Nederlandse Genealogische Vereniging
Wie op zoek gaat naar voorouders kan best wat hulp gebruiken...
Van de NGV bijvoorbeeld!

Publicaties van NGV leden

Zoeken - Alle Publicaties


"Hâld moed; Geschiedenis van een geslacht Bijker uit het Friese veengebied"

Publicatie geplaatst door: Dhr. P.C. Bijker uit GORINCHEM op 10 dec 2015

Beschrijving

Piet Bijker, Gorinchem 2015, 339 blz., ill., index,, prijs € 19,95, ISBN: 978-90-819135-1-5

Genealogische publicaties zijn er in verschillende soorten. In ­essentie bevat dit boek een patriarchale stamreeks, die begint bij de oudst bekende voorouders: het beschrijft de ­geschiedenis van ­vader op zoon. Hun gezinnen en nakomelingen krijgen echter ruim aandacht, evenals de historische en regionale context, waarin deze ­familiegeschiedenis geplaatst wordt. Het resultaat is een ­ruime en i­ndringende blik op vier eeuwen met personen en gebeurtenissen in het veengebied van zuidoostelijk Friesland.
Het onderzoek heeft zich niet beperkt tot de gebruikelijke gegevens over geboorte, huwelijk en overlijden. Deze familiehistorie is gebaseerd op gebruik van ­fiscale, notariële, kerkelijke en rechterlijke archieven, maar ook op ­boeken, websites en krantenartikelen. Meer dan eens komt de gang van zaken bij het onderzoek aan de orde. Het boek is rijk geïllustreerd met meer dan honderdvijftig afbeeldingen en voorzien van schema’s en een uitgebreide index.
Het leven van de arbeiders in de agrarische en veengebieden ten oosten van Heerenveen was zwaar: hard werken tegen lage lonen en met lange werktijden, werkloosheid, vrouwen- en kinderarbeid, weinig of geen perspectief. Dan is hulp soms onmisbaar. En karakter. Moed.
Uitgebreide informatie over het boek en bestelmogelijkheid via link


Onderzochte families:

Bijker, Hoopstra


Aantal malen gelezen: 1076

 


| © Nederlandse Genealogische Vereniging | Privacy Policy | Disclaimer | Website overzicht |