Nieuws van afdeling Zeeland

Details nieuwsmelding

Kennis delen met Familiekunde Vlaanderen

Een bericht van afdeling Zeeland en van landelijke betekenis.
Geplaatst op: 16 aug 2016 door Dhr. J. van Zweeden


(Dit bericht is eerder gepubliceerd op de NGV Facebook pagina)

Bij de NGV is afgelopen 70 jaar door vrijwilligers een schat aan informatie verzameld. Zo is er o.a. een collectie bidprentjes, geboortekaartjes, trouwkaarten, overlijdensadvertenties.
Een paar jaar geleden is begonnen met het scannen en indexeren van dit materiaal. Elke week zijn vrijwilligers in het verenigingscentrum in Weesp bezig met scannen. In het land verrichten ruim 200 vrijwilligers thuis achter hun pc indexeerwerk om de scans toegankelijk te maken. De database bevatte begin augustus 583.000 scans en 2,2 miljoen namen!
Zaterdag 6 augustus kwam een delegatie van onze zustervereniging Familiekunde Vlaanderen (FKV) naar Weesp om van gedachten te wisselen over de technische en organisatorische aspecten van het digitaliseringsproject van de NGV. Het was een vruchtbare dag in een gemoedelijke sfeer waarop niet alleen uitleg werd gegeven over de systeemtechnische zaken en hypermoderne scanapparatuur, maar de aanwezigen ook zelf ervaring konden opdoen met het indexeren.
Voor het thuis digitaliseren van de scans kunnen we nog veel vrijwilligers gebruiken. Wilt u ook meehelpen? Mail dan naar vcescanbeheer@gmail.com.

Geplaatst door Dhr. J. van Zweeden op 16 aug 2016 11.12 Laatste aanpassing door: Dhr. J. van Zweeden op: 16 aug 2016 11.15


Aantal malen gelezen: 1749


Als u wilt reageren, dan wel eerst inloggen!

Uw reactie wordt via e-mail verstuurd en op de
website geplaatst.
Uw reactie wordt alleen via e-mail verstuurd

Geen reacties gevonden