NGV logo

NEDERLANDSE GENEALOGISCHE VERENIGING
 
NGV Nieuwsbrief 2009 - 11

**4**

Grotere letters?  Lees online in uw webbrowser en gebruik de zoom-optie.

Geachte **1**,
in deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen:

Nieuws van de redactie
Cursussen binnenkort


Nieuws van de redactie

"Cursussen Special"- (najaar 2009)

Beste Lezer,

Sinds een jaar is de rubriek Cursussen op de Actueel pagina van de NGV-site te vinden. De lijst bevat cursussen en workshops die voor genealogen interessant (kunnen) zijn.

Juist nu de genealoog vaak, -zeker in eerste instantie-, de Digitale Snelweg voor zijn onderzoek volgt, komt hij minder snel in aanraking met de folders en posters van archieven die cursussen paleografie (oud-schrift) en genealogie aankondigen, of met medebezoekers van het archief, die hem daarop attenderen.
Hoewel er ook mensen zijn, die voor ze gaan zoeken een cursus volgen, komt het toch nog al eens voor dat de reiziger op de genealogische route op internet, op een gegeven moment opmerkt, een tekst niet te kunnen lezen of begrijpen, f het idee te hebben niet verder te kunnen zoeken, 'het staat niet op internet, dus is het er niet'.

Daarom willen we u via datzelfde digitale medium wijzen op de mogelijkheden die er zijn om uw kennis uit te breiden. U kunt natuurlijk zelf op de NGV-site zoeken of er een cursus is om meer kennis op bepaald terrein op te doen, maar dit keer bieden wij u de lijst met cursussen tot eind 2009, via een nieuwsbrief, - een "Special" - aan. Voordeel is, dat u kunt zien welk soort cursussen, waar gegeven worden.

Misschien wordt de cursus die u nodig hebt wel in een archief of bibliotheek gegeven, die wat verder van uw woonplaats is. Soms is de cursus die u wilt volgen in uw woonplaats, net op een avond of middag dat u andere verplichtingen hebt.
Mogelijk is dan in de omgeving een gelijksoortige cursus voor handen.
Ook diegenen die zich wat dieper in de materie willen verdiepen, kunnen interessante lessen vinden zoals huizenonderzoek, kadaster, historisch onderzoek, rechtspraak, belastingarchieven en bijv. landbouwarchieven. Ook cursussen over het werken met genealogische computerprogramma's treft u aan.

De lijst is uiteraard niet compleet, kan dat ook niet zijn. Soms omdat het bij ons niet bekend is, soms omdat de gegevens te summier zijn om de database te kunnen vullen, er ontbreekt dan teveel informatie over de aanvangsdatum, locatie en wijze van aanmelden. Soms omdat men pas laat e.e.a. bekend maakt of omdat de cursus voor een bepaalde doelgroep is. Soms is nog niet alles ingevoerd.
Het is dus altijd zinnig bij uw afdelingsbestuur, de archieven, bibliotheken en volkuniversiteiten in uw woonomgeving te informeren of zij ook cursussen op dit gebied verzorgen.

Omdat bij het begin van het najaars-winterseizoen de meeste lessen worden aangeboden, sturen we op dit moment u deze "Cursussen Special" toe. Mocht u aanvullingen hebben, dan kunt u dat vanzelfsprekend aan de 'webredactie' of de 'moderator cursussen' (zie Cursussen rubriek) melden.

Zit uw agenda voor dit jaar al vol dan kunt u in de Cursussen rubriek op de website ook kijken voor cursussen die starten in het voorjaar van 2010.

De Webredactie.

  terug naar top

Cursussen binnenkort

Genealogie
(do 03 sep - Den Helder - KopGroep Bibliotheken, Helderse Volksuniversiteit en het Regionaal Archief Alkmaar)
In deze cursus leert u in 5 lessen hoe u te werk moet gaan bij het uitzoeken van informatie over uw familie. U wordt vertrouwd gemaakt met de bronnen die u daarvoor moet raadplegen en u leert hoe erin gezocht moet worden. Lees verder..
 
Op zoek naar uw voorouders - Genealogisch Spreekuur
(za 05 sep - Utrecht - NGV afdeling Utrecht & Het Utrechts Archief)
Op zoek naar uw voorouders? En weet u niet hoe u moet beginnen, of bent u al op weg en heeft u andere vragen over uw spoor terug? De Nederlandse Genealogische Vereniging, afdeling Utrecht houdt iedere maand een genealogisch Lees verder..
 
NGV Kadercursus (voor zittende en aankomende bestuursleden)
(za 05 sep - Amsterdam - NGV hoofdbestuur)
De inhoud is, zr kort weergegeven de historie NGV - de formele organisatie - de Statuten en Huishoudelijk Reglement - de regionale en functionele afdelingen - Gens Nostra - het Verenigings Centrum (VC)- de Diensten Lees verder..
 
Oud-schrift voor beginners
(ma 07 sep - Delft - Erfgoed Delft (GA Delft) en Erfgoedhuis Zuid-Holland)
Bent u van plan om onderzoek gaan doen in oude bronnen en wilt u het lastige schrift onder de knie krijgen? Dan is deze cursus iets voor u! U leert aan de hand van uiteenlopende teksten het oud schrift te lezen vanaf de 16e Lees verder..
 
Stamboomonderzoek - speuren naar je voorouders
(wo 09 sep - Zuidlaren - Bibliotheek Zuidlaren)
Door internet is het uitpluizen van je familiegeschiedenis een heel stuk eenvoudiger geworden. Je moet alleen goed weten wr je moet zoeken en hoe je de gevonden gegevens moet beoordelen en registreren. Deze cursus zet je Lees verder..
 
Fotografie - oud en nieuw, wat is waardevol om te bewaren? en nog veel meer
(do 10 sep - Tilburg - Regionaal Archief Tilburg)
In de cursus fotografie gaat u aan de slag met het kijken en vergelijken van oude en nieuwe fotos. Wat vertellen historische fotos ons over het verleden? Welke hedendaagse (digitale) fotos zijn waardevol om te bewaren, Lees verder..
 
Het dagelijks leven in laat Middeleeuws Utrecht
(vr 11 sep - Utrecht - HOVO Utrecht)
Utrecht was in de Middeleeuwen een welvarende stad. De oude stadskern toont de toenmalige ondernemingszin en levenslust. Hoe is dit elan te rijmen met de levensangst die wij de middeleeuwer doorgaans toeschrijven? Ons beeld Lees verder..
 
Genealogie voor beginners
(di 15 sep - Rotterdam - Gemeentearchief Rotterdam)
In deze cursus leert u de basisvaardigheden van het stamboomonderzoek. U maakt kennis met primaire bronnen zoals de burgerlijke stand en secundaire bronnen zoals het notarieel archief. Deze worden uitgelegd aan de hand van Lees verder..
 
Genealogisch Inloopspreekuur
(za 19 sep - Leiden - NGV afdeling Rijnland en Regionaal Archief Leiden)
In samenwerking met het Regionaal Archief Leiden organiseert de afdeling Rijnland van de NGV in het najaar weer enkele inloopspreekuren. Wilt u beginnen met onderzoek naar uw voorouders en weet u niet hoe dat moet of bent Lees verder..
 
'Schrijven over vroeger'
(ma 21 sep - Grave - Het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC), locatie Grave)
Bij het ouder worden komen steeds meer herinneringen boven. Veel mensen vinden het waardevol daarover te schrijven, voor zichzelf of voor hun (klein-)kinderen. Het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) biedt op de Lees verder..
 
Lezen van oud-schrift voor beginners
(di 22 sep - Alkmaar - Regionaal Archief Alkmaar)
Een cursus lezen van oud schrift voor beginners. Deze cursus bestaat uit 10 lessen en wordt gegeven in Alkmaar (en in Den Helder). De cursus in Alkmaar (gebouw Regionaal Archief) start op 22 september en wordt gegeven om Lees verder..
 
Stamboomonderzoek - speuren naar je voorouders
(di 22 sep - Beilen - Bibliotheek Beilen)
Door internet is het uitpluizen van je familiegeschiedenis een heel stuk eenvoudiger geworden. Je moet alleen goed weten wr je moet zoeken en hoe je de gevonden gegevens moet beoordelen en registreren. Deze cursus zet je Lees verder..
 
NGV Kadercursus (voor zittende en aankomende bestuursleden)
(za 26 sep - Rotterdam - NGV hoofdbestuur)
De inhoud is, zr kort weergegeven de historie NGV - de formele organisatie - de Statuten en Huishoudelijk Reglement - de regionale en functionele afdelingen - Gens Nostra - het Verenigings Centrum(VC)- de Diensten in Lees verder..
 
Genealogie voor beginners
(za 26 sep - Utrecht - Het Utrechts Archief i.s.m NGV)
In 5 bijeenkomsten komen kneepjes van het stamboomonderzoek aan de orde. Hoe maak je een eerste opzet, hoe gebruik je de internetdatabase 'Genlias', wat onthullen de doop-, trouw-, en begraafboeken van de diverse kerkgenootschappen, Lees verder..
 
Oud-schrift voor beginners
(ma 28 sep - Arnhem - Gelders Archief)
Het lezen van oude handschriften kan een probleem opleveren voor onderzoekers. Het klassikaal lezen en behandelen van teksten blijkt telkens weer snel resultaat op te leveren. Na afloop van de cursus hebben de cursisten Lees verder..
 
Stamboomonderzoek - speuren naar je voorouders
(ma 28 sep - De Wijk - Bibliotheek De Wijk)
Door internet is het uitpluizen van je familiegeschiedenis een heel stuk eenvoudiger geworden. Je moet alleen goed weten wr je moet zoeken en hoe je de gevonden gegevens moet beoordelen en registreren. Deze cursus zet je Lees verder..
 
Lezen van oud schrift voor gevorderden
(di 29 sep - Alkmaar - Regional Historisch Centrum Alkmaar)
Het Regionaal Archief verzorgt ieder jaar cursussen lezen van oud schrift en genealogie, en rondleidingen De ervaring leert dat zonder een dergelijke cursus te hebben gevolgd teksten uit de periode van voor 1700 nauwelijks Lees verder..
 
Stamboomonderzoek
(wo 30 sep - Emmen - Volksuniversiteit Emmen)
Steeds meer mensen worden gegrepen door stamboomonderzoek; de fascinerende speurtocht naar het familieverleden. In deze cursus leert u hoe en waar u uw voorouders op een eenvoudige manier kunt vinden. De belangrijkste onderwerpen Lees verder..
 
Genealogie voor beginners (deze cursus gaat NIET door)
(wo 30 sep - Hengelo - NGV afdeling Twente)
U gaat uitzoeken waar uw voorouders vandaan kwamen en wat ze deden voor de kost. De cursus is voornamelijk gericht op onderzoek in de DTB boeken van voor 1811 en de Burg.Stand van na ca. 1811 en het bevolkingsregister. Hebt Lees verder..
 
Oud-Schrift voor gevordenden
(wo 30 sep - Hengelo - NGV afdeling Twente)
Als u gaat zoeken in de archieven, krijgt u vroeg of laat te maken met handgeschreven documenten uit de zestiende, zeventiende en achttiende eeuw, die vaak moeilijk zijn te lezen en te begrijpen. De letters worden anders Lees verder..
 
Stamboomonderzoek - speuren naar je voorouders
(wo 30 sep - Klazienaveen - Bibliotheek Klazienaveen)
Door internet is het uitpluizen van je familiegeschiedenis een heel stuk eenvoudiger geworden. Je moet alleen goed weten wr je moet zoeken en hoe je de gevonden gegevens moet beoordelen en registreren. Deze cursus zet je Lees verder..
 
Oud-schrift voor beginners
(do 01 okt - Haarlem - Noord-Hollands Archief)
Een cursus voor beginners N.B. Er zullen nog andere cursussen in het archief gegeven worden, maar het officiele cursusboekje is nog niet vcerschenen. Lees verder..
 
Oud-schrift voor beginners
(do 01 okt - Rotterdam - Gemeentearchief Rotterdam)
In deze cursus leert u oude handschriften lezen uit voornamelijk de 16de en 17de eeuw. Deze handschriften zijn afkomstig uit de Rotterdamse archieven. LET OP!!!! De exacte begindatum is nog niet bekend. Data: vanaf Lees verder..
 
Stamboomonderzoek voor beginners
(do 01 okt - Tilburg - Regionaal Archief Tilburg)
Aan bod komen de volgende onderwerpen; zoeken op internet, Burgerlijke Stand, Bevolkingsregister, Doop-, Trouw-, Begraafboeken en secundaire bronnen Lees verder..
 
Oud-Schrift
(do 01 okt - Tilburg - Regionaal Archief Tilburg)
Wie historisch onderzoek wil doen in een archief, zal regelmatig in aanraking komen met oud schrift. Het lezen van oude teksten is te leren. In deze cursus wordt geoefend in het lezen van oude schriftsoorten en Nederlandstalige Lees verder..
 
Historisch Onderzoek
(do 01 okt - Tilburg - Regionaal Archief Tilburg)
Wie historisch onderzoek wil doen in een archief, zal regelmatig in aanraking komen met oud schrift. Het lezen van oude teksten is te leren. In deze cursus wordt geoefend in het lezen van oude schriftsoorten en Nederlandstalige Lees verder..
 
Oud-schrift voor gevorderden
(do 01 okt - Haarlem - Noord-Hollands Archief)
Een cursus voor degenen die de beginnerscursus gevolgd hebben N.B. Er zullen nog andere cursussen in het archief gegeven worden, maar het officiele cursusboekje is nog niet vcerschenen. Lees verder..
 
Oud-schrift voor gevorderden (vervolg)
(vr 02 okt - Haarlem - Noord-Hollands Archief)
Let op! In deze vervolgcursus worden archiefstukken gelezen en onderwerpen behandeld, die nog niet eerder in de cursussen van Agnes Dunselman aan bod zijn gekomen, zodat oud-cursisten weer aan een nieuwe lestraining kunnen Lees verder..
 
Op zoek naar uw voorouders - Genealogisch Spreekuur
(za 03 okt - Utrecht - NGV afdeling Utrecht & Het Utrechts Archief)
Op zoek naar uw voorouders? En weet u niet hoe u moet beginnen, of ben u al op weg en heeft u andere vragen over uw spoor terug? De Nederlandse Genealogische Vereniging, afdeling Utrecht houdt iedere maand een genealogisch Lees verder..
 
Wegwijs in Archieven van Kerkelijke Instellingen
(za 03 okt - Middelburg - Het Zeeuws Archief en de Zeeuwse Volksuniversiteit)
In 2009 wordt landelijk aandacht besteed aan het 500e geboortejaar van de reformator Johannes Calvijn. Ook in Zeeland vinden we vele kerkgenootschappen die het gedachtegoed van Calvijn uitdragen. Veel archieven van Lees verder..
 
De Zeeuwse Expeditie van 1809 De Engelse Inval op Walcheren
(za 03 okt - Veere en Middelburg - Het Zeeuws Archief en de Zeeuwse Volksuniversiteit)
In juli 2009 is het twee eeuwen geleden dat Walcheren het toneel was van een van de meest rampzalig verlopen expedities van het Britse leger, de Zeeuwse expeditie. De glorieuze overtocht veranderde al snel in een Lees verder..
 
Belastingen door de eeuwen heen
(ma 05 okt - Tilburg - Hovo Brabant Seniorenacademie)
Benjamin Franklin heeft ooit gezegd dat niets in dit leven zeker is behalve de dood en belastingen. Zoveel is zeker: iedere Nederlander heeft vandaag de dag met belastingen te maken. Als we iets kopen betalen we BTW; voor Lees verder..
 
GensDataPro - Uw stamboom op de PC, Voor Starters en Gebruikers (VU Baarn)
(di 06 okt - Baarn - Volksuniversiteit Baarn)
GensDataPro is een zeer uitgebreid programma om uw stamboom in vast te leggen. We beginnen met de installatie en de basishandelingen van de invoer. Daarna krijgt u in deze cursus een groot aantal tips en trucks over de invoerschermen. Lees verder..
 
CBG-workshop 'Aldfaer voor beginners'
(do 08 okt - Den Haag - CBG)
Het Centraal Bureau voor Genealogie organiseert donderdag 8 oktober een workshop voor gebruikers van het genealogie computerprogramma Aldfaer. De workshop is bedoeld voor iedereen die net werkt met het programma of overweegt Lees verder..
 
Zoeken en vinden in archieven en oud-schrift lezen
(do 08 okt - Den Haag - Volksuniversiteit Den Haag)
Introductiecursus Wilt u meer weten over uw buurt, uw huis, uw voorouders, of de vereniging waar u lid van bent? Dan kunt u waarschijnlijk voor informatie in een archief terecht. Archieven bevatten namelijk een schat aan Lees verder..
 
Naar de Nieuwe Wereld Emigratie van Zeeuwen naar Amerika
(za 10 okt - Middelburg - Het Zeeuws Archief en de Zeeuwse Volksuniversiteit)
In 2009 wordt herdacht dat de betrekkingen tussen Nederland en Amerika 400 jaar bestaan. De Nieuwe Wereld zoals Amerika werd genoemd, bood vele mogelijkheden voor handel en bestaansverbetering. In de Gouden Eeuw vertrokken Lees verder..
 
NGV Kadercursus (voor zittende en aankomende bestuursleden)
(za 10 okt - Leeuwarden - NGV hoofdbestuur)
De inhoud is, zr kort weergegeven de historie NGV - de formele organisatie - de Statuten en Huishoudelijk Reglement - de regionale en functionele afdelingen - Gens Nostra - het Verenigings Centrum(VC) - de Diensten in Lees verder..
 
Rechtspraak in Zeeland tijdens het Ancien Rgime
(ma 12 okt - Middelburg - Werkgr. CultuurHistorie van het Kon Zeeuwsch Genootschap der Wetenschappen i.s.m. het Zeeuws Archief e.a.)
In deze cursus staat centraal hoe er in de Republiek en met name in Zeeland recht werd gesproken. U krijgt een beeld van de ontwikkeling van het straf- en het civiele recht, vanaf de landsheerlijke periode tot en met de 18de Lees verder..
 
Wat staat daar? Paleografie voor beginners
(di 13 okt - Middelburg - Het Zeeuws Archief en de Zeeuwse Volksuniversiteit)
Als u zich bezighoudt met genealogie of u doet onderzoek naar de geschiedenis van uw woonplaats of streek, dan komt u vroeg of laat in aanraking met oude archiefbronnen. Het lezen en begrijpen van oude documenten Lees verder..
 
Workshop 'Aldfaer voor gevorderden'
(do 15 okt - Den Haag - CBG)
Het Centraal Bureau voor Genealogie organiseert op donderdag 15 oktober een workshop voor gevorderde gebruikers van het genealogie computerprogramma Aldfaer. De workshop is bedoeld voor iedereen die al enige ervaring heeft Lees verder..
 
Workshop 'Kozakken in Nederland gerelateerd aan militaire genealogie'
(za 17 okt - Delft - Legermuseum Delft)
Niet veel Nederlanders weten dat de kozakken actief in Nederland geweest zijn. Zo hielpen ze ons land te bevrijden van de Franse bezetting onder Napoleon in 1813. De heer Kinkelder van het Nationaal Archief geeft een workshop Lees verder..
 
Genealogisch spreekuur in de bibliotheek
(za 17 okt - Veldhoven - NGV afd. Kempen en Peelland i.sm. HCC)
Als vervolg op de drie maanden durende infostand over genealogie in het Erfgoedpunt in de bibliotheek in Veldhoven, zullen er nu genealogische spreekuren gehouden worden. Leden van de Nederlandse Genealogische Vereniging(NGV), Lees verder..
 
GensDataPro - voor Starters en Gebruikers (VU Papendrecht)
(za 31 okt - Papendrecht - Volksuniversiteit Papendrecht)
Wie ooit al eens de stamboom van zijn/haar familie heeft uitgepluisd, leert tijdens deze korte cursus hoe u op de computer met Gensdatapro deze gegevens vast kunt leggen en vorm kunt geven. U krijgt een duidelijke uitleg Lees verder..
 
Stamboomonderzoek - speuren naar je voorouders
(di 03 nov - Borger - Bibliotheek Borger)
Door internet is het uitpluizen van je familiegeschiedenis een heel stuk eenvoudiger geworden. Je moet alleen goed weten wr je moet zoeken en hoe je de gevonden gegevens moet beoordelen en registreren. Deze cursus zet je Lees verder..
 
Genealogie voor beginners
(di 03 nov - Vleuten - Historische Vereniging Vleuten)
Iedereen heeft een familiestamboom. In deze cursus wordt uitgelegd hoe de bevolkingsregistratie de afgelopen 500 jaar werd bijgehouden. U leert hoe u gegevens in archieven en op internet kunt vinden en hoe u deze informatie Lees verder..
 
Stamboomonderzoek - speuren naar je voorouders
(wo 04 nov - Aalden - Bibliotheek Aalden)
Door internet is het uitpluizen van je familiegeschiedenis een heel stuk eenvoudiger geworden. Je moet alleen goed weten wr je moet zoeken en hoe je de gevonden gegevens moet beoordelen en registreren. Deze cursus zet je Lees verder..
 
Stamboomonderzoek Module 1 (er zijn 3 modulen)
(za 07 nov - Den Haag - Haags Gemeentearchief, Nationaal Archief en Centraal Bureau voor Genealogie onder auspicin van Die Haghe.)
Wat betekent mijn familienaam? Waar komen mijn voorouders eigenlijk vandaan? Vragen die veel mensen zichzelf zo nu en dan stellen. Het antwoord is (meestal) te vinden via genealogisch onderzoek. Deze cursus, die verzorgd Lees verder..
 
Zeeuwse Voorouders Digitaal Stamboomonderzoek via de Computer
(za 07 nov - Middelburg - )
Tegenwoordig begint stamboomonderzoek thuis. Via uw eigen computer kunt u met behulp van internet al redelijk snel een begin maken met het zoeken naar uw voorouders. Daartoe staat een overweldigende hoeveelheid websites Lees verder..
 
Paleografie (oud schrift) voor beginners
(za 07 nov - Den Haag - Haags Gemeentearchief, Nationaal Archief en Centraal Bureau voor Genealogie)
In deze cursus wordt geoefend in het lezen van oude schriftsoorten. Iedereen die archiefonderzoek (bijvoorbeeld genealogisch onderzoek) doet en stukken uit de 17e eeuw of eerder moet lezen, krijgt met oude handschriften te Lees verder..
 
Paleografie voor gevorderden
(za 07 nov - Den Haag - Haags Gemeentearchief, Nationaal Archief en Centraal Bureau voor Genealogie)
Voor de meer geoefende lezer is er de cursus paleografie voor gevorderden. De teksten die aan bod komen beslaan de periode van de Middeleeuwen tot en met de 17e eeuw. De teksten worden langzaam maar zeker steeds moeilijker. Lees verder..
 
Wegwijs in Landbouwarchieven
(za 07 nov - Middelburg - Het Zeeuws Archief en de Zeeuwse Volksuniversiteit)
In 2009 is het precies 200 jaar geleden dat door de aankoop van enkele schorren de eerste aanzet werd gegeven voor het ontstaan van de Wilheminapolder op Zuid-Beveland. De Koninklijke Maatschap de Wilhelminapolder is een Lees verder..
 
Bent u afstammeling van Grutte Pier? Wie waren mijn voorouders?
(za 14 nov - Leeuwarden - VU Friesland)
Wie waren mijn voorouders? Wat deden zij? Waar woonden zij? Wat is er van hen terug te vinden in de historische bronnen? Tijdens deze cursus neemt uw docent u mee terug in de tijd en gaat u op zoek naar uw wortels. De eerste Lees verder..
 
CBG-workshop 'Aldfaer voor beginners'
(do 19 nov - Den Haag - CBG)
Het Centraal Bureau voor Genealogie organiseert donderdag 19 november weer een workshop voor gebruikers van het genealogie computerprogramma Aldfaer. De workshop is bedoeld voor iedereen die net werkt met het programma of Lees verder..
 
Genealogisch Inloopspreekuur
(za 21 nov - Leiden - NGV afdeling Rijnland en Regionaal Archief Leiden)
In samenwerking met het Regionaal Archief Leiden organiseert de afdeling Rijnland van de NGV in het najaar weer enkele inloopspreekuren. Wilt u beginnen met onderzoek naar uw voorouders en weet u niet hoe dat moet of bent Lees verder..
 
Workshop 'Stamboomonderzoek voor beginners'
(vr 27 nov - Den Haag - CBG)
Het Centraal Bureau voor Genealogie organiseert een workshop 'Stamboomonderzoek voor beginners'. Hebt u altijd al graag willen weten waar uw voorouders vandaan kwamen, hoe zij hun brood verdienden en hoe hun leefomstandigheden Lees verder..
 
Genealogie voor beginners (workshop)
(ma 30 nov - Arnhem - Gelders archief)
Het aantal mensen dat genealogie ontdekt als een leuke hobby neemt steeds meer toe. Deze workshop is dan ook bedoeld voor hen die een begin willen maken met stamboomonderzoek. Na een algemene introductie maakt u kennis met Lees verder..
 
Op zoek naar uw voorouders - Genealogisch Spreekuur
(za 05 dec - Utrecht - NGV afdeling Utrecht & Het Utrechts Archief)
Op zoek naar uw voorouders? En weet u niet hoe u moet beginnen, of bent u al op weg en heeft u andere vragen over uw spoor terug? De Nederlandse Genealogische Vereniging, afdeling Utrecht houdt iedere maand een genealogisch Lees verder..
 
Onderzoek naar ons huis
(di 08 dec - Leeuwarden - VU Friesland)
Onderzoek naar ons huis Wanneer is ons huis gebouwd? Wie waren de eerste eigenaars? Welke perceelswijzigingen hebben er plaatsgevonden in de loop der jaren? Is het pand door de jaren heen veel veranderd? Hoeveel land zat Lees verder..
 
Internet en historisch onderzoek (workshop)
(ma 14 dec - Arnhem - Gelders archief)
Deze workshop is bedoeld voor degenen die genteresseerd zijn in geschiedenis en het gebruik van internet hierbij. Historische informatie vond u tot voor kort in instellingen zoals bibliotheken, archieven, musea. Dit is Lees verder..
 
Voor meer cursussen, raadpleeg  Alle cursussen. terug naar top

U krijgt deze NGV nieuwsbrief toegezonden omdat u in uw NGV profiel heeft aangegeven dat u de nieuwsbrief wilt ontvangen. U kunt zich aan- of afmelden voor deze nieuwsbrief door uw profiel te wijzigen op de NGV website www.ngv.nl

©2009 NGV
De Nederlandse Genealogische Vereniging (NGV) is een niet-gesubsidieerde vereniging waarin al het bestuurlijk en organisatorisch werk wordt uitgevoerd door vrijwilligers. Ingeschreven in het register van de Kamer van Koophandel te Amsterdam onder no. 40531257