Prikbordmeldingen van de NGV

 

Bewaren Archiefstukken

Geplaatst op: 13 okt 2017 00:09 door 0 op de webstek van NGV

Beste Genealogie-vrienden,

Ik heb een vraag... Ik heb, net als velen van jullie, diverse oude documenten (oude bidprentjes, trouwboekjes, etc.). Nu wil ik deze heel graag op een verantwoordelijke manier bewaren, ik las op internet iets over zuurvrije enveloppen. Nu heb ik ge´nformeerd bij een bedrijf die dit verkoopt, maar dat is alleen maar in hele grote aantallen (dus niet bepaald goedkoop).

Nu is mijn vraag aan jullie; wat adviseren jullie mij? Het gaat over een tiental bidprentjes, een paar trouwboekjes en wat oude foto's enzo. Zoals jullie begrijpen heb ik hier geen stapels enveloppen voor nodig.

Desalniettemin wil ik uiteraard dat deze historische documenten op een goede manier worden bewaard in mijn collectie.

Alvast enorm bedankt voor jullie hulp!

Hartelijke groet,
Mark Peters


Aantal reacties: 3 (reacties alleen via e-mail worden meegeteld) Aantal malen gelezen: 541


Als u wilt reageren, dan wel eerst inloggen!

Uw reactie wordt via e-mail verstuurd en op de
website geplaatst.
Uw reactie wordt alleen via e-mail verstuurd

Reactie van Dhr. H Doeleman


Aangemaakt op 02 nov 2017 12:44

Als oud lid van de NGV wil ik graag reageren. Ik ben bezig met het digitaliseren van ons familiearchief en heel veel archivalia wordt nu vernietigd. Daardoor houd ik veel dozen van zuurvrij karton over. Ik heb ze op marktplaats gezet. Wat ik ook over heb zijn de zuurvrije omslagen en ook materiaal om foto's in te bewaren. Al dit materiaal wordt ook in overheidsarchieven gebruikt.
Ja, het is lastig om kleine hoeveelheden te bestellen, ma`ar niet onmogelijk. Ik heb ook een keer een bestelling gecombineerd met een archiefinstelling. Als die wat te bestellen hadden voegde ze mijn bestelling erbij. Succes.

(zie MP Advertentie m1219461279)
Reactie van Dhr. M. van Harten


Aangemaakt op 02 nov 2017 19:00

Deze zuurvrije verpakkingen zijn ook bij de betere (kantoor)boekhandel te verkrijgen waarbij dan niet gelijk grote hoeveelheden moeten worden verkocht, ook fotozaken ( vooral de wat oudere nog bestaande) hebben deze zuurvrije enveloppen ook vaak nog beschikbaar.
Ik heb ze daar zelf ook vandaan.

Succes met uw archiverings- werk.
Groet,
Marius
Reactie van Dhr. J.CHR. Besteman


Aangemaakt op 04 nov 2017 23:00

op internet zijn er genoeg sites te vinden waar u zogenoemde archiefdozen, zuurvrij, in kleine aantallen kan bestellen, gewoon zoeken op: zuurvrije archiefdozen kopen. Zuurvrij inpak papier bestaat ook.
Einde lijst van reacties