Nieuws van de NGV

Details nieuwsmelding

1340 = 2017 nr 3

Een bericht van afdeling en van landelijke betekenis.
Geplaatst op: 07 okt 2017 door Dhr. J-W. Koten3 korte stukjes


Henksneevliet 1873-1842, vergeten in Rotterdam maar niet in China..
Hij is een van de belangrijkste linkse politici in Nederland. Hij was lid van het CPH (comunisten) en was lid van het Komintern. Hij wordt naar China voor het opzetten van de communistische partij uitgezonden. Hij leert bij zijn reizen door China Mao Zedong kennen die hij als partijleider naar voor weet te schuiven. In China is hij daardoor nog steeds bekend. Hij bekleedde allerlei functies o.a. kamerlidmaatschap. Tijdens de oorlog wordt hij gefusilleerd. Van hem wordt een kwartierstaat gegeven van 4 generaties.

Stamboom relevantie voor het verkrijgen van Spaanse Burgerschap. Wie kan aantonen dat hij Sefardische voorouders heeft kan een aanvraag indienen van een Spaans Burgerschap.
JWK: Deze regeling is van Franco en hij redde daarmee veel Joden die in diverse landen waren ondergedoken.

Avonturiers. Janneke van Andel signaleert het werk van de journaliste Yvonne Scholten die een website heeft opgezet met een lijst van personen die vanuit Nederland aan de linkse kant in de Spaanse burgeroorlog hebben gevochten.. zie www.Spanjestrijders.nl. Tevens de korte aantekening over haar oom Cees de Boer die als vrijwilliger omkwam in Indonesie. Tijdens de bezetting werd hij dwangarbeider in Duitsland maar wiste te ontsnppen in Nederland onder te duiken. Hij kreeg zijn miliyaire training in Engeland.

Geplaatst door Dhr. J-W. Koten op 07 okt 2017 20.39
Aantal malen gelezen: 368


Als u wilt reageren, dan wel eerst inloggen!

Uw reactie wordt via e-mail verstuurd en op de
website geplaatst.
Uw reactie wordt alleen via e-mail verstuurd

Geen reacties gevonden