Nieuws van afdeling Oostelijk West-Friesland

Details nieuwsmelding

Koggenland 2015 nr 2

Een bericht van afdeling Oostelijk West-Friesland en van landelijke betekenis.
Geplaatst op: 20 jun 2015 door Dhr. J-W. Koten


Ook veel afdelingsnieuws o.a. aankondigen van lezingen.

Dick Waalboer: Gens Data Pro en de back-up (Een geregelde back up is heel noodzakelijk. De standaard backup is een goede zaak maar niet de dossier bestanden worden daarbij mee genomen, deze dienen in het GDP-dossierbestand te zijn opgenomen, zodat U makkelijk koppelingen kunt maken. Wanneer u uitsluitend uw back up op de C:schijf zet kan bij een computercrash al uw materiaal verloren gaan. Het is goed dat u een extern back-up bestand hebt die in een andere computer of in een cloud wordt opgeslagen. (NB: ik zelf heb mijn genealogische bestanden opgeslagen bij Gmail.com. Ik heb daar 15 gig. In mijn computer heb ik een tweede harde schijf gezet. Op gezette tijden maak ik een image van mijn c: bestanden op de tweede harde schijf). Voor het maken van een back-up beveelt de auteur synbackfree waarmee u uw bestanden op een 16 gieg (kosten ca. 9 euro) usb-stick kunt plaatsen, (die dan wel in een safe te bewaren leggen)

Nieuws van het West Fries archief: Maand van de geschiedenis in oktober, er worden 4 lezingen georganiseerd. Vele handen beschrijft een vrijwilligersproject dat nu al 65% van de lidmatenboeken heeft gescand en geïndexeerd. Men zoekt vrijwilligers www.velehanden.nl; voor vragen vrijwilligers@westfriesarchief.nl ; Gepubliceerde indexen, meer dan 1 miljoen data staan op de website. Voor verdere info link)
Scanproject (er zijn binnenkort 15.000 scans oftewel 37.000 familieberichten uit West Friesland op deze website te vinden. Ga naar zoeken in Bronnen, scrol iets naar beneden en klik dan op Zoek in nieuwe DB op Zoeken + scans.)

T Verhoef van Rijn: molen de Haan en zijn molenaars (Molen ligt op grens van Benningbroek en Sijbekarspel die in 1664 door Jacob Ambrosius is gebouwd of gerenoveerd. Een lange lijst van molenaars wordt genoemd. Molen is nu rijksmonument)

Dick Waalboer: Hoe Cornelis Heertjes in 1692 toch een attestatie kreeg ( Fragment uit handelingen Kerkraadsverslag Benningbroek, 1689-1691, gaat over problemen rond trouwbelofte)

Geplaatst door Dhr. J-W. Koten op 20 jun 2015 06.24 Laatste aanpassing door: Dhr. A.J. Coopmans op: 20 jun 2015 15.35


Aantal malen gelezen: 1244


Als u wilt reageren, dan wel eerst inloggen!

Uw reactie wordt via e-mail verstuurd en op de
website geplaatst.
Uw reactie wordt alleen via e-mail verstuurd

Geen reacties gevonden