Nederlandse Genealogische Vereniging
Wie op zoek gaat naar voorouders kan best wat hulp gebruiken...
Van de NGV bijvoorbeeld!

Regionale afdeling Kennemerland

U kunt zonder inloggen gebruik maken van deze site, ingelogde gebruikers hebben toegang tot eventuele extra functionaliteiten.

eerstvolgend afdelinsvergadering woensdag 26 nov, zie agenda
Bijgewerkt: 9 feb 2014

Welkom op de website

Onze afdeling is onderdeel van de Nederlandse Genealogische Vereniging (NGV) die werd opgericht in 1946.

Welkom op de site van afdeling Kennemerland.

De Nederlandse Genealogische Vereniging (NGV) is een landelijke vereniging die in 1946 werd opgericht en o.m. 26 regionale afdelingen telt. Landelijk teltde vereniging meer dan 9000 leden.

De afdeling Kennemerland telt ongeveer 300 leden.

De volgende 24 plaatsen en dorpen liggen binnen het werkgebied van de afdeling:
Aerdenhout, Beinsdorp, Bennebroek, Bentveld, Beverwijk, Bloemendaal, Buitenkaag, Driehuis, Haarlem, Heemskerk, Heemstede, Hillegom, Hoofddorp, Lisse, Nieuw Vennep, Santpoort, Spaardam, Velsen, Velserbroek, Vijfhuizen, Wijk aan Zee, IJmuiden, Zandvoort en Zwanenburg.

De daarbij behorende postcodes: 1160-1169, 1940-2169, 2180-2199.

De NGV heeft ook nog twee functionele afdelingen die landelijk opereren nl.; de afdeling Heraldiek en de afdeling Familieorganisaties. NGV-leden ontvangen gratis 10x per jaar het blad Gens Nostra en hebben toegang tot het NGV-Verenigingscentrum in Weesp.

Genealogisch onderzoek is een activiteit die men meestal individueel uitvoert. Toch is het een goede zaak contact te hebben met andere genealogen. Men kan van elkaar veel leren en gebruik maken van de ervaringen die door anderen zijn opgedaan. En niet te vergeten het uitwisselen van gegevens. Er zijn een aantal manieren voor dit contact.

  • De afdelingsavonden, hier worden lezingen gegeven over diverse voor genealogen relevante onderwerpen.
  • De helpdesk genealogie en computers, hier kunt u hulp krijgen als er problemen zijn met het in de computer verwerken van uw genealogische gegevens.
  • De helpdesk beginnende genealogen, hier vindt u ondersteuning bij het starten met deze boeiende hobby.
  • De contactdienst, hier kunt u aangeven wat u al weet, en vragen of er mensen zijn die een genealogische vraag van u kunnen beantwoorden.

De afdeling geeft ook nog een afdelingsblad uit. Hierin staan naast artikelen van leden op genealogisch gebied, ook de afdelingsavonden aangekondigd. Gens Propria verschijnt 4x per jaar.

Algemeen correspondentieadres: NGV Postbus 26 1380 AA Weesp .

| © Nederlandse Genealogische Vereniging | Privacy Policy | Disclaimer | Website overzicht |
help