Nederlandse Genealogische Vereniging
Wie op zoek gaat naar voorouders kan best wat hulp gebruiken...
Van de NGV bijvoorbeeld!

Contactdienst

De Contactdienst biedt de mogelijkheid om er achter te komen of andere genealogen reeds onderzoek gedaan hebben naar een bepaalde familienaam. Het bestand bevat bijna 650 000 familienamen, waarbij per plaats, het oudst en jongst gevonden gegeven is opgenomen. Het bestand van de Contactdienst is te vergelijken met een repertorium. Het geeft een verwijzing naar een persoon of meerdere personen die over de genealogische gegevens beschikken.

Raadplegen van gegevens
Alle gegevens zijn on-line te raadplegen. Als er aansluiting gevonden wordt, ontvangt u het e-mail adres of postadres van de persoon of personen die over de gegevens beschikken. Vervolgens zult u zelf contact moet leggen om tot uitwisseling van genealogische gegevens te komen. Zoek in het bestand van de Contactdienst.

Ook uw gegevens on-line!
Bij de Contactdienst kunt u zich on-line registreren. U geeft op naar welke familienamen u zoekt en naar welke families u zelf onderzoek heeft gedaan. Behalve NGV-leden kunnen ook niet-leden, genealogische en historische verenigingen deelnemen, waardoor een omvangrijke en zeer waardevolle database ontstaat.

Voor meer informatie
Kijk op de website van de Contactdienst
CALS afd. Zuid-Limburg: Peter-Paul Kolber

| © Nederlandse Genealogische Vereniging | Privacy Policy | Disclaimer | Website overzicht |