Nederlandse Genealogische Vereniging
Wie op zoek gaat naar voorouders kan best wat hulp gebruiken...
Van de NGV bijvoorbeeld!

Prikbordmeldingen van de NGV

Startpagina prikbordmeldingen - Bladeren (40 titels p.p.) - Bladeren (4 prikbordmeldingen p.p.)
Archief / Zoeken

 

Limburgs Tijdschrift voor genealogie 2017/1

Geplaatst op: 02 apr 2017 12:21 door Dhr. J-W. Koten op de webstek van NGVDit nummer bevat twee artikelen die echter beide briljant zijn.

pag 3
Het verhaal van Godefridus Tobben is tevens het verhaal van de Molen uit Neer, een historisch monument van eerste orde, een molen die nu ca 400 jaar bestaat. Ik zelf bezocht deze molenregelmatig voor 1940 nog regelmatig en dat heeft grote indruk op mijn gemaakt. Mijn vaders nicht was de eigenaresse was mijn vader nauw was betrokken bij het wel en wee van deze familie Palmen. De familie Tobben is een van de bekende midden-Limburgse families, waarover al veel gepubliceerd was en waarvan ik zelf via de familie Canoy afstammeling ben.. Deze publicatie geeft talloze aanvullingen. Deze genealogie is bijzonder knap uitgewerkt. Het is een publicatie die iedere Limburger met belangstelling voor genealogie eigenlijk moet lezen. De auteur is de bekende genealoog J.H.Hanssen (sterk aanbevolen)

Pag 10
De titel van dit artikel is in feite onjuist, omdat het over 2 kinderen ging die in het vondelingenhuis dezelfde naam kregen. Dit gaf natuurlijk voor genealogen problemen. Door minutieuze studie van de beschikbare gegevens kon de auteur. Hierbij gebruikte de auteur, gegevens uit de militieregisters, de volkstellingen en tevens de documenten uit het vondelingen gesticht. Daarbij gaat de auteur diep in hoe de a.s. miliciens werden geloot, hoe de registratie en naamgeving in het vondelingenhuis plaats vonden. Naast de beide families Arbeel, wordt ook de familie Haenen belicht waarmee een van de Jan Pieters trouwden. Het is een klein wonder dat beide vondelingen de verschikkingen van het vondelingen bestaan hebben overleefd. Vondelingen waren verkapte sterfhuizen. Het merendeel van de kinderen stierf al voor de leeftijd van 10 jaar . Dit is van verschillende kanten een zeer leerzaam verhaal, meer dan aanbevolen De auteur is niet minder dan Henk Boersma, de vroegere voorzitter thans directeur van het LGOG.Aantal reacties: 0 (reacties alleen via e-mail worden meegeteld) Aantal malen gelezen: 295


Als u wilt reageren, dan wel eerst inloggen!

Uw reactie wordt via e-mail verstuurd en op de
website geplaatst.
Uw reactie wordt alleen via e-mail verstuurd

 

 


| © Nederlandse Genealogische Vereniging | Privacy Policy | Disclaimer | Website overzicht |