NGV logo

NEDERLANDSE GENEALOGISCHE VERENIGING
 
NGV Nieuwsbrief 2009 - 10

**4**

Grotere letters?  Lees online in uw webbrowser en gebruik de zoom-optie.

Geachte **1**,
in deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen:

Nieuws van de redactie
Landelijk nieuws
Landelijke evenementen binnenkort
Landelijke cursussen binnenkort
Recente NGV prikbordberichten


Nieuws van de redactie

Beste lezers,

In deze nieuwsbrief nummer 10 vind u bovenaan een link waarmee u de nieuwsbrief in uw browser kunt openen, het is dan mogelijk om deze eventueel te vergroten als u dat prettig vindt.

Verder een artikeltje over het strand en over onze nieuwe Nederlandse taal, enige wetenswaardigheden en de vaste onderwerpen.

Wij wensen u weer veel leesplezier.

======

Het ziekenstrand

De Nederlandse kust ligt deze zomer weer vol zonaanbidders met gezonde, bruine lijven. Maar in de negentiende eeuw ging je naar het strand als je ziek was, om te baden in het heilzame zeewater.
Zeewater was geneeskrachtig, zeiden Engelse artsen aan het begin van de achttiende eeuw. Als je erin baadde, hielp het tegen huidaandoeningen, spierziekten en gewrichtsklachten. Dit idee verspreidde zich over heel Europa en aan het begin van de negentiende eeuw verrezen aan de Nederlandse kust de eerste badhuizen. De ondernemer Jacob Pronk bouwde in 1818 een badhuis in Scheveningen. Daar konden rijke bezoekers in een van de badkuipen een verwarmd zeebad nemen. Het water werd met paard en wagen aangevoerd.

Wie sterker was mocht baden in 'open zee'. Een badkoets reed tot nog geen meter diep het water in. Een badmeester of badjuf hielp de bader uit de koets. Wie niet kon lopen werd in een soort hangstoel naar beneden getakeld.

Tot 1830 zwom je naakt; badkleding was er niet. Daarna droeg je een los, lang badhemd.
Veel mensen vonden het griezelig. In 1824 beschreef een Scheveningse badgast zijn angstaanjagende zeeduik. 'Ik werp mij in de armen van de zeeman... Driemaal ben ik boven, driemaal onder water en dan bevind ik mij, bijna bewusteloos, weer in de koets.'

Na de Eerste Wereldoorlog was het gedaan met het strand als ziekenboeg. In de jaren twintig en dertig werd de kust juist een sportieve recreatieplek. Jongeren vonden zwemmen helemaal niet eng. Ze renden - zonder koets, in comfortabele badkleding - vrolijk het water in.

Bron: http://www.anno.nl

======

Wordt dit onze toekomstige taal ???

Ik werd gewezen op het onderstaande stukje tekst over genealogie wat is geplaatst op de website van http://meer-informatie.com/. Tijdens het lezen van de eerste regel vond ik het stukje na de tweede komma al wat moeilijk te volgen, de tweede regel gaf mij stellig de indruk dat hier een automatische vertaalmachine aan het werk moest zijn geweest. Hopelijk gaat men in de toekomst de tekst eerst lezen voordat deze wordt geplaatst want dit is zeer rommelig. Lees en oordeel zelf over dit stukje en bereid u vast voor op een cursus 'toekomstig schrift'.

Organisatie voor Uw Genealogisch Onderzoek
August 5, 2009

Wanneer u uw wortels opspoort, gebruikt u waarschijnlijk Internet voor het grootste deel van uw onderzoek, minstens wanneer u begonnen wordt. Er zijn sommige dingen die niet kunnen online worden gedaan, maar die er is more and more informatie aan Internet wordt toegevoegd elke dag dat u kunt nuttig vinden. Niettemin doend dingen online middelen minder administratie, zijn er enkel sommige dingen dat u de ouderwetse manier moet doen als u wilt overal worden. Wanneer het over uw genealogisch onderzoek komt, zou u één of andere organisatie moeten hebben als u spoor van elke lood en aanwijzing wilt houden u krijgt.

De beste manier om met genealogische onderzoekorganisatie te beginnen is wat goede software aan gebruik te vinden. Dit is iets u kunt kopen, hoewel er oudere versies van software zijn die u kunt kostenloos online worden wanneer u omhoog voor bepaalde soorten websites ondertekent. Deze software voor genealogisch onderzoek zou overvloed van bergruimte voor de informatie u vindt, evenals een zeer logische manier moeten hebben om u te tonen wat u tot zover hebt geconstateerd dat u kunt bevestigen. De meesten doen dit goed, maar zorgen ervoor alvorens u begint.

Geen kwestie hoe het goed uw software voor genealogisch onderzoek is, gaat u sommige nota's moeten nemen om uw gedachten en aanwijzingen recht te houden. Wat u kunt doen, en wat voor velen werkt, een reeks dossieromslagen of notitieboekjes met binnen document moet hebben. U zou met voor elke familienaam moeten beginnen dat u, vindt en dan meer toevoegt aangezien u meer namen vindt teruggaand door tijd. U kunt lood, aanwijzingen, en om het even welke iffy informatie daar toevoegen. Dat helpt u het allen in één plaats houden.

U zou een manier ook moeten hebben om uw genealogisch onderzoek door het hebben van een tijdlijn samen te houden die zegt wat u hebt gedaan, waar u bent geweest, en wat u wilt vinden. U kunt een afzonderlijk notitieboekje hebben, of misschien een dossier op uw computer die u in uw nota's kunt typen over deze onderwerpen elke dag. Die manier u kan volgens datum terug kijken om te zien wat u hebt gemist of moeten omhoog beëindigen. Zorg enkel ervoor als u dit genealogische onderzoek naar uw computer houdt dat u het dossier vaak steunt zodat verliest u het niet.

Zelfs met de bovengenoemde organisatorische hulp voor uw genealogisch onderzoek, kunt u vinden dat u heel wat materiaal rond liggend hebt. In dat geval, wilt u een bak van één of andere soort krijgen zodat kunt u dingen allen samenhouden. Als u enkel één ding verliest, kunt u vinden u een bepaald deel van uw genealogisch onderzoek moet helemaal opnieuw beginnen. Dat verspilt tijd en geld. Heb op zijn plaats een plan wanneer u begint en de dingen gaan regelmatiger gaan. U kunt aanpassen wat niet werkt aangezien u gaat.

Bent u er nog? Het is wel even wennen deze nieuwe Nederlandse zinsopbouw maar met flink oefenen moet het lukken.

======

Wist u dat ....

HCC!genealogie bouwt aan een nieuwe website, waarin de drie huidige homepages worden geïntegreerd.

De nieuwe homepage zal meer functionaliteit voor de leden brengen, onder andere zal daar een forum voor de leden zijn, die daar genealogische en software-vragen kunnen stellen. Dit vergt enige tijd en we hopen dat de nieuwe site aan het einde van dit jaar werkend online staat. Tot die tijd zijn de onderstaande homepages nog actueel.
De huidige homepages zijn:
· www.genealogie.hcc.nl (verenigingsnieuws)
· www.computergenealogie.org (computer-genealogisch nieuws)
· www.stamboom.nl (hier kunnen leden hun gedcom-bestand aanleveren)

Bron: http://genealogie.hcc.nl

======

Een beenhakker een slager was en een uilenkramer een marskramer in aardewerk was.

======

Dat genealogie geld kan opleveren

Ancestry.com naar de beurs voor 75 miljoen.

4 augustus 2009 10:16 - Door Erwin Boogert
Ancestry.com, een internationale site over genealogie en familiegeschiedenis, gaat naar de beurs en wil daar 75 miljoen dollar ophalen. Het geld wordt gebruikt om een deel van de schuld af te lossen en voor internationale expansie. Met een melding aan beurstoezichthouder SEC maakt Ancestry.com zijn voornemen tot een beursgang bekend. Het gaat om een notering aan de Nasdaq of aan de NYSE.

Ancestry.com is ook eigenaar van de sites MyFamily.com, Geneology.com, Rootsweb.com, TGN.com, FamilyTreeMaker.com en AncestryMagazine.com. De kern van alle sites is een database met meer dan 5 miljard velden met namen van mensen uit Amerika, Canada en Europa. Dat gaat terug tot 1790. Bezoekers van de sites kunnen in de tijd speuren naar verwanten en stambomen maken. Afgelopen drie jaar werden er op de sites 11 miljoen stambomen gemaakt met meer dan 1,1 miljard verbonden profielen. Gebruikers uploaden ruim 22 miljoen foto's, video's, geluidsbestand en andere documenten.

Concurrenten van Ancestry.com zijn Geni en MyHeritage. Laatstgenoemde is wel in Nederland actief. De beurskandidaat is actief in Amerika, Engeland, Australië, Canada, Duitsland, Frankrijk, Italië, Zweden en China. Het is van plan om een internationale site, Mundia.com, binnen afzienbare te lanceren.

Uit de bij de SEC ingediende documenten blijkt dat Ancestry.com 337 miljoen dollar waard is. Het bedrijf boekte over heel 2008 een omzet van 198 miljoen dollar en in de eerste zes maanden van dit jaar 108 miljoen dollar. De nettowinst vorig jaar was 2,4 miljoen dollar. Ancestry.com heeft een schuld van 117 miljoen dollar. Als het erin slaagt om 75 miljoen dollar, of meer, op te halen dan gaat het een kwart van die schuld afbetalen. De vrije kasstroom was vorig jaar 32 miljoen dollar. Ancestry.com is voor zijn inkomsten voor een belangrijk deel afhankelijk van abonnementen. Eind juni 2008 had het 861.000 betalende abonnees, eind juni 2009 waren dat er 991.000. Het verloop is 4 procent en de kosten om een klant te werven zijn iets minder dan 70 dollar. De gemiddelde omzet per klant per maand (arpu) is 16,50 dollar.

Ancestry.com bestaat sinds 1983, is opgericht als The Generations Network, en is voor tweederde in handen van Spectrum Equity Investors. De investeerder is ook mede-eigenaar van Demand Media, een van de grootste how to-bedrijven ter wereld.

Bron: http://www.emerce.nl/

======

Dat Duitsland onderzoekers, de Atlas des Deutschen Reichs van Ludwig Ravenstein uit 1883 kunnen raadplegen en downloaden, het is een zeer gedetailleerde kaart die in delen is te bekijken, kijk eens op: http://www.library.wisc.edu/etext/ravenstein/

======

Dat er eeuwenoude gegevens van Britse strafzaken op internet staan.

LONDEN - Bijna anderhalf miljoen documenten over Britse rechtszaken in de achttiende en negentiende eeuw staan sinds kort op het internet.
Wie zich afvraagt waarom een 14-jarige jongen destijds is opgehangen of hoe legendarische schurken zoals seriemoordenaar Thomas Neill Cream zijn veroordeeld kan dan een bezoek brengen aan website ancestry.co.uk. Onder de gedocumenteerde vonnissen bevinden zich 900.000 opsluitingen, bijna 100.000 deportaties naar strafkolonies zoals Australië en ruim 10.000 executies.
De doodstraf was in de 18e eeuw overigens niet voorbehouden aan topcriminelen. Wie naar hedendaagse normen meer dan 35 euro stal, zonder toestemming een boom omhakte of met andermans vee aan de haal ging, riskeerde de strop. © ANP

De webredactie.

  terug naar top

Landelijk nieuws

Themanummer Gens Nostra in 2010 over Oost Brabant en Noord-Limburg. Van Ravenstein tot Kessel (L.)
(09 aug) Gekozen is voor nieuwe bijdragen met een raakvlak met het gebied waarin oostelijk Noord-Brabant en Midden en Noord-Limburg liggen, de regio Land van Cuijk en Overkwartier van Gelre, met Grave, Cuijk en Venlo als belangrijke plaatsen. Lees verder..
 
Veranderingen voor Stamboom.ngv.nl
(07 aug) U heeft er waarschijnlijk nog niet veel van gemerkt, maar we (leden van de IT-groep) zijn druk bezig de website stamboom.ngv.nl te integreren met de centrale website van de NGV. Vanaf 17 augustus is Stamboom beschikbaar voor iedere geregistreerde gebruiker op www.ngv.nl Lees verder..
 
Nieuw cultureel programma rond historie en cultuur van Nederlands-Indië en Indonesië
(06 aug) Op zondag 15 november 2009 start een nieuwe reeks themadagen op het landgoed Bronbeek te Arnhem. Gerenommeerde historici, wetenschappers, kunstenaars en schrijvers belichten de historie en cultuur van het voormalige Nederlands-Indië en het huidige Indonesië. Het programma is interessant voor iedereen met belangstelling voor de historie, cultuur en literatuur van het voormalige Nederlands-Indië en het huidige Indonesië. De organisatie is in handen van de Stichting Klein Bronbeek en de Stichting Indisch Erfgoed, in samenwerking met het Koninklijk Tehuis voor Oud-Militairen en Museum Bronbeek. Lees verder..
 
Activiteiten in het kader van de "week van de geschiedenis" in Bronbeek
(06 aug) zaterdag 17 oktober 2009: Ooggetuige spreekt over de Bersiaptijd (1945) woensdag 21 oktober 2009: Wayang Revolusi, propaganda met een schimmenspel Lees verder..
 
De nieuwe GENS NOSTRA !!!!
(05 aug) Het juli/augustusnummer van Gens Nostra is verschenen rond 8 augustus. Het bevat de volgende bijdragen: Lees verder..
 
Ontdekkingsreis door het VOC-verleden van Middelburg
(29 jul) Kruidige geuren van specerijen uit de Oost, gonzende bedrijvigheid in de haven, geklop en gezaag op de scheepstimmerwerf, beraadslagingen van deftige heren… Je kunt het haast ruiken, horen en zien als je op ontdekkingstocht gaat door het roemrijke VOC-verleden van Middelburg. Met de herziene herdruk van de speurtocht ‘Ontdekkingsreis door het VOC-verleden van Middelburg’ beleef je het allemaal mee! De herdruk van de VOC-speurtocht is vanaf 1 augustus 2009 voor € 2,50 verkrijgbaar in het Zeeuws Archief. Lees verder..
 
Interessante cursussen in het Zeeuws Archief
(29 jul) Het Zeeuws Archief en de Zeeuwse Volksuniversiteit hebben voor het najaar van 2009 weer een aantrekkelijk en gevarieerd cursusaanbod samengesteld met nieuwe cursussen en herhalingen van succesvolle cursussen. Veel nieuwe cursussen sluiten aan bij thema’s die dit jaar spelen: 1809-2009 Engelse inval op Walcheren (1809-2009), Calvijnjaar, 200-jarig bestaan van de Koninklijke Maatschap de Wilhelminapolder (1809-2009) en daarmee samenhangende tentoonstelling over de Zeeuwse landbouw in het Zeeuws Archief en 400 jaar handelsbetrekkingen Nederland Amerika (1609-2009). Lees verder..
 
Anti-virussoftware AVIRA geeft onterechte melding over malware
(28 jul) Sinds kort krijgen verschillende bezoekers van de NGV website die de anti-virussoftware van AVIRA gebruiken, een melding dat de NGV-website malware zou bevatten. We hebben dit gecontroleerd, maar het blijkt een onterechte melding te zijn: u hoeft niet bang te zijn dat onze site verdachte software bevat. Andere virusscanners geven ook geen foutmelding. Lees verder..
 
Meer nieuws vindt u in het Nieuwsarchief. terug naar top

Landelijke evenementen binnenkort

Vooroudermarkt Hoogeveen
(za 05 sep - Hoogeveen - NGV afd. Drenthe, Historische Kring Hoogeveen en Gemeente Hoogeveen)
Een informatieve dag over genealogie en historie, diverse NGV afdelingen werken mee en ook historische verenigingen uit de wijde omgeving. Op deze dag zal het boek Drentse Kwartierstaten 2009 van de NGV afdeling Drenthe Lees verder..
 
Zeeuwse Genealogische Dag - nieuwe stijl
(za 05 sep - Kapelle (Zuid-Beveland) - NGV afdeling Zeeland + Stichting Genealogisch Centrum Goes)
Evenals de voorgaande 32 jaar zal op de eerste zaterdag van september de Zeeuwse Genealogische Contactdag worden gehouden Hoewel deze dag grote bekendheid geniet, zal vanwege de belangstelling van de laatste jaren Lees verder..
 
61. Deutschen Genealogentag "Genealogie und Industriegeschichte"
(vr 11 sep - Bielefeld (D) - o.a. Deutsche Arbeitsgemeinschaft genealogischer Verbände)
Dit is een meerdaags evenement, van 11 tot 14 september 2009, zie de website Deelnemende genealogische verenigingen: -Verein für Computergenealogie e. V. -Deutsche Arbeitsgemeinschaft genealogischer Verbände e. V. -Historischer Lees verder..
 
Open Monumentendag 2009
(za 12 sep - Gehele land - Stichting Open Monumentendag)
Het thema is dit jaar: "Op de kaart" http://www.beleven.org/feest/open_monumentendag Lees verder..
 
Voor meer evenementen, raadpleeg  Agenda alle evenementen. terug naar top

Landelijke cursussen binnenkort

NGV Kadercursus (voor zittende en aankomende bestuursleden)
(za 05 sep - Amsterdam - NGV hoofdbestuur)
De inhoud is, zéér kort weergegeven – de historie NGV - de formele organisatie - de Statuten en Huishoudelijk Reglement - de regionale en functionele afdelingen - Gens Nostra - het Verenigings Centrum (VC)- de Diensten Lees verder..
 
NGV Kadercursus (voor zittende en aankomende bestuursleden)
(za 26 sep - Rotterdam - NGV hoofdbestuur)
De inhoud is, zéér kort weergegeven – de historie NGV - de formele organisatie - de Statuten en Huishoudelijk Reglement - de regionale en functionele afdelingen - Gens Nostra - het Verenigings Centrum(VC)- de Diensten in Lees verder..
 
CBG-workshop 'Aldfaer voor beginners'
(do 08 okt - Den Haag - CBG)
Het Centraal Bureau voor Genealogie organiseert donderdag 8 oktober een workshop voor gebruikers van het genealogie computerprogramma Aldfaer. De workshop is bedoeld voor iedereen die net werkt met het programma of overweegt Lees verder..
 
NGV Kadercursus (voor zittende en aankomende bestuursleden)
(za 10 okt - Leeuwarden - NGV hoofdbestuur)
De inhoud is, zéér kort weergegeven – de historie NGV - de formele organisatie - de Statuten en Huishoudelijk Reglement - de regionale en functionele afdelingen - Gens Nostra - het Verenigings Centrum(VC) - de Diensten in Lees verder..
 
Voor meer cursussen, raadpleeg  Alle cursussen. terug naar top

Recente NGV prikbordberichten

Probleem bij HTML-uitdraai GD-WIN-5.02
(13 aug) Wie van U heeft, werkend met GD-WIN-5.0/5.02, ooit wel eens een dergelijke verminkte HTML-uitdraai gezien, zie mijn site, deze pagina: http://www.pelgrimfamilie.net/gd/pelgrimf/par-Ftak.htm Kinderen verschijnen in abracadabra Lees verder..
 
Wat is er gebeurd met Dirk Jan Hoevers?
(12 aug) Dirk Jan Hoevers (Delft 25-10-1893) zoon van Willem Hoevers en Antonia Johanna Zomerhuis trouwt te Rotterdam ( 15-11-1916) met Berendina Maria van der Zijde (Rotterdam, 22-09-1896) dochter van Jasper van der Zijde en Adriana Lees verder..
 
Familie Bienemann (Dinslaken)
(11 aug) Naar lang zoeken en nog niets gevonden, wil ik vragen of iemand mij kan helpen. Ben op zoek naar de ouders van heinrich Bienemann geboren 22-09-1907 Dinslaken, hij trouwde met Hendrika Margaretha blanken geboren 09-03-1909 Lees verder..
 
gezocht afbeelding/foto van Etienne Chaulan e.a. Chaulans
(11 aug) Ik ben al heel erg lang op zoek naar een afbeelding van Etienne Chaulan, geboren ca. 1806 in Frankrijk en overleden in 1875 in Ned.-Indie. Hij was o.a. getrouwd met Marie Flore Louvet en Anne Barbe Hyacinthe Jaume in Ned.-Indie. Lees verder..
 
gezocht foto's van Carolina Antoinetta Kolmus e.a. Kolmussen
(11 aug) Heeft iemand een foto van Carolina Antoinetta Kolmus 1855-1900 voor mij. Haar ouders waren Leopoldus Eugenius Kolmus en Antoinetta van der Meijde. Zij was getrouwd met Bernardus de Wit mijn voorouder, Cornelis Petrus Corsmit, Lees verder..
 
huwelijk Bregonje voorheen Sebragondi met Kreeling
(09 aug) Ik ben al lang op zoek naar het huwelijk van het echtpaar Martinus Bregonje en Johanna Leena Kreeling. Van hen heb ik 3 zonen geboren in 1798, 1803 en 1806 te Nijmegen. Bruid is geboren in Nijmegen als dochter van Johannes Lees verder..
 
Families Greger / Bosselman uit Amsterdam
(08 aug) Geachte leden, Wie kent de bovenstaande familienamen. Informatie is erg schaars en ik probeer in contact te komen met nazaten. Met dank voor uw reactie en vriendelijke groet, Nick Posthumus, 128556 Lees verder..
 
Familie Termöhlen
(08 aug) Ik ben op zoek naar gegevens van de familie Termöhlen. Dit was de meisjes-achternaam van mijn oma (Johanna Peternella Gerhardina Jacoba, geboren 5-oktober 1894 te Amsterdam; overleden 23 mei 1990 te Amersfoort). Zij was gehuwd Lees verder..
 
Luppo Stel
(07 aug) Wie weet iets te vertellen over schipper c.q. stuurman Luppo Stel uit Nieuwe Pekela die voor de kust van Harlingen is verdronken en in de zuiderhaven van Harlingen is gevonden op 6 maart 1882? Ben erg benieuwd naar eventuele Lees verder..
 
stamboom reijs
(06 aug) kreeg de volgende gegevens door: gijsbertus reijs,geboren in udenhout 19.08.1901,gestorven in loon op zand 03.01.1982 en lambertha petronella reijs, geboren in udenhout 11.04.1905,gestorven in oss 07.09.1995 kan deze gegevens Lees verder..
 
Ervaren GDP-gebruiker in de regio Leiden-Den Haag gezocht.
(06 aug) Als beginnend GDP-gebruiker stuit ik nog al eens op problemen, die ik graag in een direkt contact met een ervaren gebruiker zou willen bespreken.Wie kan en wil mij helpen? Ik woon in Wassenaar en zoek mijn hulp dus het liefst Lees verder..
 
Ik zoek gegevens van de voorouders van Maria Agnes Matrai
(03 aug) Maria Agnes Martrai (ook: Agnes Maria Matré) is, als dochter van Matthieu Martrai en Anna Libert, gehuwd met Jacob Everts Stuivenwold in de provincie Groningen (deze en latere gegevens zijn bekend). Ik ben op zoek naar gegevens Lees verder..
 
GUADALOUPE Petrus Antonius Dekkers
(01 aug) Deze Petrus Antonius Dekkers (geb. 8 febr. 1916 Rotterdam) getrouwd met Hélène Lasalle emigreerde vanuit Franktijk naar Guadaloupe. Hélène had al een kind Bernard Carbonnel. Waarschijnlijk hadden beiden een adoptief kind. Lees verder..
 
Voorouders van der Wel/ van der Meijden
(31 jul) Wie kan mij helpen aan een of beide ouders en het huwelijk waarschijnlijk ca 1768 in de provincie Utrecht van Cornelis van der Wel en Jannigje van der Meijden, Waarschijnlijk beide RK. Zij woonden in Dijkvelt onder Hoenkoop Lees verder..
 
Achternaam verandering, waarom?
(30 jul) Waarom zou een persoon zijn achternaam veranderen? Bij mijn onderzoek is gebleken dat een voorvader van mij zijn achternaam [al voor zijn huwelijk op 5 sep 1762], van Houbiers in Janssen veranderde, dit heb ik in twee kerkelijke Lees verder..
 
Wie heeft meer info over Thomas Houbiers
(30 jul) Zoals de titel zegt ben ik op zoek naar meer informatie over Thomas Houbiers. H ij is overleden in Geulle op 30 nov 1775 Op 16 jan 1722 te Geulle is hij met Petronella[e] [Goswinus] Thijssen gehuwd [dochter van Gosuini Thijssen Lees verder..
 
Aaltje Pinkster
(30 jul) Op de Pk van Aaltje Pinkster wordt vermeld: geboren 16 jan 1875 te Winschoten, overl.6 aug.1961 te Haren. Namen van ouders worden niet vermeld. Tot nu toe heb ik haar verdere gegevens niet kunnen vinden. Wie helpt mij een Lees verder..
 
Van Dolder/Bogaards
(28 jul) In de knipsels kom ik een Maartje Bogaards tegen + 26-11-2002 te Stompwijk.Zij was gehuwd met Maarten van Dolder. Is er iemand die weet wie de ouders waren van Maartje Bogaards.De naam Bogaards is exact zo als de mijne en Lees verder..
 
Architect van Schoubroeck
(26 jul) Voor mijn artikel zoek ik een foto van Frans Ferdinand van Schoubroeck, architect, die in 1870 te Roermond is overleden. Ook ben ik op zoek naar zijn bidprentje. Hij is in 1851 getrouwd met Maria Elisabeth van Waegeningh. Lees verder..
 
Familieleden Gosuinus Blomhert (Zaltbommel 1/06-1875- Den Haag 20/09-1955)
(25 jul) Voor aanvulling van onze stamboomgegevens zoek ik van hem(met roepnaam Wienus en broer van mijn grootvader Isäac) aanvullende gegevens over: Echtgenote Johanna Paulina Meijer(roepnaam Jo) geb. Probokingo(Ambon) 22/03-1887, Lees verder..
 
Nijmegen
(25 jul) In 'n erfenis uit het Roeselaarse,Belgie wordt als erfgenaam vermeld :Mayken Mule,gehuwd met Pieter Boutens,wonende ca 1610 te Nijmegen.Kan de inschrijving van Pieter Boutens te Nijmegen nagegaan worden en is er eventueel Lees verder..
 
Zoeken in Nijmegen
(25 jul) Wie is er bereid of in de gelegenheid om voor mij enkele gegevens in de bevolkingsregisters na te zoeken in het regionaal archief te Nijmegen? Het betreft de familie Plansoen. 1) Martina Plansoen-van Westen, geboren Zierikzee Lees verder..
 
Aangeboden: 11 jaargangen GensNostra (1995 - 2005)
(25 jul) Tegen overeen te komen vergoeding aangeboden 11 complete jaargangen GensNostra (1995 - 2005). Lees verder..
 
Uitleg Doopakte in het latijn
(25 jul) Wie heeft de juiste uitleg over de volgende Doopinschrijving. Julius 17 Ma. Baptisata est Anna Maria Kerckhofs Filia Exposititia in Comiterio ad portam Pastoratus, Susuptores fueruntt Albertus van Dael et Maria Steuts incola.Ik Lees verder..
 
Jan van Coe(t)sveld gerechtsbode
(24 jul) Wie heeft er deze naam in zijn boom? hij was in 1593 in buren gerechtsbode! zijn schoonzoon cornelis van limbich burgemeester. zijn vrouw heet may(maeijke)jans zij hertrouwt 3-17-1619 met jan francken weduwnaar van neelken Lees verder..
 
Voor een overzicht van alle prikbordmeldingen, zie het  Prikbord. terug naar top

U krijgt deze NGV nieuwsbrief toegezonden omdat u in uw NGV profiel heeft aangegeven dat u de nieuwsbrief wilt ontvangen. U kunt zich aan- of afmelden voor deze nieuwsbrief door uw profiel te wijzigen op de NGV website www.ngv.nl

©2009 NGV
De Nederlandse Genealogische Vereniging (NGV) is een niet-gesubsidieerde vereniging waarin al het bestuurlijk en organisatorisch werk wordt uitgevoerd door vrijwilligers. Ingeschreven in het register van de Kamer van Koophandel te Amsterdam onder no. 40531257

Last updated 14.8.2009