Nieuws van de NGV

Details nieuwsmelding

Zonen van Adam in Leiden en Leuven

Een bericht van afdeling en van landelijke betekenis.
Geplaatst op: 10 mrt 2016 door Dhr. A.W.J.M. van Gestel


Toestemming en inschrijving: 2 verschillende dingen. Veel 'Zonen van Adam' gaven Leiden toestemming hun sample aan Leuven door te geven. Veel minder personen schreven zich in bij Familiekunde Vlaanderen.

Van Marc Van den Cloot, de projectleider van het Benelux-DNAproject, hoorde ik, dat er veel monsters (= DNA-samples) vanuit Leiden naar Leuven verzonden zullen worden met toestemming van de eigenaar. De andere monsters zullen dan in Leiden vernietigd worden. Dit zal ook in Leuven gebeuren met aan aantal monsters: er moet nl ook ingeschreven worden voor het Benelux-project bij Familiekunde. Dat is de 2de poot van de procedure. Nu krijgt Leuven van een aantal personen, die niet ingeschreven hebben, toch de monsters toegestuurd. Wat moet men daar anders mee dan vernietigen? Vergewis u er dan ook van, dat u niet alleen toestemming hebt verleend aan Leiden, maar ook hebt ingeschreven in Leuven. Dit kan via link
Binnenkort verschijnt een nieuwsbrief vanuit de afd. Amsterdam voor deelnemers aan de speciale middag op 6 februari. Ook daarin staat verdere informatie over het Benelux-project.

Geplaatst door Dhr. A.W.J.M. van Gestel op 10 mrt 2016 19.27
Aantal malen gelezen: 1866


Als u wilt reageren, dan wel eerst inloggen!

Uw reactie wordt via e-mail verstuurd en op de
website geplaatst.
Uw reactie wordt alleen via e-mail verstuurd

Geen reacties gevonden