Prikbordmeldingen van de NGV

 

Helena Bosscher-overlijden misschien na 1830 in de omgeving van Schüttorf?

Geplaatst op: 04 okt 2017 21:49 door Mevr. M.D. Sanstra-Veenis op de webstek van NGV

Mijn oudmoeder Helena Bosscher *1783 Amsterdam (x 1803 Pieter Willem Bartelink) wordt in een aan haar overgedragen erfenis door haar zoon Egbert, die zich dan in Suriname bevindt, nog genoemd in 1830. Ze is dan in Schüttorf waar haar familie vandaan komt. Haar vader Jan Ede is daar geboren en later naar Amsterdam verhuisd waar hij woonde aan de Reguliersbreestraat. Daar werd Helena geboren. Ze had met Pieter Willem Bartelink 6 kinderen. Twee stierven op jonge leeftijd, de oudste stierf in Schüttorf en twee gingen naar hun vader die in 1811 naar Suriname was vertrokken. De jongste, Frederik, was toen 6 maanden oud, zijn oudere broer Egbert was 5 jaar in 1811. Helena is niet meegegaan naar Suriname. In de Militieregisters staat ze vermeld als wonende bij Nolte in Amsterdam (dat was aangetrouwde familie van haar). Maar het overlijden van Helena hebben we nog steeds niet kunnen vinden, dus we vermoeden dat ze in de buurt van Schüttorf is overleden.
Van het kerkarchief in Schüttorf kregen we een tijd geleden al wat informatie over haar oudste zoon *1804 die daar in 1828 is overleden. Maar van haar overlijden was daar niets bekend.
Wie heeft een idee waar we in Duitsland zouden kunnen zoeken/vragen of ze daar vermeld staat als overleden? Via Open Archieven hebben we al een aantal keer gezocht in Nederland, maar haar naam komt nog altijd niet naar voren.
Haar man Pieter Willem Bartelink werd geboren in Almelo in 1878.
Vriendelijke groet,
Robert Sanstra


Aantal reacties: 1 (reacties alleen via e-mail worden meegeteld) Aantal malen gelezen: 559


Als u wilt reageren, dan wel eerst inloggen!

Uw reactie wordt via e-mail verstuurd en op de
website geplaatst.
Uw reactie wordt alleen via e-mail verstuurd

Reactie van Mevr. E.H.M. Huininga-Budé


Aangemaakt op 05 okt 2017 18:39

Kan Helena Bartelink-Bosscher niet naar Amsterdam teruggegaan zijn?
Einde lijst van reacties