Nederlandse Genealogische Vereniging
Wie op zoek gaat naar voorouders kan best wat hulp gebruiken...
Van de NGV bijvoorbeeld!

Afdeling Achterhoek en Liemers


lezingen- en workshopprogramma 2017 - 2018
NGV-afdeling Achterhoek en Liemers
lezingen op 23 september, 28 october en 25 november 2017
"Dorpscentrum Vorden"
Raadhuisstraat 6, Vorden
aanvang 14.00 u, zaal open 13.30 u
spreker: drs A.W.J. van Gestel

De lezingen op 23 september, 28 oktober en 25 november vormen een drieluik en vertellen over het belang van moderne (genetische) wetenschap voor het familieonderzoek van genealogen.

Toon van Gestel was tot maart van dit jaar voorzitter van onze NGV. Hij heeft nu tijd gekregen om ons van zijn enorme kennis op het gebied van wetenschappelijk genealogisch onderzoek te laten profiteren. Als oud-docent kan hij lastige onderwerpen helder en duidelijk op zijn toehoorders overbrengen, ook nog op een humorvolle wijze.

De lezing van zaterdag 28 oktober heeft als titel: 'DNA en genealogie' en de derde en laatste lezing op zaterdag 25 november handelt over 'populatie genealogie'.

Het bestuur van de afdeling heeft besloten het drieluik als geheel aan te bieden en niet te spreiden over meer verenigingsjaren. Ze gaat er van uit dat de samenhang tussen de drie invalshoeken dan beter tot haar recht komt.


Workshop GensDataPro

Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers
gebouw 't Brewinc
IJsselkade 13
7001 AN Doetinchem

Er wordt regelmatig gevraagd naar begeleiding bij GensDataPro. Daarom wil het bestuur komend seizoen vier workshops organiseren, gebaseerd op de boeken van mevr. Poot.

De onderwerpen en data zijn (op dinsdagavond):
3 oktober "Configuratie van het programma, invoer en hanteren van basisgegevens".
14 november "Invoer van foto's en objecten en het gebruik van bronnen".
9 januari "Genealogische rapporten in tekstvorm en het gebruiken van MS-Office programma's".
13 februari "Grafische vormen van genealogische rapporten en basisvorm van een website".

Deze workshops zijn nadrukkelijk geen cursus! U kunt u aanmelden voor een cursusavond maar ook voor de hele reeks van 4 avonden.

Voor verdere informatie verwijs ik u naar het Bulletin en naar de website van de NGV op pagina 'NGV-actueel/evenementen binnenkort'.| © Nederlandse Genealogische Vereniging | Privacy Policy | Disclaimer | Website overzicht |