NGV logo

NEDERLANDSE GENEALOGISCHE VERENIGING
 
NGV Nieuwsbrief 2011 nummer 24

Cursussen - special

vrijdag 16 september 2011

Grotere letters?  Lees online in uw webbrowser en gebruik de zoom-optie.

Geachte **1**,
in deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen:

Nieuws van de redactie
Overzicht cursussen


Nieuws van de redactie

Beste genealoog,

Het is alweer september. Het nieuwe najaarseizoen is begonnen. Meer tijd voor hobby's binnenshuis. Tijd voor het uitspitten van oude documenten in archieven of achter de computer; tijd voor het bijspijkeren of opfrissen van kennis. De genealogische verenigingen starten weer met hun bijeenkomsten, waarin interessante lezingen, wetenswaardigheden, hulp bij genealogische computerprogramma's en diverse cursussen aan de orde komen.

Een cursus of workshop stamboomonderzoek, oud-schrift / paleografie, huizenonderzoek, oud-rechterlijke archieven, leenkamers, oral history, genealogie op of via internet, genealogie m.b.v. een computerprogramma, het schrijven en uitgeven van een uitgewerkte stamboom of genealogie, etc. Op veel plaatsen in het land worden lessen gegeven.

Ook dit jaar is het weer gelukt de cursusrubriek goed gevuld te krijgen. We kunnen u dan ook opnieuw een "Cursussen-special" zenden. De lijst biedt u een aardige indruk van het aanbod dat archieven, RHC's, volksuniversiteiten, bibliotheken en verenigingen u in dezen te bieden hebben. Misschien wordt de cursus die u zoekt niet in uw woonomgeving gegeven, maar vindt u deze wel op de lijst in een andere plaats.

Kijk regelmatig op onze site in de rubriek cursussen voor aanvullende mogelijkheden. Zoals u van ons gewend bent, wordt de lijst op de website aangevuld als er nieuwe informatie binnenkomt, of wordt gevonden. Nog niet alle instanties hebben hun programma's klaar. Het kan dus dat er binnenkort iets van uw gading op de site verschijnt.

Sommige archieven vermelden geen specifiek cursusprogramma maar geven wel aan, dat wanneer er voldoende vraag is, er mogelijkheden zijn, e.e.a. te organiseren. Informeer eventueel bij een archief bij u in de buurt of raadpleeg de website van het archief.

En mocht u op uw beurt een cursus aantreffen die nog niet op de NGV-site staat, dan stellen we het op prijs als u deze informatie doorgeeft aan de 'moderator cursussen' of de 'webredactie'. Wij zorgen dan dat ook die cursus op de lijst komt. (U kunt ons bereiken via de website, klik in de groene bovenbalk, op "Mail ons" en vul het formulier in).

Als aanvulling op dit cursusoverzicht hebben we internet afgezocht naar cursussen op het gebied van paleografie ofwel oud-schrift lezen. Niet dat u daarmee volledig geholpen bent op dit terrein, maar het geeft u een eerste handreiking en kan u wellicht inspireren deel te nemen aan een cursus paleografie bij een van de vele cursusaanbieders.

Vaak is een cursus volgen, waarbij de informatie gedoseerd gepresenteerd en uitgelegd wordt en u samen met anderen de teksten bestudeert, echter makkelijker.

De meest interessante links betreffende paleografie zijn:

* Oud schrift lezen

* Cursus paleografie en een cursus middeleeuws latijn

* Inleiding paleografie

*Het handige handboekje "Het Nederlandsche handschrift in 1600"van Willem Bogtman

*In 1981 en 1982 werd in "Vlaamse Stam" een reeks artikelen gepubliceerd onder de titel: "Oud- schrift". Met de toestemming van de hoofdredacteur van "Vlaamse Stam" stellen we u de reeks hier ter beschikking in PDF-formaat.

We hopen dat er in deze "cursus-special" iets van uw gading bij is en dat uw onderzoek door het volgen van een cursus nieuwe impulsen krijgt. Voor degenen die het oude schrift goed kunnen lezen, zijn bovengenoemde links wellicht te gebruiken als opfrisser of als naslagmateriaal. Een cursusleider kan u direct wijzen op valkuilen en voorzien van allerlei handige tips.

"Succes gewenst bij het volgen van een van de cursussen"

De Webredactie en de moderator van de Cursusrubriek

  terug naar top

Overzicht cursussen

Workshop Genealogie
(wo 21 sep - Heerhugowaard - Bibliotheek Kennemerwaard + Regionaalarchief Alkmaar)
Wilt u meer weten over de geschiedenis van uw familie? Dan is een workshop genealogie misschien iets voor u. Familieonderzoek is spannend en kan zelfs verslavend zijn. U ontdekt allerlei bijzonderheden over uw voorouders. Lees verder..
 
Paleografie voor gevorderden
(wo 21 sep - Haarlem - Noord-Hollands Archief)
Oud-schrift (paleografie) voor gevorderden
Als u al enige vaardigheid heeft in het lezen van Hollandse handschriften van de zeventiende eeuw kunt u zich aanmelden voor deze cursus. De gekozen leesstukken komen voornamelijk Lees verder..
 
Paleografie voor beginners
(do 22 sep - Haarlem - Noord-Hollands Archief)
Met veel enthousiasme verzorgt Agnes Dunselman al jaren de cursus paleografie voor iedereen die oude Hollandse handschriften van de 17de en begin 18de eeuw wil leren lezen.
Deze cursus wordt gegeven op 10 donderdag- of Lees verder..
 
Paleografie voor beginners
(za 24 sep - Haarlem - Noord-Hollands Archeief)
Met veel enthousiasme verzorgt Agnes Dunselman al jaren de cursus paleografie voor iedereen die oude Hollandse handschriften van de 17de en begin 18de eeuw wil leren lezen. Deze cursus wordt gegeven op 10 donderdag- of zaterdagochtenden. Lees verder..
 
Genealogie (reeds volgeboekt)
(za 24 sep - Amsterdam - Stadsarchief Amsterdam)
In de cursus Genealogie worden allerhande bronnen behandeld die u nodig heeft voor uw genealogisch onderzoek. Aan de orde komen de Burgerlijke Stand, het Bevolkingsregister, de Doop-, Trouw- en Begraafregisters. Ook aan bod Lees verder..
 
Paleografie (reeds volgeboekt)
(za 24 sep - Amsterdam - Stadsarchief Amsterdam)
De cursus Paleografie (oud schrift) helpt degenen die bij onderzoek stuiten op archiefstukken die ‘niet te lezen’ zijn. Vooral in zeventiende-eeuwse of nog vroegere teksten, is het schrift anders dan het huidige. Ook bepaalde Lees verder..
 
'Schrijven over vroeger' in BHIC, Grave
(ma 26 sep - Grave - Brabants Historisch Informatie Centrum)
Bij het ouder worden komen steeds meer herinneringen boven. Veel mensen vinden het waardevol daarover te schrijven, voor zichzelf of voor hun (klein)kinderen. Het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) biedt op de Lees verder..
 
Groningen in stukken tot 1594
(ma 26 sep - Groningen - NGV afdeling Groningen)
Met stadshistoricus Jan van den Broek volgt u de eigen ontwikkeling van onze provincie in de middeleeuwen en de vroege moderne tijd. Van Nederland was nog geen sprake en het noorden had nog weinig te maken met de westelijke Lees verder..
 
Stamboomonderzoek
(wo 28 sep - Tilburg - Regionaal Archief Tilburg)
. Lees verder..
 
Genealogie
(wo 28 sep - Alphen a/d Rijn - Volksuniversiteit Alphen aan den Rijn)
Genealogie, een fascinerende hobby naar uw familieverleden. Steeds meer mensen worden gegrepen door stamboomkunde, een speurtocht naar uw familieverleden. In deze cursus leert u hoe u uw voorouders kunt terugvinden in de Lees verder..
 
Workshop ‘Filteren. Het nieuwe zoeken op de beeldbank van het Noord-Hollands Archief’
(do 29 sep - Haarlem - Noord-Hollands Archief)
Sinds 2011 heeft het Noord-Hollands Archief een nieuwe beeldbank. Dat betekent dat er nu ook zeer gericht gezocht kan worden door gebruik te maken van filters. In deze cursus krijgt u informatie over het soort beeldmateriaal Lees verder..
 
Bidprentjes en genealogie
(za 01 okt - Middelburg - Zeeuws Archief en de Zeeuwse Volksuniversiteit.)
Bij Rooms-Katholieke begrafenissen krijgt u vaak een bidprentje mee. Daarop staat een korte levensschets van de overledene en meestal een foto. Wat is de geschiedenis van bidprentjes en hun ontwikkeling door de eeuwen heen? Lees verder..
 
Cursus en workshop ‘Historisch huizenonderzoek’
(za 01 okt - Haarlem - Noord-Hollands Archief)
Bent u nieuwsgierig naar de historie van uw huis? Of naar de geschiedenis van een ander pand in Haarlem of de regio Kennemerland? In een korte inleidende cursus van twee ochtenden krijgt u een beeld van hoe u een dergelijk Lees verder..
 
Workshop 'Levensverhalen schrijven voor ouderen'
(za 01 okt - Voorburg - Bibliotheek Leidschendam-Voorburg)
In het kader van de Dag van de Ouderen, die op 1 oktober wordt gehouden, krijgt u de gelegenheid uw eigen levensverhaal te vertellen. Wat is er mooier dan uw eigen portret te schrijven, aan de hand van herinneringen Lees verder..
 
GensDataPro - voor starters en gebruikers
(ma 03 okt - Vlaardingen - Geneaducatie)
Doelgroep:
U bent van plan om GensDataPro aan te schaffen, u bent net gestart met het programma of u heeft reeds enige ervaring opgebouwd met het invoeren van personen in GensDataPro.

De cursus wordt gegeven met een Lees verder..
 
Paleografie voor gevorderden
(ma 03 okt - Maastricht - Regionaal Hist. Centrum Limburg)
De cursus Paleografie voor gevorderden moet gezien worden als een vervolg op de cursus Paleografie voor beginners. Het niveau van de cursus en van de teksten die worden gelezen zal dan ook pittiger zijn. Van de cursisten Lees verder..
 
Genealogie vóór 1800, vervolgcursus
(ma 03 okt - Maastricht - RHCL)
In deze cursus gaan we er van uit dat de cursist heeft deelgenomen aan de beginnerscursus, en dus de beginselen van het genealogisch onderzoek in de periode van de Burgerlijke Stand (19e-20e eeuw) onder de knie heeft, en Lees verder..
 
Oude handschriften lezen
(ma 03 okt - Woerden - Stichts-Hollandse Historische Vereniging en VU Woerden)
Een van de activiteiten die we (Stichts-Hollandse Vereniging) samen met de Volkskuniversiteit Woerden organiseren is een cursus OUDE HANDSCHRIFTEN LEZEN.
In deze cursus voor beginners wordt naast het lezen van teksten uit Lees verder..
 
Genealogie voor beginners
(di 04 okt - Rotterdam - Gemeentearchief Rotterdam)
In deze cursus leert u de basisvaardigheden van het stamboomonderzoek. U maakt kennis met primaire bronnen zoals de burgerlijke stand en secundaire bronnen zoals het notarieel archief. Deze worden uitgelegd aan de hand van Lees verder..
 
Workshop "Op zoek naar uw voorouders....."
(di 04 okt - Voorburg - Bibliotheek Leidschendam-Voorburg)
In het televisieprogrammaVerborgen Verleden ziet u hoe bekende Nederlanders bij de speurtocht naar het verleden, spannende en soms ook onverwachte dingen tegenkomen. Zij krijgen daarbij hulp van de programmamakers.

Misschien Lees verder..
 
Genealogie: een fascinerende hobby, de speurtocht naar uw familieverleden.
(wo 05 okt - Mookhoek (gem. Strijen) - HCC genealogie)
Steeds meer mensen worden gegrepen door de familiekunde of stamboomkunde: dit is een fantastische gelegenheid een speurtocht te maken naar uw familieverleden.

In deze cursus leert u hoe u uw voorouders terug kunt vinden. Lees verder..
 
Oud Schrift – beginners
(do 06 okt - Tilburg - Regionaal Archief Tilburg)
. Lees verder..
 
Workshop Zoeken naar historische en genealogische informatie via internet.
(ma 10 okt - Alkmaar - Regionaal Hist. Centrum Alkmaar)
Tijdens deze workshop wordt u vertrouwd gemaakt met een aantal websites die betrouwbare historische en genealogische informatie bieden. Ook leert u hoe u informatie kunt vinden op de website van het Regionaal Archief Alkmaar Lees verder..
 
Oud schrift voor beginners
(di 11 okt - Alkmaar - Regionaal Archief Alkmaar)
De cursus bestaat uit 11 lessen die vanaf 11 oktober 2011 worden
gegeven in het gebouw van het Regionaal Archief aan de Bergerweg 1 in Alkmaar, in principe om de andere week op de dinsdagavond van 19.00 tot 21.00 uur.
Voorbeelden Lees verder..
 
Genealogie voor beginners
(wo 12 okt - Bergen op Zoom - Roosendaal - Gemeentearchief Roosendaal & Het Markiezenhof)
In samenwerking met het Gemeentearchief Roosendaal wordt de cursus genealogie voor beginners gegeven.

De cursus stamboom onderzoek voor beginners bestaat uit vier lessen en vindt plaats op woensdagavond van 19.30 tot en Lees verder..
 
Oud schrift voor beginners
(do 13 okt - Rotterdam - Gemeentearchief Rotterdam)
In deze cursus leert u oude handschriften lezen uit voornamelijk de 16de en 17de eeuw. Deze handschriften zijn afkomstig uit de Rotterdamse archieven.

Zie: link Lees verder..
 
Gensdata Pro voor gevorderden: Bronnen
(za 15 okt - Nog onbekend - )
. Lees verder..
 
Gensdata Pro voor gevorderden: Bronnen
(za 15 okt - Nog onbekend - )
. Lees verder..
 
Oorkonden als bron voor de regionale geschiedbeoefening
(di 18 okt - Heusden - Streekarchief Land van Heusden en Altena)
Oorkonden als bron voor de regionale geschiedbeoefening
In samenwerking met de Stichting Brabantse Bronnen vestigt het Streekarchief Land van Heusden en Altena dit najaar de aandacht nadrukkelijk op middeleeuwse oorkonden. Lees verder..
 
Oud schrift voor gevorderden
(di 18 okt - Alkmaar - Regionaal Archief Alkmaar)
Ook deze cursus telt 11 lessen die vanaf 18 oktober 2011 worden gegeven in het gebouw van het Regionaal Archief aan de Bergerweg 1 in Alkmaar, in principe om de andere week op de dinsdagavond van 19.00 tot 21.00 uur.
Om Lees verder..
 
Workshop Aldfaer
(za 22 okt - Apeldoorn - NGV Apeldoorn e.o.)
De basishandelingen van Aldfaer worden bekend verondersteld. In deze workshop wordt een aantal geavanceerde functies behandeld zoals het werken met groepen en verwantschap, het gebruik van bonusrapporten, het importeren/exporteren Lees verder..
 
Stamboomonderzoek
(ma 24 okt - Emmen - Volksuniversiteit Emmen)
Door internet is het uitpluizen van een familiegeschiedenis een heel stuk eenvoudiger geworden. U moet alleen weten waar u moet zoeken en hoe u de gevonden gegevens moet beoordelen en registreren. Deze cursus zet u op het Lees verder..
 
Stamboomonderzoek
(ma 24 okt - Soest - Volksuniversiteit Soest)
De geschiedenis van uw grootouders, overgrootouders en verdere voorouders is meestal onbekend en kan niet in een boek in de bibliotheek worden gevonden. De positie van hooggeplaatste voorouders is vaak heel duidelijk en gemakkelijk Lees verder..
 
Genealogie voor beginners
(di 25 okt - Putten - Volksuniversiteit Putten)
De allereerste beginselen van genealogisch onderzoek. Lees verder..
 
Lezen van oude handschriften
(di 25 okt - Groningen - Groninger Archieven)
Als u zelf onderzoek doet, wilt u de stukken, die u vindt en die voor u van belang zijn, ook zelf kunnen lezen en begrijpen. Steeds meer stukken zijn thuis te bekijken, via internet of als scan. Ook daarom is het dus van Lees verder..
 
Genealogie voor beginners
(wo 26 okt - Schagen - Regionaal Archief Alkmaar, i.s.m. KopGroep Bibliotheken en de Helderse Volksuniversiteit.)
Hebt u altijd al meer willen weten over uw familie? Dan is de cursus genealogie wellicht iets voor u. Familieonderzoek is spannend en kan zelfs verslavend zijn. U ontdekt allerlei bijzonderheden over uw familie. Waar kwamen Lees verder..
 
Cartografie als historische bron
(wo 26 okt - Utrecht - HOVO Utrecht)
Oude kaarten, atlassen en globes zijn tijdgebon­den uitdrukkingsmiddelen die we niet zonder kennis van hun context kunnen gebruiken. Voor begrip van dit materiaal is het nodig de opvat­tingen bij het vervaardigen van kaarten Lees verder..
 
Genealogie voor beginners
(do 27 okt - Nunspeet - Volksuniversiteit Nunspeet)
Hoe en waar leefden uw voorouders en wat deden ze voor de kost?

Bent u ook nieuwsgierig waar uw voor- of achternaam vandaan komt?

Is die boerderij naar u vernoemd of is het juist andersom?

Wanneer u dit graag Lees verder..
 
Workshop ‘Op zoek naar de wortels. Stamboomonderzoek voor beginners’
(do 27 okt - Haarlem - Noord-Hollands Archief)
Stamboomonderzoek voor beginners is, zoals de titel al zegt, bedoeld voor mensen die de eerste stappen in de wereld van het stamboomonderzoek zetten. Hoewel de stamboomonderzoeker al veel informatie kan vinden op internet, Lees verder..
 
Oud schrift voor gevorderden
(vr 28 okt - Rotterdam - Gemeentearchief Rotterdam)
In het najaar biedt het Gemeentearchief de cursus 'Oud schrift voor gevorderden' aan.
Deze cursus is bedoeld voor degenen die ervaring hebben met het lezen van oude handschriften. In de vervolgcursus gaat het om het leren Lees verder..
 
Stamboomonderzoek voor beginners, verborgen verleden van Zeeuwen
(ma 31 okt - Middelburg - )
Het televisieprogramma ‘Verborgen Verleden’ van de NTR heeft de belangstelling voor stamboomonderzoek doen toenemen. Maar hoe begint u zelf? Ferrie Moubis, voorzitter van de Nederlandse Genealogische Vereniging afdeling Zeeland, Lees verder..
 
Genealogie
(di 01 nov - Vleuten - VU Vleuten)
Velen zijn geïnteresseerd in hun afkomst en willen weten hoe hun familiestamboom er uit ziet. In deze cursus wordt uitgelegd hoe de bevolkingsregistratie de afgelopen 500 jaar werd bijgehouden. U leert hoe u gegevens in archieven Lees verder..
 
Zeeuwse voorouders digitaal, stamboomonderzoek via de computer
(za 05 nov - Middelburg - Zeeuws Archief en de Zeeuwse Volksuniversiteit.)
Stamboomonderzoek begint thuis. Via uw eigen computer met internetverbinding kan iedereen een begin maken met het zoeken naar voorouders.
De hoeveelheid genealogische websites is overweldigend.
Ook het Zeeuws Archief Lees verder..
 
Stamboomonderzoek (module 1)
(za 05 nov - 's-Gravenhage - Centraal Bureau voor Genealogie)
Wat betekent mijn familienaam? Waar komen mijn voorouders eigenlijk vandaan? Vragen die veel mensen zichzelf zo nu en dan stellen. Het antwoord is (meestal) te vinden via genealogisch onderzoek.

Deze cursus, die verzorgd Lees verder..
 
Huizenonderzoek in Amsterdam (reeds volgeboekt)
(za 05 nov - Amsterdam - Stadsarchief Amsterdam)
Bij het Stadsarchief is het mogelijk onderzoek te doen naar de geschiedenis van huizen, bijvoorbeeld het huis waarin u woont. In verschillende bronnen zijn hierover gegevens te vinden. Zo kunt u kijken of er oude foto’s en Lees verder..
 
Bidprentjes en genealogie
(di 08 nov - Mill - Biliotheek Mill)
Bidprentjes, wie kent ze niet. Maar wanneer en hoe zijn ze ontstaan. In de 17e eeuw ontstond in Haarlem het gebruik om op de achterzijde van Antwerpse devotieprentjes om gebed voor een overledene te vragen. Midden 19e eeuw Lees verder..
 
Informatica: Twitteren, Skypen, Bloggen ... hoe doe je dat?
(ma 14 nov - Baarn - Volksuniversiteit Baarn)
Skypen, twitteren, bloggen, googelen, facebook, hyves en YouTube.
Dat zijn termen die op dit moment veel gebruikt worden. Maar wat houden die termen in en wat kunt u ermee?

In deze workshop wordt dat allemaal duidelijk Lees verder..
 
Workshop ‘Zoeken en vinden in het Noord-Hollands Archief’
(ma 14 nov - Haarlem - Noord-Hollands Archief)
Wat kun je met een archievenoverzicht? Hoe doe ik literatuuronderzoek? Het doel van deze workshop van twee bijeenkomsten is om leren gaan met het archievenoverzicht en met (nadere) toegangen, zodat u zelf aan de slag kunt Lees verder..
 
Workshop ‘Filteren. Het nieuwe zoeken op de beeldbank van het Noord-Hollands Archief’
(do 01 dec - Haarlem - Noord-Hollands Archief)
Sinds 2011 heeft het Noord-Hollands Archief een nieuwe beeldbank. Dat betekent dat er nu ook zeer gericht gezocht kan worden door gebruik te maken van filters. In deze cursus krijgt u informatie over het soort beeldmateriaal Lees verder..
 
Huizenonderzoek
(do 08 dec - Tilburg - Regionaal Archief Tilburg)
. december 2011 – januari 2012 / donderdag 14.00 – 16.00 uur
wekelijks / maximaal 6 deelnemers
docenten: Rob van Putten en Ans Holman
kosten € 84,- Lees verder..
 
Genealogie en Paleografie
(ma 12 dec - Gouda - Volksuniversiteit Gouda)
Het begrip 'genealogie' is afgeleid van de Griekse taal. 'Genea' betekent geboorte of geslacht en 'logos' is 'woord', 'verhandeling' of 'leer'. Genealogie is ook het werken aan de eigen familiegeschiedenis. Deze boeiende Lees verder..
 
Schrijven voor de Wiki
(wo 14 dec - Tilburg - Regionaal Archief Tilburg)
. Lees verder..
 
Stamboomonderzoek (module 2)
(za 07 jan - 's-Gravenhage - Haags Gemeentearchief)
Wat betekent mijn familienaam? Waar komen mijn voorouders eigenlijk vandaan? Vragen die veel mensen zichzelf zo nu en dan stellen. Het antwoord is (meestal) te vinden via genealogisch onderzoek.

Deze cursus, die verzorgd Lees verder..
 
Genealogie voor Beginners
(di 17 jan - Bodegraven - Volksuniversiteit Bodegraven-Reeuwijk)
Wat betekent mijn familienaam? Waar komen mijn voorouders eigenlijk vandaan? Vragen die veel mensen zichzelf zo nu en dan stellen. Het antwoord is (meestal) te vinden via genealogisch onderzoek. Deze cursus helpt u de eerste Lees verder..
 
Familiegeschiedenis
(di 17 jan - Heusden - Streekarchief Land van Heusden en Altena)
Heeft u belangstelling voor de geschiedenis van uw familie maar weet u niet hoe te beginnen? Het Streekarchief Land van Heusden en Altena organiseert het komende winterseizoen een cursus genealogie voor beginners, waarbij Lees verder..
 
Autobiografisch(biografisch) schrijven
(vr 03 feb - Groningen - Volksuniversiteit Groningen)
Prachtige verhalen mogen niet verloren gaan. Daarom hebben steeds meer mensen de behoefte om een persoonlijke geschiedenis op schrift te stellen. Deze workshop is bedoeld voor iedereen die zijn of haar levensverhaal, of dat Lees verder..
 
Levensverhaal schrijven
(ma 06 feb - 's-Gravenzande - Volksuniversiteit Westland)
Het verhaal vertellen over je eigen leven is als een reis terug in de tijd.
Het haalt vele bijzondere herinneringen weer naar boven. Alsof je het allemaal weer opnieuw beleeft; zoals bijvoorbeeld, je eerste liefde, ervaringen Lees verder..
 
Stamboomonderzoek (module 3)
(za 03 mrt - 's-Gravenhage - Nationaal Archief)
Wat betekent mijn familienaam? Waar komen mijn voorouders eigenlijk vandaan? Vragen die veel mensen zichzelf zo nu en dan stellen. Het antwoord is (meestal) te vinden via genealogisch onderzoek.

Deze cursus, die verzorgd Lees verder..
 
Introductie in het archief
(vr 09 mrt - Heusden - Streekarchief Land van Heusden en Altena)
Heeft u altijd al eens wat willen opzoeken in een archief, maar aarzelt u om binnen te stappen? Of heeft u al eens archiefonderzoek gedaan, maar zag u door de bomen het bos niet meer? In beide gevallen is deze cursus geknipt Lees verder..
 
Voor meer cursussen, raadpleeg  Alle cursussen. terug naar top

U krijgt deze NGV nieuwsbrief toegezonden omdat u in uw NGV profiel heeft aangegeven dat u de nieuwsbrief wilt ontvangen. U kunt zich aan- of afmelden voor deze nieuwsbrief door uw profiel te wijzigen op de NGV website www.ngv.nl

©2011 NGV
De Nederlandse Genealogische Vereniging (NGV) is een niet-gesubsidieerde vereniging waarin al het bestuurlijk en organisatorisch werk wordt uitgevoerd door vrijwilligers. Ingeschreven in het register van de Kamer van Koophandel te Amsterdam onder no. 40531257