Nederlandse Genealogische Vereniging
Wie op zoek gaat naar voorouders kan best wat hulp gebruiken...
Van de NGV bijvoorbeeld!

Nieuws van de NGV

Bladeren door de nieuwsmeldingen van NGV algemeen: titels - intro's - volledig
Bladeren door nieuwsmeldingen van alle AFDELINGEN (intro's)
Archief / Zoeken

Details nieuwsmelding

De testamenten van Dickens en Marx en andere Britse prominenten nu online beschikbaar

Een algemeen bericht
Geplaatst op: 11 aug 2010 door Dhr. J-W. Koten


Meer dan 6 miljoen testamenten uit de periode 1861 tot 1941 zijn onlangs on line beschikbaar gekomen. Onder de testamentaires bevinden zich grootheden als Darwin, Dickens, Marx en Conan Doyle.

Marx's nalatenschap was ondanks zijn beroemdheid bescheiden en bedroeg in huidige waarde maar UK ₤ 9.000. De welbekende conservatieve politicus Neville Chamberlain, die in 1938 als premier een deal met Hitler overeenkwam en daarmee de bezetting van Slowakije mogelijk maakte deed eveneens slechte zaken met het privé vermogen van zijn vader. Hij verloor op diens bezittingen door verkeerde aankoop ongeveer ₤ 50.000 pond. Toen hij enkele maanden na zijn aftreden als premier stierf liet hij toch nog een vermogen na van ongeveer ₤ 85.000 na, waarvan de waarde momenteel ₤ 4.000.000 zou bedragen. Conan Doyle de schepper van Sherlock Holmes was een weinig succesvolle dokter, maar een geniaal schrijver. Hij liet zijn weduwe achter met een vermogen van rond de ₤ 60.000, dat tegenwoordig op ₤ 3 miljoen mag worden geschat. Een andere bekende schrijver als DH Lauwrence had financieel gezien minder succes, hij liet ongeveer ₤ 2500 na, waarvan de huidige waarde overeenkomt met ongeveer een ton. Ernest Shackleton's die bekend was om zijn Antarctische expedities werd daar beslist niet rijk van. Hij werd beroemd maar liet slechts ₤ 20.000 naar huidige maatstaven aan zijn weduwe na. Darwin was beroemd en rijk, naar huidige maatstaven bedroeg zijn nalatenschap £ 13 M, en dat geldt ook voor de bekende schrijver Dickens die naar huidige maatstaven £7.1 M naliet.

Deze gegevens zijn te vinden op de genealogische website Ancestry.com.uk. Deze onderneming werkt samen met de Britse National Probate Calender, die een jaarlijks samenvattingen geeft van alle erflatingen.

Opmerking

Het is goed er op te wijzen dat in tegenstelling tot Nederland de waarde van de nalatenschap een publiek gegeven is dat na de dood van de erflater enkele maanden later in de krant wordt gepubliceerd.

Geplaatst door Dhr. J-W. Koten op 11 aug 2010 13.51 Laatste aanpassing door: Dhr. J-W. Koten op: 11 aug 2010 13.56


Aantal malen gelezen: 740


Als u wilt reageren, dan wel eerst inloggen!

Uw reactie wordt via e-mail verstuurd en op de
website geplaatst.
Uw reactie wordt alleen via e-mail verstuurd

Geen reacties gevonden

 


| © Nederlandse Genealogische Vereniging | Privacy Policy | Disclaimer | Website overzicht |