Nieuws van de NGV

Details nieuwsmelding

Determinatiemiddag voor familiefotoís uit Nederlands-IndiŽ

Een bericht van afdeling en van landelijke betekenis.
Geplaatst op: 04 mrt 2017 door Dhr. M.W.G.A.H. Hendriks


Op zaterdag 11 maart 2017 kan iedereen na vooraanmelding in Museum Bronbeek terecht bij een expertteam op de foto-determinatiemiddag ĎMijn opa was eenÖí.

Tussen 12.00 en 17.00 uur gaan de teamleden in op vragen van bezoekers over eigen (familie)fotoís, die betrekking hebben op Nederlands-IndiŽ en het Koninklijk Nederlands-Indisch Leger (KNIL).

Veel Nederlanders hebben familieleden die destijds in het voormalige Nederlands-IndiŽ woonden, werkten of er als militair gediend hebben. In een nalatenschap of bij het opruimen st vinden zij soms fotoís en documenten waarop hun familieleden in IndiŽ staan afgebeeld. Het belang en de betekenis van die spullen is vaak niet duidelijk. Maar met hulp van specialisten kan dit materiaal veel vertellen over het leven van deze familieleden. museum Bronbeek organiseert deze middag om mensen gelegenheid te geven een antwoord op hun vragen te vinden.

De experts analyseren de fotoís aan de hand van kleding en uniformen, wapens, voer- en vaartuigen en gebouwen. Behalve fotoís zijn ook documenten, onderscheidingen en (delen van) uniformen welkom om te laten bekijken. Indien gewenst kan men advies en informatie krijgen over nader (genealogisch) onderzoek.

Voor deelname geldt het toegangstarief van museum Bronbeek bronbeek.nl. Vooraanmelding is noodzakelijk via nb.ravensbergen@mindef.nl.

Geplaatst door Dhr. M.W.G.A.H. Hendriks op 04 mrt 2017 19.19
Aantal malen gelezen: 305


Als u wilt reageren, dan wel eerst inloggen!

Uw reactie wordt via e-mail verstuurd en op de
website geplaatst.
Uw reactie wordt alleen via e-mail verstuurd

Geen reacties gevonden