Nederlandse Genealogische Vereniging
Wie op zoek gaat naar voorouders kan best wat hulp gebruiken...
Van de NGV bijvoorbeeld!

Afdeling Friesland

U kunt zonder inloggen gebruik maken van deze site, ingelogde gebruikers hebben toegang tot eventuele extra functionaliteiten.

Bijgewerkt: 5 december 2013

Welkom bij de NGV afdeling Friesland

Onze afdeling is op 26 april 1971 te Leeuwarden opgericht en organiseert al veertig jaar activiteiten op het gebied van genealogie en regionale geschiedenis. Iedereen die in deze provincie woont of "iets heeft" met de geschiedenis van de provincie en haar bewoners, kan kiezen voor het lidmaatschap van onze afdeling. Wij zijn onderdeel van de Nederlandse Genealogische Vereniging (NGV) die werd opgericht in 1946.

Genealogisch onderzoek is meestal een individuele activiteit. Toch is het leuk om contact te hebben met andere genealogen. Men kan van elkaar leren en gebruik maken van de ervaringen van anderen.

Onze afdeling organiseert 8 maal per jaar, van september tot en met april, een bijeenkomst met lezing. Deze zijn steeds op zaterdagmiddag in Historisch Centrum Leeuwarden (HCL) zodat u die ochtend een bezoek aan bijvoorbeeld Tresoar of het centrum van Leeuwarden kunt brengen.

In de maand mei organiseren wij een excursie naar een historisch interessante plaats in Friesland.

Onze afdeling geeft 4x per jaar een afdelingsblad uit, waarvan een themanummer in januari. Hierin staan artikelen van leden op genealogisch gebied. Ook de afdelingsbijeenkomsten worden hierin aangekondigd, waar ook niet-leden van harte welkom zijn. U kunt er andere genealogen ontmoeten, ze om advies vragen en ervaringen met hen uitwisselen.

De contactdienst is bij elke bijeenkomst aanwezig en hier kunt u aangeven wat u zoekt en vragen of er mensen zijn die een genealogische vraag van u kunnen beantwoorden.

| © Nederlandse Genealogische Vereniging | Privacy Policy | Disclaimer | Website overzicht |