Nieuws van de NGV

Details nieuwsmelding

Genealogische software MY FAMILY TREE 6.

Een bericht van afdeling en van landelijke betekenis.
Geplaatst op: 01 feb 2017 door Dhr. J-W. Koten


My Family Tree is een programma dat in de recente editie van Computer-Idee, een welbekend computerblad, een uitvoerige recensie van Toon van Dael kreeg en dat op deze site nog niet eerder werd besproken. Ik ken dit programma niet en wellicht zal de lezer-genealoog van dit computerblad zich afvragen wat dit voor een programma kan zijn.

Uit de beschrijving van dit programma in genoemd computerblad blijkt dat het zeer gebruikersvriendelijke, zeer versatiel en geavanceerde genealogische software betreft die in Groot BrittanniŽ veel wordt gebruikt. Het sterke punt van deze software is dat het volkomen gratis is en verder annex nog upload van aanvullende software mogelijk maakt zoals een GEDCOM-Validator en Chromoplex andere software. Belangrijk punt is tevens dat wanneer u het Language Pack heeft geÔnstalleerd een Nederlandse versie van het programma kunt maken.

Ik heb persoonlijk geen ervaring met deze software en gebruikers van dit programma worden dan ook gevraagd hun ervaringen met ons te delen. De reviews van dit programma zijn goed tot uitstekend. Ik citeer een review:
My Family Tree is een aantrekkelijke gebruikersinterface met drag-and-drop mogelijkheden. U kunt foto's, video's, geluidsfragmenten en meer hechten aan individuele dossiers, met inbegrip van uw eigen verhalen. Het heeft een volledig assortiment van genealogische hulpmiddelen, zoals relatie-rekenmachines, tijdlijnen, statistieken en zelfs genetische gegevens. Het kan ook GEDCOM-gegevens importeren. Na het openen ziet men een mooi twee-panel-interface met up-to-date graphics (plus Thema's) en een wizard-achtige functionaliteit. Extra zijn: fotoís importeren, geluidsrecorder, karakter kaart, en andere extra's. We hebben, gezien het gratis genealogische gereedschap met zo veel functies en extra's als My Family Tree, maar weinig zo gemakkelijk te gebruiken software gezien. Als u denkt over aanschaf van genealogische software, dan is de gratis My Family Tree geschikt om mee te beginnen.

Ik sta niet in voor de juistheid van dit review, maar vermeld het als aanvulling en voor een eerste oriŽntatie.

Belangrijk is dat momenteel de versie 6.0.7.0 (08 oktober 2016) gangbaar is. De 6 versie verscheen in Augustus 2016 zodat er in korte tijd regelmatig verbeteringen zijn verschenen.

Voor verdere info: zie link, u kunt daar ook de gratis software vinden om binnen te halen.

Geplaatst door Dhr. J-W. Koten op 01 feb 2017 19.01 Laatste aanpassing door: Dhr. J-W. Koten op: 08 feb 2017 19.33


Aantal malen gelezen: 1345


Als u wilt reageren, dan wel eerst inloggen!

Uw reactie wordt via e-mail verstuurd en op de
website geplaatst.
Uw reactie wordt alleen via e-mail verstuurd

Geen reacties gevonden