Nederlandse Genealogische Vereniging
Wie op zoek gaat naar voorouders kan best wat hulp gebruiken...
Van de NGV bijvoorbeeld!

Stamboom.ngv.nl

Introductie

Welkom op stamboom.ngv.nl! Deze sectie bevat talloze bestanden van gebruikers die u vrijelijk kunt doorzoeken. Dit kunt u doen via het commando "Zoeken in stamboom" (zie lijst in het groene kader hierboven).
Momenteel staan in de Stamboom database 6.350.185 personen.
Laatste update: 21 mrt 2018 21:52.

Wilt u zelf ook gegevens aanleveren voor deze website?

De NGV geeft iedere genealoog de mogelijkheid een genealogie of kwartierstaat te presenteren op internet.

Voorwaarden:

U dient zich strikt te houden aan de richtlijn “Publicatie van Persoonsgegevens op Internet” van het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) (68 bladzijden). Dit is hier te downloaden. De eenvoudigste manier is om geen gegevens te publiceren van levende personen. Daarbij zijn de volgende vuistregels van belang: geboorte: na 100 jaar, huwelijk: na 75 jaar.
Indien u wilt publiceren over levende personen dienen zij hier expliciet toestemming voor te hebben gegeven, zij hebben inzage en correctie recht.
Daarenboven dient u zich aan te melden bij het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP). Het verstrekken van gegevens van een levende persoon aan een andere genealoog mag alleen na toestemming van betrokkene en aanmelding daarvan bij het CBP. Ook de ontvanger dient dit te melden bij het CBP. Als ontvanger de gegevens wil gebruiken voor een publicatie heeft ook hij toestemming nodig van betrokkene. Publicatietoestemming is dus niet overdraagbaar!

In het genealogieprogramma dat uw GEDCOM-bestand produceert kunt u hoogstwaarschijnlijk de gegevens van nog levende personen onderdrukken. Zo niet dan zijn er speciale programma’s voor die dit realiseren zoals GedClean ($10), GedLiving, GedPrivy (de laatste 2 waarschijnlijk alleen op oudere besturingssystemen). U blijft altijd eigenaar van de door u aangeleverde gegevens en blijft hiervoor ook verantwoordelijk. Bij een eerste melding van privacyschending of correctie dient u direct de gegevens aan te passen. Als u in gebreke blijft zal de webmaster uw bestand verwijderen.Als u gegevens gebruikt van anderen, lees dan eens: Mag je andermans stamboom overnemen?

Stappen voor het plaatsen van uw genealogische gegevens

  • Als u nog niet geregistreerd bent, registreer u dan op de website www.ngv.nl (registreren is ook voor gasten gratis). Zodra u de login gegevens heeft ontvangen kun u inloggen.
  • Log in op www.ngv.nl. Klik op "Mijn Profiel" en vervolgens op "Mijn Stamboom".
  • Klik op "Stamboomcontainer aanmaken" En vul naam en beschrijving in van de container. U kunt zo één of meer stamboom-containers definiëren.
  • In een stamboomcontainer kunt u een GEDCOM-bestand uploaden via het commando "Vullen". Hiermee worden uw genealogische gegevens onmiddellijk toegankelijk voor de internetgebruikers
Zie ook de uitgebreide uitleg over de mogelijkheden van stamboom.ngv.nl

Hoe maak ik een GEDCOM-bestand?

Voor de meest gangbare genealogische programma's hebben we een korte beschrijving over hoe een GEDCOM-bestand aan te maken:

en natuurlijk ook de handleiding van uw genealogisch computerprogramma.
Maximale grootte van het GEDCOM-bestand is 7,8 MB (was 4 MB).
Heeft u een groter GEDCOM-bestand en kunt u het niet splitsen, stuur het bestand dan in gecomprimeerde vorm (zip) naar de . Hij zal zorgen dat dit bestand in ee nieuwe container wordt opgeslagen die daarna aan uw profiel wordt gekoppeld.
Als u meer wilt weten over GEDCOM in het algemeen, lees dan eens de GEDCOM Beschrijving

Zoeken in Stamboom

U kunt zoeken door op de volgende link te klikken Zoek in Stamboom

Nadat u een persoon heeft gevonden, kunt u via "voorgeslacht" de kwartierstaat grafisch laten tonen. De onderstaande afbeelding laat zien hoe dit er uit kan zien.


Uw kwartierstaat opnemen in uw profiel

Als uw kwartierstaat op te roepen is via stamboom.ngv.nl, kunt u uw kwartierstaat ook direct laten oproepen vanuit uw profiel.

Er verschijnt dan een pictogram in uw profielgegevens. Als men daar op klikt wordt de grafische vorm van uw kwartierstaat weergegeven.
Wat u daarvoor in uw profiel moet aanpassen kunt u lezen in een nieuwsartikel
Onze partners:
| © Nederlandse Genealogische Vereniging | Privacy Policy | Disclaimer | Website overzicht |