Nieuws van de NGV

Details nieuwsmelding

Aqua Vita 2014 nr 2

Een bericht van afdeling Betuwe en van landelijke betekenis.
Geplaatst op: 17 aug 2014 door Dhr. J-W. Koten


3 geweldige verhalen

M. Schelling : Huishoudende manspersonen inde Tielerwaard anno 1645 (opsomming van hoofd huishoudens in de vele plaatsjes van de Tielerwaard uit deze tijd. Dit is een artikel van 22 pagina’s vrijwel uitsluitend bestaande uit namenlijsten van alle denkbare plaatsjes. Het moet een gigantische klus zijn geweest)

J Buylinckx: Help bij de indexering van de bevolkingsregisters van het Rivierengebied (de auteur van deze oproep is de adjunct archivaris van het RAR. Hij vraagt om vrijwilligers, er wachten 1,2 miljoen records op digitalisatie en indexatie. Wie zin heeft in een klus kan contact opnemen 0334-612230 of info@rarivierenland.nl)

Paul Welling: Jacob van Haaften, Een waanwijze Utrechter, een biografie. (Biografie van Jacob van Haaften. Hoewel komende uit een patriciërs-geslacht kiest hij na zijn studie rechten in Utrecht voor de patriotten, hij moet vluchten maar na terugkeer in Nederland tijdens de Franse bezetting verwerft hij vele hoge functies. Hij wordt uiteindelijk in 1810 tot vrederechter in Heerenveen benoemd waar hij in 1831 sterft. Hij was ook een dichter, boeiend verhaal)

Geplaatst door Dhr. J-W. Koten op 17 aug 2014 21.49 Laatste aanpassing door: 0 op: 18 aug 2014 09.42


Aantal malen gelezen: 2712


Als u wilt reageren, dan wel eerst inloggen!

Uw reactie wordt via e-mail verstuurd en op de
website geplaatst.
Uw reactie wordt alleen via e-mail verstuurd

Geen reacties gevonden