Nederlandse Genealogische Vereniging
Wie op zoek gaat naar voorouders kan best wat hulp gebruiken...
Van de NGV bijvoorbeeld!

Publicaties van NGV leden

Zoeken - Alle Publicaties


Vijf eeuwen Duijm

Publicatie geplaatst door: Mevr. T. Hofman uit VLISSINGEN op 07 feb 2014

Beschrijving

Thonis Duijm, rond 1550 geboren in Elden, is de oudst bekende voorvader van deze familie Duijm. Door de vondst van veel notariële en gerechtelijke stukken uit de 17e en 18e eeuw kon er veel aandacht worden geschonken aan hem en zijn nakomelingen. Zonder tot een geschiedenisboek te vervallen wordt er, door middel van aparte stukjes tekst, aandacht besteed aan hun woonomgeving en leefomstandigheden in de diverse perioden.

De eerste generaties wonen in Arnhem en omgeving. Latere generaties wonen in Den Haag, Delft, Leiden, Hellevoetsluis, Muiden, Noord-Holland, Sassenheim, Groningen, Vlissingen, etc.

Ook aangetrouwde families komen aan bod zoals Van der Hoeven, Van Kell, Sandijck, Van Grevenbroeck, Le Maitre, Van Schelvergem, Magendans, Schermer, Wilms en Nooij. Tevens zijn gegevens over andere families Duijm opgenomen.

De hoofdstukken zijn verlevendigd met afbeeldingen en illustraties uit de periode waarin ze leefden, de stad waar ze woonden of van het beroep dat ze uitoefenden. Van de latere generaties zijn foto's opgenomen.

Het boek is goed verzorgd uitgevoerd, volledig in kleur en gedrukt op stevig zijdemat papier. Het heeft een harde, glanzende kaft en gelijmde rug. Het boek bevat het 25 hoofdstukken, 2 bijlagen en vele schema's, in totaal 390 bladzijden. De kleurenuitgave kost € 63,50.
Er bestaat ook de mogelijkheid voor een zwart/wit versie te kiezen. De kaft van dit boek is gelijk aan de kleurenversie, maar de kwaliteit van het papier verschilt aanmerkelijk. De zwart/wit uitgave is gedrukt op standaardpapier. De prijs van dit boek is € 31,50.

Te bestellen bij http/www.lulu.com/shop.
Voor nadere informatie: tiny-hofman@kpnplanet.nl


Onderzochte families:

Van der Hoeven, Van Kell, Sandijck (Arnhem), Van Grevenbroeck, Le Maitre (Den Haag), Van Schelvergem, Mackerkare, de Beer, Slegt, van Ginkel, Ketjen, Hoogeveen (Hellevoesluis), Magendans, van Sandbrink, van Loghem, Fintelman, Relander, Speur, Homburg, van Meegen, Tap, Vogelaar, Bloemendaal, Schut, Hut, Bode, Engelkens Groningen), van der Wal, Zewald, Rangé, Groenen (Arnhem), Aker, Meghelse, Bol, Schalk, de Blieck, van den Berg, Geerling, Schaap, Borreman, van Winkel, Leugering, van Heumen, Bonte (Leiden), Schermer, Wilms, Nooij (Midwoud)


Aantal malen gelezen: 1730

 


| © Nederlandse Genealogische Vereniging | Privacy Policy | Disclaimer | Website overzicht |