Nederlandse Genealogische Vereniging
Wie op zoek gaat naar voorouders kan best wat hulp gebruiken...
Van de NGV bijvoorbeeld!

Afdeling Drenthe en Noordwest-Overijssel

Jubileum 1989 - 2014

Jubileum


Bijgewerkt 1 februari 2017.

25-Jarig Jubileum

 


Jubileum NGV afd. Drenthe en Noordwest-Overijssel


 

Onze afdeling vierde op 25 oktober 2014 haar 25-jarige bestaan. Dit heugelijk feit werd gevierd in 'de Vredehorst' te Hoogeveen met verschillende activiteiten.

Onze activiteiten in het kader van het 25-jarig Jubileum:

 

1. Threant Jubileumnummer 1989 - 2014. (68 blz.)

2. Jubileum CD 1989 - 2014. De CD staat boordevol artikelen uit heden en verleden. Prijs leden: 5 Euro; niet-leden: 10 Euro.

3. Jubileumbijeenkomst op 25 oktober 2014 in de Vredehorst te Hoogeveen met receptie, sprekers, standhouders en het online op de website plaatsen van de in de loop der jaren verzamelde overlijdensadvertenties door Promens Care te Hoogeveen.


 

Standhouders

NGV afd. Drenthe en Noordwest-Overijssel
NGV afd. Groningen
NGV afd. Friesland
NGV afd. Twente
Homan Free Software
Die Luyden van 't Hooge Veene
GP Familie Software
Historische Vereniging Avereest
Pro-Gen Software
Nationale Militie Hoogeveen
Historische Kring Hoogeveen
Verkoop boeken Drenthe en Friesland (Age Stiksma)
De Booy Bode

 

Jubileum CD

 

Onze jubileum CD in het kader van ons 25-jarig jubileum bevat enkele honderden pagina's tekst en foto's met kwartierstaten, genealogieen, parentelen en verhalen. Van ons blad Threant staat vrijwel elke uitgave digitaal op de CD, van 1989 t/m 2014!
Uniek is de zeer uitgebreide bijdrage van drs. Ridderbos over de Joden die begraven liggen op de Joodse begraafplaats te Assen.
Ook zeer bijzonder is de beschrijving van de boerderijen en bewoners van Holthone. Van onze afdeling staan de complete Kwartierstatenboek 2009 en de Voorouderboeken van 2000 en 2004 op de CD, naast o.a. beschrijvingen van Zuidenveld tussen Sleen tot Emmen, tussen Coevorden en Hardenberg en Van Anloo naar Anderen op de CD. De overige artikelen zijn talrijk!

De CD is is ook nog te koop tijdens onze volgende bijeenkomst. Ook kunt u de CD per post ontvangen, waarbij de verzendkosten 2,50 Euro bedragen. Op onze volgende bijeenkomst op 22 november. Het jubileum nummer van Threant is dan ook nog te koop voor 4,00 Euro.

* De CD kost voor leden 5 Euro.
* Niet-leden 10 Euro.
* Verzendkosten CD per post 2,50 Euro.

Opstartproblemen?
Mocht u problemen ondervinden met het opstarten van de CD kunt u telefonisch ondersteuning krijgen, door even met onze voorzitter, Harm Hillinga te bellen: 0528-272433.

Verzenden CD:
Wilt u de CD per post ontvangen, stuur dan een mailtje met uw volledige adres naar onze voorzitter. Er wordt dan contact met u opgenomen over de verdere procedure.


Fotoreportage van onze jubileumbijeenkomst.


Ons bestuurslid Henk Jonkman en Anneke Pol maakten foto's over de hoogtepunten van ons jubileum. Deze foto's zijn i.v.m. de grootte van de bestanden op een externe server geplaatst.

Je kunt de foto's bekijken door hier te klikken.

 

Er zijn nog een klein aantal CD's van ons 25-jarig Jubileum uit 2014 beschikbaar!

| © Nederlandse Genealogische Vereniging | Privacy Policy | Disclaimer | Website overzicht |