Nederlandse Genealogische Vereniging
Wie op zoek gaat naar voorouders kan best wat hulp gebruiken...
Van de NGV bijvoorbeeld!

Publicaties van NGV leden

Zoeken - Alle Publicaties


Den Burg 1622-1830: Huizen, huiseigenaren en bewoners

Publicatie geplaatst door: Mevr. M. Klaassen uit UTRECHT op 20 nov 2017

Beschrijving

Begin 2018 verschijnt het boek “Den Burg 1622-1830: Huizen, huiseigenaren en bewoners” van Thijs en Miriam Klaassen. Hierin beschrijven zij de bewoningsgeschiedenis van elk huis dat in die periode in Den Burg op Texel stond. Van de opeenvolgende huiseigenaren worden niet alleen de namen vermeld, maar er wordt ook veel aanvullende informatie uit uiteenlopende archieven gegeven. Zo ontstaat een beeld van de omstandigheden waarin de betrokken personen leefden.

Deze publicatie is het resultaat van tientallen jaren onderzoek. Door informatie uit allerlei bronnen te combineren, bleek het mogelijk om van de meeste huizen de eigenaren te achterhalen tot vroeg in de zeventiende eeuw.
Het boek is interessant voor iedereen die geďnteresseerd is in de ontstaansgeschiedenis van het dorp Den Burg, maar ook voor genealogisch geďnteresseerden van wie de voorouders in Den Burg woonden. Het is voorzien van een naamregister met meer dan zesduizend vermeldingen, zodat gemakkelijk kan worden opgezocht wie in welk huis woonde.

Voorinschrijving
Het boek heeft een omvang van 552 bladzijden en zal worden uitgegeven in een kleine oplage. Het is vanaf februari te verkrijgen voor 40 euro (excl. eventuele verzendkosten). Wie er zeker van wil zijn een exemplaar te bemachtigen, kan het nu al bestellen door een e-mail te sturen naar texel@hccnet.nl.

Hieronder een voorproefje van een bladzijde uit het boek.

Aantal malen gelezen: 618

 


| © Nederlandse Genealogische Vereniging | Privacy Policy | Disclaimer | Website overzicht |