Nederlandse Genealogische Vereniging
Wie op zoek gaat naar voorouders kan best wat hulp gebruiken...
Van de NGV bijvoorbeeld!

Prikbordmeldingen van de NGV

Startpagina prikbordmeldingen - Bladeren (40 titels p.p.) - Bladeren (4 prikbordmeldingen p.p.)
Archief / Zoeken

 

Licht en Luchtig

Geplaatst op: 02 jul 2017 12:21 door Dhr. F. Tepper op de webstek van NGV

Ooit volgde ik een cursus genealogie. Als een zondvloed kwam het hele genealogische repertorium voorbij. Na vier sessies was ik een expert. Op internet is niet alles te vinden werd mij nog nageroepen. Moet dat dan? Het enige wat ik opgestoken heb is: "Nooit aan beginnen". Laatst sprak ik mijn maatje op die cursus nog. "Ik heb er niets meer aan gedaan" vertelde ze. Van de andere deelnemers aan de cursus heb ik ook niemand meer terug gezien. Het was mij dan ook een genoegen om onderstaande aankondiging in het VOEKS nieuws te lezen:

Mogelijk mede naar aanleiding van het artikel 'Genealogie Oom Jan' van Filippus Tepper in Voeksnieuws 3-2017 zijn meer Voekslezers op zoek gegaan naar hun voorouders. Voeksregio Den Haag heeft recentelijk succesvol een introductiecursus 'familiegeschiedenis' afgerond, verzorgd door de Nederlandse Genealogische Vereniging. Alle deelnemers konden reeds na drie bijeenkomsten een kwartierstaat met tenminste zestien rechtstreekse voorouders maken, met bijbehorende gegevens. Omdat inmiddels is gebleken dat ook andere regio's belangstelling hebben voor een dergelijke eenvoudige cursus, wil de commissie Vitale Zaken proberen deze ook elders te introduceren. De cursus voldoet volledig aan de gestelde doelstellingen van Voeks-Vitaal. Nadere informatie is te verkrijgen bij secretariaat-denhaag@voeks.n1

Zo'n cursus, licht en luchtig, wil ik ook nog wel eens volgen. Gezellig een paar uurtjes knutselen en dan met een kwartierstaat thuiskomen. Kan ik ook nog eens wat laten zien. Het ledenbestand van de NGV over de jaren verloopt als de hoogtemeter van een dalend vliegtuig. In ons land hebben we een paar profvoetballers en heel veel amateurs die in het weekend graag een balletje trappen. Misschien zou de NGV zich toch eens wat meer moeten richten op die amateurs. Want daar zit ook het aankomend talent. De belastingdienst kan het niet leuker maken, maar de NGV wel.

Mijn kleinkinderen beginnen ook in het kikkerbadje. Pas als ze daar lekker gewend zijn gaan ze naar het diepe. Dus splits de gangbare cursussen in tweeŽn. Wie het echt boeiend vind gaat door. De anderen hebben dan toch een leuke introductie gehad zonder overdonderd te worden. Iedereen een kwartierstaat, toch?


Aantal reacties: 0 (reacties alleen via e-mail worden meegeteld) Aantal malen gelezen: 429


Als u wilt reageren, dan wel eerst inloggen!

Uw reactie wordt via e-mail verstuurd en op de
website geplaatst.
Uw reactie wordt alleen via e-mail verstuurd

 

 


| © Nederlandse Genealogische Vereniging | Privacy Policy | Disclaimer | Website overzicht |