Nederlandse Genealogische Vereniging
Wie op zoek gaat naar voorouders kan best wat hulp gebruiken...
Van de NGV bijvoorbeeld!

Interessegroep GensDataPro

NGV links naar GEDCOM tools

GEDCOM Tools

Een pagina met een selectie van hulpprogramma's met betrekking tot GEDCOM. Daarnaast kunnen vrijwel alle grote genealogische pakketten GEDCOM bestanden inlezen, waarna er dus rapporten, geneagrammen en/of HTML bestanden kunnen worden gegenereerd met de pakketsoftware.


GEDCOM Viewers Beschrijving
GEDCOMpare
 

Gratis. Vergelijken van personen en relaties in twee GEDCOM bestanden. Details van personen en relaties uit beide bestanden kunnen naast elkaar worden afgedrukt. Ook dubbele personen in een GEDCOM bestand kunnen worden gevonden.

GedViewer
 

Gratis. GedViewer is een programma dat de gegevens uit een GEDCOM bestand weergeeft in de vorm van gezinsbladen. Opmerkingen worden op het gezinsblad zichtbaar gemaakt.

GENMatcher
 

Share ware - USD 20. Vergelijken van personen in twee GEDCOM bestanden. Details van personen uit beide bestanden kunnen naast elkaar worden bekeken en afgedrukt. GENMatcher kan ook dubbele personen in een GEDCOM bestand vinden.
GENMatcher leest GEDCOM, PAF 3- 5, TMG 4, 5, 6, 7 (The Master Genealogist), Family Tree Maker, Legacy 3-6 en RootsMagic bestanden.

GedRelation
 

Gratis. Met het programma GedRelation kan snel worden uitgezocht wat de relatie is tussen twee personen die voorkomen in het GedCom bestand.

GENViewer
 

Shareware - USD 20. Snel kijken en geavanceerd zoeken in één of meerdere bestanden.
GENViewer leest GEDCOM, PAF 3- 5, TMG 4, 5, 6, 7 (The Master Genealogist), Family Tree Maker, Legacy 3-6 en RootsMagic bestanden.

Er is een gratis GENViewer-Lite versie met zeer beperkte functionaliteit. GedView of GedViewer werken prettiger.

Terug naar de top van de pagina

 

GEDCOM Editors Beschrijving
GEDCOMpare
 

Gratis. GEDCOM bestanden kunnen worden samengevoegd of uitgesplitst. Via de toevoeging van een opmerking of een bronverwijzing kan de oorsprong van de GEDCOM gegevens worden vastgelegd voor personen en/of relaties.

GedLowerCase
 

Gratis. Met het programma GedLowerCase is het mogelijk in een GEDCOM bestand namen te veranderen van GROTE LETTERS naar Kleine Letters, waarbij de eerste letter een hoofdletter blijft.

GedRenum
 

Gratis. GedRenum is een programma dat een GEDCOM bestand kan hernummeren. Wanneer bijvoorbeeld een programma zich niet houdt aan de afspraken die gemaakt zijn van het nummeren van GEDCOM bestanden kan dit programma een uitkomst bieden.

GedSplit
 

Gratis. GedSplit is een programma dat een GEDCOM bestand kan splitsen. Wanneer in een GEDCOM bestand meerdere families ondergebracht zijn, zonder dat ze enige relatie tot elkaar hebben, kan het met dit programma gesplitst worden.

GedTrim
 

Gratis. GedTrim is een programma om voorloopspaties van een GEDCOM bestand te verwijderen of aan te brengen. Met voorloopspaties springen de lijnen in afhankelijk van het niveau, waardoor de structuur van de codelijnen in het GEDCOM bestand beter zichtbaar wordt.

Terug naar de top van de pagina

 

Internet Publicatie Beschrijving
Genealogie Online Gratis. Genealogie Online is een dienst aangeboden door Bob Coret (van Stamboom Forum en Gids). U moet een GEDCOM bestand en eventuele afbeeldingen per email opsturen. Uw stamboom wordt online gezet rekeninghoudend met de privacy regelgeving voor controle door uzelf. Na controle geeft u toestemming om de publicatie voor iedereen zichtbaar te maken.
GeneaNet Gratis. Uw GEDCOM bestand wordt door de GeneaNet robot verwerkt en gepubliceerd rekeninghoudend met de privacy regelgeving. U kunt verwittigd worden wanneer er nieuwe persoonsinformatie wordt toegevoegd aan Geneanet met door u opgegeven familienamen.

Een aantal exclusieve diensten zijn tegen een jaarlijks lidmaatschap van Euro 40 beschikbaar.

PhpGedView Gratis. PhpGedView werkt op basis van een PHP webservice met een database programma, zoals MySQL. Voor deze oplossing is dus een flinke technische kennis vereist. 

PHPGedView kan een GEDCOM bestand inlezen en daarna kunt u er voor kiezen om uw informatie online bij te houden. Gebruikers van uw website zien dus altijd de laatste up-to-date informatie. Toegang naar privacy gevoelige informatie is niet mogelijk, behalve voor gebruikers die u zelf een specifieke gebruikersnaam en wachtwoord combinatie heeft gegeven.
stamboom.ngv.nl Gratis. Stamboom.ngv.nl is een dienst aangeboden door de NGV. U kunt zelf een GEDCOM bestand toevoegen rekinghoudend met de privacy regelgeving. Alternatief kunt u de webmaster verzoeken uw GEDCOM bestand om te zetten.

 

Omzetten naar HTML Beschrijving
GED2HTML Shareware - USD 20. GEDCOM naar HTML conversie.
GED Browser Gratis. Basis GEDCOM naar HTML conversie met een persoons- en achternamen lijst.

 

Algemeen Beschrijving
GenoPro

Shareware - USD 50. GenoPro is programma voor het grafisch zichtbaar maken, aanpassen en afdrukken van stambomen en genogrammen. Een genogram is een variatie op een geneagram, die zeer gedetailleerde relaties tussen personen laat zien. Een genogram kan ook gebruikt worden om een medische familie geschiedenis vast te leggen, waarin eventuele erfelijke eigenschappen zichtbaar worden gemaakt.

TreeDraw Shareware - USD 40. TreeDraw is een programma voor het maken van stamboom afbeeldingen, inclusief foto's en andere graphische elementen. Treedraw leest Kith and Kin stambomen en GEDCOM bestanden.

 

Voor de Mac Beschrijving
GEDitCOM
 

Gratis. Demoversie van GEDitCOM voor het bekijken van GEDCOM bestanden.

Shareware - USD 50. Met de volledige versie van GEDitCOM kunnen GEDCOM bestanden ook worden bewerkt.

Sparrowhawk
 

Gratis. Sparrowhawk is een GEDCOM-naar-HTML conversie programma gebaseerd op versie 2.5a van het GED2HTML programma voor Windows.

Terug naar de top van de pagina
 
| © Nederlandse Genealogische Vereniging | Privacy Policy | Disclaimer | Website overzicht |