NGV logo

NEDERLANDSE GENEALOGISCHE VERENIGING
 
NGV Nieuwsbrief 2009 - 12

**4**

Grotere letters?  Lees online in uw webbrowser en gebruik de zoom-optie.

Geachte **1**,
in deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen:

Nieuws van de redactie
Landelijk nieuws
Landelijke evenementen binnenkort
Landelijke cursussen binnenkort
Recente NGV prikbordberichten


Nieuws van de redactie

Beste lezers,

In deze nieuwsbrief nummer 12 allereerst een correctie van een Aldfaer workshop, besmettelijke ziekten, archief van Almere, luchtig artikeltje uit begin 1900, de privacywetten in Duitsland en 'Wist u dat'.

Wij wensen u weer veel leesplezier.

======

Correctie datum workshop

Op de site van het CBG heeft de workshop Aldfaer voor gevorderden kort gestaan met de datum 15 oktober, maar de werkelijke datum dat de workshop wordt gegeven is 29 oktober. Ook in ons cursus overzicht was de onjuiste datum opgenomen, dit is inmiddels op de website aangepast maar voor diegene die dat niet meer hebben gezien nogmaals in deze nieuwsbrief.

======

In quarantaine

Uit angst voor de Mexicaanse griep werden de afgelopen weken aardig wat mensen in quarantaine gezet: Nederlandse scholieren in Indonesië, Duitse gevangenen, passagiers van een cruiseschip bij Marseille. Het afzonderen van zieken gebeurt al eeuwen.
Nadat de kruisvaarders in de twaalfde eeuw ongewild de besmettelijke ziekte lepra naar West-Europa brachten, zagen veel steden zich genoodzaakt buiten de stadsmuren een leprozenhuis te bouwen. Daar leefden de zieken, die vaak ernstig misvormd waren als gevolg van hun ziekte, in volstrekte afzondering. Slechts twee dagen per jaar mochten de lepralijders de steden in en dan alleen met een ratelende klepper, zodat de bevolking wist dat ze in de buurt waren.
Soms werden zieken binnen de stadsmuren in quarantaine geplaatst, zoals in het Amsterdamse Werkhuis. Maar doordat veel zwakkeren stierven door de pest - vooral in de veertiende eeuw - en door verbeterde levensomstandigheden in de eeuwen erna, verdwenen de besmettelijke ziektes langzaam uit de Nederlandse steden. Om vervolgens door zeevaarders weer naar Nederland te worden meegenomen.
Aan het begin van de negentiende eeuw werd op het eiland Wieringen bij Den Helder daarom een grote quarantaine-inrichting gebouwd. Daar werden zieke matrozen ondergebracht om te voorkomen dat pest en cholera zich verspreidden. Ook Rotterdam zag in dat de scheepvaart risico's met zich meebracht en gaf in 1914 opdracht tot het bouwen van een enorm quarantainecomplex in Beneden Heijplaat in Zuid. Maar toen dat in 1935 eindelijk klaar was, hadden inmiddels ook de mannen van de grote vaart geleerd zich goed te wassen. De noodzaak voor grootschalige quarantaine werd hierdoor minder. Sinds 1950 komt quarantaine in Nederland dan ook alleen nog in incidentele gevallen voor.

Bron: http://www.anno.nl

======

Tweehonderd meter archief gedigitaliseerd

Altijd al willen weten hoe de Almeerse fietspaden aan hun naam zijn gekomen, welke politieke partij de meeste stemmen behaalde tijdens de verkiezingen van 1984 of hoe Almere aan haar wapen is gekomen? Deze informatie is sinds kort terug te vinden op de database Digitaal Erfgoed Almere van Stadsarchief Almere.
,,Wij hebben het papieren archief van de afgelopen dertig jaar laten digitaliseren'', vertelt Ellis Kreuwels van het archief. ,,In totaal ging het om tweehonderd meter aan archiefdozen. Dat is nu omgezet in zestig externe harde schijven van vijfhonderd gigabite'', vult haar college Lucas Veeger aan.
Via de site digitaalerfgoed.almere.nl is deze informatie nu beschikbaar. Op de site zijn ook vijftienduizend foto's terug te vinden over de historie van de stad en een aantal privé-archieven. Van de gemeente zijn niet alle beleidsstukken opgenomen in de digitale database.
,,Tekeningen en plattegronden van gevoelige openbare gebouwen en bijvoorbeeld banken staan er niet op. Dit omdat mensen die kwaad willen dit zouden kunnen doen met deze informatie. Deze gegevens zijn wel openbaar, maar daarvoor moet men langskomen bij het archief'', legt Veeger uit.
Stadsarchief Almere hoopt dat de digitalisering ervoor zorgt dat de archieven vaker worden geraadpleegt. ,,In eerste instantie gaat het erom dat de openbaarheid is geregeld, maar natuurlijk hopen wij dat het meer gebruikt wordt. Dit is toch ons cultureel erfgoed'', besluit Kreuwels.

Bron: www.almerevandaag.nl

======

Beste Soep !

'Klachten, korporaal?' vroeg de kolonel, op 'n morgen 'n persoonlijke inspectie houdend.
'Jawel, kolonel. Proeft u dit eens' zei de korporaal.
De kolonel bracht de vloeistof aan zijn lippen. 'Wel,' zei hij, 'dat is de beste soep, die 'k ooit geproefd heb !'
'Ja, kolonel,' zei de korporaal, 'maar de kok noemt dat koffie !'

Bron: krantendatabase van www.kb.nl

======

Nieuwe privacywetten onderzoek in Duitsland

Officieel met ingang van 1 jan. 2009, gelden in Duitsland nieuwe regels omtrent openbaarheid der akten van de Burgerlijke Stand.
Geboorten zijn voortaan vrij in te zien tot 1899; huwelijken tot 1929 en overlijdens tot 1979.
Uit een voordracht van de heer Strack in Aken, die bij de gemeenten een enquête had gehouden, bleek dat het in de meeste gemeenten nog wel even zal duren, voordat de betreffende akten ook daadwerkelijk vrij toegankelijk zullen zijn, o.a. door gebrek aan mensen. Ook het grote PSA archief in Brühl is nog lang niet zo ver.

Bron: Afd. Zuid-Limburg

======

Wist u dat ....

Bij Uitgeverij THOTH op 10 september het "Het A'foort boek" verschijnt

Amersfoort: een bloeiende, snelgroeiende stad met een opmerkelijk goed geconserveerd middeleeuws centrum. Het A'foort boek schetst een uniek en levendig portret van deze eeuwenoude stad. Het bevat een schat aan informatie, van het prille begin als hofstede tot en met de bouw van de moderne wijken Kattenbroek en Vathorst.
Een boek boordevol wetenswaardigheden, anekdotes en onverwachte details. Zo'n driehonderd onderwerpen passeren de revue, geïllustreerd met verrassende foto's en afbeeldingen van schilderijen, kaarten en andere archiefschatten.

Het boek vertelt over Amersfoort als welvarend bedevaartsoord, grote garnizoensstad, belangrijk verkeersknooppunt, moderne groeistad én groenste stad van Europa. Maar ook over de vele bierbrouwerijen, de bloeiende textiel- en tabaksnijverheid en de komst van de moderne fabrieken. Het werpt een blik op bijzondere kunst, opvallende architectuur en waardevolle monumenten. En het schenkt aandacht aan al die Amersfoorters, bekende en onbekende, hun kommer en kwel, ramp en voorspoed en hun dagelijkse drukte met werk, onderwijs, zorg, geloof, sport en vermaak. Kortom, een boek dat de lange geschiedenis van Amersfoort tot leven brengt. Daarbij is rijkelijk geput uit de collectie van Archief Eemland, tevens stadsarchief Amersfoort, en andere instellingen als Museum Flehite en de Gemeentelijke Dienst Monumentenzorg. Het A'foort boek, een ontdekkingstocht door een rijk verleden!

Voor meer informatie: Maroos Hendrickx, Uitgeverij THOTH, telefoon 035-6944144, e-mail mrh@thoth.nl

Bron: www.stadamersfoort.nl

======

Een chartermeester een archivaris was en een encadreur een lijstemaker was.

======

Dat Dutch Prints Online een belangrijke bron wordt

Dutch Prints Online heeft als doel het gratis en integraal beschikbaar stellen van gedigitaliseerde boeken uit de periode 1781-1800 (in totaal 1,3 miljoen pagina's). Het is een samenwerkingsverband van de Koninklijke Bibliotheek en de bibliotheken van de Universiteit van Amsterdam en Universiteit Leiden.
Vanaf 2010 zijn de gedigitaliseerde boeken uit bovenstaande collecties volledig doorzoekbaar op deze website. De boeken zijn afkomst uit de volgende (vak-)gebieden:
Geschiedenis en Politiek
Economie en Handel

Zie www.dutchprintsonline.nl/

======

Dat er een beelddatabank met Historische Kaarten van Brabant is

Het Brabants Historisch Informatiecentrum, de Brabant-Collectie van de Universiteit van Tilburg en verscheidene grote en kleine musea in Noord-Brabant beschikken over een rijke collectie cartografisch erfgoed. Om dit erfgoed voor een groter publiek beschikbaar te maken is de Provincie Noord-Brabant in samenwerking met het Erfgoedhuis Noord-Brabant en de genoemde instellingen een project gestart om een groot aantal historische kaarten via Internet te ontsluiten in de vorm van een databank.
Inmiddels zijn ruim 600 kaarten gescand en beschikbaar gesteld via deze Beelddatabank Historische Kaarten Brabant.

Zie www.brabantinkaart.nl

======

Dat de Militair-Historische Leeswijzer Caraïbisch gebied en Nederland nu op de website staat van het NIMH.
Het Nederlands Instituut voor Militaire Historie (NIMH) is een gespecialiseerd kennis- en onderzoekscentrum op het gebied van de Nederlandse militaire geschiedenis. Het Instituut is er voor iedereen met belangstelling voor het Nederlandse militaire verleden.

U kunt de leeswijzer HIER downloaden.


De webredactie.

  terug naar top

Landelijk nieuws

Informatiebijeenkomst voor leden afdeling CG op zaterdag 26 september
(03 sep) Naar aanleiding van de gebeurtenissen bij de afdeling Computergenealogie, houdt het hoofdbestuur een informatiebijeenkomst op zaterdag 26 september in Veenendaal. Deze bijeenkomst is bedoeld voor leden van de afdeling Computergenealogie. Lees verder..
 
Heraldische dag in 's-Hertogenbosch
(02 sep) Het bestuur van de NGV afdeling Heraldiek nodigt u van harte uit om op zaterdag 10 oktober 2009 deel te nemen aan onze jubileumdag in de Citadel te 's-Hertogenbosch (Zuid-Willemsvaart 2, 5211 NW), ter ere van het 15-jarig bestaan. Er wordt samengewerkt met de Bossche Schutterij en er zijn optredens op de binnenplaats van de Stadspijpers, het gilde "De Oude Schuts" en de Rederijkerskamer "Moyses' Bosch". Al met al belooft het een boeiende dag te worden. Lees verder..
 
Janwillem Koten ontvangt de Zilveren Speld uit handen van onze voorzitter
(30 aug) De heer dr. Janwillem Koten heeft zaterdag 29 augustus 2009 van Roelof Vennik de Zilveren Speld gekregen vanwege zijn langdurig redacteurschap van "Gens Data" en zijn bijdragen aan publicaties voor "Ons Erfgoed". De heer Koten gaf in bijna 20 jaar zijn medewewrking aan Gens Data. Het eerste artikel van zijn hand verscheen in 1991. Lees verder..
 
Ontdek uw geschiedenis
(27 aug) Mooie verhalen ontdekken in de eigen geschiedenis was nog nooit zo gemakkelijk. Hoe je doe je dat een familiekroniek schrijven? Lees verder..
 
GensDataPro® 2.8
(25 aug) De NGV heeft medio augustus een nieuwe versie van GensDataPro uitgebracht: versie 2.8. Deze Cd-rom is volledig geschikt voor installatie van GensDataPro met Windows 95/98/2000/2000NT/XP/Vista en Windows 7 en te bestellen via de NGV webwinkel. Voor de huidige gebruikers is GensDataPro 2.8 als te downloaden upgrade beschikbaar. Alle informatie over GensDataPro versie 2.8 is te vinden op http://www.gensdatapro.nl. Lees verder..
 
Doopkleding en Kraamfeest in Kwadijk
(23 aug) Tijdelijke Tentoonstelling 2009. Geopend tijdens het weekend van Open Monumentendag, 12 en 13 september. Daarna op afspraak t/m 24 oktober. Zie http://denhelder.ngv.nl/nogdit/rosalien/doopkraam.html Lees verder..
 
Het nieuwe historisch boekwerk over het Blerickse dorp "De Boekend" is verschenen op 12 mei 2009
(21 aug) Op dinsdag 12 mei 2009 is het boek over de geschiedenis van het Blerickse dorp "De Boekend" verschenen. Met bronnen die teruggaan tot het jaar 1350. Ons NGV-lid de heer Chrit Klerken , de heer Lambert van Hout (overl.2001) en de heer Jacq Grubben werkten mee aan deze prachtige uitgave ( in full colour uitvoering ) met beschrijving van de boerderijen en hun bewoners, inclusief genealogische overzichten van bekende Boekender (Blerickse) families. Er is veel onderzoek gedaan in binnen- en buitenlandse archieven en kerkelijke bronnen van Blerick vanaf 1575. Tevens veel verwijzingen naar geraadpleegde historische literatuur. Lees verder..
 
Meer nieuws vindt u in het Nieuwsarchief. terug naar top

Landelijke evenementen binnenkort

Vooroudermarkt Hoogeveen
(za 05 sep - Hoogeveen - NGV afd. Drenthe, Historische Kring Hoogeveen en Gemeente Hoogeveen)
Een informatieve dag over genealogie en historie, diverse NGV afdelingen-zoals Groningen, Friesland, Twente, CompGen en FO- werken mee en ook historische verenigingen uit de wijde omgeving. Op deze dag zal het boek Drentse Lees verder..
 
Zeeuwse Genealogische Dag - nieuwe stijl
(za 05 sep - Kapelle (Zuid-Beveland) - NGV afdeling Zeeland + Stichting Genealogisch Centrum Goes)
Evenals de voorgaande 32 jaar zal op de eerste zaterdag van september de Zeeuwse Genealogische Contactdag worden gehouden Hoewel deze dag grote bekendheid geniet, zal vanwege de belangstelling van de laatste jaren Lees verder..
 
61. Deutschen Genealogentag "Genealogie und Industriegeschichte"
(vr 11 sep - Bielefeld (D) - o.a. Deutsche Arbeitsgemeinschaft genealogischer Verbände)
Dit is een meerdaags evenement, van 11 tot 14 september 2009, zie de website Deelnemende genealogische verenigingen: -Verein für Computergenealogie e. V. -Deutsche Arbeitsgemeinschaft genealogischer Verbände e. V. -Historischer Lees verder..
 
Lezing over Internet bij genealogisch onderzoek in Genealogisch ontmoetingspunt in Zuid Limburg.
(vr 11 sep - Urmond - HCC!-Genealogie)
Iedere tweede vrijdag van de maand houdt de HCC-afdeling Midden- en Zuid-Limburg een bijeenkomst in Hotel Stein-Urmond (Van der Valk-hotel), Mauritslaan 65 te Urmond. HCC!genealogie heeft daar een vaste afvaardiging in de Lees verder..
 
Open Monumentendag 2009
(za 12 sep - Gehele land - Stichting Open Monumentendag)
Het thema is dit jaar: "Op de kaart" http://www.beleven.org/feest/open_monumentendag Lees verder..
 
Back to the future? Op zoek naar voorouders en verre verwanten, een archief, software?
(wo 16 sep - Utrecht - Bob Coret)
Van 16 t/m 20 september 2009: 50-plusbeurs Op zoek naar voorouders en verre verwanten? Naar een archief, software, vereniging of oude handschriften? Zoek via de Stamboom Gids! Zoekt u hulp bij uw onderzoek? Vraag het Lees verder..
 
Familiedag en ledenvergadering Genealogische Vereniging Klapwijk
(za 19 sep - Alphen a/d Rijn - Genealogische Vereniging Klapwijk)
10.00-10.30 uur Ontvangst met koffie en gebak 10.45 uur Ledenvergadering 11.45 uur Einde vergadering 12.00-13.30 uur Lunch 13.45-16.00 uur Bezoek aan de vogeltuin 16.15-17.00 uur Afsluiting familiedag 17.00-18.00 uur Afsluiting Lees verder..
 
14e Oost Gelderse Contactdag
(za 19 sep - GROENLO - OSGB, NGV af. Achterhoek-Liemers, Oudh. Ver. Groenlo, Landesk. Inst. Vreden (D))
Op deze Contactdag kunnen mensen die zich bezighouden met genealogie, boerderij- en streekgeschiedenis in Oost-Gelderland zien wat voor informatie op dit gebied allemaal beschikbaar is. Ook kunnen de bezoekers op ongedwongen Lees verder..
 
Genealogische Contactavond Land van Cuijk te Elsendorp op dinsdag 22 sept. 2009
(di 22 sep - Elsendorp - Nederlandse Genealogische Vereniging afdeling Land van Cuijk en Ravenstein)
Genealogische Contactavond te Elsendorp op dinsdag 22 sept. 2009 Een bericht van de Nederlandse Genealogische Vereniging afdeling Land van Cuijk en Ravenstein ( van Ravenstein tot Kessel-L.) Op dinsdagavond 22 sept. 2009 Lees verder..
 
Voor meer evenementen, raadpleeg  Agenda alle evenementen. terug naar top

Landelijke cursussen binnenkort

NGV Kadercursus (voor zittende en aankomende bestuursleden)
(za 05 sep - Amsterdam - NGV hoofdbestuur)
De inhoud is, zéér kort weergegeven – de historie NGV - de formele organisatie - de Statuten en Huishoudelijk Reglement - de regionale en functionele afdelingen - Gens Nostra - het Verenigings Centrum (VC)- de Diensten Lees verder..
 
NGV Kadercursus (voor zittende en aankomende bestuursleden)
(za 26 sep - Rotterdam - NGV hoofdbestuur)
De inhoud is, zéér kort weergegeven – de historie NGV - de formele organisatie - de Statuten en Huishoudelijk Reglement - de regionale en functionele afdelingen - Gens Nostra - het Verenigings Centrum(VC)- de Diensten in Lees verder..
 
CBG-workshop 'Aldfaer voor beginners'
(do 08 okt - Den Haag - CBG)
Het Centraal Bureau voor Genealogie organiseert donderdag 8 oktober een workshop voor gebruikers van het genealogie computerprogramma Aldfaer. De workshop is bedoeld voor iedereen die net werkt met het programma of overweegt Lees verder..
 
NGV Kadercursus (voor zittende en aankomende bestuursleden)
(za 10 okt - Leeuwarden - NGV hoofdbestuur)
De inhoud is, zéér kort weergegeven – de historie NGV - de formele organisatie - de Statuten en Huishoudelijk Reglement - de regionale en functionele afdelingen - Gens Nostra - het Verenigings Centrum(VC) - de Diensten in Lees verder..
 
Workshop 'Kozakken in Nederland gerelateerd aan militaire genealogie'
(za 17 okt - Delft - Legermuseum Delft)
Niet veel Nederlanders weten dat de kozakken actief in Nederland geweest zijn. Zo hielpen ze ons land te bevrijden van de Franse bezetting onder Napoleon in 1813. De heer Kinkelder van het Nationaal Archief geeft een workshop Lees verder..
 
Workshop 'Aldfaer voor gevorderden'
(do 29 okt - Den Haag - CBG)
Het Centraal Bureau voor Genealogie organiseert op donderdag 29 oktober 2009 [[aanvankelijk stond 15 oktober gepland]] een workshop voor gevorderde gebruikers van het genealogie computerprogramma Aldfaer. De workshop is Lees verder..
 
Voor meer cursussen, raadpleeg  Alle cursussen. terug naar top

Recente NGV prikbordberichten

Met wie was Hendrik van Malsen (1320) gehuwd?
(04 sep) In alle (oude) kwartierstaten ben ik als partner van Hendrik van Malsen (1320) NN van Polanen tegen gekomen. Echter zonder dat daar de bron van is vermeld. Dit was ook het geval in een eerdere versie van "de genealogie van Lees verder..
 
Dudink
(02 sep) ik wil julie graag vragen of jullie informatie hebben over de famielie Dudink vroeger Duding, wie helpt me verder ik ben al tot 1684 maar zou graag verder willen komen. alvast bedankt. Roy Dudink Lees verder..
 
Gezocht: Eerlanda Johanna Hubertha Burgers
(02 sep) Ik zoek deze persoon, ze is in Rotterdam geboren op 27-02-1947, En In Rijsel overleden op 24-02-02, dit ligt in Frankrijk weet ik nu, of er moet een Rijsel in ned, zijn, maar dat krijg ik niet op het net. Wie kent deze persoon, Lees verder..
 
Op de Haar
(01 sep) ik loop vast met de voorouder die rond 1800 als roepnaam Op de Haar had, maar eigenlijk Tuinhaken heette en woonde in Getelo nabij Uelsen in Duitsland. de ouders hiervan kan ik tot op heden niet traceren. heeft iemand misschien Lees verder..
 
Familie Peperkamp
(01 sep) Wie is bereid voor mij in het Gelders Archief één copie van een blad uit een DTB te maken (digitale foto of papieren copie)? Het gaat om een blad uit RBS 651.1 pag. 121. (Eijmeren RK statie).De 16e inschrijving op dat blad Lees verder..
 
Het beroep 'charger'
(01 sep) Tijdens mijn zoektocht ben ik al twee maal het woord 'charger' tegengekomen als beroep. In Gens Nostra jaargang 64 nr 1 (januari 2009, pagina 31) schrijft Albert Hoekstra onder meer: "Om smokkel en andere vormen van belastingontduiking Lees verder..
 
Gerrit van Westen
(29 aug) Ik ben op zoek naar meer informatie over Gerrit van Westen. Hij trouwde civ. op 03-01-1810 te Den Helder met Vrou(w)tje C(a)aij en vestigde zich in Vlieland. Uit de akte blijkt dat hij laatst gewoond heeft in Den Helder, Lees verder..
 
Archief justitie
(29 aug) Mijn opa,naar wie ik genoemd ben,is op 20-08-1909 op de Rijkweg Nijmegen-Venlo onder de gemeente Malden bij een busongeluk om het leven gekomen. Daarbij kwamen ook een knecht en een buurjongen om het leven. Blijkens de vele Lees verder..
 
berend kanon in groningen
(28 aug) hallo ik ben op zoek naar een pleegkind dat in 1946 tot 1947 bij mijn ouders < fam.Muller >is geweest met de naam berend kanon uit groningen wie kan mij daar wat over vertellen b.v .dank anneke Lees verder..
 
Van der Linden 's-Hertogenbosch
(26 aug) Kan iemand mij helpen aan de huwelijksinschrijving van Joannes van der Linden en Dorothea van Heertum/Hirtum omstreeks 1753 in waarschijnlijk Den Bosch. Eventuele gegevens over het voorgeslacht van Joannes van der Linden Lees verder..
 
Herwijnen
(25 aug) Jannigje van Herwijnen, geb. Almkerk en Uitwijk 07-06-1848, dr. van Jan van Herwijnen en Elisabeth van Rijswijk. Tr.Almkerk 30-06-1871 met Cornelis Grotebroer. (2 kinderen uit dit huwelijk) Beiden vermoedelijk overleden in Lees verder..
 
Onderzoek in Turkije ~ voor een vriendin
(25 aug) Beste Alle, Mijn vriendin heeft haar vader komt uit Turkije (zo'n) 40 jaar geleden. Ze zou graag meer willen weten hoe en waar je kunt zoeken naar familieleden uit/in Turkije om zo haar stamboom verder uit te zoeken. Alvast Lees verder..
 
Plaatsen Gosselaar en Amboefte?
(23 aug) Ik heb een trouwakte in Amsterdam (uit 1765) gevonden met namen van geboorteplaatsen die niet bekenden zijn. De ene (Christiaan Hasselaar)was in 'Gosselaar' geboren. Zijn vrouw (Christina Ligten) was in 'Amboefte' gebroen. Lees verder..
 
Blom omgeving Woerden
(23 aug) Ik onderzoek de stamboom van Blom die gewoond hebben in de omgeving Woerden o.a. in Barwoutswaarder, Kamerik, Teckop in de periode 1650-1750. Viel dit gebied toen onder Zuid Holland of Utrecht? Lees verder..
 
Johanna Leenderts van Velden/Velsen
(20 aug) Ik zoek de ouders,de geboorte en het overlijden van Johanna/Anna Leenderts van Velden/Velsen,wonende te Vlaardingen-Ambacht,getrouwd Vlaardingen-Ambacht 18-09-1746 met Frans Arentsz Bubbeson, geb.Kethel,wonende te Schipluiden. Lees verder..
 
Informatie over toneelstuk de Hellas geschreven door Louis Haver
(19 aug) Mijn naam is Karl Lovink en ben bezig met het onderzoeken van de stamboom van de familie Lovink. Nu kwam ik een interessant artikel in een krant, de eembode van 19 sep 1919 tegen. Daarin stond vermeld dat er in september Lees verder..
 
Wie komt er wel eens in het archief van Dordrecht
(19 aug) In mijn genealogie mis ik nog steeds bepaalde gegevens (trouwen,overlijden) van Johannes Franciscus van der Cruijsen, Hij is geboren op 10-08-1853 te Mill, zn van Johannes van der Cruijsen en Antonetta Dorenbosch. Ik heb Lees verder..
 
Hendrik van den Bosch - Susanne Keultjes
(18 aug) Ik ben voor mijn moeder op zoek naar verwanten van deze echtlieden. De geboorte datum van Hendrik kan ik nergens vinden maar van susanne is 21-12-1848 hun kinderen 4 dochters zijn geboren in Amsterdam echter hun trouw gegevens Lees verder..
 
Overlijdensgegevens van Pieter Jacobs.
(18 aug) Ik ben op zoek naar de overlijdensgegevens van Pieter Jacobs geboren te Halsteren op 5-1-1824 Pieter is getrouwd met Klaasje Klazes Buitendorp (geboren 3-2-1831 Weststellingwerf). Datum huwelijk 12-3-1856 Weststellingwerf. Lees verder..
 
Beverwijk / Jan Sombeek
(17 aug) Jan Sombeek, geb. ± 1787 te Beverwijk, ovl. voor 1870, van beroep wagemaker Wie weet wie de ouders waren van Jan en/of waar zij vandaan kwamen? Met vriendelijke groet, Lees verder..
 
Overlijdensgegevens van Cornelis Spreeuw en Maria Dekkers
(17 aug) Cornelis Spreeuw en Maria Dekkers zijn op 02-08-1807 in de R.K.Kerk, Nieuwstraat,te Breda getrouwd. Cornelis is gedoopt op 6 febr. 1779, RK.Hemelvaart, Waterstraat,te Breda. Maria is geboren op 22 september 1783 in Ginniken. Lees verder..
 
Relatie Koordes-Gordijn
(17 aug) Wie kan mij informatie verstrekken over de relatie Margaretha Koordes (Leiden 1885-Leiden 1924) met Hendrik Balthasar Gordijn (Venlo 1870-Beverwijk 1957)? Lees verder..
 
Overlijden Kaatje Snijder.
(17 aug) Ben op zoek naar het overlijden van Kaatje Snijder,geboren 06-01-1886 in Groningen.Zij is getrouwd met Willem Adam, op 06-11-1912 in Utrecht.Zij zijn op 25-06-1925 verhuisd naar Sappemeer-Oost. Willem is overleden op 16-06-1939 Lees verder..
 
Vijvertje Koppenol/Koppenael
(16 aug) Ik zoek de ouders en de geboorte van Vijvertje Koppenol/Koppenael/Coppenaal geboren ca 1680?,overleden Monster 5 jan.1775. Ondertrouw 18-09-1718,trouwt Monster 2-10-1718 met Arend Bubbeson,wedn. Lees verder..
 
"Onvindbaar" huwelijk
(14 aug) Jacob Melles Smith, Eenrum 13-06-1785/Uithuizen 21-03-1867 heeft als partner Grietje Pieters Pilon, Oosternieland 14-08-1794/Uithuizen 26-08-1875. Hun kinderen worden geboren vanaf ± 1811. Ze moeten ergens getrouwd zijn, Lees verder..
 
GEZOCHT: informatie (voor)ouders van Joachim Hoves, bgr. 5-10-1701 te Velden
(14 aug) Al een groot aantal jaren ben ik op zoek naar de (voor)ouders van Joachim Hoves, begraven op 5-10-1701 te Velden (tegenwoordig gemeente Venlo). In het DTB van de H. Andreaskerk uit Velden staat vermeld: Joachim Janssen alias Lees verder..
 
Eilardus de Ruiter / Ds. Eilardus Meurs
(14 aug) Voor een publicatie ontvang ik graag zoveel mogelijk informatie over Eilardus de Ruiter, Oude Pekela 11-12-1795/Leeuwarden 08-08-1833 en over zijn grootvader, Ds. Eilardus Meurs, Wapserveen 10-06-1746/Oude Pekela 17-07-1808. Lees verder..
 
Voor een overzicht van alle prikbordmeldingen, zie het  Prikbord. terug naar top

U krijgt deze NGV nieuwsbrief toegezonden omdat u in uw NGV profiel heeft aangegeven dat u de nieuwsbrief wilt ontvangen. U kunt zich aan- of afmelden voor deze nieuwsbrief door uw profiel te wijzigen op de NGV website www.ngv.nl

©2009 NGV
De Nederlandse Genealogische Vereniging (NGV) is een niet-gesubsidieerde vereniging waarin al het bestuurlijk en organisatorisch werk wordt uitgevoerd door vrijwilligers. Ingeschreven in het register van de Kamer van Koophandel te Amsterdam onder no. 40531257