Nederlandse Genealogische Vereniging
Wie op zoek gaat naar voorouders kan best wat hulp gebruiken...
Van de NGV bijvoorbeeld!

Afdeling Kennemerland

U kunt zonder inloggen gebruik maken van deze site, ingelogde gebruikers hebben toegang tot eventuele extra functionaliteiten.

Bijgewerkt: 7 dec 2014

Welkom op de website

Welkom op de site van afdeling Kennemerland.

Er is extra informatie bij Gens Propria nr 80 zie afdelingsblad (links).

De Nederlandse Genealogische Vereniging (NGV) is een landelijke vereniging die in 1946 werd opgericht en 28 regionale afdelingen telt. Landelijk telt de vereniging circa 8000 leden.

De afdeling Kennemerland telt ongeveer 300 leden.

De volgende 24 plaatsen en dorpen liggen binnen het werkgebied van de afdeling:
Aerdenhout, Beinsdorp, Bennebroek, Bentveld, Beverwijk, Bloemendaal, Buitenkaag, Driehuis, Haarlem, Heemskerk, Heemstede, Hillegom, Hoofddorp, Lisse, Nieuw Vennep, Santpoort, Spaardam, Velsen, Velserbroek, Vijfhuizen, Wijk aan Zee, IJmuiden, Zandvoort en Zwanenburg.

De daarbij behorende postcodes: 1160-1169, 1940-2169, 2180-2199.

De NGV heeft twee werkgroepen die landelijk opereren, namelijk: de werkgroep Heraldiek en de werkgroep Familieorganisaties. NGV-leden ontvangen gratis 10x per jaar het blad Gens Nostra en hebben toegang tot het NGV-Verenigingscentrum in Weesp.

Genealogisch onderzoek is een activiteit die men meestal individueel uitvoert. Toch is het een goede zaak contact te hebben met andere genealogen. Men kan van elkaar veel leren en gebruik maken van de ervaringen die door anderen zijn opgedaan. En niet te vergeten het uitwisselen van gegevens. Er zijn een aantal manieren voor dit contact.

  • De afdelingsavonden, hier worden lezingen gegeven over diverse voor genealogen relevante onderwerpen.
  • De helpdesk genealogie en computers, hier kunt u hulp krijgen als er problemen zijn met het in de computer verwerken van uw genealogische gegevens.
  • De helpdesk beginnende genealogen, hier vindt u ondersteuning bij het starten met deze boeiende hobby.
  • De contactdienst, hier kunt u aangeven wat u al weet, en vragen of er mensen zijn die een genealogische vraag van u kunnen beantwoorden.

Tevens geeft de afdeling ook een afdelingsblad uit: Gens Propria. Hierin staan naast artikelen van leden op genealogisch gebied, ook de afdelingsavonden aangekondigd. Gens Propria verschijnt 4x per jaar.

Algemeen correspondentieadres: NGV Postbus 26 1380 AA Weesp .

| © Nederlandse Genealogische Vereniging | Privacy Policy | Disclaimer | Website overzicht |
help