Nieuws van de NGV

Details nieuwsmelding

Aqua Vitae 2015 nr 2

Een bericht van afdeling Betuwe en van landelijke betekenis.
Geplaatst op: 18 sep 2015 door Dhr. J-W. Koten


De afdeling vierde haar gouden jubileum
De redactie vraagt om kopij en men zoekt ook een nieuwe redacteur
3 mooie grote artikelen

Gerrit van Genderen: Een Bommelerwaarder bierbrouwer in mijn voorgeslacht (Dit is een stamreeks 3 generaties van brouwers families. De eerste brouwer was Wouter van Genderingen gedoopt Well 1671 schepen, en heemraad huwt Peterke Jansd de Wijs, mooi uitgewerkt verhaal, verdere stamzoon is ook weer bierbrouwer)

Theo van Zon: An American Dream (deze bijdrage gaat overwegend over Tinie van Zon geboren 1934 te Rotterdam. Zij was joods en moest bij haar tante (niet Joods) onderduiken waar ze bleef wonen. Ze ontmoette een Amerikaan met wie ze trouwde. Haar leven in de VS was geen droom maar tragisch.)

Paul Welling: Het mysterie van tiel (Deze3 bijdrage is geconcentreerd rond de familie van Haaften die vele pogingendeed om in de 19de eeruw tot de Adelstand te behoren. Het betreft de welbekende en zeer verdienstelijke van Haeften. Waarvan diverse leden hoge functies hadden, ook later in de het de Franse periode. Er is ook nog een ongelukkige Indische periode. Hoewel verschillende pogingen op niets uitliepen werd de familie op basis van belangrijke verdiensten tot de adel verheven, zij het als jonkheer, terwijl zij een baronschap ambieerden. Over deze claim dat men baronnen waren vanuit hun voorgeslacht bestaat gerechte twijfel. Nu onlangs alle Jonkheren baronnen zijn geworden heeft men uiteindelijk toch haar zin)


Geplaatst door Dhr. J-W. Koten op 18 sep 2015 08.32 Laatste aanpassing door: 0 op: 21 sep 2015 09.37


Aantal malen gelezen: 1927


Als u wilt reageren, dan wel eerst inloggen!

Uw reactie wordt via e-mail verstuurd en op de
website geplaatst.
Uw reactie wordt alleen via e-mail verstuurd

Geen reacties gevonden