Nieuws van de NGV

Details nieuwsmelding

Verhuizing van het Archief te Delft is in volle gang: Gewijzigde studiezaaldienst tot aan verhuizing

Een bericht van afdeling en van landelijke betekenis.
Geplaatst op: 16 apr 2017 door Dhr. J-W. KotenArchief Delft is de organisatie die, onder leiding van de gemeentearchivaris, de archiefwettelijke taken uitvoert voor de gemeenten Delft, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp en Rijswijk.


Misschien heeft u het al gemerkt. Om de collecties op de verhuizing te kunnen voorbereiden is de studiezaal van het Delftse Archief verplaatst naar de voorzaal van het gebouw, bij de receptie. Dit was een noodzakelijke ingreep omdat het archief de studiezaal tot de verhuizing zo lang mogelijk open wilde houden.

Lees voor meer informatie verder via de : link

In de nieuwe huisvesting zijn er voor u als onderzoeker betere faciliteiten beschikbaar: ruimte, licht en een plek om een boterham te eten en een kopje koffie te drinken. Bovendien zijn dan weer alle Delftse archieven bij elkaar. Op donderdag 6 juli 2017 gaat de noodstudiezaal aan de Oude Delft voor het laatst open en daarna begint de verhuizing echt. Als alle archieven en andere collectiestukken zijn overgebracht begint voor de medewerkers de taak om de stukken weer vindbaar te maken in het collectiesystemen. Op 12 september 2017 is dit klaar en vanaf die datum bent u dus welkom aan het nieuwe adres : Gantel 21, Den Hoorn, open van dinsdag t/m donderdag tussen 9.00 en 17.00 uur.

Geplaatst door Dhr. J-W. Koten op 16 apr 2017 06.41 Laatste aanpassing door: Dhr. A.J. Coopmans op: 16 apr 2017 15.42


Aantal malen gelezen: 362


Als u wilt reageren, dan wel eerst inloggen!

Uw reactie wordt via e-mail verstuurd en op de
website geplaatst.
Uw reactie wordt alleen via e-mail verstuurd

Geen reacties gevonden