Nederlandse Genealogische Vereniging
Wie op zoek gaat naar voorouders kan best wat hulp gebruiken...
Van de NGV bijvoorbeeld!

Dienst Contactdienst

U kunt zonder inloggen gebruik maken van deze site, ingelogde gebruikers hebben toegang tot eventuele extra functionaliteiten.

Repertorium op 606500 Familienamen

De Contactdienst stelt tot doel om mensen die onderzoek doen naar dezelfde familienaam met elkaar in contact te brengen. Er is bijna altijd wel iemand die onderzoek doet naar uw familienaam.

Om betere 'matches' te krijgen registreren we niet alleen de familienaam, maar ook de plaats en het tijdvak, waarin deze naam voorkomt in het bestand van de deelnemer. Zo krijgt je meteen een indruk of de ander dezelfde familie onderzoekt of niet. Dat is met name van belang bij veelvoorkomende familienamen. Een 'De Wit' uit Amsterdam rond 1800 is waarschijnlijk geen familie van 'De Wit' uit Rotterdam in dezelfde periode. Bij een weinig voorkomende familienaam bent u waarschijnlijk blij met elke vermelding en stuit u misschien op de spreekwoordelijke naald in de hooiberg; in een plaats waar u zelf nooit gezocht zou hebben.

De Contactdienst bevat geen persoonsgegevens, maar verwijst naar een inzender die naar die familienaam onderzoek doet. U moet zelf -meestal via e-mail- met deze persoon contact opnemen. Als u gegevens van een inzenders heeft ontvangen, is het uiteraard normaal om haar/hem hiervoor te bedanken en indien u meer gegevens heeft deze met haar/hem te delen. Ook is het gebruikelijk om bij publicatie te vermelden van wie u de gegevens heeft ontvangen.| © Nederlandse Genealogische Vereniging | Privacy Policy | Disclaimer | Website overzicht |