Nieuws van de NGV

Details nieuwsmelding

Brabant zet in 2017 schijnwerpers op familiegeschiedenis

Een bericht van afdeling West Noord-Brabant en van landelijke betekenis.
Geplaatst op: 31 jan 2017 door Dhr. F.H.M. Roelvink


“Brabantdag Familiegeschiedenis is voor iedereen met Brabantse roots. Deze dag inspireert jou tot het doen van onderzoek naar het antwoord op de vraag: waar kom ik vandaan? Oubollig? Nee, integendeel. Innovatie en design zijn termen die – naast erfgoed – passen bij onderzoek van je eigen verrassend verleden. De valkuil is, dat veel mensen er te laat aan beginnen en de echte verhalen van de eigen oudere familie zijn dan meestal niet meer te horen… Begin er nu aan, en laat je adviseren en/of helpen door leden van de NGV. Meld je aan en weet dat je van harte welkom bent!”

Met deze begintekst op de Homepage van de nieuwe website Verrassend Verleden link lokt het samenwerkingsverband van de vier Brabantse NGV-afdelingen bezoekers en verleidt ze aandacht te schenken aan familiegeschiedenis. Naast eigen activiteiten per afdeling die aansluiten bij de thema’s rond de ‘Grote Dag’ eind van dit jaar is er op zaterdag 4 november in het provinciehuis de Brabantdag Familiegeschiedenis. Genealogie wordt in de schijnwerpers geplaatst via de thema’s erfgoed, design en innovatie. De programma’s van de afdelingsactiviteiten zijn te vinden op de nieuwe website. Later volgt het programma van de Brabantdag Familiegeschiedenis.

Nieuwe leden werven
De activiteiten zijn niet alleen gericht op de huidige NGV-leden, maar zeker ook bedoeld voor nieuwe belangstellenden in de genealogie. Met andere woorden, de inzet in moeite, tijd en geld zijn mede bedoeld voor het doen groeien van het ledenbestand van de NGV-afdelingen. Zo wordt communicatie als instrument bewust ingezet dit doel te bereiken. Daarom is een nieuwe website ontwikkeld, is er een Facebookpagina (Verrassend Verleden) en Twitter-account @verledenverrast) gestart. De Twitternaam ‘verrassendverleden’ bleek te lang, vandaar deze andere naamgeving.

Organisatie
Het hoofdbestuur van de NGV heeft een speciale Stichting Evenementen NGV opgericht. Zo kan met de ervaringen van dit jaar in Brabant de NGV ook nieuwe evenementen in andere delen van ons land ondersteunen. Voor de uitvoering is een projectorganisatie ingericht. Coördinatie van de uitvoering vindt plaats in een stuurgroep waarin alle afdelingen participeren.

Suggesties
Wie suggesties heeft voor de inhoud van de Brabantdag, is van harte welkom. Jouw ideeën voor onderwerpen, sprekers of activiteiten zien wij graag komen. Wil je zelf iets presenteren of publiceren rondom erfgoed, innovatie of design in relatie tot familiegeschiedenis, meld je dan voor 15 maart aanstaande. Gebruik daarvoor de ideeënknop op de website Verrassend Verleden link.

Geplaatst door Dhr. F.H.M. Roelvink op 31 jan 2017 21.26 Laatste aanpassing door: Dhr. F.H.M. Roelvink op: 31 jan 2017 21.29


Aantal malen gelezen: 820


Als u wilt reageren, dan wel eerst inloggen!

Uw reactie wordt via e-mail verstuurd en op de
website geplaatst.
Uw reactie wordt alleen via e-mail verstuurd

Geen reacties gevonden