Nederlandse Genealogische Vereniging
Wie op zoek gaat naar voorouders kan best wat hulp gebruiken...
Van de NGV bijvoorbeeld!

Afdeling Flevoland

Kwartierstaat in Excell (versie 2013).

Elk softwarepakket voor stamboomonderzoek kent de mogelijkheid om kwartierstaten uit te printen, maar deze passen vaak niet op 1 A4tje en vaak te klein om iets bij te schrijven tijdens onderzoek.

Vandaar deze kwartierstaat in Excel. Deze kunt u makkelijk uitprinten en bijvoorbeeld meenemen naar een archief voor onderzoek. Geen mooie grafische kwartierstaat, maar mooi overzichtelijk en goed met de hand in te vullen.

U kunt hier een blanco kwartierstaat in Excel downloaden. Deze kunt zelf invullen. Alle velden zijn overschrijfbaar. Op het 1e tabblad (I-V) kunt u de eerste 5 generaties invullen. U begint bij uzelf, vervolgens uw ouders, grootouders etc.

Het mooie van deze kwartierstaat is, dat de 5egeneratie is ingevuld- deze gegevens automatisch op de volgende tabbladen (V-IX 17, V-IX 18 etc.) ingevuld worden.

Als de tabbladen I-V en V-IX 17 t/m V-IX 31 helemaal ingevuld zijn en dat zal maar weinig mensen lukken, zijn er 9 generaties met in totaal 511 voorouders gevonden. Wilt u nog verder, dan zou u verder kunnen gaan met daar weer de voorouders van, maar dat wordt erg veel. Er zouden dan nog een veelvoud aan tabbladen bij komen. Een tabblad is er al: van voorouder nr. 256. Mocht u verder willen, kunt u dit tabblad gebruiken om te kopieen.

Kwartierstaten.jpg Bent u zover en wilt u weten hoe verder, stuur dan een mailtje.
Dit is de downloadlink voor de Excel-kwartierstaat:

| © Nederlandse Genealogische Vereniging | Privacy Policy | Disclaimer | Website overzicht |