Nieuws van de NGV

Details nieuwsmelding

Het erfstuk van je leven - 7 oktober Bieb Den Bosch

Een bericht van afdeling en van landelijke betekenis.
Geplaatst op: 05 okt 2017 door Dhr. M.W.G.A.H. Hendriks


Aanstaande zaterdag is de 2e in de serie van 4. Deze keer gaat het over het erven van genen. De genealogie vereniging heeft hier weer een mooi en interessante lezing voor gemaakt.

"De ochtend start met een lezing over geluk of ongeluk in de geschiedenis. Aan de hand van voorbeelden uit de archieven komen kruimeldieven, vagebonden en moordenaars voorbij. Hoe werden ze gevangen en gestraft? Kwamen ze uit criminele families, of hadden ze gewoon pech?

En wil je weten hoe het zit met je eigen voorgeslacht? Er staan vrijwilligers klaar om je tehelpen met het uitpluizen, opzetten en schrijven van je familiegeschiedenis.

Van je familie moet je het hebben!
Op zoek naar de geschiedenis van je voorvaderen. Waar komt jouw achternaam vandaan? Wat deed je opa’s opa? Was hij een gerespecteerd man of heeft hij in het gevang gezeten? Genealogie is booming. Het groeit aan populariteit en is een boeiende en waardevolle vrijetijdsbesteding. Veel mensen trachten hun stamboom samen te stellen door het opsporen van voorouders en verwanten.De bieb doet ook mee! Vier maanden lang hebben we een afwisselend en verrassend programma gebaseerd op familie; Van je familie moet je het hebben! Dit programma is een co-productie met de Brabantse Genealogie Vereniging.

10.30 - 12.30 uur | stadsBiEB Centrum | € 7,50 (leden) | € 10 (niet-leden) (incl. kop koffie/thee)"

Opmerking

bron: bibliotheek Den Bosch

Geplaatst door Dhr. M.W.G.A.H. Hendriks op 05 okt 2017 17.14 Laatste aanpassing door: Dhr. N.G.V. Moderator Links op: 06 okt 2017 12.36


Aantal malen gelezen: 256


Als u wilt reageren, dan wel eerst inloggen!

Uw reactie wordt via e-mail verstuurd en op de
website geplaatst.
Uw reactie wordt alleen via e-mail verstuurd

Geen reacties gevonden