Nederlandse Genealogische Vereniging
Wie op zoek gaat naar voorouders kan best wat hulp gebruiken...
Van de NGV bijvoorbeeld!

Prikbordmeldingen van de NGV

Startpagina prikbordmeldingen - Bladeren (40 titels p.p.) - Bladeren (4 prikbordmeldingen p.p.)
Archief / Zoeken

 

Twente genealogisch 2017/1

Geplaatst op: 11 mrt 2017 12:52 door Dhr. J-W. Koten op de webstek van NGVDit is beslist een aardig nummer met leuke verhalen van vroeger uit Enschede.
Pag 8
Dit is een goed doorwrocht verhaal over de Krim, een uitwijkplaats tijdens de wintermaanden van kermisexploitanten en mensen in de ambulante handel. Het was een buurt die sterk samenhing door bloedverwantschap. De criminaliteit viel wel mee, dronkenschap vandalisme, vechtpartijen, smokkelen diefstal e.d.

Pag 13
Herman was omstreeks 1720 geboren te Enschede. Hij was koopman in dierlijke producten Het verhaal gaat overf een gerechtelijk proces met Theodorus Plante kastelein van de Gouden Klomp. Daarna worden nog meer rechtszaken beschreven waarbij Hendrik Boom betrokken was

Pag 20
Dit gaat over de bioscoop Alhambra van de Familie Lieveboom deze bioscoop functioneerde van 1912 tot 2006. Waarna het gebouw werd gesloopt en de oude markt waar deze bios stond van aanzien veranderde.

Pag 22
De huismaat was een boerderij die steen voor steen werd afgebroken en elders werd herbouwd, op de energie ten toonstglling E 55 te Rotterdam. Nadien zijn delen bij het museum de Erve Kots te recht gekomen


Aantal reacties: 0 (reacties alleen via e-mail worden meegeteld) Aantal malen gelezen: 323


Als u wilt reageren, dan wel eerst inloggen!

Uw reactie wordt via e-mail verstuurd en op de
website geplaatst.
Uw reactie wordt alleen via e-mail verstuurd

 

 


| © Nederlandse Genealogische Vereniging | Privacy Policy | Disclaimer | Website overzicht |