Nieuws van de NGV

Details nieuwsmelding

Brabantdag Familiegeschiedenis 4 november a.s., lees erover in het Brabants Dagblad

Een bericht van afdeling en van landelijke betekenis.
Geplaatst op: 29 okt 2017 door Mevr. A.P.J. Käyser-van der Zee


Artikel in het Brabants Dagblad, een mooie promotie voor genealogie en het genealogisch evenement in 's-Hertogenbosch.

-Peter de Bruin, warm pleitbezorger van genealogie, over het grote evenement in Den Bosch-

'Genealogie is net puzzelen. Het is een hersenkraker. En het houdt de geest jong en lenig'

Zo verwoordt de voorzitter van de NGV enthousiast zijn interesse voor zijn hobby: 'stamboomonderzoek''De wereld van de genealogie heeft de wind in de zeilen, stelt De Bruin.
De NGV telt 27 afdelingen en dik 7.000 leden. De vier Brabantse afdelingen verzorgen op 4 november de grootschalige Brabantdag Familiegeschiedenis.

Een glossy magazine en een nieuwe website moeten de belangstelling die groeit onder niet-pensionados bestendigen. Onlangs hebben we zelfs een lid van 16 jaar ingeschreven', vertelt De Bruin.

De Brabantdag Familiegeschiedenis duurt van 10.30 uur tot 16.00 uur in het Bossche provinciehuis. Er is een genealogische markt ingericht en er staan tal van lezingen en workshops op het programma; de details zijn te vinden op de website link
Verder beantwoorden stamboomexperts van de NGV vragen en helpen belangstellenden een begin te maken met een eigen stamboom. De dag wordt opgeluisterd met enkele theater- en muziekoptredens.
Brabant telt vier NGV-afdelingen: Den Bosch-Tilburg, West Noord-Brabant, Kempen- en Peelland en Land van Cuijk en Ravenstein. Die hebben samen rond de 1.200 leden.


Lees verder >>>link

NGV facebook link

Geplaatst door Mevr. A.P.J. Käyser-van der Zee op 29 okt 2017 14.19 Laatste aanpassing door: Dhr. M.W.G.A.H. Hendriks op: 01 nov 2017 09.50


Aantal malen gelezen: 739


Als u wilt reageren, dan wel eerst inloggen!

Uw reactie wordt via e-mail verstuurd en op de
website geplaatst.
Uw reactie wordt alleen via e-mail verstuurd

Geen reacties gevonden