK - Familienkundliche Vereiniggung fur das Klever Land e.V.
(16 feb) Mosaik Kleve heeft een nieuw onderkomen in Kleve-Kellen.
Eind februari 2012 gaat het archief verhuizen naar het nieuwe adres.

 Lees verder..
 
H.H. Duitgenius (Hans) benoemd tot ondervoorzitter NGV
(16 feb) Gisteravond is tijdens de Hoofdbestuursvergadering Hans Duitgenius bij acclamatie benoemd tot ondervoorzitter van onze vereniging. Lees verder..
 
Boekrecensies uit 'Gens Nostra' sinds januari óók op de 'website'
(13 feb) Sinds eind januari 2012 komen -na het uitkomen van een Gens Nostra- de boekrecensies voor bredere bekendheid ook digitaal op de website beschikbaar. Zie onder: Kenniscentrum/Gens Nostra/Boekrecensies

 Lees verder..
 
Het februarinummer van "Gens Nostra" verschijnt in de loop van deze week
(13 feb) Het nummer omvat 64 pagina's en bevat de volgende artikelen Lees verder..
 
13e eeuwse schepenoorkonden (1253-1300) Maastricht en Sint-Pieter
(12 feb) P.L. Nève, De dertiende-eeuwse schepenoorkonden van Maastricht en Sint-Pieter,
met enige latere transfixen, alsmede een schets van het juridisch statuut van
onroerend goed te Maastricht Werken LGOG 21 (Maastricht 2012)


Maastricht de oudste stad van Nederland

Ook genealogen kunnen hun voordeel doen met de in de akten genoemde personen.
Enkele oorkonden van de schepenen van Sint Pieter uit 1294 zijn de oudste die in het Middelnederlands zijn geschreven. Alle andere zijn in het Latijn. Lees verder..
 
Ons genealogisch Erfgoed magazine sterk vernieuwd
(11 feb) Ons genealogisch erfgoed is bij de nieuwe jaargang in een nieuw format uitgekomen, een magazine format (a4). Met de toepassing van een goed leesbare letter en heel wat fraaie illustraties in kleur oogt het blad nu zeer aantrekkelijk. Het volgt de trent van andere genealogische bladen wat opmaak en formaat betreft. Lees verder..
 
Eerste Stamboomcafé bij het CBG
(11 feb) Dinsdag 28 februari vindt in de Beresteynzaal van het CBG van 17.00-19.00 uur het eerste Stamboomcafé plaats. Er is dan tevens een lezing van Rob van Drie. Daarna krijgen de cafébezoekers de gelegenheid elkaar te ontmoeten, nieuwe kennissen op te doen, oude contacten aan te halen, informatie uit te wisselen, CBG-medewerkers te spreken, enzovoort. Lees verder..
 
Het Stedelijk Archief van Venlo na 1 jaar renovatie feestelijk heropend
(10 feb) Onlangs werd met enig feest gedruis het stedelijk archief van Venlo na een uitgebreide renovatie heropend. Aansluitend is er een tentoonstelliug georganiseerd met de titel: Vermissing of moord. Lees verder..
 
Bijzondere vondst in het regionaal archief Tilburg
(10 feb) In de collectie van Regionaal Archief Tilburg werden in 2011 drie ongeopende documenten uit de gemeente Alphen-Chaam gevonden. Op de omslag stond korte informatie: het ging om drie boedelinventarissen van rond 1808. Lees verder..
 
Genealogie gebruikt voor opsporen misdadigers
(10 feb) Enkele maanden geleden berichtten wij u op deze website dat er een nieuw forensisch wapen op komst was, namelijk de forensisch genealoog. Genealogie wordt op steeds meer beleidsterreinen maar ook bij wetenschap en justitiële en medische vragen ingezet. Genealogie verandert daardoor van een eenvoudige hobby in een serieuze tak van wetenschap met allerlei raakvlakken met maatschappelijke vraagstukken. Deze zaak begint nu ook bij het grote publiek door te dringen. Wat het effect daarvan zal zijn is nog niet geheel duidelijk. Lees verder..
 
De historiekamer in Hardenberg door Marc Fieret.
(04 feb) Hoewel Hardenberg niet tot het grondgebied van de afdeling Drenthe behoort, mag deze plaats toch zeker een (goede) naaste buur genoemd worden. Op een aantal historische en genealogisch markten kwamen onze afdeling en de Historische Vereniging Hardenberg elkaar tegen. Zowel inhoud van de kraam als de bemensing daarvan nodigde uit tot een bezoek aan het onderkomen van de historische vereniging. En dan blijkt dat deze vereniging in een mooi onderkomen zit, het voormalige gemeentehuis, en een grote collectie heeft over genealogie, geschiedenis en vele andere onderwerpen betreffende Hardenberg en omgeving.
Ook voor de leden van onze afdeling is dit een zeer aantrekkelijke collectie. Voor het graven van het kanaal De Dedemsvaart en het ontginnen van de veengebieden Avereest, Gramsbergen en Hardenberg werden namelijk veel arbeiders uit de directe omgeving aangetrokken: vanuit Nederland de drie noordelijke provincies en vanuit Duitsland de Nedergrafschaft Bentheim en Nordrhein-Westfalen. Velen Lees verder..
 
Officiële heropening Gemeentearchief Venlo op vr. 10 febr. 2012
(03 feb) Op vrijdag 10 februari 2012 om 11.00 uur is het vernieuwde gebouw geopend door burgemeester Bruls. Aansluitend is ook de tentoonstelling "Vermissing of moord? Een reconstructie van een reconstructie." geopend door burgemeester Bruls en korpschef dhr. B. Rookhuijzen van de Politie Limburg-Noord.

Het eeuwenoude stadhuis van Venlo Lees verder..
 
Overdracht bouwvergunningen Oosterhout naar Regionaal Archief Tilburg
(03 feb) De gemeente Oosterhout draagt binnenkort de bouwvergunningen 1947-1990 over aan Regionaal Archief Tilburg. Dit betreft een aanvulling op de al overgebrachte en te raadplegen bouwvergunningen 1905-1946. De gemeente Oosterhout maakt daar al melding van op hun website, maar de stukken zullen op zijn vroegst pas in de loop van maart 2012 voor bezoekers op het Regionaal Archief Tilburg in te zien zijn. Lees verder..
 
Krantenviewer NH-Archief
(02 feb) Bij het Noord-Hollands Archief is sinds kort de zogenoemde kranten-viewer beschikbaar gekomen. Via die krantenviewer kunt u onderzoek doen in een gedeelte van de krantencollectie van het Noord-Hollands Archief. Momenteel zijn in de krantenviewer de volgende kranten digitaal beschikbaar:
Haarlem’s Dagblad (1883 - 2 mei 1942), als gevolg van een gedwongen fusie met de Opregte Haarlemsche Courant daarna verschenen als:
Haarlemsche Courant (4 mei 1942 - 4 april 1945), later voort-gezet als:
Haarlems Dagblad (25 juni 1945 - 1950)
Weekblad Huis aan Huis (28 december 1934 – 29 augustus 1941 (verschenen als Huis aan Huis – weekblad voor Santpoort-Dorp, Santpoort-Station, Rozenstein en Driehuis) en 30 maart 1951- 30 december 1960 (verschenen als Huis aan Huis – Santpoorts Weekblad)). Lees verder..
 
Foto-identificatiedag Nederlands-Indie en het KNIL
(01 feb) Museum Bronbeek in Arnhem organiseert op zaterdag 17 maart 2012 de fotodag ‘Mijn opa was een…’. Iedereen kan er van 12.00 tot 17.00 uur terecht bij een panel van experts met vragen over familiefoto’s, die men zelf meebrengt en die betrekking hebben op het voormalige Nederlands-Indië en het Koninklijk Nederlands-Indisch Leger (KNIL). Lees verder..
 
Meer nieuws vindt u in het Nieuwsarchief. terug naar top

Evenementen binnenkort

za 03 mrt Zaandam Openstelling Afdelingscentrum
za 03 mrt Middelharnis Genealogische Dag Goeree-Overflakkee
za 03 mrt Rolde Familie-geschiedenis bij de Groninger Archieven
ma 05 mrt SITTARD Lezing: 'Genealogisch onderzoek op internet'
di 06 mrt AMERSFOORT 'Speurtocht naar een zestiende-eeuwse charmeur en charlatan'
wo 07 mrt Utrecht Voorouderspreekuur in het Utrechts Archief aan de Hamburgerstraat 28 te Utrecht
do 08 mrt Lelystad Een genealogisch interessante familiehistorie
vr 09 mrt Hoorn Voorouderspreekuur in het Westfries archief
za 10 mrt Leiden Contactochtend, op zoek naar voorouders
za 10 mrt Hilversum Boekbinddemonstratie, discussie facebook en privacy en aansluitend huishoudelijke vergadering
za 10 mrt Borne Lezing van Eric Brinckmann over: "Stromend landschap en vloeiweiden bij het Lankheet"
di 13 mrt Apeldoorn DNA in de genealogie
di 13 mrt SCHINVELD Bijeenkomst GensDataPro
di 13 mrt Eindhoven Lezing : "De sprekende familiegeschiedenis".
wo 14 mrt Alkmaar "Voorouders in Nederlands-Indië en bronnen die daarvoor geraadpleegd kunnen worden""
wo 14 mrt Utrecht Lezing met als titel: De genealogie van Joodse families in Nederland ("Joodse genealogie")
do 15 mrt Berkhout De valkuil van Naamsverandering
vr 16 mrt Emmen Genealogisch inloopspreekuur
vr 16 mrt Nijmegen Gens Data Pro gebruikersgroep
za 17 mrt Boxmeer Genealogische contactdag
za 17 mrt Leeuwarden De Friese adel in de Middeleeuwen
di 20 mrt Nijmegen Roomsen, zo zijn wij.
di 20 mrt Tiel "Hand- huis- en andere merken; logo’s uit een ver verleden"
di 20 mrt Amsterdam-Buitenveldert Lezing: Sailingletters
wo 21 mrt Leiden Lezing ‘Publiceren: Van kopie tot drukwerk!’
do 22 mrt Delfgauw Jubileumviering afdeling Delfland
do 22 mrt Pijnacker Nederlanders op de Titanic (lezing aansluitend op de ledenvergadering)
za 24 mrt Delft Wat heeft de kansel ons te zeggen?
za 24 mrt Vianen Buitendag in en om het Zalencentrum "Het Klooster" te Vianen
za 24 mrt Kapelle Archieven in Frans-Vlaanderen, genealogische opzoekingen in het noorden van Frankrijk.
zo 25 mrt Waalre Grote Internationale Devotionalia Beurs
di 27 mrt 's-Gravenhage "Stamboomcafé" (spreker: C. de Graaf)
di 27 mrt SCHINVELD Bijeenkomst GensDataPro
wo 28 mrt Haarlem Noord Afdelingsledenvergadering en korte voordracht
vr 30 mrt Purmerend Voorouderspreekuur in het Waterlands archief
vr 30 mrt Den Helder Architectuur van Noord-Hollandse kerken
za 31 mrt Baarn Voorjaarsvergadering WGOD 2012
za 31 mrt Waldfeucht (D) Jaarvergadering NGV afd. Zuid-Limburg
za 31 mrt Delft Bierhistorische wandeling in Delft

 
Voor meer evenementen, raadpleeg  Agenda alle evenementen. terug naar top

Cursussen binnenkort

vr 02 mrt Wassenaar Architectuur van Wassenaar
za 03 mrt 's-Gravenhage Stamboomonderzoek (module 3)
za 03 mrt Middelburg Geen cent teveel? Zeeuwen en belastingen 1600 - 1800
vr 09 mrt Heusden Introductie in het archief
za 10 mrt Groningen Workshop: Vinden van personen in Alle Groningers - workshop 1
za 10 mrt Amsterdam Huizenonderzoek in Amsterdam
za 10 mrt Groningen Workshop: Vinden van personen in Alle Groningers - workshop 2
do 15 mrt Leeuwarden Workshop Genealogie en Doopsgezinden, onderzoek vóór 1811
wo 21 mrt Naaldwijk Workshop 'Op zoek naar uw voorouders of vrienden'
vr 23 mrt Schiedam Zoeken en Vinden bij Gemeentearchief (Schiedam)
ma 02 apr 's-Gravenhage Workshop Stamboomonderzoek voor beginners 1
di 10 apr Delft "Schrijven voor WikiDelft"
wo 11 apr Delft en Schiedam Het gebruik van Sociale Media zoals Facebook en Twitter (Web 2.0)
wo 11 apr Hengelo Genealogie voor beginners 2011
ma 16 apr 's-Gravenhage Aldfaer
za 21 apr Arnhem Genealogisch onderzoek KNIL-militairen (Workshop)

 
Voor meer cursussen, raadpleeg  Alle cursussen. terug naar top

Recente NGV prikbordberichten

29 feb 6 jaargangen t.e.a.b.
28 feb Van Schajik
27 feb Parenteel van Harmanus Gerard Gramberg J.R
26 feb Hendrikus Lambertus Schrasser
25 feb Digitaal Kerkarchief van Ee, Engwierum, Oppenhuizen, Uitwellingerga
23 feb Doopboek Hasselt OV 1855 gezocht
23 feb Digitaal Kerkarchief van Oppenhuizen en Uitwellingerga enz.
22 feb Harmanus Gramberg of Granberg is geboren omstreeks 1780 in Amsterdam
22 feb Naamgenoten GRAAT te België
20 feb Index met familienamen weer aangevuld met 1155 familienamen
17 feb Johannes Hendrik Gijsenhart of Geijsenhart
15 feb Rouaeanse Kelder
13 feb Hermannus Warmels en Jacoba Mooij
12 feb Boshuijsen sprokkels nodig hypothese
10 feb van der Lecq met Elizabeth Reyers Zuydam
10 feb www.diachronie.nl
09 feb Oorsprong van de fam. Perriëre
09 feb Betekenis oude woorden of uitdrukkingen
09 feb Elisabeth Limburg
08 feb Zelf wapenboek maken
07 feb Garoetweg 13 te Batavia
07 feb Stads Armen-Schoolen te Amsterdam
06 feb Hulp nodig in Vlaanderen om uw voorvaderen te vinden!
05 feb Jan Frederik Pontoi, patriot, koopman in Amsterdam in 1795
05 feb Voorouders Mecheld van Nassau (tr. Renze van Meeckeren)
05 feb Putkamer, Pott en van den Hals
04 feb Goris Govertz Verburg
04 feb Op zoek naar de begraafplaats van Adriaan de Paauw
04 feb Huw. akte Willem ter Haar en Anna Martha Jung
02 feb Stamboom Mulders
02 feb Baltharsar (Cornelissen)
02 feb Gezocht: Gegevens over de naam Valkenburg.
02 feb Ferdinand Albert Kommer
01 feb Microfiches overzetten

 
Voor een overzicht van alle prikbordmeldingen, zie het  Prikbord. terug naar top

U krijgt deze NGV nieuwsbrief toegezonden omdat u in uw NGV profiel heeft aangegeven dat u de nieuwsbrief wilt ontvangen. U kunt zich aan- of afmelden voor deze nieuwsbrief door uw profiel te wijzigen op de NGV website www.ngv.nl

©2012 NGV
De Nederlandse Genealogische Vereniging (NGV) is een niet-gesubsidieerde vereniging waarin al het bestuurlijk en organisatorisch werk wordt uitgevoerd door vrijwilligers. Ingeschreven in het register van de Kamer van Koophandel te Amsterdam onder no. 40531257