NGV logo

NEDERLANDSE GENEALOGISCHE VERENIGING
 
NGV Nieuwsbrief 2010 nummer 10

dinsdag 31 augustus 2010

Grotere letters?  Lees online in uw webbrowser en gebruik de zoom-optie.

Geachte **1**,
in deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen:

Nieuws van de redactie
Landelijk nieuws
Landelijke evenementen binnenkort
Landelijke cursussen binnenkort
Recente NGV prikbordberichten
Recente genealogishce artikelen
Recente publicaties van leden
Recente genealogische artikelen


Nieuws van de redactie

Nieuw

U zult zich wel afgevraagd hebben waar de nieuwsbrief bleef, gewend als u was aan een verschijningsfrequentie van 3 weken. We zijn overgestapt naar een maandelijkse frequentie, telkens op het einde van de maand. Dit vanwege de gemakkelijkere planning, mede ook door het verschijnen van een nieuw element: de maandelijkse column. Ook deze wordt meegenomen in de nieuwsbrief.

Column

Zoals u mogelijk al op de website gezien heeft hebben we vanaf deze maand een nieuwe bijdrage in de vorm van een maandelijkse column. Deze wordt verzorgt door Antonia Veldhuis, die sommigen van u zich kunnen herinneren van haar bijdragen in Gens Data. In de column van deze maand stelt zij zichzelf voor en krijgt u een voorproefje van wat u de komende maanden kunt verwachten. Reacties, ideeŽn en links van uw kant zijn zeer welkom.

Familysearch

De website Familysearch link heeft intussen meer dan 700 miljoen records. Onlangs zijn er weer 200 miljoen bijgekomen, waaronder ook 100 miljoen die betrekking hebben op Europa, Mexico en ScandinaviŽ. Het is nog altijd een pilotproject, vandaar het woordje beta in de link. Maar u kunt er goed en gemakkelijk zoeken. Van Nederland staan er 2,1 miljoen geboorten en dopen uit de periode 1564 - 1910 in de database; verder nog 206 duizend sterften en begrafenissen van de periode 1668 - 1945 en bijna 569 duizend huwelijken van 1565 - 1892. De ,oeite waard om er eens een kijkje te nemen.

Nieuwe internetgids voor genealogisch onderzoek in Nederland en BelgiŽ

Eric Hennekam heeft een nieuwe versie (8.1) uitgebracht van zijn internetgids voor genealogisch onderzoek. Het is een handig gidsje van 18 pagina's, dat u zo kunt downloaden en uitprinten via deze link Je vindt er een handig overzicht van websites die je kunt benutten om iets op te zoeken. Als de titel van de website al niet zegt wat je er kunt vinden staat dat duidelijk kort uitgelegd.

50-plus-beurs

Ook dit jaar vindt weer de 50-plus-beurs plaats in de Jaarbeurs te Utrecht. U kunt er terecht van 15 tot en met 19 september dagelijks van 10.00 tot 17.30 uur. De beurs is de grootste ter wereld; zij beslaat 6 hallen (hal 7 t/m 12) met in totaal 600 stands. Er is van alles te doen. U vindt er optredens met muziek, dans en shows op diverse podia en verder allerlei workshops, lezingen, exposities en presentaties. Verder is er voor iedere bezoeker gratis gebak.
Ook de NGV is op de beurs aanwezig en laat zien wat ze voor haar leden betekent. Elk NGV-lid kan op de beurs gratis de nieuwste NGV-boekenlegger afhalen. En alle niet-leden die zich tijdens de beurs opgeven als NGV-lid krijgen een 3-maanden gratis lidmaatschap cadeau.
Zolang de voorraad strekt kunt u vrijkaartjes krijgen voor de 50-plus-beurs via link. Mochten de kaartjes op zijn dan kunt u via link uw beurstickets in de voorverkoop bestellen. U ontvangt dan ? 7,00 korting op de kaarten (u betaalt ? 12,50 in plaats van ? 19,50) ťn u hoeft niet meer te wachten bij de kassa: u kunt meteen doorlopen!

Weet U:

Dat een stadssergant geen militair of agent is maar een stadsbode?
En dat een stalboef geen veedief is maar een gewone stalknecht?

De webredactie

  terug naar top

Landelijk nieuws

Belangrijk nieuws: de zoekmachines van Bing en Yahoo gaan samenwerken
(27 aug) De bekende zoekmachines Bing en Yahoo gaan samenwerken. Microsoft heeft een overeenkomst gesloten met Yahoo waarbij de krachtige zoekmachine van Bing de motor wordt ook voor Yahoo. Dat heeft ook betekenis voor de genealogen omdat Yahoo-zoekresultaten op genealogische gebied anders zullen zijn dan men gewend was. Men begint met deze samenwerking in de US en in de loop der jaren zullen ook andere landen (eerst het Verenigd Koninkrijk) bij deze samenwerking volgen. Het geheel kost tijd, maar binnen een jaar zal een volledige samenwerking een feit zijn. Lees verder..
 
Nummer 1
(27 aug)

Een tijdje geleden kwam van de webredactie van de NGV een mail met daarin onder andere: 'Als jij genegen bent wat artikeltjes aan te leveren zoals je dat in het verleden voor GensData / Gens Nostra hebt gedaan, zou dat prachtig zijn.'
Daar moest ik even over nadenken!
Een gesprek met collega/collega-genealoog Robyn, die deze digit@@ls ook zal nakijken, trok me over de streep. Hij miste in bladen en ook op websites, zei hij, een beetje de rode draad. Een vast ijkpunt. Mijn digitaals zouden daarin kunnen voorzien. Ik ga vanaf deze digi proberen deze verwachting waar te maken. Lees verder..
 
KB gaat ''foute'' kranten online zetten
(27 aug) De Koninklijke Bibliotheek is bezig om alle Nederlandse kranten, tijdschriften en boeken vanaf 1470 te digitaliseren. De kranten kunt u - voorzover gedigitaliseerd en online gezet - raadplegen via link.
Nu is er een hevige discussie of ook de nazistische oorlogskranten uit de jaren dertig en veertig online gezet mogen worden. Het ministerie van justitie heeft nogal wat bezwaren, maar de kb heeft besloten toch door te gaan met het online zetten van de oorlogskranten. Vanaf 16 september zullen de eerste exemplaren te raadplegen zijn via de bovenstaande link.
Het verschil van mening zit met name in het feit of de KB door het beschikbaar stellen van deze inhoud via internet ook verspreider is van discriminerende teksten. De KB ziet geen wezenlijk verschil tussen de papieren versie, die nu voor iedereen raadpleegbaar is en de mogelijkheid om via internet kennis te nemen van deze historische gegevens. Zie ook het nieuwsbericht van de KB link Lees verder..
 
Gens Nostra augustus-september komt uit met een fraai kleurrijk dubbelnummer !!!
(26 aug) Dezer dagen ontvangt u een nieuwe nummer van Gens Nostra. Het nummer telt 64 paginaís en bevat o.a. de volgende artikelen:

- B. van Dooren:
De ondeugd in de kwartierstaat

- Hans Faber en Wil Schackmann:
Ingedeelden in de landbouwkoloniŽn 1818-1859.
[30] Amerfoortse weeskinderen in Frederiksoord, Willemsoord en Wilhelminaoord


- C.A. van der Hoeven en L.M. van der Hoeven:
Joodse huwelijken in het rechtsgebied van de Hoge Bank van Tuil

- Albert Hoekstra en Arie Jan Stasse:
Bij de kwartierstaat van Nederlands oudste inwoonster Wytske van Dijk-Meindersma, geboren in 1902

- Gerard A. Sloos:
Genealogie op de fles

- Pieter Fokkes Visser:
Het portret van Klaas Louwerts de Boer en Ebeltje Jans Mulder


Verder uiteraard de vaste rubrieken archiefnieuws, boeken, periodieken, vragen en mededelingen.


Met dit nummer wordt gelijktijdig een speciale uitgave Lees verder..
 
Bespreking van Gendalim (genealogische data Limburg) GDL-7
(25 aug) Niet lang geleden berichtte Arno Coopmans op deze site dat er onlangs een update van de bekende Gendalim serie iss uitgekomen. Het betreft dit keer Gendalim 7 (GDL-7).
Bij deze nieuwe versie zijn ook de gegevens van vorige CD-roms opgenomen. Eventuele fouten in de vroegere bestanden tracht men zoveel mogelijk te elimineren, maar hier bestaat nog wel een achterstand. De nieuwe versie bevat dus niet alleen veel meer gegevens, maar is ook kwalitatief beter geworden. Bij de artikelen op deze site (link) vindt U een uitvoerige bespreking. Lees verder..
 
Zie in de Agenda voor de nieuwe bijeenkomsten
(22 aug) Op donderdagavond 9 september 2010 eerste contactavond, zie de Afd.agenda

Monique van de Ven als eerste in ''Verborgen Verleden'': familiegeschiedenis bekende Nederlander.
Dit najaar komt Teleac met een nieuw televisie programma over de familiegeschiedenis van bekende Nederlanders.
Het programma wordt uitgezonden vanaf zondag 26 september a.s. 2010, op Nederland 2, om 20.15 uur 's avonds.

Voor meer info zie: link Lees verder..
 
Transcriptiewerkgroep Handschrift ďBeschrijving van GoudaĒ start in september
(21 aug) Jan Willem Klein wil samen met een paleografiewerkgroepje van geÔnteresseerden de tekst van het Handschrift ďBeschrijving van GoudaĒ uit de 18e eeuw gaan transcriberen. Enige ervaring is vereist vanwege de moeilijkheid van de tekst.
Wie interesse heeft kan zich bij hem opgeven. Lees verder..
 
Gratis naar de 50PlusBeurs met de Stamboom Forum korting!
(20 aug) Van 15 tot en met 19 september aanstaande vindt in de Jaarbeurs in Utrecht weer de 50PlusBeurs plaats, dit maal met als thema Tijd om te genieten! Met ruim 97.000 bezoekers is de 50PlusBeurs 's werelds grootste evenement voor actieve plussers met 50.000 m2 informatie, amusement en voordeel. Er zijn ruim 600 stands in 6 beurshallen met workshops, lezingen en presentaties.

Ook het HCC heeft een stand, hier zullen HCC!genealogie en de Nederlandse Genealogische Vereniging zichzelf presenteren. Tegenover deze stand vindt u de stand van de archieven, hier treft u medewerkers van diverse archieven en het Centraal Bureau Genealogie.

Bob Coret kan u ,net als vorig jaar, - zo lang de ''voorraad'' strekt - helpen aan vrijkaarten voor de 50PlusBeurs! Klik daarvoor op deze link Lees verder..
 
Museum de Kantfabriek te Horst, de opvolger van de voormalige Oudheidkamer in Horst
(18 aug) Voor genealogisch onderzoek kan het documentatiecentrum tijdens de openingsuren van het museum worden bezocht.
Uniek is de verzameling van meer dan 80.000 bidprentjes.

Openingstijden
Het documentatiecentrum is geopend op dinsdag t/m zondag van 14.00 tot 17.00 uur.
N.B. De ochtendopening op zaterdag is vervallen.
Op 1e kerstdag, nieuwjaarsdag en met carnaval is ons museum gesloten.
De toegangsprijs voor volwassenen is Ä 4,00 Lees verder..
 
Nieuwe gids genealogisch onderzoek Nederland, Nederlands-IndiŽ en BelgiŽ
(18 aug) Genealogisch onderzoek in Nederland, Nederlands-IndiŽ en BelgiŽ.
Internet gids genealogisch onderzoek Nederland, Nederlands-IndiŽ en BelgiŽ
Versie 8.0 Lees verder..
 
Een nieuw genealogieprogramma
(17 aug) Er is sinds enige tijd een nieuw genealogieprogramma beschikbaar, geheten: MyBlood.
Ondanks de engelse naam wordt het programma gemaakt door onzezuiderburen, die inmiddels aan versie 1.31 toe zijn gekomen.
Een interessant programma dat u zeker eens moet bekijken.
Ga naar link en download de huidige versie.

Een vertaling Fries is reeds klaar en vele andere talen zullen
volgen. Lees verder..
 
CBG 28 augustus en 6 september gesloten
(16 aug) De studiezaal van het Centraal Bureau voor Genealogie is op deze data gesloten Lees verder..
 
Ancestry neemt genline.se in Zweden over
(16 aug) In eerdere berichten meldden we u reeds dat diverse grote genealogische ondernemingen ook in Europa op overname pad zijn. Een der grootste ondernemingen hierbij is het Amerikaanse ancestry. Welnu deze onderneming heeft de commerciŽle Zweedse site Genline.se overgenomen. De overname prijs bedroeg ca 7.2 miljoen UD$. Dat is niet weinig kun je zeggen. Deze site was niet kosteloos voor de gebruikers, men had voor de overname 17.000 klanten. Genline had onder andere ca. 29 miljoen pagina's uit kerkboeken gedigitaliseerd te beginnen vanaf 1660. Via ancestry.com komen deze kerkboeken nu wereldwijd beschikbaar. Lees verder..
 
Wat is cloud computing ?
Groeiende betekenis daarvan in de VS

(15 aug) Zie in de map artikelen, een uitvoerig artikel hierover.
link Lees verder..
 
500 jaar familie Neomagus
(15 aug) Na een halve eeuw naspeuringen in diverse archieven en verhalen van oudere familieleden heeft dhr. Jos Neomagus zijn resultaat, dat op papier 8 volle ordners omvat, gepubliceerd op de website link. Hierin is hij bijgestaan door Gerrit en Ronald Neomagus, die samen met hem de werkgroep website Neomagus vormen. De onderzoeksperiode beslaat 500 jaar, waarbij de nog levende generaties niet meegeteld zijn. Lees verder..
 
Britse Royal Family Lanceert Historische Foto Website
(15 aug) Voor Anglofielen is dit een aardige site om naar toe te gaan. Historische afbeeldingen van de Britse koninklijke familie zijn thans on line beschikbaar. De site is te bereiken via de link.
De afbeeldingen zijn afkomstig van de koninklijke fotocollectie. Men vindt er afbeeldingen van de Queenís meeste recente activiteiten en de site wordt iedere dag geupdated. Aardig zijn de afbeeldingen van vroeger bijvoorbeeld toen de Queen nog een jonge dame was. Wat is er veel veranderd en toch weer veel hetzelfde gebleven...
Voor Royal watchers is deze site om van te genieten. Lees verder..
 
Het snoer van Scaliger Ė geen sieraad voor genealogen
(14 aug) Inleiding

Op 21 januari 2009 was het vier eeuwen geleden dat Josephus Justus Scaliger in Leiden overleed. Ter nagedachtenis was er dit voorjaar een tentoonstelling over zijn werk en organiseert de Leidse universiteit in november een tweedaags symposium. Voor zover mij bekend, werd er naar aanleiding van zijn sterfdag in ons land verder geen aandacht aan deze grote Franse humanist en geleerde besteed. Toch leek het mij nuttig hem onder uw aandacht te brengen, want hij is de grondlegger van het historische model dat wij bij familieonderzoek gebruiken.
Lees het hele artikel door op deze link te klikken Lees verder..
 
KAREL DE GROTE EN DE C14-METHODE
(14 aug) Inleiding
Het is inderdaad waar dat archeologen voor het dateren van objecten gebruik maken van de dendrochronologie. Meestal gebeurt dit in combinatie met de radiocarbonmethode, ook wel de C14-methode genoemd. Algemeen wordt deze methode als een zeer nauwkeurige dateringsmethode ervaren. Helaas is het tegendeel het geval. Soms zit men er een paar honderd jaar naast, maar de fouten kunnen ook meer dan duizend jaar bedragen, en dat is een te grote afwijking voor het tijdvak waarmee wij ons bezighouden. Maar waarom wordt deze methode dan toch algemeen gebruikt en wanneer gaat het mis? In het volgende geef ik hierop een antwoord. Lees verder..
 
De testamenten van Dickens en Marx en andere Britse prominenten nu online beschikbaar
(11 aug) Meer dan 6 miljoen testamenten uit de periode 1861 tot 1941 zijn onlangs on line beschikbaar gekomen. Onder de testamentaires bevinden zich grootheden als Darwin, Dickens, Marx en Conan Doyle. Lees verder..
 
Akten van indemniteit digitaal toegankelijk
(11 aug) Alle akten van indemniteit die het Regionaal Archief Zutphen heeft, zijn nu op de website link te bekijken. Van Almen, Lochem en Zutphen zijn deze akten uit de achttiende en negentiende eeuw in beperkte mate bewaard gebleven. Aan de scans wordt binnenkort een index op naam gekoppeld. Lees verder..
 
GENEALOGISCHE DATABANK LIMBURG en gehuchtenlijst Limburg
(07 aug) GENEALOGISCHE DATABANK LIMBURG Gegevens GenDaLim 7

De Index op de GENEALOGISCHE DATABANK LIMBURG van de GRISWIN- en GENLIAS-bestanden zijn vernieuwd per 16-6-2010
Het is een produktie van de Stichting Limburgs Genealogisch en Geschiedkundig Informatiecentrum © 2010 Stichting LGGI, Stein, NL
 Lees verder..
 
Hulp bij het vinden van scans van akten van DTB en BS
(07 aug) Heeft u van alle gebeurtenissen in uw genealogische onderzoek een (digitale) kopie uit Doop-, Trouw en Begraafregister (DTB) of Burgelijke Stand (BS)?
Het publiceren van genealogische gegevens op Internet kan veel aanvullende informatie opleveren voor uw onderzoek. Andere onderzoekers zien wellicht aanknopingspunten, hebben aanvullende gegevens of geven correcties door. Van groot belang voor uw genealogisch onderzoek is het hebben van (kopieŽn) van bijvoorbeeld geboorte-, huwelijk- en overlijdensakten. Deze bewijsstukken vormen het fundament van uw onderzoek, hieruit kunt conclusies trekken en met redelijke zekerheid relaties tussen personen leggen. Lees verder..
 
Tip voor het printen van uw stamboom
(01 aug) Ook u zult wel eens bezig zijn geweest met het maken van een mooi (grafisch) overzicht van uw stamboom of kwartierstaat. Vaak moest u daar een aantal A4-velletjes voor afdrukken en die met wat plak en knipwerk tot een geheel maken. Niet ideaal, maar ja, als je niet groter dan A4 kunt printen ...
Toch is er een mogelijkheid groter formaat te printen. Lees verder..
 
FamilySearch: Miljoenen documenten on line beschikbaar na digitaliseren van microfilms
(30 jul) De microfilm conversie door FamilySearch (link) komt nu flink op stoom. Ruim 12 miljoen digitale afbeeldingen van tienduizenden microfilms afkomstig uit 8 landen werden onlangs on-line gebracht. Digitale images zijn nu beschikbaar van landen als ArgentiniŽ, Costa Rica, France, Luxemburg, Mexico, Puerto Rico, en Spanje. Ook een bescheiden hoeveelheid Nederlands materiaal is beschikbaar en wel de burgerlijke stand gegevens van de Provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Overijssel, Utrecht en Zeeland en verder van de steden Amsterdam, Leiden, Rotterdam en den Haag. Uiteraard is de bulk van de gegevens afkomstig van de VS zelf. Lees verder..
 
Een rondje Sint-Pieter in Rome - zonder er een stap te zetten
(29 jul) Veel van onze voorouders zijn er helaas nooit geweest, maar hier is nu uw kans.
Na de Sixtijnse Kapel en de basilieken Sint-Paulus-Buiten-De-Muren en Sint-Jan van Lateranen, is nu ook de Sint-Pieter te bezoeken zonder een stap buiten de deur te hoeven zetten - laat staan naar Rome te gaan. Amerikaanse studenten van de Villanova Universiteit zijn er in een tweejarig project in geslaagd een virtueel bezoek via de Vaticaanse website mogelijk te maken. De Sint-Paulus was al sinds 2008 te zien, de Sint-Jan sinds november 2009 en de Sixtijnse Kapel sinds afgelopen maart. Lees verder..
 
Resultaten deelnemers Genetische Genealogie
(28 jul) De resultaten van het DNA onderzoek zijn bekend en worden in de loop van augustus naar de deelnemers verstuurd.
Wilt u meer weten over genetische genealogie? Kijk op link Lees verder..
 
Overzicht genealogie programma's voor WINDOWS
(27 jul) In de loop der jaren zijn vele honderden genealogische software programma's op de markt gezet of door vrijwilligers gratis ter beschikking gekomen. De meeste van deze software heeft het niet gehaald. Maar een klein aantal van deze programma's heeft de tand des tijds weten te doorstaan. Een belangrijke oorzaak, waarom veel programma's afvielen is dat de Windows-versies uit commerciŽle overwegingen maar ook door de hogere technische eisen voortdurend veranderen. Dat vergt aanpassing van de bestaande software.
Goede oude genealogische software valt soms af, omdat zij niet functioneert zoals bijvoorbeeld in een 64-bit omgeving. Veel genealogen bezorgt dit grote problemen, omdat zij naar een passend nieuw programma moeten uitkijken waarbij geen al te grote conversie problemen bestaan voor het overzetten van de oude databestanden Genealogie mondialiseert bovendien. Buitenlandse invloeden nemen toe en verstoren soms de rustige Nederlandse genealogische vijver. Buitenlandse programma's met Lees verder..
 
Boek ''Zonen van Adam in Nederland'' uitverkocht
(26 jul) Het boek Zonen van Adam in Nederland, een uitgave ter gelegenheid van het Y-Chromosoom onderzoek, is uitverkocht.
Er komt een tweede druk, met een toevoeging van de gegevens van het tweede ronde onderzoek in november van dit jaar. Lees verder..
 
Chique Den Haag op DVD
(26 jul) Een belangwekkende nieuwigheid wordt gemeld uit Den Haag, dat niet alleen de interesse van de Hagenezen zal trekken maar ook heel wat genealogen buiten de randstad. Het betreft het plaatsen op een DVD van twee uitzonderlijke zeldzame uitgaven, namelijk: de ďResidentie AlmanakĒ (1823-1903) en het nog moeilijker beschikbare jaarboekje ďLa Haye Diplomatique et MondainĒ. Deze uitgave werd gelanceerd door het CBG in samenwerking met Historic Future. Deze DVD bevat ca. 52.500 pagina's tekst. Lees verder..
 
Monique van de Ven als eerste in ''Verborgen Verleden'': familiegeschiedenis bekende Nederlander
(26 jul) Dit najaar komt Teleac met een nieuw televisie programma over de familiegeschiedenis van bekende Nederlanders. Het wordt uitgezonden vanaf zondag 26 september a.s.(gewijzigde datum), op Nederland 2, om 20.15 uur 's avonds.

In elke uitzending staat een BNīer centraal. Die doet zelf onderzoek op lokaties waar een stukje familiegeschiedenis te vinden is, bijvoorbeeld archieven of plaatsen waar voorouders woonden en werkten.
Nederlands bekendste actrice Monique van de Ven heeft ťťn prangende vraag: wat voor man was haar vader? Hij stierf totaal onverwacht, toen Monique vijf jaar was. Nu, meer dan vijftig jaar later, gaat ze op zoek naar zijn geschiedenis. Haar vader was een man die uit een gezin kwam, waar veel van de kinderen werd verwacht. In de archieven ontdekt Monique een verzwegen geschiedenis van gestorven kinderen, die de jeugd van haar vader onmiskenbaar heeft getekend. En bij de emotionele hereniging met haar nicht begint Monique te begrijpen onder welke druk haar vader geleefd Lees verder..
 
AlleFriezen.nl groot internationaal succes.
(25 jul) De website link waar men allerlei gegevens over de Friezen kan vinden blijkt ook internationaal gezien een groot succes. Deze site wordt ondersteund door de meeste Friese archieven en gemeenten en door het bedrijf Pictura uit Alkmaar. Vanuit de hele wereld wordt op deze site veelvuldig ingelogd. Miljoenen mensen ook uit verre landen hebben naar hun Friese roots gezocht. Deze site vertelt een groot deel van het verhaal van alle Friezen en hun voorgeslacht, het wel maar vooral het wee zoals de massale sterfte bij epidemieŽn in de 19de eeuw. Voor wetenschappers is deze site dan ook van belang. Lees verder..
 
Deel bevolkingsregister Zutphen digitaal
(23 jul) Het Regionaal Archief Zutphen, dat de archieven van de gemeenten Brummen, Lochem en Zutphen beheert, heeft een deel van het Zutphense bevolkingsregister gedigitaliseerd. Aan de 13.000 scans van de paginaís is een index gekoppeld, zodat alle inwoners van de gemeente tussen 1862 en 1890 terug te vinden zijn. De periodes 1842-1861 en 1922-1939 waren al digitaal toegankelijk via de website link. Lees verder..
 
Bewaaradviezen voor uw kostbare herinneringen en documenten
(22 jul) Wellicht heeft u thuis ook tastbare herinneringen die u wilt bewaren, oude prenten, documenten of fotoís, prentbriefkaarten, portretfotoalbums, oude boeken, e.d. Lees verder..
 
3000 Nederlandse Zouaven naar ItaliŽ.
(20 jul) In de laatste NGV nieuwsbrief (16 juli 2010) staat een verwijzing naar meer gegevens over Zouaven.Voor bezoekers van de NGV-website die (nog) geen NGV-nieuwsbrief ontvangen, hierbij nog wat extra informatie. Lees verder..
 
Meer nieuws vindt u in het Nieuwsarchief. terug naar top

Landelijke evenementen binnenkort

wo 08 sep Alkmaar Afdelingsbijeenkomst: Wat is er te vinden bij het CBG?
za 11 sep Geheel Nederland Open Monumentendag
zo 12 sep Stuttgart (DLD) XXIX. Internationaler KongreŖ der Genealogischen und Heraldischen Wissenschaften
wo 15 sep Jaarbeurs Utrecht NGV op 50 plusbeurs in Jaarbeurs Utrecht
wo 15 sep Utrecht 50 Plusbeurs
za 18 sep DIEST - BelgiŽ Provinciale Genealogische dag van Vlaams-Brabant te Diest (BelgiŽ)
za 18 sep Dordrecht Familiedag en ledenvergadering Genealogische Vereniging Klapwijk
za 25 sep Leiden Digitale ontwikkelingen voor genealogie en historie

 
Voor meer evenementen, raadpleeg  Agenda alle evenementen. terug naar top

Landelijke cursussen binnenkort

za 25 sep DEN HAAG Aldfaer voor gevorderden
ma 04 okt Tilburg Erfrecht door de eeuwen heen
wo 27 okt Utrecht Historische cartografie - De cartografie als historische bron

 
Voor meer cursussen, raadpleeg  Alle cursussen. terug naar top

Recente NGV prikbordberichten

28 aug Marinus Cornelis Hugo van Dijk
22 aug Winkelman-Altmann
20 aug Wie zijn deze mensen?
17 aug Molenkamp Alkmaar
15 aug Genealogische Opzoekingen in BELGIE
12 aug Matthijs van Kleeff/Bodegraven.
12 aug Verdonken op zee?
10 aug Fam Alkema Groningen & fam Stevens Heteren
08 aug Punt - Noord Holland
08 aug Wagenaer / Waarde
04 aug Jansen van 't Laar
03 aug Gerrit van Dijk
03 aug Computerprogramma Nederlands Duits
02 aug Lapland provincie Friesland?
30 jul Matton en Merton
29 jul Jacomina Groothuis & Gerrit Jan Groothuis (ouders H.A. Groothuis & J. Ja
29 jul Elisabeth Berg, overleden 6 sept 1835 te Groningen
27 jul Jan Alberts van Gelderen (van Gelder)
25 jul Johanna en Maria Petronella Tuzein de Wilde (periode 1783-1840)

 
Voor een overzicht van alle prikbordmeldingen, zie het  Prikbord. terug naar top

Recente publicaties van leden

19 jul Mennonieten Eijland & Museumplein, twee eeuwen wonen en werken tussen polderslootjes

 
Voor een overzicht van alle publicaties, zie Publicaties. terug naar top

Recente genealogische artikelen

27 aug HET KAN VERKEREN.....
25 aug Bespreking van Gendalim (genealogische data Limburg) GDL-7
15 aug Verplaats je data van je eigen computer naar een cloud-bestand
04 aug Karel de Grote en de C14-methode*
02 aug Het snoer van Scaliger Ė geen sieraad voor genealogen
27 jul Overzicht genealogie programmas voor WINDOWS

 
Voor een uitgebreider artikelenoverzicht: zie Artikelen. terug naar top

U krijgt deze NGV nieuwsbrief toegezonden omdat u in uw NGV profiel heeft aangegeven dat u de nieuwsbrief wilt ontvangen. U kunt zich aan- of afmelden voor deze nieuwsbrief door uw profiel te wijzigen op de NGV website www.ngv.nl

©2010 NGV
De Nederlandse Genealogische Vereniging (NGV) is een niet-gesubsidieerde vereniging waarin al het bestuurlijk en organisatorisch werk wordt uitgevoerd door vrijwilligers. Ingeschreven in het register van de Kamer van Koophandel te Amsterdam onder no. 40531257