Nieuws van de NGV

Details nieuwsmelding

Zelf archiefstukken scannen op de studiezaal van het Nationaal Archief

Een bericht van afdeling en van landelijke betekenis.
Geplaatst op: 06 okt 2017 door Dhr. A.J. Coopmans


Den Haag, 5 oktober 2017
Bezoekers van de studiezaal in het Nationaal Archief kunnen vanaf nu archiefstukken zelf op hoge kwaliteit scannen. Het gebruik van de scanner is gratis. Scans worden op een USB-stick gezet.

Speciale scanner
In de studiezaal zijn bezoekers steeds vaker bezig met camera’s en mobieltjes om een foto te maken van de stukken. Om het hen makkelijker te maken én om beschadigingen aan de archiefstukken te voorkomen, is er nu een speciale scanner geplaatst.

Eenvoudig in gebruik
De scanner is eenvoudig te gebruiken. Zodra je het stuk op de speciale beschermmat hebt gelegd en op de scanknop hebt gedrukt, stelt de scanner automatisch scherp. Het apparaat ziet waar de randen van het document zijn en snijdt de rest automatisch weg. Je kunt het document zelfs scheef neerleggen, de scanner maakt er een recht beeld van.

USB-stick
De in hoge resolutie (300dpi) gescande archiefstukken worden op een USB-stick geplaatst in jpg formaat. Bezoekers die scans willen maken wordt daarom aangeraden een USB-stick mee te nemen.

Lees verder via de :
link

Bron : website www.gahetna.nl

Met dank aan het Nationaal Archief

Geplaatst door Dhr. A.J. Coopmans op 06 okt 2017 15.49 Laatste aanpassing door: Dhr. A.J. Coopmans op: 06 okt 2017 15.53


Aantal malen gelezen: 574


Als u wilt reageren, dan wel eerst inloggen!

Uw reactie wordt via e-mail verstuurd en op de
website geplaatst.
Uw reactie wordt alleen via e-mail verstuurd

Geen reacties gevonden