Nieuws van afdeling Zaanstreek-Waterland

Details nieuwsmelding

Zaanstreek 2015 nr 2

Een bericht van afdeling Zaanstreek-Waterland en van landelijke betekenis.
Geplaatst op: 21 jun 2015 door Dhr. J-W. Koten


Mooi gevuld nummer

Foto uit 1890 (archief Zaanstad)
Het hervormde weeshuis te Wormerveer( Dit betreft het weeshuis aan de zuideinde, het statige gebouw is van 1727. Diaken Walraven van Riemsdijk nam het initiatief om hier een weeshuis van te maken. Dit is jaren gebruikt, maar nu is het gesloopt.)

Henk Krigee: Een unieke naam (betreft Thorin Zaan van Ravenzwaaij, zoon van Patrick en Christi. Dit kereltje geeft een ongewone tweede naam. Een soortgelijke naam nu Zaandam kreeg een meisje dat op het SS stoomschip Zaandam op weg naar Buenas Airas werd geboren., Het was de dochter van Johannes Germanus Pluimes en Catharina van Nuunnen; zij kwamen uit Standaardbuiten. In 1889 is zij geboren en kreeg de voornamen Maria Zaandam.)

Herman Aartsen: Parenteel van Johannesz Bergmann.(Parenteel beging met Johannesz tr Johanna Bunting krijgt kind omstreeks 1773; 5 generaties)

Herman Rijswijk: Inventaris koperslagerswinkel 1701 (inventaris lijst)

G Louw: Moeder maakt geen bastaard (dit is een leerzaam verhaal hoe het oude Nederlandse recht vloekt met het nieuwe Napoleontisch recht, waardoor allerlei juridische complicaties komen, dit is een leuk voorbeeld dat goed afloopt. Het betreft Neeltje Kox)

BIJC Spaai: De levenslijn van een notariŽle acte (dit is een aardig verhaal van de procedure die een notariŽle akte moet doorlopen. Dit is instructief)

Herman Rijswijk: De nakomelingen van Johannes Dignums ontdekkingsreiziger op de de eerste scheepvaart naar Oost IndiŽ. (Verhaal van de reis waarbij betrokkenen overlijdt. Ook parenteel van betrokkene van 5 generaties)

De zomer van 1823 (extract uit het boek de Zomer van 1823, Lopen met van Lennep; ik kan ieder aanraden dit boek te lezen. Ik zelf heb er veel van geleerd. Het betreft een tocht met zijn vriend al lopend door Nederland die enkele maanden duurt)

Rob Boom: Stamreeks Klaas de Vries (begint met Klaas Jansz de Vries omstreeks 1680 Westzaan; 5 generaties)

Geplaatst door Dhr. J-W. Koten op 21 jun 2015 20.52 Laatste aanpassing door: Dhr. A.J. Coopmans op: 23 jun 2015 11.01


Aantal malen gelezen: 1912


Als u wilt reageren, dan wel eerst inloggen!

Uw reactie wordt via e-mail verstuurd en op de
website geplaatst.
Uw reactie wordt alleen via e-mail verstuurd

Geen reacties gevonden