Nederlandse Genealogische Vereniging
Wie op zoek gaat naar voorouders kan best wat hulp gebruiken...
Van de NGV bijvoorbeeld!

Afdeling Amersfoort en omstreken

Index met onderwerpen in het afdelingsblad

Met "CTRL F" krijgt u boven in uw scherm een zoekvenster waar u een trefwoord kan invullen.

Attentie: informatie genoemd in het archief kan verouderd zijn. Bij gebruik er van wordt u aangeraden de actualiteit te controleren. Denk bij het overnemen van een artikelen aan de bronvermelding

Jaargang 26 (2017): nr 2  

Ten geleide; Colofon; Lezingen&Activiteiten; Van uw (vorige) voorzitter; Willem van Maren treedt af als afdelingsvoorzitter; Van uw (nieuwe) voorzitter; FamiliSearch; Genealogie en internet; Zouaven; Haar familie, een rechte vrouweijke lijn; Aan Trouw en Dapperheid; De zouaaf: Lambertus Frankefort; Differentiatie lidmaatschap; Beknopt verslag Afdelingsledenvergadering (ALV) van 6 april j.l.; Vacatures; Ledenbestand; Genealogie en vakantie.

Jaargang 26 (2017): nr 1  

Ten geleide; Colofon; Lezingen&Activiteiten; Van uw voorzitter; Jubileumbijeenkomst 45 jaar NGV Amersfoort e.o.; Hoe schrijf je familiegeschiedenis?; Beknopt verslag van de afdelingsledenvergadering van 17 november 2016; Beknopt verslag Algemene Vergadering van 26 november 2016; De Amersfoortse schilders Toon Tieland en Johan Traarbach; Familiegeschiedenis familie Hovestad; Het scelet van onze voorouders; Stel je voor: Dhr. Van Willigenburg, dhr. Du Pré, dhr. Klijnen; Rectificatie artikel periodiek 25-03, Johanna van den Heitenberg moet zijn Johanna van den Heiligenberg; Twee bijeenkomsten in oktober 2016; Zeven generaties vrouwen; Boekbesprekingen; Ledenbestand.

Jaargang 25 (2016): nr 3  

Ten geleide; Colofon; Lezingen&Activiteiten; Van uw voorzitter; Ledenbestand; Jubileumbijeenkomst 45 jaar NGV Amersfoort e.o.; Reunion; Genealogie voor 1600; Famillement 2016; Korenmolen De Gunst: een reactie op een artikel in nummer 2016-2; Twee belangrijke websites; Jubileumbijdragen; De familie Uittien; Zoektocht naar nabestaanden via secundaire bronnen; Oma gevonden; De vijf zonen van Hendrik; Anna Kronenburg en de hofstede Kronenburg; Soms loopt het net even anders; Zoektocht; Waarom overlijdt een Amersfoorter in Rosmalen?; Drie huwelijken tegelijk; Ome Ies uit Texas; Een koninklijke kus; Johanna van den Heiligenberg opgelicht door de notaris; Een oude foto. Een uitje van de Philips Harmonie; Het graf van Hendrik Krol (1858-1934) bestaat nog; De kleine Bieshaar, een keuterboerderijtje; De trein naar Westerbork en mijn vader; Onderwijsevolutie of onderwijsrevolutie; Verhuizen naar het nieuwe land; Nieuwe vragen.

Jaargang 25 (2016): nr 2  

Ten geleide; Colofon; Lezingen&Activiteiten; Ledenbestand; Van uw voorzitter; Fotodatering en identificatie; Oud schrift; Willem Hendrik Kam, gemeentearchitect van Amersfoort; Delpher: de krant als bron voor genealogisch onderzoek; Beknopt verslag Afdelingsledenvergadering (ALV) van 12 april 2016; Stel je voor: Peter Duijst; Stel je voor: Jan Wijntjes; Een ongeluk op molen 'De Gunst' in Amersfoort; Armenzorg op het platteland in de 18e eeuw; WieWasWie niet meer gratis; Sporen van oorlog in Eemland; Samenvatting van de Zeven pijlers van het genealogisch onderzoek; De vrouw in de genealogie - 70 jaar NGV, een uitnodiging; Jubileumnummer: een stukje familiegeschiedenis; Facebook NGV Amersfoort.

Jaargang 25 (2016): nr 1  

Ten geleide; Colofon; Lezingen&Activiteiten; Ledenbestand; Van uw voorzitter; Beëindiging spreekuur stamboomonderzoek en familiegeschiedenis; Computergenealogie in De Brug; Genealogische bronnen bij het Nedelands Instituut voor Marine Historie; Geneanet; Afdelingsledenvergadering (ALV) van 3 november 2015; Stel je voor: Marcel Kemp; Bereikbaarheid en informatie-uitwisseling; Crime passionel; Genealogischedag in het Eemhuis; Genetisch onderzoek deel 2; Vacature redactie; Niet acht, maar negen (of meer) op een rij; Boekbesprekingen.

Jaargang 24 (2015): nr 3  

Ten geleide, Colofon, Lezingen&Activiteiten, Ledenbestand, Van uw voorzitter, Erochique: erotiek in de vroegere eeuwen, Beknopt verslag Afdelingsledenvergadering (ALV) van 16 april jl., Vertrouwd en vernieuwd: Archief Eemland in het Eemhuis, Met de hond en de hondenkar terug in de historie. Nostalgie met een verdwenen transportmiddel, Stel je voor: Douwe Noordhof, Vermorzeld onder de trein, Een goede dag om een erfenis te verdelen, Genetisch onderzoek deel 1, Zoeken naar kadastrale gegevens, Cursus archiefonderzoek gemeentearchief Barneveld, Boekbesprekingen.

Jaargang 24 (2015): nr 2  

Ten geleide, Colofon, Lezingen&Activiteiten, Ledenbestand, Van uw voorzitter, De Nieuwe Hollandse Waterlinie, Genealogie en nu op zoek naar DNA?, Wie Was Wie, Acht kalenderjaren op rij, Stel je voor: Carel Wiggerman, Henny van den Brink-Koolschijn, Vervolg op eerdere publicaties Mattheus Scheerder, Boekbesprekingen, Vacature redactie.

Jaargang 24 (2015): nr 1  

Ten geleide, Colofon, Lezingen&Activiteiten, Ledenbestand, Van uw voorzitter, De valkuil van naamsveranderingen, Kastelen in de Gelderse Vallei, Stel je voor: Gerrit Johan van de Kuilen, Maarten de Vries, Cornelis van de Haar, Mattheus Scheerder (vervolg), Het Mathematics Genealogy Project, Genealogisch onderzoek naar horigen en vrijen in en rond Putten op de Veluwe, Bijeenkomst Famillement en open dag archief Gelderland, Kort nieuws, Vacature redactie.

Jaargang 23 (2014): nr 3  

Ten geleide, Colofon, Lezingen&Activiteiten, Van uw voorzitter, In memoriam Joop van Dort, Ledenbestand, Een boek maken in Word, Digitaliseing bij de NGV, Zoeken &Vinden via de NGV-website, Excursie naar het Kadastermuseum en het Gelders Archief, Stel je voor: Rob Trietsch, Willem van Donkelaar, Frans van der Lee, Een Italiaanse familie in Argentinië, Het bewaren waard, Eenhuis geopend, Genealogische software, Terugblik op PRO-GEN gebruikersdag, Vacature redactie, Cursus genealogie in Amersfoort en Eemnes, Tentoonstelling Souvenir de la Guerre.

Jaargang 23 (2014): nr 2  

Ten geleide, Colofon, Lezingen&Activiteiten, Van uw voorzitter, In memoriam Antoinette Maria (Nette) Sjamaar, Terug in de Tijd: gekaapte brieven geven hun (taal)geheimen prijs, Genealogisch onderzoek in Duitsland, Aldfaer, Reactie: Aldfaer beproefd, Goud en zilver in het archief, Koorts en honger, ofwel de geneeskunde in vroeger tijd op het platteland, Stel je voor: Bob Ramak, Pieter ging uit varen, Mijn archiefstructuur, Afscheid Tilly du Pui en Dick van Wageningen in Archief Eemland, Verhuizing Archief Eemland, PRO-GEN gebruikersdag, Vacature redactie, Boekbesprekingen, Cursus genealogie.

Jaargang 23 (2014): nr 1  

Ten geleide, Colofon, Lezingen&Activiteiten, Van uw voorzitter, Zilveren speld voor Jan Roggenkamp, Dankwoord door Cor van Rooij, Boeven in de familie, Stel je voor: Joop Scholte, Digitalisering NGV, Website NGV vernieuwd, The Next Generation, Oude recepten en de maten en gewichten, De veldzichtstraat - een illegaal bebouwd straatje, Mattheus Scheerder, drapier en burger van Amersfoort, Reactie op het verhaal over Mattheus Scheerder, Genealogische werkgroepen in Ermelo en Putten, Boekbesprekingen, Cursus genealogie, Nieuws van de afdelingsbibliotheek.

Jaargang 22 (2013): nr 3  

Ten geleide, Colofon, Lezingen&Activiteiten, Zilveren speld voor Cas van der Kroon, Bedankt Jeanne, Van uw voorzitter, Ledenbestand, Wie is wie: Arie van Herk, Sociale vangnetten in de Gouden Eeuw, Crisis door de eeuwen heen, GensDataPro, Stel je voor: Anita Lestrade, 2e aanvulling op De familie Scheltus (blz. 15 van deze jaargang), Johan van Oldenbarnevelt, Bollenburgh, Boekbesprekingen, Nieuws van de afdelingsbibliotheek.

Jaargang 22 (2013): nr 2  

Ten geleide, Colofon, Lezingen&Activiteiten, Ledenbestand, Van uw voorzitter, Het telen en roken van tabak, Amersfoort op de kaart, HISGIS, Het Kadaster, feitelijk verrassend, WatWasWaar, Stel je voor: Bart van Haastrecht; Hein Bense; Heleen Dekker, Hoe helpt Genealogie Online u in uw onderzoek?, ICT en genealogie: Beperking internetprogramma's, Cholera aan boord!, Een vroege Mondriaan in Amersfoort, Jacob van Campen, Heer van Randenbroek, 1e aanvulling op De familie Scheltus (blz. 15 van deze jaargang), Boekbesprekingen, Nieuws van de afdelingsbibliotheek.

Jaargang 22 (2013): nr 1  

Ten geleide, Colofon, Lezingen&Activiteiten, Ledenbestand, Van uw voorzitter, Vrouwen in het leger van Napoleon, Opa Kas, Diverse bijeenkomsten, Stel je voor: Arie van Herk;   Ricardo van Soest;   John Rijnenburg, De familie Scheltus, Jacoba van Ravenhorst, Hoofdredacteur gezocht, Nieuws van de afdelingsbibliotheek.

Jaargang 21 (2012): nr 3

Ten geleide, Colofon, Lezingen&Activiteiten, Ledenbestand, Van uw voorzitter, Valkuilen en zegeningen van DNA onderzoek, ISGIS, Stel je voor: Arda Evers, Het oude kerkboekje van de familie Teves, Genealogie Teves, Het merkwaardige verhaal van mijn overgrootvader Uitenbogaart, Het bewogen leven van mijn overgrootmoeder Fredrika Waaijer, verovering van een kaperschip in 1730, Maar geen middelen om ons in onze eerste behoefte te voorzien; Kaastra, Een mysterieuze geboorteakte, Sociale media en genealogie, Boekbesprekingen, Nieuws van de afdelingsbibliotheek.

Jaargang 21 (2012): nr 2,   

Ten geleide, Colofon, Lezingen&Activiteiten, Ledenbestand, Van uw voorzitter, Personalia, Veertig jaar afdeling Amersfoort en omstreken, Een myngelen goets wijn voir hoiren arbeit ende onlede, De Nederlandse Eetcultuur door de eeuwen heen, Bedelaars en landlopers in het Utrechtse, Speurtocht naar een zestiende-eeuwse charmeur en charlatan, Oplossing van de jubileumprijsvraag, Stel je voor: Lodewijk van Beek, Schippersvrouw?, Hinderkien Huiting, Robert Heinrich Wollsdorff, Anna van de Hoef, Hoe het Leger des Heils in onze familie kwam, Een verhaal over echte liefde, de kerk, het platteland, vroeger en een kersttraditie, Nico van Poeteren, een vermaarde phytopatholoog, Hendrikus van den Bielerd (1827-1908) Een tieneravontuur met gevolgen, Mijn avontuur met het zoeken naar mijn overgrootouders: Aukje Kamstra, Grietje van Someren, Tja .... Het verhaal gaat in Chaam, Mijn overgrootouders; hoe zij elkaar leerden kennen, Een kant en klare genealogie op internet, Mijn overgrootouders Hilhorst, Roosjeroos, Een levenslustige overgrootmoeder, Mijn overgrootvader de (Hartman)laan uitgestuurd, Boekbesprekingen, Archief Eemland start met een genealogisch spreekuur, Genealogisch Erfgoed Magazine, Nieuws van de afdelingsbibliotheek.

Jaargang 21 (2012): nr 1,   

Ten geleide, Colofon, Lezingen&Activiteiten, Ledenbestand, Afscheid Henk Bousema, Van uw voorzitter, Moderne media, Digitale ontwikkelingen en de familiegeschiedenis, De "Wegh der Weegen" Jacob van Campen Via Appia op de Utrechtse heuvelrug, Gelatiniseerde en vergriekste namen in Nederland, Zonnige zaterdag, Jaap van Zuylen op Groenland (1932-1934) Stel je voor: Jaap Modderman; Maroesja van Oeveren; Leo van Gulyk; Jan van Dijk; Emmy van Harten; Ans Brom; Marcel van de Krol, Rob Vredeling, Jubileumprijsvraag, Je stamboom op internet, Tijdreizen? Genealogisch programma My Heritage, Geschiedenis van de Burgerlijke Stand, De grootste stamboom van Nederland?, De klacht van Truus, Uit oude Schriftjes, Onbeken en verzwegen familieverleden, Boekbespreking, Nieuws van de afdelingsbibliotheek.

Jaargang 20 (2011): nr 3

Ten geleide, Colofon, Lezingen&Activiteiten, Ledenbestand, Van uw voorzitter, In memoriam: Anton van Nostrum (1942-2011), Terugblik op 22 jaar bladverzorging, Verslag van de afdelinsgledenvergadering, Hoe schrijf je een familiegeschiedenis, De genealoog als archivaris, Uit het leven van Maas Aartsz, Gemeenteraadsverkiezing in Achthoven, Land van Woerden: Gekke Dirk, Het mysterie van mijn overgrootvader Mente Bousema, Gevaarlijk kruitschip bij Souburg, Lijkele's afscheid van zijn emigrerende ouders, broers en zusters in 1886, Harm Berends Geuchies, Overgrootouders! Wie zijn voorvaderen niet kent zal ook voor het nagesacht weinig belangstelling hebben Overgrootmoeder Moeke de Herder - Tjitske Gerrits de Herder - Hoekstra, Mijn unieke overgrootvader Jan de Jager, Een plattelandsnotabele in de tweede helft van de negentiende eeuw, Kastelein in de Amersfoortse Sociëteit Amicitia, Verrassing, De familie Kranen in Schiedam, Mijn overgrootvader Frederik Josef van der Kroon, Een veelbewogen leven, Johannes Schoots en Johanna Maria van Os, Mijn overgrootouders, Mijn overgrootvader Toon Godefrooij, Een honderdjarige marketentster, Onoirbaar gedrag van onderwijzer, Een overgrootouder: Christina Magdalene Kuhnkov, Nieuws van de afdelingsbibliotheek.

| © Nederlandse Genealogische Vereniging | Privacy Policy | Disclaimer | Website overzicht |